Jump to content

Swift

Members
 • Content Count

  259
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

34 Excellent

About Swift

 • Birthday 03/25/1969

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Den holder været ute. Jeg har brukt min i varierende vær for å bli kjent med anorakken, og for min del er det et plagg for fuktig til jævlig fuktig vær, gjerne med litt vind i tillegg. Eventuelt mye vind mindre fuktighet. Hetta krever som nevnt litt trening for ikke å bli våt på brystet, men mye løser seg ved at glidelåsen trekkes nok opp. Tidligere hadde jeg med en fjellduk som jeg tredde på meg når jeg skulle sitte på post i drittvær. Trengte ikke det i høst og i tillegg er den ok å bevege seg i fordi det er gode luftemuligheter, så da slapp jeg å dra på fjellduken.... som ellers er et meget smart produkt! Hvis det er så mye vær at denne ikke holder, tror jeg heller jeg blir hjemme. Fiksfakseriet med mansjetter og ammunisjonslommer er ikke helt min greie, men en saks løste litt og et sted må man ha nøkler, så det går greit.
 2. http://greatdanerifles.com/index.html Hjemmesiden til Schultz & Larsen, der finner du svar på mye av det du lurer på.
 3. Swift

  Liten demper

  Kanskje du allerede har gjort det, men et lite søk på Svemko short her på forumet, vil gi deg i all hovedsak positive og fornøyde tilbakemeldinger. Det er en snerten demper rett og slett!
 4. Nei, dette er en klistreblink som jeg bruker privat, og for evt å sjekke innskyting i de tilfeller jeg plutselig skulle tvile på elektronikken. Jeg tenkte i farten ikke på at den er mindre enn elektronikkskivene på banen.
 5. Swift

