Jump to content

Skarvekongen

Members
 • Content Count

  1,069
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Skarvekongen last won the day on September 11

Skarvekongen had the most liked content!

Community Reputation

68 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har felt elg på 300 meter med 160gr TTSX med v/0 845ms. (Elgen var allerede påskutt). Gjennomskyting og rask død ble resultatet. Iflg PCP har kula mi en fart på 632m/s på 300 meter. Under bilde av utgangshullet.
 2. Bikkja kom hjem igjen i går, er fortsatt slapp og har ikke så stor matlyst. Rapporten fra Veterinærhøyskolen sier at det sannsynligvis har vært samme sykdommen som hittil har tatt livet av 26 hunder. Som Chiefen skriver over her, de fleste hundene som har hatt dette har overlevd. Tenker at pressedekningen siste uken har gitt mye raskere veterinærbehandling. Uansett en veldig ubehagelig opplevelse som heldigvis ser ut til å gå bra for vår del.
 3. Takk for lykkeønskinger. Bikkja ligger fortsatt på intensiven og får væske intravenøst, de får heller ikke i han noe særlig mat. Men han har vist positive tegn under lufting. Forsto det som at avføringen så bedre ut enn i går. Jeg er forsiktig optimist, men fortsatt bekymret for plutselige endringer i tilstand som endel andre hunder har hatt.
 4. Jeg kjøpte 2 sekker av forskjellig type på FK i for noen måneder siden, han har fått fra begge. Kommer det noe svar som viser feil på FK-foret får jeg evt ta det videre. Fokus akkurat nå er et annet sted, håper og tror han fikk tidsnok behandling. Iflg en av veterinærene jeg snakket med i dag har de hatt mange flere hunder til behandling med disse symptomene enn det antallet som står i pressen. Det er ikke dermed sagt at alle disse hundene har den dødelige sykdommen og hadde blitt statistikk uten veterinærbehandling.
 5. Tørrforet er fra Felleskjøpet. Godis får den ikke noe særlig av bortsett fra et og annet griseøre.
 6. Min hund hadde første tegn for to dager siden med oppkast og litt blod i avføringen. Litt mer blod i avføringen i går, men fortsatt virket allmenntilstanden normal. I morges kom det bare blod i avføringen. Etter en masse telefoner (det er ikke lett å finne en veterinærklinikk som er åpen søndager i søndre Vestfold) endte jeg opp med å snakke med Veterinærinstituttet som ba meg avvente og følge med siden bikkja ikke hadde merkbar nedsatt allmenntilstand. De ville at jeg skulle passe på å få i den nok mat og vann, og deretter avvente. Jeg kan ingen triks for å få bikkjer til å drikke på kommando, maten pleier å være greit ved å gi den noe den liker bedre enn tørrfor. Opp i fryseboksen og finne frem et par ryggstykker fra torsk og trekke disse 10 minutter, sammenblandet med kokt ris. Jeg har ennå til gode å se ei bikkje som ikke sluker dette. Da den såvidt luktet på skåla og gikk tilbake og la seg gikk alarmen, bare å hive seg i bilen og kjøre til Oslo. Nå ligger den med intravenøs behandling på Vetr Instituttet, bare å krysse fingrene og håpe. Blir en lang natt å vente med telefonen ved senga. Tror at antallet hunder som døde av dette var høyere før pressen startet å skrive, virker som terskelen for å oppsøke veterinær er lavere og flere hunder får startet behandling mot dehydrering.
 7. Sikkert lettere dersom du gir mer presis informasjon om hvor jaktterrenget ligger. En halvtime fra Skien i motsatt retning gir en time reise til terrenget
 8. Jeg solgte en dobbeltrifle til en danske for noen år siden. Gikk helt smertefritt, han sendte sine godkjente søknadspapirer som jeg viste til politiet her. Han kom med ferga fra Hirtshals og hentet våpenet på brygga og rakk samme ferga tilbake.
 9. Moro med ting som stiger til over 2,5 ganger nypris etter 10 års lagring. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=151503195 https://www.jaktdepotet.no/diverse-smaatteri/diverse-varer/leupold-qrw-1-in-low-silver
 10. Hvis du ikke lader selv er prisen på kjøpeammo varierende grunnet f.eks Jaktdepotet (32,45 pr E-Tip) og Jakt&Friluft (26,18 for RWS Hit) som importerer selv og utfordrer de tradisjonelle kjedene som har importør+forhandlere. Jeg synes det betyr noe å kjøpe fra en av de to nevnte fremfor kr 60 for Powerhead importert og distribuert av Schou.Selv om det ikke betyr mye om prisen pr patron man avfyrer mot vilt går det endel patroner til innskyting, testing og storviltprøve i løpet av et år. Kjøp der det er billigst, alle blyfrie kuler fra anerkjente produsenter fungerer. Selv bruker jeg mest hjemmeladd i 8x57 (lader TTSX til ca kr 12,- pr patron) men har noen pakker RWS Hit som hittil ikke er brukt annet enn på banen og gir utmerket presisjon.
 11. Jeg forstår det heller ikke, derfor jeg legger meg flat og spør om andres erfaringer. Det er ingen tvil om at 17hmr har mer enn nok energi til gjennomskudd på alt mindre vilt. All min skyting mot gås foregår liggende og rifla skyter rett. Og jeg skjønner ikke en dritt når den flyr avgårde etter å ha blitt "drept" fra kort avstand🙄 Har bare brukt 17hmr siden 2017. Det er mange år siden jeg sluttet å spise dem, og skytingen skjer på grunnlag av desimering av bestanden i landbrukslandskap. Men revene i området liker dem😀
 12. Men har du noen teori om hvorfor? Dersom du ser bort fra spise-kjøttet greia?
 13. Det er bare en teori jeg har, kan muligens være i kombinasjon med en tykk fjærdrakt. Evt at V-max kula ekspanderer for mye før den går inn der den skal. Det stedet på gåsekroppen som er mest sikkert er dersom man har mulighet til å skyte ovenfra/bakfra. Oppå ryggen tåler de "ingenting" . Jeg har ikke fasiten, men erfaring fra 500+ gås i diverse kaliber er at 17Hmr er litt for kleint.
 14. Jeg har skutt over 100 canada-, grå- og kortnebbgås med 17hmr. Hold 50-150 meter. Årsaken til at jeg bruker dette kaliberet er de samme som TS spør om, nær bebyggelse og ønske om minst mulig støy. Hadde jeg ikke hatt behov for et "stillere" kaliber i visse omgivelser hadde jeg brukt noe kraftigere. Har et antall uforklarlige "bom" med 17hmr, noen av disse er muligens bom men på langt nær alle. Kan muligens skyldes at kula treffes vingeknoka. Har også sett noen ganger at gåsa flyr et stykke før den styrter etter godt treff med 17hmr. Har brukt både V-Max og Gamepoint. Så min erfaring er: ja 17hmr kan brukes med er ikke ideelt.
×
×
 • Create New...