Jump to content

Skarvekongen

Members
 • Content Count

  1,058
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

50 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg forstår det heller ikke, derfor jeg legger meg flat og spør om andres erfaringer. Det er ingen tvil om at 17hmr har mer enn nok energi til gjennomskudd på alt mindre vilt. All min skyting mot gås foregår liggende og rifla skyter rett. Og jeg skjønner ikke en dritt når den flyr avgårde etter å ha blitt "drept" fra kort avstand🙄 Har bare brukt 17hmr siden 2017. Det er mange år siden jeg sluttet å spise dem, og skytingen skjer på grunnlag av desimering av bestanden i landbrukslandskap. Men revene i området liker dem😀
 2. Men har du noen teori om hvorfor? Dersom du ser bort fra spise-kjøttet greia?
 3. Det er bare en teori jeg har, kan muligens være i kombinasjon med en tykk fjærdrakt. Evt at V-max kula ekspanderer for mye før den går inn der den skal. Det stedet på gåsekroppen som er mest sikkert er dersom man har mulighet til å skyte ovenfra/bakfra. Oppå ryggen tåler de "ingenting" . Jeg har ikke fasiten, men erfaring fra 500+ gås i diverse kaliber er at 17Hmr er litt for kleint.
 4. Jeg har skutt over 100 canada-, grå- og kortnebbgås med 17hmr. Hold 50-150 meter. Årsaken til at jeg bruker dette kaliberet er de samme som TS spør om, nær bebyggelse og ønske om minst mulig støy. Hadde jeg ikke hatt behov for et "stillere" kaliber i visse omgivelser hadde jeg brukt noe kraftigere. Har et antall uforklarlige "bom" med 17hmr, noen av disse er muligens bom men på langt nær alle. Kan muligens skyldes at kula treffes vingeknoka. Har også sett noen ganger at gåsa flyr et stykke før den styrter etter godt treff med 17hmr. Har brukt både V-Max og Gamepoint. Så min erfaring er: ja 17hmr kan brukes med er ikke ideelt.
 5. 203B og N140 er nokså like i brennhastighet. https://www.vihtavuori.com/reloading-data/rifle-reloading/?cartridge=30
 6. Det står halvparten av testede villsvin i Gävleborg, Ikke halvparten av alle testede villsvin i Sverige
 7. Min erfaring med denne kula er ikke den samme som din. Har brukt 160 gr TTSX i 8x57 IS noen år og felt 65 vilt fra rådyr og opp pluss et 30-tall småvilt fra gås til bever. Lengste målte avstand 267 meter godt bak bogen på en elg som gikk ca 60 meter. Mitt soleklare inntrykk er at fluktavstandene er kortere enn noen annen kule jeg har brukt tidligere. Barnes skriver dette om Barnes TTSX
 8. Skarvekongen

  Kjøpe mc

  Ventetiden er jo en opplevelse i seg selv, har du ikke vært barn og gledet deg til jul For å snu på det da, fortell gjerne hvilken MC med V-motor som går bra og har høy driftssikkerhet og forsvarlig vedlikehold- og rep.kostnader . Jeg har hatt noen slike: Ducati 999 (grei nok, men gikk ikke spesielt bra sammenliknet med mye eldre japsesykler) Aprilia Tuono (helt hysterisk men usikker på kvaliteten på produktet, produsenten og importøren ) Suzuki TL1000S ( Flat dreimomentkurve gjør den mindre spektakulær, men sannsynligvis den enklest å kjøre på bakhjulet med av alle. Minus for dårlig fremgaffel)
 9. Skarvekongen

  Kjøpe mc

  Eldre rekkefirere med forgassere hadde mindre i bunnen. Injection løste dette. Kicket når turtallet på en rekkefirer når den magiske grensen opplever man ikke med V-motor.
 10. Skarvekongen

  Kjøpe mc

  Det er helt korrekt, en V-motor har en flat stigende kurve og oppleves derfor som kjedeligere enn en rekkefirer
 11. Skarvekongen

  Kjøpe mc

  Honda CB900F Hornet, noe av det mest undervurderte som finnes. Dreiemoment så det holder (stor forskjell fra en 600 el 750) og nok hk til å oppleve rekkefirer-draget. Driftssikker, hyggelig servicekostnad, og fortsatt busefaktor dersom du er den typen. Uten kåpe frister det heller ikke til å kjøre veldig fort. V-motor (2 el 4 sylindret) har for kjedelig dreiemomentkurve. En parallel twin (muligens bortsett fra MT07) blir kjedelig dersom du kommer fra større motorer. Ellers støtter jeg forslaget om Speed-Triple dersom du finner en i god stand.(og har troen på driftssikkerheten) Har hatt et par CB900 Hornet + pluss en drøss andre sykler og har en del å sammenlikne med.
 12. Husk at Eurokursen steg med 25% i 2013 eller når det var.
 13. Jeg har ca 845 m/s med ladningen jeg bruker på 160 gr TTSX / CFE223. Var oppe i 890 m/s under testingen, fortsatt med god presisjon men har ikke behov for den hastigheten. Har ikke ladet tyngre kuler i kaliberet med dette kruttet.
 14. Denne kikkerten er også elendig i skumringen
×
×
 • Create New...