Jump to content

Swift

Members
 • Posts

  405
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Swift last won the day on March 21

Swift had the most liked content!

About Swift

 • Birthday 03/25/1969

Recent Profile Visitors

1,041 profile views

Swift's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

155

Reputation

 1. Tja, grunnen til valget var vel så enkel som at jeg fikk et godt tilbud og at prisen var innenfor hva jeg kunne tåle/forsvare ut i fra følt «value for money». Så synes jeg heller ikke at 695 var noe penere, bare dyrere. Jeg var ute etter noe som skulle gi meg både bruksglede og eieglede forhåpentligvis resten av jegerlivet, og det føler jeg at jeg fikk med denne. Nå skal det sies at jeg jakter mest med drilling eller rifle, men en skikkelig hagle hører med i garderoben!
 2. Alle de du nevner er kvalitet, så dette blir litt smak og behag. Satser du på å ha hagla livet ut er det jo greit at du liker det du bærer/skyter med/ser på. Aller viktigst er at den passer deg. Det løser du ved justerbar kolbe, men jeg synes hel ved, altså ikke justerbar er finere. Kolber kan tilpasses så det løser seg. Jeg var i markedet etter det samme som deg for et år siden, litt mer opptatt av utseende og endte opp med en «vakker» Beretta 693. Angrer ikke. God å skyte med, tilpasset og fin å se på når hun ligger i lyngen. Forskjellen du lurere på finner du muligens her:
 3. Jeg har opp gjennom årene brukt diverse (kart)mapper fra Ortlieb, og mener at de er solide nok til det meste. Ortlieb kunne sikkert hatt «vanntett» oppbevaring som slagord.....
 4. Vel sånn ca på DFS anlegg..... Fra DFS sin brosjyre «Skyting og sikkerhet» Ved jegertreninger og skyteprøven for storviltjegere skal våpen minimum bæres med sluttstykket i bakre posisjon. Det stilles her ikke krav til kammerflagg. Ellers står det sluttstykke ut eller kammerflagg til kommando «Lad våpen» når det gjelder vanlig dfs-aktivitet.
 5. Selv har jeg vært på jakt etter noe enkelt og ikke for stort og bestilte denne fra http://rickyoungoutdoors.com Ser litt primitiv ut, men funker! Kan bære kikkerten på flere måter, men jeg liker best den jeg har bilde av. God informasjon og demofilmer på nettsiden. Ca 10 dager og den lå i postkassa.
 6. Oryx har fungert fint for meg i 6,5x55 på det meste fra jordrotte til passe stor elg. Nå veier vel kula 156 og ikke 165 da... men jeg mener Oryx er et ganske sikkert valg hvis du ikke vil gjøre det for komplisert.
 7. Etter å ha lest denne tråden, ble den en slik en. Akkurat hva jeg var på utkikk etter. Den er lett, trolig myggsikker, vindtett og tåler nok litt regn. Takk for tipset @Polardego!
 8. Da jeg fikk en Eka swingblade forsto jeg raskt at dette var en meget smart jaktkniv. Ikke nødvendigvis vakker, men praktisk.... Slira som fulgte med var ikke min stil og egentlig det eneste minuset med kniven i mine øyne. Ved en tilfeldighet fant jeg en svenske som lager slirer til Eka, Mora og Fällkniven! Flere varianter til og med! Sendte avgårde en e-post, raskt positivt svar, PayPal og etter et par uker nytt slire til denne praktiske kniven. Strålende fornøyd, litt trang i starten, men med litt fuktighet formet slira seg og nå smetter kniven på plass.
 9. Jeg mener også at dette holder i massevis hvis du treffer der du skal. Jeg har selv en S&L i 6,5x55 og med den har jeg skutt litt av hvert fra rev til elgokse. Det har gått helt utmerket! Antakelig fordi jeg har brukt gode kuler tilpasset vilt og at viltet generelt ikke er like belest og belært som oss når det gjelder løpslengde, hastighet, anslagsenergi, kulevekt, bc og kaliber generelt. Når det er sagt, så er det ikke denne som blir med på elgjakt om høsten, men det er fordi jeg har flere rifler å velge mellom. Hvis ting skulle skje med førstevalget til elgjakt hadde jeg tatt med 6,5 uten å bekymre meg.
 10. Sorry, låste meg på s/s. Er det o/u er det vel 200 et eller annet. 201 pen eller 203 penere er min tipping.
 11. Var ikke den fineste kalt 147(E)? Den som var mer påkostet og gravert enn modell 8.
 12. Med tanke på summen du tenker å bruke på dette synes jeg en Beretta høres fint ut. Jeg tror ikke du kommer til å se deg tilbake og angre om noen år. Her inne nevnes ofte «buy once, cry once» og det er jeg helt enig i! Får du en Beretta tilpasset deg har du hagle ut livet.
 13. Swift

