Jump to content

Swift

Members
 • Content Count

  210
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Good

About Swift

 • Birthday 03/25/1969

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Swift

  Schultz & Larsen-Klubben

  Hvisdet stemmer er jeg enig. Men det fines andre, i mine øyne, trolig bedre syntetiske stokker til S&L. Jeg kjøpte HighTech, heter noe annet nå, til min fra Rafdal våpen. Den gir ikke "jallafølelse". Sikkert litt dyrere, men hobby koster...... Det ligger en på Finn nå til en Victory, og jeg er ikke selgeren.
 2. Jeg har fått godkjent drevere og elghunder som ettersøkshunder selv om de har jaget som pokker høsten før prøven. Nå har jeg alltid gått blodspor på forsommeren og ferskspor litt senere. Skulle det være et problem tror jeg det i så fall blir at hunden kan bli litt heit i lina på fersksporet. Men dette er ingen fasit, men det har funket helt greit for meg.
 3. Swift

  Partizan

  Nei, det vil jeg ikke si. Det er ikke prisen på ei pakke Oryx som knekker jaktbudsjettet mitt. Men for jegere, som meg, som er opptatt av kuler og virkning er det egne eller andres tester av kuler som er med å danne bakgrunnen for valg av ammunisjon. Markedet nesten flommer over av superkuler som tåler det meste, så det bør være mulig å finne kuler som passer til sin jakt og sitt våpen. Etter at det kom kuler med "bonding" , homogene eller en blanding av disse har jeg ikke engang vurdert å bruke rimeligere konvensjonelle kuler for jakt på storvilt for å spare noen kroner. Enkelte konstruksjoner egner seg best til papp og mindre vilt. At prisen blir rimeligere er et naturlig pluss. Ammunisjonsutgiftene mine til slike kuler/patroner for trening overgår utgiftene til jaktpatroner mange ganger.
 4. Tipper man møter noen utfordringer her. Forskjellen i magasinløsning fra 93 til 8 ser jeg for meg kan være en....
 5. Swift

  Rust på helt ny tikka t3x??

  Armani? Nei, nei det holder med Norrøna. Veil pris Norrøna kvinnherrad anorak og bukse 11.000,- Omtrentlig uts. pris Tikka t3 lite 11500,- Sikkert delte meniger om hva som er best vallue for money, men min stemme går til Tikka. Selv om jeg har blødd for og kjøpt Kvinnherrad anorak.....😑 Härkila er vel også nesten med i toppen av denne priskarusellen.....egentlig spinnville priser!
 6. Swift

  Sakoklubben

  2,4 kg naken og litt mer med kikkert, demper m.m.
 7. Swift

  Sakoklubben

  Som om jeg skulle sagt det selv. Det var en annen følelse av "hel ved" vs "plastic fantastic". Ut over det synes jeg finnlight er en snerten børse det også som jeg ganske sikkert kunne levd godt med. Rekylen i 308W er helt grei. Børsa har slik jeg ser det et godt rekylopptak. Og skal man ha kortest og lettest stiller 308 sterkt. Selv liker jeg tradisjonelle kalibre som 9,3 x 62, men i en såpass lett børse tror jeg det hadde fjernet plomber og plakk i hvert fall på den ene siden... Som sagt kortest, lettest og levelig gjorde at jeg endte med 308W. Elgen kan ikke dø mer enn en gang, så jeg tror det skal gå bra, selv om jeg som nevnt er veldig fasinert av noe tyngre skyts.
 8. Swift

