Jump to content

Swift

Members
 • Content Count

  268
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

38 Excellent

About Swift

 • Birthday 03/25/1969

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tidligere fantes det en liste på NKK (Kennelklubben) sine sider med godkjente hunder og kontaktinformasjon. Antar at den lever i beste velgående selv om jeg ikke har skekket den siden jeg sjekket at jeg selv sto der med "nyhunden" og at "gamlehunden" var slettet.
 2. Jeg kjøpte en Victory mens S&L ennå sverget til treskjefter. Løsningen ble et skjefte fra HighTec, nå heter de LAW, tilpasset av Rafdal. Min noe subjektive mening er at mitt skjefte er et bedre jaktskjefte enn de som nå selges av J&F. Ja, jeg har kjent og skutt med begge og jeg er glad det ikke sitter et slikt et på min Victory. Nå er smak og behag forskjellig fra jeger til jeger, så dette er ikke fasiten, men slik jeg føler det. Hadde jeg skulle hatt et syntetskjefte, hadde jeg tatt en titt på sidene til Rafdal og sett litt på utvalget. Jeg nesten garanterer at du ikke blir skuffet hverken over kvaliteten på skjeftene eller arbeidet som blir utført. Forøvrig har jeg ingen forbindelser til hverken LAW eller Rafdal, jeg er bare veldig fornøyd med det jeg fikk.
 3. Tronrud TE-titan ca. 150 gram Freyr & Devik har en lettvekter på 196 gram, denne bygger dog drøye 2 cm innover pipa etter gjengingen så helt frontmontert er den ikke.
 4. Vi trenger ikke være enige heller. Folk er forskjellige, og det er mange faktorer. Skivebom i løpet av 50 skudd på stillestående elgfigur. Nei tenk det tror jeg ikke, så mye napper jeg ikke, men en treer kan hende hvis fokuset skulle glippe 😉 Jeg er enig med deg ang. balansepunkt. Det er meget viktig for gode skudd. Uten demper oppfatter jeg også rifla som vinglete og krevende. Men med demper balanserer den på "fremre skrue" og det passer meg. Nå er jaktformer også forskjellige, jeg bruker Sakoen som hundefører på elgjakt og har stort sett skuddhold fra 10 til 40 meter. Og uavhengig av hva du mener, vet jeg at det funker fin fint for meg, Å gå som hundefører med en 5 kilos rigg med langt løp, lange og mange dager i ulendt terreng? Be my guest og gjerne for meg, men jeg foretrekker noe lettere og hendigere å drasse rundt på. Jegere er som sagt forskjellige med tanke på smak, behag og ferdigheter. Takk for det. Dette forumet hadde ikke eksistert hvis alle var enige om beste rifle, beste kikkert og alle brukte det. Nå var det vel strengt tatt ikke dette trådstarter spurte om heller, så vi får heller la det ligge. Jeg vet at du har veldig mye god(e) kompetanse, kunnskap og ferdigheter når det gjelder skyting. Og har ikke behov for å diskutere mye med deg da jeg for det meste er helt enig.
 5. Akkurat dette har vel mye med treningsgrunnlaget å gjøre. Jeg er også på en travel skytebane og ser noe av det samme. Men de det gjelder ofte de som tror det holder med 30 + 5 skudd i året for å kunne skyte godt nok til å greie prøven. Jegere som skyter mye og har gjort det over tid håndterer også lette rifler godt. Selv jakter jeg nå med en rigg på 3,2 kg med demper og fullt magasin og legger ved et bilde av mine tre første skudd med den (etter innskyting) stående mot stillestående elgfigur. At jeg skyter bedre med min litt tyngre S&L innrømmer jeg, men til min hovedtype jakt med mye trasking synes jeg den lette er verdt sin vekt i gull. Poenget mitt er at jeg ikke synes du trenger å skjære alle over en kam. Med trening, erfaring og en lettere Zeiss går det meste, men med tanke på nybegynnere er jeg helt enig. Lette våpen er for viderekommende med mer enn 30+5 som treningsgrunnlag.
 6. Jeg synes du skal velge M12. Hvorfor? Jo fordi du har flere tråder her inne om M12, M12 eller Tikka osv. Både Sako og M12 er kvalitet selv om de er litt forskjellige, så her må du kjenne på begge og på magefølelsen. Jeg tror magefølelsen din ikke kommer til å glemme M12. Kjøper du noe annet vil du lure på om det hadde vært bedre med en M12, så jeg tror du like gjerne kan kjøpe en med en gang 😉
 7. Ellers har Jaktdepotet sesongrabatt på enkelte Docter sikter. Mye for pengene. Kan hende jeg plutselig får behov for et nytt sikte selv.....
 8. Jeg vurderte denne, men valgte Norrøna Kvinnherad. Først og fremst fordi jeg liker brystlomme som rommer litt og som har horisontal åpning. På Kvinnherad får man det pluss vertikale brystlommer på begge sider. Mistenker at Norrøna har tittet i retning Swazi når de utviklet Kvinnherad. Prisen er like skremmende på begge, men venter man til "vennedager" på XXL kan man spare litt. Norrøna Kvinnherrad er omtalt på forumet, og jeg tror at jeg også oppsumerte mine erfaringer med denne der. Jeg tror begge er gode nok, hvis det er et slikt plagg man er på jakt etter. Så blir det smak og behag som avgjør valget. Jeg angrer ikke på mitt.
 9. Swift

