Jump to content

73alfa

Members
 • Content Count

  644
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

73alfa last won the day on September 27 2017

73alfa had the most liked content!

Community Reputation

10 Good

About 73alfa

 • Birthday 05/24/1974

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg tror muligens at Jarle's Jakt og Våpen (Sport1) på Kongsberg kan ha noe inne.
 2. 73alfa

  optikk

  Det kan se ut som utfordringen er 1" OG lys. Det finnes noen 1" med lys, men da er det 1.25 og ikke 1 som laveste forstørrelse. F.eks Trijicon AccuPoint 1.25-4x24. Så hva er mest kritisk? 1" rør, eller 1x som minste forstørrelse? (Jeg har forøvrig en Accupoint 1-4x24 til salgs, men denne har altså 30mm rør. )
 3. Jeg kom over denne filmen på Youtube. Det er ikke all verdens bildekvalitet, men jeg synes likevel den er verd å se. Det er en slags dokumentar om hvordan børsemakeren lagde en rifle under kolonitiden. Altså før den industrielle revolusjon. Vi fljer her en børsemaker som lager hele våpenet fra bunnen av, og han lager også de fleste verktøyene sine selv. Det er veldig rolig og fint kommentert også. Her får vi virkelig se en kunstner i arbeid.
 4. 73alfa

  Ny jeger 😀

  Velkommen! Du vil nok lære masse her inne. Det har ihvertfall jeg gjort. Jeg kunne heller ikke veldig mye om våpen, skyting og jakt før jeg begynte å 'henge' her på Kammeret.no (og på Sluttstykket.no før Kammeret sin tid). Jakt er jeg selv også i startgropa med, selv om det er noen år siden jeg tok jegerprøven. Det er samlet svært mye kompetanse her inne, så det er alltid mange som kan svare når man lurer på noe. Lykke til med jakta!!
 5. Nå har jo Ruger lansert American i 7,62x39 i dertilhørende kort låskasse. Denne benytter Mini-30 magasiner, som gjør at det er litt av hvert tilgjengelig. Så kanskje heller scoutifisere en slik en? Det har ihvertfall jeg lyst til
 6. Det må jo være laser/simulator, hvis ikke er det noen som seriøst bør revurdere hva de driver med. Men, uansett: Jeg synes ikke det gir noen bra signaler at man lar folk oppholde seg så tett på skivene, eller så nær ytre begrensning. (Nå er det jo også hus bak skiver etc, så det er mye å sette fingeren på)
 7. Som skytter, jeger, militærmann, og sivilist, så er jeg opptatt av sikkerhet. Dette har blitt terpet på helt ifra jeg var ganske liten, og i særlig grad under førstegangstjenesten for en mannsalder siden. Jeg snakker ofte varmt om hvor god norsk våpenkultur er, særlig når folk begynner å mumle om USA og hvor farlig skytevåpen er. Her på berget har vi en veldig sunn kultur rundt dette med skytevåpen og sikkerhet, både til jakt og konkurranse. Slik håper jeg vi kan fortsette å ha det. Nå høres jeg sikkert ut som en gammel grinebiter, men det får så være.... Over til sakens kjerne: Jeg så på et innslag fra NRK sitt program Sommertoget. I akkurat dette programmet var det bl.a bygdas skiskytere som ble løftet fram, og skiskytesporten fikk litt oppmerksomhet. Det er jo fint det, men jeg må si jeg ble noe skremt av sikkerheten rundt det hele. For meg spiller det egentlig ingen rolle om man skyter med luftgevær, salongrifle eller noe som potensiellt kan legge ned en elefant. Uansett hva jeg skyter med så vil jeg ikke ha folk stående ved siden av blinken som jeg skyter mot. Jeg har vært opplært til at alle tilskuere skal befinne seg bak skytterene. -Alltid! Jeg synes derfor det er litt bedrøvelig å se at tilskuerene i dette tilfellet står så nær langs siden av 'skytebanen' som på dette innslaget. https://tv.nrk.no/serie/sommertoget-minutt-for-minutt/ENRK60001517/15-07-2017#del=2&t=800s
 8. Da venter jeg med prøveladningene til jeg har fått TrailBoss i hus (venter to bokser nå snart). Better safe than sorry, ....osv.
 9. Mulig at ladetangen er fra tidlig 1900-tall og ikke sent 1800 som antatt, men patronen (38s&w) stammer vel fra ca 1877? Våpenet mitt er en Webley 38, top break fra 1944 (har skutt fabrikk-ammo i denne på pistolbanen). Kanskje ladningen også vil prøves i en bekjent sin S&W mod 10. Så våpnene er ikke helt nye, men altså ikke svartkruttrevolvere.
 10. Er det noen av dere som har ladedata for greie ladninger (for bruk i eldre våpen, skyting på papp) til .38s&w? Jeg har støpt kuler med en 'kombitang' (sånn håndladepresse med kulestøp helt ytterst, fra en gang på slutten av 1800-tallet), og skal benytte denne også til resten av ladeprossessen. Kulene veier ca 149grs. Tilgjengelig krutt er Hodgedon TiteGroup og Vihtavuori TinStar (N32c). Ingen av disse produsentene har oppgitt tabeller for 38s&w på sine sider, og jeg har heller ikke hatt noe suksess med Ladeboken. edit: Hylser er Starline og tennhette er CCI Small Pistol Primer
 11. Har opplevd det samme med militære M77. De holdt i ca 10-12år, og så plutselig så gikk sålene i oppløsning i løpet av en dag. Helt uten forvarsel. Jeg fikk selvsagt byttet disse på depotet, men de nye M77 heter da ikke Alfa men Protex. De ser forøvrig helt like ut, men jeg måtte gå ned en størrelse på de nye støvlene.
 12. Hvis du ønsker å følge "scout-konseptet", så er Steyr Scout aldeles nydelig. Med en scout-kikkert, eller rødpunkt montert fremme på våpenet, så fungerer det veldig bra. Rekylen i .308 er ikke noe som har plaget meg på noen måte, da 20cm øyeavstand til kikkerten gjør at du uansett aldri får den i panna. I tillegg så gjør frontmontert kikkertsikte at du kan ta enda litt raskere ladegrep da det ikke er noe som kommer i veien for hånda når man løfter ladearmen. Hvis man derimot har til hensikt å montere et vanlig type kikkertsikte på våpenet, så mener jeg at Steyr Pro Hunter er et bedre alternativ.
 13. Vekebrenner, tilsvarende den fra Jula, er vel noe av det som bråker minst. Det er egentlig bare hvis flammen blafrer at det blir noe særlig lyd fra den, og så evt 'knitring' i metallet som følge av temperaturendring. Disse bråker ikke slik som f.eks 'primus'-typer a'la den gamle Optimusen til forsvaret, eller gassbrennere av samme type. Jeg bruker en slik sak til oppvarming av et lite verksted/smie på noen få kvadratmeter, og den gir veldig god varme. Det finnes også små gassovner får bruk med ventilboks: http://www.warnersbaatbu.no/default.pl? ... pageId=190 Disse gir også grei varme, men hvis det er takhøyde nok (mer enn 1,5m) så ville jeg nok ha valgt vekebrenneren. Den vekebrenneren som jeg har, har også fordel av at det går an å sette kaffekjelen på den.
 14. Det finnes jo teorier om at særlig voldskriminalitet/"blind vold" gikk veldig mye ned etter at bly ble fjernet som tilsetningsstoff i bensin. Jeg tror det var en britisk studie som omhandlet dette.
×
×
 • Create New...