Jump to content

ulf

Members
 • Content Count

  919
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

ulf last won the day on April 27

ulf had the most liked content!

Community Reputation

38 Excellent

About ulf

 • Birthday 01/11/1974

Recent Profile Visitors

872 profile views
 1. Ikke forsøkt, men helt sikkert helt greit. Et rådyr er lite, og tåler garantert ikke en blyspisskule i brystet. Uansett fabrikat på kula:)
 2. Hei Hans Kristian. Takk for sist:) Hvordan var erfaringene dine med ABLR?
 3. Lette kuler i stor hastighet sliter løp, sies det. Er det hastigheten på kula som sliter løpet mer? Eller er det at bak lette kuler er det større kruttladning?
 4. Tja. Kort hold gir høy anslagshastighet, som igjen gir høy belastning på kula.
 5. Bare på rådyr. Ellers er det for lite. Bare for rådyr, ellers for smått:) Etter logikken skulle 222 vært Det Optimale for rådyr, men når en er på så lave likevekter har det kanskje ikke noe å si?
 6. Om en følger resonnementet til M67 - det vanskelige er å treffe og alle kaliber dreper- så tilsier logikken så lite smell og rekyl som mulig. Alle skyter dårligere med smell og rekyl, særlig i feltmessige skytestillinger. Altså må en ha et kaliber som er så lett som lovlig. Så det er 6,5x55 som er best:)
 7. Om det ikke står på midlene, så syns jeg du skal spandere på deg en bra riflestokk😁
 8. For nysgjerrigheten; hva slags rifle er det?
 9. Det koker egentlig ned til: Hvor jævla hårsår er det mulig å bli? #krenka#
 10. De spises, og man er såpass opptatt av kjøttet at skudd som ødelegger for mye gir gebyr. Slakteren kommer og henter slakt to ganger i uka. Jeg referer til Eskdalemuir i Skottland, som er et område der yrkesjegeren har sluppet til noen jegere. Søk på Eskdalemuir på kammeret, så finner du masse.
 11. Det er et kjempepoeng, som alle som hyler om mer beredskap ser ut til å glemme. Beredskap er stort sett svinedyrt, og går nødvendigvis på bekostning av noe annet. Så en må på en måte velge mellom kreftmedisin til barn eller vernemasker på et lager (som etter all sannsynlighet ikke blir brukt). (På dette stadiet av resonnementet pleier det å dukke opp noen referanser til uhjelp og "lykkejegere" på gummibåter Middelhavet,- håper vi slipper det her...) I forhold til Staten og makt er dette en interessant tid. Når krisen først rammer blir selv den mest knallharde kapitalis
 12. Filmen viser at Oryx beholder vekta bedre og gir går dypere enn Balistic Tip. Det er ikke akkurat kontroversielt:) I filmen bruker han også red deer som referanse, og til hjort er det nok ingen som anbefaler varmitkuler i 223. Rådyr er noe annet. Poenget mitt har vært at rådyr er så små, at også varmitkuler gir dybdevirkning nok. Årsaken til at jeg hevder det er egne og andres erfaringer, på tilsammen mange hundre rådyr. Når en som skyter 200+ rådyr i året, i år etter år, anbefaler 58 gran V-max i 243, da tviler ikke jeg mer på det. En må tross alt tro det en ser, ikke
 13. https://www.nrk.no/sport/treneren-ma-holde-igjen-nilsson_-_-det-er-helt-galskap.-jeg-har-aldri-opplevd-det-for-1.14976543 Mener å ha lest en gang at Kenneth Skoglund i perioder Før OL trente to økter skyting om dagen. 2-300 skudd om morgenen og 100-300 skudd på ettermiddagen. Fysisk trening midt på dagen. For å kunne nyttiggjøre seg slike volum må en nok ha en solid plattform fra tidligere. Ååå... så moro det hadde vært å trene så godt en periode:)
 14. Kanskje ikke akkurat science, men det viktigste du gjør er å erkjenne at (stående)skyting er en ferdighet. Det er ikke kunnskap. Så du må øve deg. Ta tre tips fra M67 og Torf, det er teori nok. Resten er øving.
×
×
 • Create New...