Jump to content

ulf

Members
 • Posts

  926
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

ulf last won the day on April 27 2020

ulf had the most liked content!

1 Follower

About ulf

 • Birthday 01/11/1974

Recent Profile Visitors

962 profile views

ulf's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

 • Reacting Well Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

47

Reputation

 1. Frode Sulland har sagt det 🤣🤣🤣🤣🤣
 2. Toz salongrifle (22LR) gis bort. Fem skudds magasin og kikkertsikte. Send PM.
 3. ulf

  Hvor tung er "for tung"

  Det er derfor jeg er så konkret. Fem kg kan jeg bære i armkroken, men er på grensa til for tungt. Bruker aldri reima før jeg skal dra dyr på vei hjem.
 4. ulf

  Hvor tung er "for tung"

  Jeg skal være konkret: Fem kg jaktrifle går fint. (Inkl alt; demper, sikte mv) Mer enn fem kg er for tungt.
 5. Det som er stas med gammelt arvegods er om det faktisk blir brukt. Var jeg deg ville jeg derfor: -Begrenset ombygging til noe som er anvendelig til både jakt og LH. Det er mulig å finne et brukbart kompromiss. -Ikke gå for grovere kaliber enn du må. Grove greier skytes mindre enn fine. I praksis betyr det 6,5x55.
 6. Husker du hva det kostet å få byttet retikkel?
 7. Skal være litt kort (skriver på tlf): min skyting startet som så mange andres med luftgevær, 22LR i Remington Nylon 66 Auto og i skytterlag fra ca 11 år. Om jeg ble så så treffsikker av all moroskyting, plinking og småfugljakt er jeg slett ikke så sikker på... Noen instruksjon kan jeg ikke huske, og at jeg ikke traff folk er bare flaks. I den grad jeg er treffsikker ble jeg det av å kjøpe et 22LR løp til Blaser R93. Først da kunne jeg skyte virkelig mye - i pappapermisjonen snittet jeg 100 skudd hver dag - og for å bli god må det volum til. Samtidig må en gå gradvis for å kunne absorbere økter med mange skudd. Det var en veldig fordel å få mye trening, og det var en veldig fordel å gjøre både jakt og trening med samme rifle. Det finnes sikkert unntak, men gode skyttere skyter alle veldig mye 22LR. Og de lader selv. Skulle jeg startet i dag hadde jeg helt uten tvil startet med Tikka T1x og T3x i hhv 22LR og et nesten hvilket som helst grovkaliber. Eventuelt tilsvarende oppsett i Blaser R8.
 8. Ikke forsøkt, men helt sikkert helt greit. Et rådyr er lite, og tåler garantert ikke en blyspisskule i brystet. Uansett fabrikat på kula:)
 9. Hei Hans Kristian. Takk for sist:) Hvordan var erfaringene dine med ABLR?
 10. Lette kuler i stor hastighet sliter løp, sies det. Er det hastigheten på kula som sliter løpet mer? Eller er det at bak lette kuler er det større kruttladning?
 11. Tja. Kort hold gir høy anslagshastighet, som igjen gir høy belastning på kula.
 12. Bare på rådyr. Ellers er det for lite. Bare for rådyr, ellers for smått:) Etter logikken skulle 222 vært Det Optimale for rådyr, men når en er på så lave likevekter har det kanskje ikke noe å si?
 13. Om en følger resonnementet til M67 - det vanskelige er å treffe og alle kaliber dreper- så tilsier logikken så lite smell og rekyl som mulig. Alle skyter dårligere med smell og rekyl, særlig i feltmessige skytestillinger. Altså må en ha et kaliber som er så lett som lovlig. Så det er 6,5x55 som er best:)
 14. Om det ikke står på midlene, så syns jeg du skal spandere på deg en bra riflestokk😁
 15. For nysgjerrigheten; hva slags rifle er det?
×
×
 • Create New...