  Liten demper

  Jeg hadde jd151, byttet til Svemko hunter short. Vekt og slankere var vel mine hovedargumenter. Hadde gjort det samme i dag, eventuelt en Nano i stedet. Jeg er, som skrevet tidligere på forumet, fornøyd både med kvalitet og demping. Nå finnes det så mange gode dempere i dag at mye kommer an på smak og behag. TE-titan kan også nevnes men de mangler markedsføring synes jeg.
 6. Beklager, min unøyaktighet og ingen annen unnskyldning. Jeg tok en titt på skivene ved siden av våpenskapet mitt og gjorde meg noen tanker uten å tenke på DFS. Skiva var selvsagt ingen DFS- skive og da blir poeng/cm feil.
 7. Ja, det er jeg enig i, i hvert fall på bane. På jakt blir det ofte noe annet, man blir sliten i armene av å smygjakte lenge uansett lett eller tung rifle. Hva skjer da? Jo, børsa havner på ryggen eller i "ikke skytbar" posisjon, og akkurat da dukker bukken opp.... At det er lettere å sanke poeng på bane med litt tyngre rifle er udiskutabelt og jeg har jaktet rådyr med den tyngre jaktfeltriggen min. Rådyrene visste ikke det og hadde ikke fått med seg mitt treningsgrunnlag og at jeg nå jaktet med det våpenet jeg skjøt best med. De oppførte seg helt som vanlig, noen datt i smellen, andre spant litt rundt seg selv og atter andre raste avgårde til det var slutt. Akkurat det tror jeg de hadde gjort med en lettere rifle også, for slik pleier mine rådyr å oppføre seg uansett hva jeg skyter dem med. På skytebanen er det stor poengmessigforskjell på en god åtter og en innertier. På jakt mener jeg at forskjellen er mye mindre hvis man ikke jakter småvilt på riktig lange hold. Rådyr på vanlig 70-120 m. smygjakthold i skogen merker ikke nevneverdig forskjell skulle jeg tro, de dør og det kan de bare gjøre en gang uansett innertier eller god åtter. Jeg mener fortsatt en normalrifle som f.eks. Tikka i godkjent storviltkaliber hadde vært det lureste å starte med.
 8. Vanskelig: Nei, men behandlingstiden for våpensøknader er enkelte steder så lang at muligheten for jakt den høsten blir spolert. Kostbart: Vel, børse, kikkert, demper m.m. koster fort såpass at jeg mener det blir kostbart. Men hvis penger ikke er noe problem, ok, da er jeg enig. Som ny jeger tenkte jeg akkurat som deg. Heldigvis hadde jeg noen gode rådgivere som "presset" meg til å kjøpe rifle i kaliber for storviltjakt. Hvorfor "heldigvis"? Jo, for plutselig en dag kom tilbudet om å være med på storviltjakt, og da var det bare å pakke sekken. Jeg har opp gjennom årene skutt mye småvilt som rev, rådyr og litt fugl med alt fra 6,5 via 308, 8x57 og 30-06 til 9,3x62. Og jeg har aldri savnet en småviltrifle. Alle kalibre for storvilt funker og med demper og trening er ikke rekyl eller smell verdt å nevne. Hadde jeg vært i dine sko nå, hadde jeg kjøpt en Tikka i f.eks. 6,5 og skutt alt jeg fikk mulighet til med den.
 9. Kolbene er litt forskjellige. Classic er rett mens Victory er mer monte carlo? Metallet bortsett fra hevearmene tror jeg er likt.
 10. Tja, noen gretne "alenebinner" som deler revir med ganske så mange "partyløver" pluss noen "løveunger", stadig oftere med kniv, kan være utfordrende hvis vi skal sette det på spissen🤔
 11. Armen på sluttstykket til Victory er vinklet bakover for enklere å få tak i den ved repetering, så de passer ikke om hverandre. I hvert fall ikke uten litt trearbeid, men om det ville bli pent og brukbart tror jeg ikke.
 12. Tyngre ja, men mykt som bly? Neppe.... I Diskusjonen om bly vs kobber i rifleprosjektiler på skytebanen var det en som mente at bly og kobber var like med tanke på egenskaper. Et praktisk eksempel med en Oryxkule, en Naturaliskule, en ambolt og en hammer viste at han tok grundig feil. Pr nå kan jeg ikke se hva jeg trenger kobberhagl til, men det er sikkert et helseaspekt her også. Ang tonen, som du ikke er fornøyd med, er det lurt å ikke kaste stein når man sitter i glasshus. Du har nå skrevet 4 innlegg i denne tråden og totalt på kammeret.no? Kammeret.no har eksistert i over 10 år med over 30 000 medlemmer og over 1 000 000 innlegg. Det har gitt mange gode diskusjoner, god informasjon og også det motsatte. Det kan være lurt å ankomme litt roligere. Jeg vet ikke alderen din, men er fristet til å si at det er lurt å jekke seg litt ned. Her inne finnes det medlemmer med veldig mye kunnskap, jeg er ikke en av dem... Jeg leser/lytter mye mer enn jeg skriver og lever godt med at tonen er litt muntlig og frisk. Jeg kan ikke se at noen av innleggene er ute etter å "ta deg" selv om de er kritiske til ideen din. Men når du selv bruker skarpere tone, må du regne med at det kan dra seg til (se hva jeg skrev i starten på dette avsnittet) Helt konkret kan du høre med Jakt og Friluft de er vel en av de største på Rotweil i Norge. Tiden vil vise om kobber i haglpatroner har noe for seg.
 13. Se der ja, J&F og normal pris? Da hadde jeg kjøpt der i fra, enkelt og greit.
 14. Swift

  Sakoklubben

  Gratulerer med flott rifle! Jeg fikk også godfølelsen med min raskt og den har blitt mitt klare førstevalg til det aller meste! Leupold lager vel ganske lette sikter så den er ikke dum. Selv har jeg blitt værende med Zeiss 1,5 - 6 og ligger på ca. 3,2 kg komplett med demper og det synes jeg er godkjent. Lykke til videre med testing og skyting!
 15. Jeg kjøpte mine på en eller annen norsk nettbutikk, husker ikke hvilken, og fant det heller ikke nå når jeg søkte. Men jeg vurderte ebay før jeg fant den norske sjappa. Ebay var i hvert fall nesten halv pris av Brownels hvis jeg ikke husker feil. Ser også at de finnes i Sverige.
×
×
 • Create New...