Jump to content

ulf

Members
 • Content Count

  915
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

ulf last won the day on April 27

ulf had the most liked content!

Community Reputation

38 Excellent

About ulf

 • Birthday 01/11/1974

Recent Profile Visitors

832 profile views
 1. Bare på rådyr. Ellers er det for lite. Bare for rådyr, ellers for smått:) Etter logikken skulle 222 vært Det Optimale for rådyr, men når en er på så lave likevekter har det kanskje ikke noe å si?
 2. Om en følger resonnementet til M67 - det vanskelige er å treffe og alle kaliber dreper- så tilsier logikken så lite smell og rekyl som mulig. Alle skyter dårligere med smell og rekyl, særlig i feltmessige skytestillinger. Altså må en ha et kaliber som er så lett som lovlig. Så det er 6,5x55 som er best:)
 3. Om det ikke står på midlene, så syns jeg du skal spandere på deg en bra riflestokk😁
 4. For nysgjerrigheten; hva slags rifle er det?
 5. Skjønner. Du må forstå at det primært er et rettslig spørsmål. Da blir din tilnærming «Det er det som gjelder» alt for enkel. Så banalt er det rett og slett ikke. Ikke generelt, og ikke for 22/7. Simonsen er ingen tilfeldig influencer, og jeg må bare igjen oppfordre deg og andre som er interessert i Forsvarets handlingsplikt til å lese boka; https://www.fagbokforlaget.no/Til-forsvar-av-landet/I9788245024364
 6. At 22/7 var en politisak er det ingen tvil om, men i innledningen var det ingen som visste det. Du legger uten tvil alt for snevre rammer for Forsvarets handlingsplikt. Igjen; les «Til forsvar av landet», der de juridiske og forsåvidt praktiske sidene av dette er drøftet grundigere enn noe annet sted.
 7. Neida, men akkurat det var det jo ingen som visste før flere dager etterpå. Det er vel derfor teksten på «plakaten» er utformet akkurat slik. Simonsen skriver mye godt om det i «Til forsvar av landet», for den som er spesielt interessert. Forsvaret gjorde mye bra 22/7, men i ovennevnte bok redegjøres også for at de kunne (og faktisk hadde plikt til å) bidra langt mer enn de gjorde. Selv om det ikke hadde gjort noen faktisk forskjell, sett med ettertidens fasit i hånd. Uansett; Forsvaret, og i hvert fall HV, er et fundamentalt blindspor for akuttsituasjoner a la 22/7. De er ikke ment å være en slik organisasjon heller. Jeg mener det var i Gjørv- rapporten det var redegjort for hva-hvis-scenarioer med FSK: Om FSK var varslet og anmodet i det bomben gikk av rundt kl 16, så ville de vært operative i Oslo sentrum rundt midnatt. Den eneste relevante ressursen fra Forsvaret 22/7 var Garden, som var glimrende, og helikopter. Sannsynligvis gjør Atlas-samarbeidet og avtalene det betydelig raskere å få bistand fra Svensk og Dansk antiterrorpoliti enn fra Forsvaret.
 8. Det koker egentlig ned til: Hvor jævla hårsår er det mulig å bli? #krenka#
 9. De spises, og man er såpass opptatt av kjøttet at skudd som ødelegger for mye gir gebyr. Slakteren kommer og henter slakt to ganger i uka. Jeg referer til Eskdalemuir i Skottland, som er et område der yrkesjegeren har sluppet til noen jegere. Søk på Eskdalemuir på kammeret, så finner du masse.
 10. Det er et kjempepoeng, som alle som hyler om mer beredskap ser ut til å glemme. Beredskap er stort sett svinedyrt, og går nødvendigvis på bekostning av noe annet. Så en må på en måte velge mellom kreftmedisin til barn eller vernemasker på et lager (som etter all sannsynlighet ikke blir brukt). (På dette stadiet av resonnementet pleier det å dukke opp noen referanser til uhjelp og "lykkejegere" på gummibåter Middelhavet,- håper vi slipper det her...) I forhold til Staten og makt er dette en interessant tid. Når krisen først rammer blir selv den mest knallharde kapitalist sosialdemokrat god som noen.
 11. Filmen viser at Oryx beholder vekta bedre og gir går dypere enn Balistic Tip. Det er ikke akkurat kontroversielt:) I filmen bruker han også red deer som referanse, og til hjort er det nok ingen som anbefaler varmitkuler i 223. Rådyr er noe annet. Poenget mitt har vært at rådyr er så små, at også varmitkuler gir dybdevirkning nok. Årsaken til at jeg hevder det er egne og andres erfaringer, på tilsammen mange hundre rådyr. Når en som skyter 200+ rådyr i året, i år etter år, anbefaler 58 gran V-max i 243, da tviler ikke jeg mer på det. En må tross alt tro det en ser, ikke bare det en har lest:)
 12. https://www.nrk.no/sport/treneren-ma-holde-igjen-nilsson_-_-det-er-helt-galskap.-jeg-har-aldri-opplevd-det-for-1.14976543 Mener å ha lest en gang at Kenneth Skoglund i perioder Før OL trente to økter skyting om dagen. 2-300 skudd om morgenen og 100-300 skudd på ettermiddagen. Fysisk trening midt på dagen. For å kunne nyttiggjøre seg slike volum må en nok ha en solid plattform fra tidligere. Ååå... så moro det hadde vært å trene så godt en periode:)
 13. Kanskje ikke akkurat science, men det viktigste du gjør er å erkjenne at (stående)skyting er en ferdighet. Det er ikke kunnskap. Så du må øve deg. Ta tre tips fra M67 og Torf, det er teori nok. Resten er øving.
 14. Rhino, Oryx m fl er ypperlige om det viktigste er å bidra til å holde verdensøkonomien i gang. Den kan være viktig nok. Om du bare vil drepe et rådyr effektivt kan du bruke nesten hva du vil i 223. Rådyr er små, og gjennomgående kommer anbefalinger om solide kuler på rådyr fra jegere som ikke har skutt så mange. Du kan lese denne tråden her;
×
×
 • Create New...