Jump to content

510whisper

Members
  • Posts

    346
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 510whisper

  1. Håper alle får en flott romjulsjakt. Gleder meg til 3 juledag.
  2. Om fellingsresultatene går ned, betyr det at bestanden er gått ned? Kjenner til flere felt i Norges største hjortekommune der de ligger langt fra 100% felling, men som de sier "Vi har nok kjøtt" "vi gidder ikke mer jakt i år" Og ja dere er MYE hjort.
  3. Ja Hr. Monsen. Sett hjort blir hos veldig mangen Yatzy spilling med terningen i romjula. Som DN sier at de er klar over det, men om det blir jukset systematisk over flere år er det ikke noe problem, da sett hjort bare er en indikator på om bestanden er opp eller ned. Ikke hvor stor bestanden er. Klart at folk jukser når de får høre over flere år at sett hjort danner grunnlag for tildelinger. jeg har liten tillit til forskere jeg også, om de er klimaforskere eller hjorteforskere. De vet noe, men vi må la oss forlede til å tro de har svaret på alt. Tror desverre penger styrer mye av denne debatten så den må med. Veldig enig med Eies.
  4. Det er da ingen som tvinger deg å jakte hverken i desember eller på siloballene selv om det er lovlig Mork.
  5. Personer med begrenset politimyndighet kan da ikke ransake det de vil. "Oppsynsmannen har samme adgang til å pågripe, ransake og beslaglegge som en polititjenestemann, men straffeprosessloven stiller strenge krav. Særlig gjelder dette ransaking. For å foreta ransaking av f eks sekk, hytte, telt eller bil må mistenkte treffes på fersk gjerning eller ferske spor eller det er en sterk mistanke om en handling som etter loven kan medføre straff av fengsel i mer enn 6 måneder"
  6. Iht Espen Farstad er det ca. 1million jaktdager mellom hver dødsulykke. 0 filosofien er nok godt tenkt, men da må vi ligge strak ut på sofaen og da øker risikoen med at sofa blir største dødsårsak. Men godt mulig som en venn av meg sa: 70% av jegrene skulle aldri hatt lov å jakte, de andre er det så som så med!!!! Hver dag når jeg kjører bil er jeg en halvmeter fra å krasje med motgående bil, det snakkes lite om og folk dør hver dag nesten i trafikken. Ja det er farlig å leve, helt for jævlig det som skjedde i helgen, og det blir desverre ikke den siste. Kanskje jaktlederene kan bli flinkere å gjennomgå en risikovurdering med laget før jakta? Kutte ut store jag der folk går manngard i hytt og pine, uten å vite hvor folk er? Skyte hjorten på bøen der en har full kontroll på bakgrunn?
  7. Helt topp med Nojs, Nv osv. Men desverre blir det som med fagforeninger, man har et par personer som er oppegående, og så kommer resten som tror de gjør noe bra og ødlegger hele greiene.
  8. Husker du historien til kammerets fødsel? Tror desverre det er mange som ikke husker eller har fått det med seg. Lykke til villreinjeger!
  9. Fyi. Sportsdykkersertifikat er ikke lovpålagt. Kjøp utstyr og dykk i vei. Ikke å anbefale da. Har hatt en del hundre kandidater på dykkekurs. Ingen har strøket!
  10. Det er bare å se hvordan det gikk når de sendte opp satelitt fra Nord Korea. Stakkar jævelen som glemte kompasset hjemme den dagen
  11. Hvem kom først, 510førland eller 510whisper? Om jeg ikke tar feil er Førland sine hylser i lagd i forskjellige lengder?
  12. Ja interreasant. Blir vel en stopper på drevjakt dette da. Nå blir det nok kun anbefalt med bøjakt og man bør ha observert dyra i min.1 time for å være rimelig trygg på hvilken kolle kalven hører til.
  13. Vi er begynt å anbefale S&B til gjestejegere til bruk på nattjakt. Dette grunnet de med Zeiss feller for mange dyr under krevende lysforhold.
  14. http://www.zeiss.de/C1257088004A3F3C/Em ... 56_ENG.pdf
  15. Jeg tror jegerprøveboken er skrevet i beste hensikt for nye folk. Men folk som betaler flere tusen kroner og kaster bort flere dager på kurs må kunne forvente at instruktøren kan forskriftene og lovverket om de forskjellige temaer kurset omhandler. Når det bare i denne tråden er to som påstår de er instruktører, og beviselig ikke kan grunnleggende av det minimum man må kunne forvente av en sertifisert instruktør blir jeg bekymret.
  16. Vi er vel ikke så sneversynte i vårt flerkulturelle samfunn at vi ikke er åpen for ny kultur vel?
  17. Meget fasinerende de nye viltkameraene. De klarer visst å genteste en hjort. Er nok mer sammensatt en gener dette, miljø og tilfeldigheter har nok mer å si.
  18. Desverre så tviler jeg på om trådstarter får noen kvalifiserte svar her. De som har peiling gidder nok ikke å delta slik forumet er blitt.
  19. Jo, tror det er 100m. Skal sjekke i jegerprøveboka.
  20. Har du testet med Berger hybrid? Fikk bestilt noen noen hos Poacher, men får ikke testet på en stund.
  21. Flott tråd å lese, ogman føler for å leite frem 338LM fra skapet igjen
  22. Ja sånn er det nok. Jeg la ut noe bukkejakt for salg i år 10000,- samme dag ringer det noen og byr 5000,- da det mente det ikke var verdt mer og at jakt var for dyrt, senere på kvelden gikk bukken for 30000,- til en østlending som forøvrig skjøt en kolle. Men han var fornøyd, og jeg solgte bukken en gang til for 15000,-
  23. kvote på valdet vårt 96stk. Felt 97stk.
×
×
  • Create New...