Jump to content

Nissen

Members
 • Content Count

  410
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Korthold BR med 6ppc er jo kjent for å legge seg på sg ~1.0. Da er det ikke langhold, men uansett. Argumentet har (blant annet) vært at sg også påvirker egenspredning på gruppene.
 2. Nissen

  Knivstål FAQ

  Er det noen som kjenner til Takamura sine kniver og stålet de bruker, noe de referer til som SG2-stål. (HANA-serien) Mener dette ofte er oppgitt: Fosfor 0,03%, Krom 14,0 - 16,0%, Kullstoff 1,25 - 1,45%, Mangan 0,4%, Molybden 2,3 - 3,3%, Silisium 0,5%, Svovel 0,03%, Vanadium 1,8 - 2,2% Er det mulig å se dette opp mot f.eks. Kai Shun sitt "VG10-max"? Prisforskjellen er jo ikke ubetydelig, men samtidig har jeg lite negativt å si om Takamura sine kniver, da fra et rent bruksperspektiv og muligheten til å slipe de opp igjen på en ikke altfor krevende måte med bruk av wetstone i forskjell
 3. For ordinær GF er det 6 uker, men dette var vel en ekstraordinær siden den ordinære skal være før mars? Og da er vel fristen kortere, uten at jeg husker detaljer.
 4. Det vet jeg, og jeg tenkte relativt. Jeg har sett nok av dårlig tilpassede dier som forårsaker uforholdsmessig mye vekst av hylselengde. Dette er spesielt viktig når trykket går opp på den røde siden. Kan nevne at jeg i all hovedsak skyter kalibre med "rette vegger", dog er nok det mer tilfeldig enn direkte på bakgrunn av ønsket om å minimalisere vekst av hylselengden.
 5. Tan(1/60) x 10000 cm = 2,90888 cm. Dette for 100 meter. Da er det lett å multiplisere seg til ønsket avstand.
 6. Størrelse på kruttkort er essensielt hvis man lader på volum, først og fremst fordi større kruttkorn flyter dårligere i kruttmålet. Sagt på en annen måte, du finner en økning i standardavviket når kruttstørrelsen går opp, og enhver BR-skytter med fokus på konsistens ønsker ikke å se standardavviket på noe element i ladeprosessen stige. Volum vs. vekt er en lang diskusjon, men en trend i BR-miljøene - spesielt i USA - er at flere og flere lader på vekt og ikke bare volum. Det er da ikke snakk om å lade ned på en nøyaktighet på 0.01 gr, men man kontrollerer for å luke vekk avvikerne. Således
 7. Om strekk i kammeret er et problem så har du en mismatch mellom die og kammer. Skyter selv mye på høye trykk, da med custom die, og strekker seg ikke noe mer enn normalt. Litt forskjell mellom hylsemerkene vel og merke, noen er myke og således strekker seg mer. For å gi mitt svar på opprinnelig spørsmål, ville jeg sett i retning av 6BR. Som det nevnes kan mating være en issue, men det er flattskytende, lett å få til å gå svært bra, og bra levetid og tilgang på hylser.
 8. Men burde ha forstått, det er vel det sentrale spørsmålet? Har ikke trådstarter snakket med henne, og på bakgrunn av dette således bidratt til at tilstrekkelig informasjon for forståelse er tilstede? Nettopp. Og summert kan vi ikke konkludere at vedkommende opptrer slik at hun er uten risiko for å rammes av straffeloven, dog er det vanskelig med sikkerhet å anta omfanget på en eventuell reaksjon.
 9. Nå brakte vel heller ikke du så mye annet enn ren synsing til bordet heller? Et tilfelle ja, men det finnes andre tilfeller der dom har funnet sted. En liten detalj her finnes jo i første innlegg fra trådstarter; der det fortelles (slik jeg tolker det) at vedkommende vet hva dette er for noe, OG er av den formening at det ligger trygt der det ligger. Altså kan ikke jeg forstå at vedkommende er uvitende. Uvitenhet i seg selv er heller ikke en direkte årsak til ansvarfrihet - spørsmålet er om man burde ha vist, og slik historien legges frem er min tolkning at ja, det burde man.
 10. Nei.Her er det snakk om ett ulovlig og uregistrert skytevåpen, samt oppbevaring uten fg - våpenskap om er ett lovbrudd i seg selv. Dette skal gi ubetinget fengsel. Men det er nok av praksis på at dette ikke er tilfelle, og betinget er resultatet.
 11. Råtips fra min side, men tipper inntil 30 dager betinget + bot + inndragelse av våpen. Alminnelig strafferamme er vel 90 dager, men dømmes ofte under dette.
 12. Jeg limer kasser i trestokker (og karbonfiber) uten bruk av skjefteskruer, og det er aldri noe problem med noe som komprimeres eller ikke. Dette er vrient med en Sauer 200 riktignok, da løpsbytte blir noe vrient naturlig nok. Poenget med beddeblokka er jo at hele blokka limes ned i stokken - følgelig er anleggsflaten svært stor => momentet på skjefteskruene forandrer seg ikke (gitt at jobben gjøres ordentlig). Det er sikkert mulig å inne stokker som skyter like bra, men beddeblokka fjerner et usikkerhetsmoment som kan komme snikende over tid.
 13. Jeg innser i etterkant at jeg overså "sett bort fra pipesvingninger". Det var pipesvingninger i vertikalplanet jeg siktet til. Metodikk for å beregne dette hadde vært intr., men skjønner i etterkant hva du egentlig mente. Av og til leser man litt for fort.
 14. Noen som tilfeldigvis har ladedata for disse 350 gr sierra-kulene? Evnt indikative ladedata.
 15. Så denne først nå. Men til spørsmålet: er dette empiri, eller kan du beregne dette? I så fall hvordan? Vet du hvordan sinuskurven ser ut?
×
×
 • Create New...