  Castellani

  Hei. Jeg har ikke hørt om Castellani hagler. Trodde først det var en skyttervest i links du spurte om. For Castellani skyttervester har jeg hørt mye om. Hvis du googler Castellani shotgun vil du få treff i et amerikansk forum. Hvor det spørres om det samme..... Jeg klikket ikke videre, så mer vet jeg ikke, men det er mitt tips.
 14. Min erfaring med S&L er at det meste egner seg. Min 6,5 skyter alt jeg har prøvd godt innenfor snusboksen, så det blir ikke mye skruing på siktet. På banen jeg skyter på er det mange med S&L (etter god salgsjobb av Jakt og Friluft i Asker). Mitt inntrykk er at S&L jevnt over går bra med det meste.Jeg hadde skutt med et jeg enklest og rimligst fikk tak med tanke på trening og det jeg har mest trua på til jakt.
 15. Spennende lesing i denne tråden, mange gode innlegg! Om ikke revekløen ble for stor, ble lysten på jakt så stor at dette måtte prøves. Etter inspirasjon fra YouTube og hareskrik bar det til skogs 05.30 i dag. Råtten snø, men ikke lange turen inn til utvalgte, veinære hogstflate. Etter gode råd fra denne tråden satte jeg meg så stille som mulig ned og lot skogen falle til ro etter trugebråket på vei inn. Fin overhøyde, godt skjul og god vind, dette så lovende ut! Innvilget meg litt lydløs kaffe og hørte småfuglene stare dagen. Midtveis i koppen oppdaget jeg, ut av intet, en rev lengst ned på flata. Skulle du sett, nybegynnerflaks? Nuvel 340 meter er et stykke og i kikkerten så jeg at dette ikke var store reven. Hmm, da dropper vi hareskrik, denne er nok ikke tøff nok til å rappe mat fra andre? Reven ruslet rund, nærmet seg 250 meter da den lykkes i å fange ei jordrotte, tok den med seg og forsvant inn i plantefeltet. Det var som svarte.....der røyk den sjansen. Ny kopp kaffe, for å dempe frustrasjonen og undrenes tid var ikke forbi... Der kom reven ut igjen og nå var den nærmere! Revepelsen fortsatte jakten og satte kursen skrått mot meg. 150 meter passert. Dette går rette veien, tenkte jeg da revefanten bråstoppet og tittet utover flata, før den snudde og tuslet feil vei! En rask sjekk med avstandsmåleren viste 130 meter og økende, det var nå eller aldri... Et "hei" førte til bråstopp og en Oryx dro avgårde. Siktepunkt ørlite bak bog førte til litt hopp og sprett før det var full fart mot meg. Soleklart treff, men hvor godt eller hvor dårlig? Behøvde ikke tenke lenge på det, etter 30 meter ble det stopp og jeg kunne puste ut. En spennende morgenstund, tok meg tid til å nyte soloppgangen, en kopp til med kaffe og høre at småfuglene tok opp morgenkonserten igjen før reven og jeg dro hjemover. Dette burde jeg gjøre mer av....
×
×
 • Create New...