Jump to content

ulf

Members
 • Content Count

  889
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

ulf last won the day on March 23 2017

ulf had the most liked content!

Community Reputation

26 Excellent

About ulf

 • Birthday 01/11/1974

Recent Profile Visitors

765 profile views
 1. 15cm kulefall på 200m 50cm kulefall på 300m Passer ikke alltid, som nevnt, men nesten. Det i hvert sånn regelen er:) En variant er fem klikk til 200m, 15 klikk til 300m. (Som jo ikke er det samme som den andre regla, men en variant av huskeregle)
 2. ulf

  Hvilket systemvåpen?

  Jeg tror det er en tenkt mer enn reell problemstilling. Siden jeg er lat gjør jeg nesten aldri noe annet enn å halspresse til både jakt og trening. Aldri hatt problemer med Blaser og det. Med en Sako Forester, derimot, røyk utdrageren av.
 3. Takk. Brukte 550 for første gang i 308 i år, og pga tidsnød måtte jeg bare ta en ladning og håpe på det beste. Med 47,0 grn i Lapuahylser får jeg typ 800 m/s bedømt etter kulefallet, og det er jo mye mindre enn jeg håpet. 57cm pipe. Nå er jakta i gang, så mer testing blir det ikke på denne siden av nyttår. Så ut som en flott tur til Tyskland! Hvorfor TTSX på små hjortedyr? Det er jo å be om angst og leting.
 4. ulf

  Blaser kjøp

  Har hatt R93 siden 2007, og ladet 6,5x55, 375, 243, 6XC og 308 til den. Mest de tre siste, og totalt kanskje 4000 patroner. Inntil i høst har jeg nesten aldri gjort noe annet enn å halspresse (fordi jeg er lat) til både jakt og trening, og jeg har heller aldri hatt problemer med det. Jeg tror ikke man trenger å overdrive det problemet.
 5. Supre innlegg M67!! Godt å se at du rekker litt jakt mellom all skytinga:-) Et spsm litt på sia; du lader sikkert 308/150TTSX med 550. Hva slags ladning bruker du da? Syns jeg får slappe hastigheter av de ca 47grn Vihtavuori angir som maks.
 6. Ja, men i 6XC er det vel så og si bare Norma hylser som brukes. Til de passer en bushing på .269
 7. Men 6XC var jo utviklet av Norma nettopp for skyting på 300m. Hvorfor tok de bryet om 6BR er like god til det?
 8. ulf

  Hvorfor dyre patroner?

  Og det gjør det enklere å treffe?
 9. ulf

  Hvorfor dyre patroner?

  Jeg jakter aldri med hagle, men i år gjør jeg et unntak og skal jakte duer og rype. Det er stor prisforskjell på haglepatroner. Fra tre kroner hos Jaktdepotet og fra sju kroner på Landrø og XXL. På hvilken måte er de dyre bedre enn de billige?
 10. Det var meg. Som fikk 30£ i bot etter å ha skutt et rådyr i låret. Tror ikke kulevalget hadde noe å si. Hiver meg på Poacher m fl. Er mange år siden jeg har vurdert å bruke noe annet enn lettekspanderende/varmintkuler på rådyr. I snitt skyter jeg ti rådyr i året, og i diskusjoner som dette synes mange å glemme at rådyr er så små. Erfaring fra hjort og annet er knapt relevant. Rådyr er så små at alle aktuelle kaliber er grove. Selv de sprøeste kulene er gode nok. Kjøttødeleggelsen i framparten får uansett ikke blitt noe særlig, for det er jo ikke så mye kjøtt der. Presisjon er viktig. (= skyt mye=fint om kulene er så billige at de kan trenes med) Jeg kjenner flere yrkesjeger. Ingen virker å bryr seg om kjøttskader i framparten på rådyr. Den ene anbefaler 58grn Vmax i 243 som den optimale rådyrpatronen, og han skyter flere hundre rådyr pr år, og skyter nesten alltid i bogen. Ellers virker de å kjøpe de patronene som er på tilbud:), f eks 110 grn i 270 og 125grn i 308 til bruk på hjort. Jeg tipper det er norsk elgjakt som forleder folk til å tro at de trenger premiumkuler på rådyr. Hvis ikke er det norske jaktblader, markedsførerne hos Norma og Jørund Lien. Det er uansett ikke riktig.
 11. Det er en klassisk øvelse. På korte hold kan en skyte svært fort med målfokus, men når avstanden nærmer seg ti meter (?) blir det for unøyaktig, og siktefokus må til. Mange øvelser er lang opp mtp å få skytterne til å ta med seg supertempo og målfokus ut på mål lenger unna, og gjør man det bommer man. Trøsten er at det er veldig trenbart.
 12. Hva er forskjellen på skytebane og idrettsarena?
 13. 6,5 er mer kurant enn 243, særlig når du ikke lader. På den annen side er fem tusen mye penger, og 20 000 er dyrt for en R93. Du får mye ammo for det mellomlegget. De fem tusen er nesten et ekstra løp alene. Om du ser for deg å jakt storvilt har du bare et valg; 6,5. Ellers vet jeg sannelig ikke hva jeg ville valgt.
 14. Hvordan har det gått denne sesongen med hårvilt-vorstheren?
×
×
 • Create New...