Jump to content

Storfornøyd med Blaser tråden:-)


cervus elaphus

Recommended Posts

Hvilke gjenger er det på sluttstykkehodet til Blaser, sett opp mot Sauer 200/202?

??? Tror du kanskje blander begreper her - sluttstykkehodet er fremste del av sluttstykket frem mor patronbunnen. På Blaser er dette festet inn med en hurtigkobling, ikke med gjenger, og på Sauer er det ikke utskiftbart - der skifter man hele sluttstykket ved overgang mellom kalibergrupper.

Hvis det derimot er hevarmskulen du mener, så har jeg ikke hatt den av på Blaseren min, og på de fleste Sauer 202-variantene er den vel ikke avtagbar.

Link to comment
Share on other sites

Du får vel i alle fall grønn, to gråtoner og camo om jeg ikke husker feil?

 

 

Jeg regner med at Natural Stone er en av gråfargene. Selv om den ser grønnaktig ut på bilder...

 

Lages fortsatt den orange stokken med svarte striper?

Link to comment
Share on other sites

Grattis Lynx! Pipa med demper ble i alle fall lang nok. (Sa brura :wink: )

 

Men er det 300 Wby den er kamret for, er det jo liten hensikt å kappe.

 

Demperen, er det Maxim eller CTM-4?

Joda, lang ble den, men det er jo lengden det kommer an på, har jeg hørt... ;)

Nei, 300 wby trenger den lengden som originalløpet leveres i - og mere til. 65 cm er egentlig noe for kort til å få skikkelig skuv på kula. Men de 20-30 m/s mindre må jeg leve med. Det viktigste er vel at man har kontroll på oppslaget, ikke at den kommer dit så fort som mulig.

Demperen er en Maxim Titan. Til 30-06-løpet har jeg en CTM-4, må jo ha en demper på den pipa også mens det andre står og kjøler seg... ;)

Link to comment
Share on other sites

Takker!

Vil tro at en Baronesse ikke er det ekleste mann kan sette fingrene sine i ja 8)

 

Løpet jeg har er i 6,5x55.Er det noen med Blaser som kan anbefale en patron med god presisjon og virkning i viltet?

Jeg lader ikke selv,og er i utgangspunktet int i en patron jeg kan bruke til alt fra hjort og ned til bever.

Link to comment
Share on other sites

Se her, http://www.blaser.de/fileadmin/editor/produkte/caliber-pdf/Blaser_Calibers_Bolt_Action_EN.pdf dette er en oversikt over de ulike kalibrene som er tilgjengelig, og hvilke kalibergruppe de er innen. Du kan bruke samem sluttstykkehode for ulike kalibre med samme støtbunn. For eksempel trenger du kun standard sluttstykkehode for kaliber 22-250, 6.5x55, 30-06 og 9.3x62. Dersom du skal ha et løp i 223 trenger du mini sluttstykkehode, skal du ha 375H&H eller 300 WSM trenger du magnum sluttstykkehode. Det følger med magasin til hvert løp, men du må altså handle sluttstykkehode i tillegg dersom du kjøper et kalibet som er i en anderledes kalibergruppe enn den som følger med rifla.

Link to comment
Share on other sites

Er det fremdeles slik at det kun er løp og sluttstykkehode som er registreringspliktide Blaser-deler i Sverige? Hvis ja, går det da å søke om våpenpass når man skal til Sverige for å jakte med Blaseren?

Jeg har nå ett våpenkort på låskassa, og et pr løp.

Link to comment
Share on other sites

Jeg strever litt med å forstå spørsmålet ditt Lynx? Det lønner seg å skaffe Europeisk Våpenpass, få skrevet inn alle våpen og piper du tenker å reise med. Da kan du tolle børsa og pipene inn på nettet på den Svenske tollen. Du må ha med våpenkortene, for transporten i Norge og den Norske tollen.

Link to comment
Share on other sites

Så filmen Inception for første gang i dag (kan anbefale den på det sterkeste)

 

Der så jeg at Leonardo bruke en spesiell utgave av Blaser (R8 tror jeg)

 

blaserr8.jpg

 

noen som vet hvilken blaser han skyter med i filmen? 8)

 

En Tactical 2 det der ja. Ser ut som den har en Leopold kikkert?med Barret Bors på..

Link to comment
Share on other sites

hei.hva er den "vanlige" 30mm montasjen.?lav,høy?

 

Du får 30mm montasje i flere høyder. Den du ser oftest er trolig "lav", fordi den faktisk er høy nok til kikkerter med 50mm objektiv.

 

For å få lavere montasjer er det ganske vanlig å få en børsemaker til å slipe ned Leupold QR ringer, og bruke dem på Blaserskinne.

 

U

Link to comment
Share on other sites

I forbindelse med kjøp av ny demper, skal jeg å få gjenget pipa på nytt. Har 14x1 på ei 50 cm lang standard pipe nå, men vurdere 15x1. Ser for meg at det er en fordel å fjerne minst mulig gods fra pipa og derfor gå for størst mulig diameter på gjengene. Er det noe av dere Blasereiere som har 15x1?

Link to comment
Share on other sites

Lurer på om noen vet om man må ta hull i stokken på Blaser R93 hvis man skal montere to-fot? Eller finnes det typer hvor man slipper å gjøre det og kan feste i eksisterende reimfeste :)

Finnes en egen adapter som lages av Vektor Maskin her i Norge. Denne er laget for R93 prof. http://www.vertebrae.no/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=73&category_id=7&option=com_virtuemart&Itemid=53

Link to comment
Share on other sites

Lurer på om noen vet om man må ta hull i stokken på Blaser R93 hvis man skal montere to-fot? Eller finnes det typer hvor man slipper å gjøre det og kan feste i eksisterende reimfeste :)

 

Lurte på det samme og etter litt leing på nettet fant jeg ut at Stoneypoint hadde en utgave for pumpe/automathagle. Denne blir ikke solgt i Norge så jeg kjøpte min på nettet.

Fikk den her om dagen og det fungerer fint. Tror du må bytte fremre reimfeste til en "hurtigkoblingstype" siden hullet på originalbasen er for litet til disse hurtigkoblingene. Jeg gjorde det for flere år siden så derfor tok det bare 5 minutter før den lille diskre adapteren til tofoten satt pent på plass i det fremre reimfestet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...