Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

Skarvekongen

Members
 • Content Count

  1,030
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

33 Excellent

About Skarvekongen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Skarvekongen

  Beste kaliber - blyfri ammunisjon

  Nei det er ikke feil. Denne kula har gått mye lenger i elgen enn bare bogen.
 2. Skarvekongen

  Beste kaliber - blyfri ammunisjon

  Det er lov å ikke tro det, men har du egne erfaringer? Mine erfaringer på storvilt er at fluktavstander er kortere og kjøttødeleggelse mindre med Barnes TTSX enn A-Frame, Accubond, Hammerhead, Fusion, Brenneke TOG, Deep Curl, Rhino og Woodleigh. I tillegg har jeg felt et antall småvilt fra kråke til grågås på lengre avstander enn "vanlig" med Barnes TTSX og andre kuler, ingenting som tilsier at homogen kule gjør dårlige jobb i bløtt vev.
 3. Skarvekongen

  Beste kaliber - blyfri ammunisjon

  Naturalis er nå på tredje generasjons kule. Iflg Lapua ekspanderer kula perfekt ned til 490 m/s. http://www.lapua.com/en/reloading-components/bullets/naturalis Iflg samme kilde har fabrikkammo 566 m/s på 300 meter. http://www.lapua.com/en/ammunition/calibers/308-winchester Bør ikke være noen grunn til bekymring. Selv har jeg felt 50-60 storvilt med Barnes TTSX 160gr på avstander 30 til 320 meter (elgen på 320 meter var påskutt tidligere). Samtlige har vært gjennomskudd med moderat blodslått. Homogene kuler er ikke lenger det det var da slike kuler ble introdusert.
 4. Skarvekongen

  Beste kaliber - blyfri ammunisjon

  Her en 308 win Naturalis 170 gr fra en elg skutt under årets elgjakt av en kompis, restvekt 99 % og god soppfasong. Vanskelig å påpeke noe feil der.
 5. Skarvekongen

  Elgjakta 2018

  Hos oss (vestfold) er de som er observert bittesmå. Aldri sett så små kalver noengang. Det samme med rådyrkalvene. Antar at varmen i sommer er årsaken
 6. Skarvekongen

  Elgjakta 2018

  Skutt to i år. Først en 1,5 år liten stut på ca 130 kg. Deretter en enslig ku på snaue 220 kg som har vært uten kalv i flere år. Litt lenger avstand enn vanlig på elg, men funker greit med TTSX 160 gr ladd til ca 845 m/s i 8x57. Ungbikkja synes det var stas med blodspor.
 7. Skarvekongen

  Dagens annonse på finn.no

  Lurer på om du kan være i familie med min svigerfar? Alt han ikke liker selv fordømmes kompromissløst.....😀
 8. Skarvekongen

  Ny jaktulykke

  Den påstanden er like usaklig som å påstå at bygdefolk ofte spiller banjo. Men jeg regner med at du kan dokumentere den😀
 9. Skarvekongen

  Elendige rifler?

  Hvor går grensen prismessig for at klikk med ujevne mellomrom er akseptabelt🤣
 10. Skarvekongen

  Jaktammo kal 8x57

  Stemmer at Podium er produsert av S&B. I mine 2 rifler i 8x57 gir de meget god presisjon, hylsene har jeg ladet opp på nytt mange ganger. De som automatisk tror at S&B ammunisjon er dårlig bør gjerne begrunne det med noe mer enn lav pris produsert i øst-europa.
 11. Skarvekongen

  Jaktammo kal 8x57

  Jaktdepotet i Drammen har godt utvalg til hyggelige priser https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=-6085
 12. Skarvekongen

  Ny Blaser R8, to løp, hvilke kaliber?

  Rekylen er en funksjon av vekt på kula og hastighet, det ligger mange "recoil calculator" på nettet. Std kulevekt i 8x57 er 196 gr mens 9,3x62 har 286 gr, så det er godt merkbar forskjell. Men det er forskjellig fra person til person hvordan rekyl takles at det er vanskelig å si hvordan du vil oppleve det. Jeg brukte 9,3x62 i Blaser tidligere, solgte denne og har brukt 8x57 i endel år nå. Kommer ikke til å bytte tilbake
 13. Skarvekongen

  Woodleigh 165 gr eller TTSX 150 gr i 308

  Til TS. Om du sender meg din e-mail adresse via pm kan jeg sende deg ladedata fra Barnes og Woodleigh. Får ikke lastet opp pdf vedlegg her
 14. Skarvekongen

  Woodleigh 165 gr eller TTSX 150 gr i 308

  Samme erfaring her etter ca 60 vilt fra smått til stort på avstander 4 til 200 meter med TTSX. Desidert beste kule jeg noensinne har brukt for effekt, kort fluktavstand og beskjeden kjøttødeleggelse. Woodleigh har jeg kuttet ut etter manglende gjennomskyting på et mellomstort villsvin og gjenfunnet kule med lav restvekt.
 15. Skarvekongen

  Forskjellige firehjulstrekksystem.

  Kan ingenting om hvilke generasjoner som finnes av Haldex eller når disse har kommet, men jeg hadde en 2012 Volvo XC70 med god komfort og alt det der, men firehjulstrekket var ikke mye å skryte av så snart det ble littegrann bratt. Solgte den og kjøpte en forhjulsdrevet Volvo i stedet. Som jaktbil har jeg en Subaru Forester 2003 med manuelt gir. Den har fremkommelighet som en traktor, men liten markfrigang. En kompis har en 2014 Mitsubishi Outlander Hybrid, denne har såkalt firehjulstrekk, men bilen er en katastrofe i fremkommelighet. Langt dårligere enn Haldex systemet som er i XC70.
×