Jump to content

Swift

Members
 • Content Count

  223
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 Excellent

About Swift

 • Birthday 03/25/1969

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Swift

  Browning X-bolt vs Shultz og Larsen classic

  Smak og behag. Er det en 101 og ikke en 100 hadde mitt valg stått mellom 101 og S&L. Begge er kvalitet, men jeg sliter med å venne meg til sikringen på Sauer. Nesten 30 år med tradisjonel sikring på siden bak hevearm, gjør at alt annet blir litt uvant. Men siden det er din første rifle slipper du jo glatt det problemet. Har du mulighet, kjenn på begge og stol på magefølelsen. Det blir ikke feil uansett, siden begge er gode rifler.
 2. Swift

  Browning X-bolt vs Shultz og Larsen classic

  3 - 400 gram høres ikke så mye ut, men når utgangspunktet er ca 3,4 kg betyr det ca 10% vektreduksjon. Å slanke vekta på ei rifle med 10% er i mine øyne en betydelig reduksjon. Hvis man da i tillegg går for et lett sikte og ikke en diger stjernekikkert er man på vei mot noe lett og stabilt. Men det er klart det koster litt. Nå fikk jeg sist uke kjenne på en S&L med den nye syntstokken og ble ikke videre imponert. Satt på spissen blir det litt som å sammenlikne Fiat og Ferrari, Og Fiat er i dette eksempelet sterkt overpriset sammenliknet med Ferrari.
 3. Swift

  Browning X-bolt vs Shultz og Larsen classic

  Nei, hva børsa veier med kikkert og alt vet jeg ikke, men stokken veier 850 gram, og det synes jeg er godkjent.
 4. Swift

  Browning X-bolt vs Shultz og Larsen classic

  Enig med siste taler. S&L med Hightec stokk er "hel ved" tvers i gjennom. Slik så min ut når den var ferdig hos Rafdal. Var egentlig bestilt i "matt svart", men det var tydligvis kun å betrakte som et forslag... En knakende god stokk, lett, fin og god å skyte med.
 5. Swift

  Sakoklubben

  Egentlig ikke😉, men uten tvil en flott børse! L
 6. Swift

  Weatherby Mark V 30.06 (førstegangskjøp av rifle)

  Usikker på om budsjettet er med eller uten optikk, men uansett hadde jeg nok foreslått Tikka som et alternativ. Jeg mener du får mye børse for pengene da. Ikke de mest spennende riflene på noen måte, men driftssikre og etter min erfaring lettsolgte, hvis du senere vil ha noe annet.....? Det er alltid godt utvalg av nye og brukte på Finn.no.
 7. Swift

  Varusteleka 'woolshell' - vadmelsklær ala 2018

  Nettopp det er jo fordelen med produsenter som tilpasser plagget til dine ønsker og preferanser, uten at det koster en formue😉
 8. Swift

  Varusteleka 'woolshell' - vadmelsklær ala 2018

  Vadmel er i mine øyne undervurdert. En fin jakke, men jeg savner radiolomme. Selv endte jeg opp med vadmel fra edvardson.se. Tradisjonell/klassisk/gammeldags snitt og produsert i Sverige. Har blitt en favoritt fra litt ut på høsten til tidlig vår. Det at de uten tillegg i pris syr på lommer og tilpasser er et stort pluss. Flott at det dukker opp flere produsenter som bruker vadmel.
 9. Swift

  Reparasjon/service av swarowski kikkertsikte

  Topp service er vel noe som kjennetegner disse to gigantene, og er betryggende for oss som har investert i sikter fra disse. Nå tipper jeg at Kahles også havner i denne kategorien siden det er samme «importør» . Docter er vel også et merke som har solid garanti. Kvalitet lønner seg alltid...i lengden.
 10. Swift

  browning maral

  Jeg har hatt to stk R93 i flere år. Jeg har også /lånt en Maral fordi den så spennende ut. Jeg hadde valgt R93 eller aller helst R8 hver dag hele uka. Maralen fikk jeg ikke noe godt førsteinntrykk av og det ble heller ikke bedre med prøving og bruk. Det var et eller annet med hele riggen, mekanisme, utforming og skuddopplevelse som ikke traff meg. For min del kommer den derfor veldig langt ned på lista over våpen jeg kunne tenkt meg å bruke jevnt og trutt. Nå er det ikke dermed sagt at dette er fasiten. Det er min mening og erfaring og kun det. Andre kan hende digger rifla og mener den er verdens fineste våpen....
 11. Swift

  Garmin Astro 320 med DC 50/T5

  Vanskelig å få tak i ny 320 nå ja. Magasinet hadde for en snau måned siden, men status nå vet jeg ikke. Jeg synes "noen få" kan gå inn på Finn.no. Just nu ligger det en 4-5 stk til salgs der, komplette med bånd, men nå er det selgers market på 320 så de som ennå ikke har 320 og vil ha, må nok ta det de kan få.
 12. Swift

  Store Rovdyr.

  Det er helt riktig tenkt. Egentlig litt trist, første lovlige felling av ulv på Krokskogen på 100 år og hele historien kommer aldri ut til alle de som har interesse for jakt og forvaltning. Men i morgen kan vi igjen slippe løshunden med litt lavere skuldre på Krokskogen, så sant det bare var en.....
 13. Swift

  Finne Brusletto granbit slire

  Jeg har samme kniv, riktignok ikke brukt så mye lenger... Jeg greide å miste slire til den og fikk tilsendt et nytt ved å ta en telefon til Brusletto. Husker ikke hva jeg betalte og det tyder på at prisen ikke var avskrekkende. Dette er riktignok en god del år siden, så de hadde slirer på lager. Egentlig en klassisk og fin tollekniv som jeg kanskje burde finne frem igjen? Så ta en telefon, er du litt heldig finnes det ennå slirer. Lykke til!
 14. Swift

  Schultz & Larsen-Klubben

  Hvisdet stemmer er jeg enig. Men det fines andre, i mine øyne, trolig bedre syntetiske stokker til S&L. Jeg kjøpte HighTech, heter noe annet nå, til min fra Rafdal våpen. Den gir ikke "jallafølelse". Sikkert litt dyrere, men hobby koster...... Det ligger en på Finn nå til en Victory, og jeg er ikke selgeren.
 15. Jeg har fått godkjent drevere og elghunder som ettersøkshunder selv om de har jaget som pokker høsten før prøven. Nå har jeg alltid gått blodspor på forsommeren og ferskspor litt senere. Skulle det være et problem tror jeg det i så fall blir at hunden kan bli litt heit i lina på fersksporet. Men dette er ingen fasit, men det har funket helt greit for meg.
×