  Harehund gravid?

  Tror ikke mange har hørt en oppdretter fortelle at de har dårlige erfaringer med kombinasjonen eller som her blandingen han/hun prøver å selge deg😏 Tispa kommer sikkert til å jage hare, mange blandinger gir gode jakthunder i første generasjon. Hva valpene skal jage eller jakte sliter jeg litt mer med å se....
 10. Den holder været ute. Jeg har brukt min i varierende vær for å bli kjent med anorakken, og for min del er det et plagg for fuktig til jævlig fuktig vær, gjerne med litt vind i tillegg. Eventuelt mye vind mindre fuktighet. Hetta krever som nevnt litt trening for ikke å bli våt på brystet, men mye løser seg ved at glidelåsen trekkes nok opp. Tidligere hadde jeg med en fjellduk som jeg tredde på meg når jeg skulle sitte på post i drittvær. Trengte ikke det i høst og i tillegg er den ok å bevege seg i fordi det er gode luftemuligheter, så da slapp jeg å dra på fjellduken.... som ellers er et meget smart produkt! Hvis det er så mye vær at denne ikke holder, tror jeg heller jeg blir hjemme. Fiksfakseriet med mansjetter og ammunisjonslommer er ikke helt min greie, men en saks løste litt og et sted må man ha nøkler, så det går greit.
 11. http://greatdanerifles.com/index.html Hjemmesiden til Schultz & Larsen, der finner du svar på mye av det du lurer på.
 12. Swift

  Liten demper

  Kanskje du allerede har gjort det, men et lite søk på Svemko short her på forumet, vil gi deg i all hovedsak positive og fornøyde tilbakemeldinger. Det er en snerten demper rett og slett!
 13. Nei, dette er en klistreblink som jeg bruker privat, og for evt å sjekke innskyting i de tilfeller jeg plutselig skulle tvile på elektronikken. Jeg tenkte i farten ikke på at den er mindre enn elektronikkskivene på banen.
 14. Swift

  Liten demper

  Jeg hadde jd151, byttet til Svemko hunter short. Vekt og slankere var vel mine hovedargumenter. Hadde gjort det samme i dag, eventuelt en Nano i stedet. Jeg er, som skrevet tidligere på forumet, fornøyd både med kvalitet og demping. Nå finnes det så mange gode dempere i dag at mye kommer an på smak og behag. TE-titan kan også nevnes men de mangler markedsføring synes jeg.
 15. Beklager, min unøyaktighet og ingen annen unnskyldning. Jeg tok en titt på skivene ved siden av våpenskapet mitt og gjorde meg noen tanker uten å tenke på DFS. Skiva var selvsagt ingen DFS- skive og da blir poeng/cm feil.
×
×
 • Create New...