Jump to content

Skarvekongen

Members
 • Content Count

  1,062
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

53 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sikkert lettere dersom du gir mer presis informasjon om hvor jaktterrenget ligger. En halvtime fra Skien i motsatt retning gir en time reise til terrenget
 2. Jeg solgte en dobbeltrifle til en danske for noen år siden. Gikk helt smertefritt, han sendte sine godkjente søknadspapirer som jeg viste til politiet her. Han kom med ferga fra Hirtshals og hentet våpenet på brygga og rakk samme ferga tilbake.
 3. Moro med ting som stiger til over 2,5 ganger nypris etter 10 års lagring. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=151503195 https://www.jaktdepotet.no/diverse-smaatteri/diverse-varer/leupold-qrw-1-in-low-silver
 4. Hvis du ikke lader selv er prisen på kjøpeammo varierende grunnet f.eks Jaktdepotet (32,45 pr E-Tip) og Jakt&Friluft (26,18 for RWS Hit) som importerer selv og utfordrer de tradisjonelle kjedene som har importør+forhandlere. Jeg synes det betyr noe å kjøpe fra en av de to nevnte fremfor kr 60 for Powerhead importert og distribuert av Schou.Selv om det ikke betyr mye om prisen pr patron man avfyrer mot vilt går det endel patroner til innskyting, testing og storviltprøve i løpet av et år. Kjøp der det er billigst, alle blyfrie kuler fra anerkjente produsenter fungerer. Selv bruker jeg mest hjemmeladd i 8x57 (lader TTSX til ca kr 12,- pr patron) men har noen pakker RWS Hit som hittil ikke er brukt annet enn på banen og gir utmerket presisjon.
 5. Jeg forstår det heller ikke, derfor jeg legger meg flat og spør om andres erfaringer. Det er ingen tvil om at 17hmr har mer enn nok energi til gjennomskudd på alt mindre vilt. All min skyting mot gås foregår liggende og rifla skyter rett. Og jeg skjønner ikke en dritt når den flyr avgårde etter å ha blitt "drept" fra kort avstand🙄 Har bare brukt 17hmr siden 2017. Det er mange år siden jeg sluttet å spise dem, og skytingen skjer på grunnlag av desimering av bestanden i landbrukslandskap. Men revene i området liker dem😀
 6. Men har du noen teori om hvorfor? Dersom du ser bort fra spise-kjøttet greia?
 7. Det er bare en teori jeg har, kan muligens være i kombinasjon med en tykk fjærdrakt. Evt at V-max kula ekspanderer for mye før den går inn der den skal. Det stedet på gåsekroppen som er mest sikkert er dersom man har mulighet til å skyte ovenfra/bakfra. Oppå ryggen tåler de "ingenting" . Jeg har ikke fasiten, men erfaring fra 500+ gås i diverse kaliber er at 17Hmr er litt for kleint.
 8. Jeg har skutt over 100 canada-, grå- og kortnebbgås med 17hmr. Hold 50-150 meter. Årsaken til at jeg bruker dette kaliberet er de samme som TS spør om, nær bebyggelse og ønske om minst mulig støy. Hadde jeg ikke hatt behov for et "stillere" kaliber i visse omgivelser hadde jeg brukt noe kraftigere. Har et antall uforklarlige "bom" med 17hmr, noen av disse er muligens bom men på langt nær alle. Kan muligens skyldes at kula treffes vingeknoka. Har også sett noen ganger at gåsa flyr et stykke før den styrter etter godt treff med 17hmr. Har brukt både V-Max og Gamepoint. Så min erfaring er: ja 17hmr kan brukes med er ikke ideelt.
 9. 203B og N140 er nokså like i brennhastighet. https://www.vihtavuori.com/reloading-data/rifle-reloading/?cartridge=30
 10. Det står halvparten av testede villsvin i Gävleborg, Ikke halvparten av alle testede villsvin i Sverige
 11. Min erfaring med denne kula er ikke den samme som din. Har brukt 160 gr TTSX i 8x57 IS noen år og felt 65 vilt fra rådyr og opp pluss et 30-tall småvilt fra gås til bever. Lengste målte avstand 267 meter godt bak bogen på en elg som gikk ca 60 meter. Mitt soleklare inntrykk er at fluktavstandene er kortere enn noen annen kule jeg har brukt tidligere. Barnes skriver dette om Barnes TTSX
 12. Skarvekongen

  Kjøpe mc

  Ventetiden er jo en opplevelse i seg selv, har du ikke vært barn og gledet deg til jul For å snu på det da, fortell gjerne hvilken MC med V-motor som går bra og har høy driftssikkerhet og forsvarlig vedlikehold- og rep.kostnader . Jeg har hatt noen slike: Ducati 999 (grei nok, men gikk ikke spesielt bra sammenliknet med mye eldre japsesykler) Aprilia Tuono (helt hysterisk men usikker på kvaliteten på produktet, produsenten og importøren ) Suzuki TL1000S ( Flat dreimomentkurve gjør den mindre spektakulær, men sannsynligvis den enklest å kjøre på bakhjulet med av alle. Minus for dårlig fremgaffel)
 13. Skarvekongen

  Kjøpe mc

  Eldre rekkefirere med forgassere hadde mindre i bunnen. Injection løste dette. Kicket når turtallet på en rekkefirer når den magiske grensen opplever man ikke med V-motor.
 14. Skarvekongen

  Kjøpe mc

  Det er helt korrekt, en V-motor har en flat stigende kurve og oppleves derfor som kjedeligere enn en rekkefirer
×
×
 • Create New...