Jump to content

Skarvekongen

Members
 • Content Count

  1,108
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Skarvekongen last won the day on September 11 2019

Skarvekongen had the most liked content!

Community Reputation

101 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har delt dette bildet før; utgangshull på elgku slaktevekt 216 kg. Rent lungeskudd fra ca 300 m. TTSX 160gr med utg.hast 840 m/s. Ingen feil med ekspansjonen, elgen gikk ca 50 meter. For ordens skyld så var kua påskutt tidligere.
 2. Jeg har felt nær 3-sifret antall villsvin, dåhjort, kronhjort, elg og rådyr pluss ca 50 småvilt av typer gås, bever, grevling, kråke, ravn og rev med TTSX i kal 308 og 8x57. Avstander 10-300 meter. Aldri hatt problem med ekspansjon. Tipper som andre over her at du enten har kommet borti et dårlig parti kuler eller at kulene dine har gjort jobben innvendig i hjorten selv om utgangshullet er lite. Jeg synes TTSX ofte lager "pene" hull og at effekten er meget god. Noe av de bedre kulene jeg har brukt.
 3. Elgokse gikk 400 meter etter lungeskudd med 9,3x62 og Woodleigh 286 gr kule
 4. Hva er årsaken til at du mener dette? Jeg har både M12 og T3 og kan vanskelig se at T3 er en mye bedre rifle, tvert imot.
 5. Bildet på Insta av han som skjøt fangstskuddet viser jo et skudd i magen på dyret. Man må anta at det ikke er fangstskuddet. Et skudd i magen på et stort hjortedyr er absolutt dødelig selv om det tar lenger tid. Kan ikke skjønne annet enn at førstemann har avfyrt et juridisk sett dødelig skudd.
 6. Faller ikke dette innunder § 3-3 og § 3-4 ? https://lovdata.no/dokument/LTI/forskrift/2020-04-01-565
 7. RWS er tydelige på at HIT kula er utviklet i samarbeid med Barnes. Søk på Barnes TTSX så finner du data om ekspansjon
 8. Hadde en 2003 modell Forester med 125hk bensin et par år. Den brukte rett under liter´n på blandet kjøring, synes ikke det var så ille med konstant firehjulstrekk. Var aldri noe feil på bilen som rundet 200 000 km i mitt eie. Den hadde litt for lav høyde under til å kunne komme frem på ujevnt underlag, generasjonen Forester som kom etterpå er vel noe bedre.
 9. Får du ikke nok fart med 140 grain N140 i hylsa🤪🤪
 10. Ufaglært ungdom uten kompetanse på XXL Sfj klarer ikke selge våpen på annet enn pris. Med Skitt Jakt som nærmeste nabo 30 meter unna blir det ikke lettere. iflg betjeningen på XXL Sfj skal de også kutte ut ammo bortsett fra Norma. Jeg finner det litt merkelig at de beholder den mest overprisede ammoen.
 11. De har ofte litt trange hettelommer. Bruk SB tennhetter så pleier det å gå fint.
 12. Selvmoderert, så først nå at det er en gammel tråd
 13. 300 gr A-Frame med 730m/s fra 375. Lett å se hvor kula tok veien 😀
 14. Har brukt Partition i 9,3x62 en sesong, kjøpte noen esker nettopp fordi deleveggen sitter lenger frem enn mindre kaliber. Brukt til drivjakt, veldig bra effekt og hyggelig slakt. Men det er bare basert på et 10-talls villsvin, dåhjort og elg så ikke noe statistisk grunnlag.
 15. Skarvekongen

  Homogene kuler

  Et spørsmål til dere som uttaler seg bastant om homogene kuler's negative egenskaper ift til fart, ekspansjon, penetrering og presisjon: Tar dere hensyn til at det er et par tiår siden de første homogene kulene ble introdusert og at det kan ha skjedd utvikling/endring/forbedring? Bl.a Naturalis er etter det jeg har forstått på tredje generasjon, det kan jo tenkes at de er blitt forbedret. For ordens skyld, jeg har aldri brukt Naturalis og har ingen oppfatning av om den er bra eller dårlig.
×
×
 • Create New...