Jump to content

Skarvekongen

Members
 • Content Count

  1,040
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

45 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fortsatt litt tidlig for beverjakt de fleste steder vil jeg anta. Mye snø og is samt at mørket kommer litt for tidlig. Har etter mange år med beverjakt lagt meg opp en teori om at beveren er relativt tro mot tider fremfor mørket/dagslys. Mener med det at beveren i større grad enn annet vilt kommer frem til de samme tidene uavhengig av kalenderen. I elva der jeg jakter mest er det veldig mye bever, men for å se mange samtidig må man være der om sommeren. Fra rundt kl 20.00 - 20.30 er det bever overalt. Det er bever å se tidligere på kvelden hele året, men aldri mange samtidig. Nok om det, den beste tiden for beverjakt er i slutten av april når flere bevere er aktive mens det fortsatt er skytelys. Har vært ute og observert etter spor noen ganger i år, og i går tok jeg med rifla for første gang. Heldigvis mulig å gå oppå snøen, tungt å tråkke gjennom på vei til post. Satt meg på et sted med endel spor og frem med kikkerten. Det blir fort litt avstander og tilnærmet umulig å se dem med blotte øyet etterhvert som dagslyset svinner. Etter 20 min med observasjon satt det plutselig en bever og gnagde i området jeg antok den ville komme opp. Hadde ikke sett den på forhånd slik beverjakta ofte er. Raskt ned på magen og finne den i trådkorset, de siger ofte raskt tilbake i vannet når de nettopp har kommet ut for kvelden. Kontrollert avtrekk og beveren sank sammen og startet å plaske med halen, dette er vanligvis et sikkert tegn på at kula satt der den skulle. Nytt ladegrep og hadde den i siktet i tilfelle den skulle gli ut i vannet, men etter noen sekunder var det stille og beveren lå på bredden. Avstand rundt 140 meter, V-Max 110 grain. Hunnbever 17-18 kg.
 2. Iflg er jeg kjenner som var på samme jakten vises det godt på videoen at det skytes mot noe på to bein. Få formidlende omstendigheter i denne saken. Jakt med nattkikkert, jakt i mørke på rådyr samt å skyte på noe man ikke med sikkerhet vet hva er. Det er forresten ikke ulovlig å skyte over vei i Sverige
 3. Blir markedsført av Skitt Jakt som produsert i Tyskland. Siden de ikke lagerfører noen av siktene er det ikke sikkert de har den store troen på produktet😂 https://www.skittjakt.no/kampanjer/blaser-infinity Dustepriser som det meste annet fra Blaser.
 4. Endelig klaff på åtet igjen, lenge siden sist det har kommet rev når jeg har vært i bua. Skyter jo en og annen rev under rådyr og villsvinjakta og det er bra viltpleie, men det er noe med å lyktes når den dedikerte åtejakta starter. I kveld var jeg på plass kvart over åtte og tok opp kikkerten for å se på en mørk flekk i enden av jordet. Da jeg tok ned kikkerten igjen hadde det sneket seg opp en rev fra høyre som sto stille 50-60 meter fra åtet. Opp med rifla, finne god støtte og ta et godt avtrekk og dermed hadde hannreven fra i fjor hadde tatt sin siste spasertur. Ca et minutt fra jeg satt i bua til reven lå skjer ikke hver dag.
 5. Skarvekongen

  Sauer 202 8×57JS

  https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=127342703
 6. Spørsmål om det er noen 9,3x62 som stopper i en elg skutt i bogen
 7. Vågsland er flink og tar seg godt betalt, anbefaler å få pris på forhånd. Sist jeg brukte han (for å tilpasse kolbekappe) gjorde jeg ikke det. Regnet med prisen var den samme som hos andre børsemakere, men den gang ei. Fikk faktura på 3 ganger prisen av hva jeg fant på nett andre steder.
 8. Nei det er ikke feil. Denne kula har gått mye lenger i elgen enn bare bogen.
 9. Det er lov å ikke tro det, men har du egne erfaringer? Mine erfaringer på storvilt er at fluktavstander er kortere og kjøttødeleggelse mindre med Barnes TTSX enn A-Frame, Accubond, Hammerhead, Fusion, Brenneke TOG, Deep Curl, Rhino og Woodleigh. I tillegg har jeg felt et antall småvilt fra kråke til grågås på lengre avstander enn "vanlig" med Barnes TTSX og andre kuler, ingenting som tilsier at homogen kule gjør dårlige jobb i bløtt vev.
 10. Naturalis er nå på tredje generasjons kule. Iflg Lapua ekspanderer kula perfekt ned til 490 m/s. http://www.lapua.com/en/reloading-components/bullets/naturalis Iflg samme kilde har fabrikkammo 566 m/s på 300 meter. http://www.lapua.com/en/ammunition/calibers/308-winchester Bør ikke være noen grunn til bekymring. Selv har jeg felt 50-60 storvilt med Barnes TTSX 160gr på avstander 30 til 320 meter (elgen på 320 meter var påskutt tidligere). Samtlige har vært gjennomskudd med moderat blodslått. Homogene kuler er ikke lenger det det var da slike kuler ble introdusert.
 11. Her en 308 win Naturalis 170 gr fra en elg skutt under årets elgjakt av en kompis, restvekt 99 % og god soppfasong. Vanskelig å påpeke noe feil der.
 12. Hos oss (vestfold) er de som er observert bittesmå. Aldri sett så små kalver noengang. Det samme med rådyrkalvene. Antar at varmen i sommer er årsaken
 13. Skutt to i år. Først en 1,5 år liten stut på ca 130 kg. Deretter en enslig ku på snaue 220 kg som har vært uten kalv i flere år. Litt lenger avstand enn vanlig på elg, men funker greit med TTSX 160 gr ladd til ca 845 m/s i 8x57. Ungbikkja synes det var stas med blodspor.
×
×
 • Create New...