Jump to content

Gillen

Members
 • Posts

  1,121
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Gillen

 1. Hva skjer med denne Quote funksjonen. Prøvde å rette en skriveleif ??
 2. Enig, litt mekling i heimen og selger påstår at problemet er selvforskyldt. Da blir det fort påstand mot påstand.
 3. Reklamer, få eliminert problemet og be om en forklaring.
 4. Det å ha det gøy på skytebanen skal ikke undervurderes, men poenget mitt var at TS bør skaffe seg litt erfaring før han går til innkjøp av våpen. Ellers kan det fort bli bortkasta penger..
 5. Hvis eneste intensjonen med hagleskyting er " å ha det gøy på skytebanen" så ville jeg i første omgang lånt våpen av den lokale klubben/foreninga. Hadde pumpehagle tidlig i "jegerkarieren". Den var ok på skarve og andejakt, men ikke akkurat førstevalget på banen eller på rypejakt. Den ble solgt til fordel for en Over/Under.
 6. Følger også denne veilederen. Ellers bruker jeg å dra gjennom løpet med bronse børste og Super 1olje på banen, mens løpet fortsatt har en lunk. Da trengs det ikke mye pussing før rifla settes i skapet.
 7. Jeg har en WV hvor jeg har bytta stokk, bedda og fått justert avtrekk. Kappa til 50 cm, arbeidet ble utført av en flink børsemaker og presisjonen er upåklagelig. I tillegg har jeg ikke opplevd funksjonsproblemer av noe slag. Mye rifle for pengene !
 8. Gillen

  For mye havørn?

  I know nothing, I am from Barcelona .....
 9. Gillen

  For mye havørn?

  Bor sjøl ved Vatlestraumen, men ser bare havørn en skjelden gang. Men det er sikkert riktig at det er mer ørn i Austrheim enn på Sotra. Uansett så er mink et mye større problem for fuglebestanden i skjærgården enn havørn.
 10. Gillen

  For mye havørn?

  Litt forskjell på "noen" og "for mye"
 11. Gillen

  For mye havørn?

  Vest for Bergen er det som kjent en stor og vidstrakt skjærgård, men til tross for mange turer så har jeg ikke sett mye havørn. Men minken synes å trives 😉
 12. "Oppsøkes fortsatt" Etter en rask gjennomlesning av oppslaget så synes det som Morten siste gang ble kontaktet 10.09. 2019.. Men Tv2 har tydeligvis oppdatert artikkelen nå nylig. Hva er nytt i saken, eller er det bare oppgulp og gjentagelser av en etter hvert gammel sak ??
 13. Bare for å presisere: Må du stille på siktet også når det er vindstille ?
 14. Litt mer spekulering i fakta: Synd det ikke var en hevngjerrig dame i livet til BB som kunne ha avverget 22 junitragedien 😏
 15. Har kommet til at det er vanskelig å få både i pose og i sekk, derfor 2 kikkerter montert i Leupold QR. på 1 rifle. HTen min i 3-12x56 veier 573 gr. og er 34 cm. Hvor "svært og tungt" det er kan vel diskuteres ..
 16. Svaret på TS spørsmål er vel både ja og nei, det kommer an på bruksområdet. For egen del har jeg en "stjernekikkert" til "måneskinn"' noe som kan bety en halvtime ekstra jakt og 1 hjort kontra 0, og en mindre til korthold/dagjakt.
 17. Skøyt opp i går sittende med reim. Fornøyd med samlinga 😏, men en smule overrasket over et stort antall fremmøtte ? Selv om krava til treningsskudd er droppa så har foreninga stilt krav om 30 skudd for å delta på årets hjortejakt. Synes det er et fornuftig krav og for egen del blir det helt sikkert noen flere skudd enn det, men da med en og toføttet sittende i jaktpositur..
 18. Skyter konsekvent noen skudd liggende med tofot for å sjekke at rifla går som den skal. Deretter er det bare trening og oppskyting sittende med reim. Etter prøva blir det også bare sittende, men da mye med en og tofot. Bruker skjelden liggende stilling på hjortejakt ute i terrenget, da det ellers blir mye lyng og busker i siktelinja...
 19. Enig. Send en søknad og vent på en tilbakemelding. Hvis du får avslag så har du krav på en begrunnelse og et ev. avslag kan påklages. Lykke til !
 20. Termisk er pr. i dag ikke lov å bruke på jakt. Les TS første innlegg.
 21. Sikkert mange jegere her,uten tilgang på hjortejakt- som kunne hjulpet dere med å fylle kvoten 😏😏
 22. "Selvgort er velgjort". Skal tro at hjemmelading er en annen versjon av fluebinding. Veldig gøy å ta en laks på selvbundet flue og prestere en god samling med "gromladningen".
 23. Gillen

  For mye havørn?

  "Bare", - kan du dokumentere denne påstanden ?
×
×
 • Create New...