  Sakoklubben

  Tja si det, en 85 er en 85 i kvalitet uansett. Det du betaler for er en lettere stokk, som jeg tror tåler mer enn kritikerne tror. Så får det bli opp til hver og en å kjenne og prøve begge og finne ut hvem som gir den beste følelsen. Jeg gjorde nettopp det og som tidligere skrevet i denne tråd så angrer jeg ikke på min Carbonlight. Med tanke på pris så tror jeg ikke du skal henge deg så mye opp i veiledende pris. Det er det ingen som betaler. En butikk i Drammensområdet har/hadde den priset til snaue 27 og det brukte jeg som utgangspunkt når jeg handlet min i en annen butikk. Hadde jeg vært veldig opptatt av pris burde jeg sikkert endt opp med en eller annen Tikka, men nå gjorde jeg ikke det.... Du vil sikkert få mange svar på dette, men jeg tror ikke mange av svarene kommer fra folk som har brukt og skutt med børsa over tid. Synsing er det mye av på "Kammeret" og slik er det ofte på de fleste nettforum. Prøv selv og stol på magefølelsen. En 85 er god uansett om det er light ditt eller datt.
 9. Swift

  Pris magasin til Shultz og Larsen

  Ja, det er dyrt for et magasin som i tillegg skramler og er mindre egnet til lydløs jakt. Men det er av stål og ikke plastic fantastic. Du kan jo høre med Våpensmia på Dokka, de reklamerer med både løp og magasin.
 10. Swift

  Sakoklubben

  Til tross for tidenes vår og forsommer med sol, tørke og skogbrannfare med skyteforbud har jeg rukket å bli kjent med min kjære Carbonlight. Og den har rukket å bli kjære. Her er mine første betrakninger om nyervervelsen. Utmerket ballanse, ballanserer rett foran magasinet med demper. Dette gjør det helt greit å skyte stående og f.eks. løpende elg. Godt rekylopptak uten demper. Har skutt en del uten demper for å venne meg til rekylopptaket og det er godt. Nå er dette 308 så skulle vel bare mangle? En frisk ladning i 9,3 tror jeg fjerner både plomber og plakk ganske greit. Stokken er "tørr" og behagelig å holde, ikke noe seig klissete gummi her. Godt avtrekk uten kryp. Siden låskassa er tilpasset kaliberet, drar man ikke lenger enn nødvendig, ingen ulempe.. Alt i alt en meget god følelse av at man holder "hel ved" i hendene. Dette tror jeg kan bli et varig forhold, det har jeg vel strengt tatt trodd alle andre ganger også, men nå er trolig i ferd med å bli voksen og ferdig med alle lure ideer.... Nå er det tid for litt ferie med familien, før oppladningen til høsten virkelig kommer i gang.
 11. Swift

  Hvilket viltkamera?

  Jeg synes det er sjelden rimelig og toveiskommunikasjon henger sammen..., men et kamera som sender bildene til mobilen er et must, alt annet blir litt tidlig 2000 i mine øyne. Har du mulighet til abbonement alla "fri familie" kommer du langt med et kontantkort som du lader opp med 20,- en gang i året slik at det går i dvale. Jeg tror de fleste kameraer i dag tar bilder med grei nok kvalitet. Selv har jeg endt opp med de rimeligste kameraene fra Uovision grunnet et for meg enkelt oppsett, men direkte billig er de vel ikke...
 12. Når noen eldre i familien ymtet frampå at jeg burde ønske meg noe jeg trengte til jakt og slik, var jeg ikke vond å be. Selv om det smertefullt å betale så mye for en anorakk. Når ikke XXL gidder å være rimeligere enn en 6300,- blir det dyrt...... Vel uansett, nå er den på plass. Førsteinntrykk: solid, dette lukter kvalitet i alle detaljer. normale Norrøna størrelser. virker litt lenger enn på bildet? glidelåsen i siden går nesten til albuen og er toveis, så her er det lufting under armene. passe store lommer, knapplomma på brystet er ikke for dyp til radio, Napoleonslommene rommer Astron greit. små lommer øverst på ermene til ammunisjon og nederst på ermene med brillekluter. Nice to have or need to have? litt raskere å ta av en på, da stoffet henger litt når du tar den på. Litt risting så faller det på plass. mansjettene er tynne og elastiske, men de blir garantert klipt bort da jeg aldri har blitt fortrolig med den slags. Tror luftingen blir bedre med fri trekk opp ermene. Blir det for ufyselig er det bare å stramme låsingen på håndleddet. Hette som sitter godt og som henger rolig bak på ryggen når den ikke er i bruk. Det skal bli spennende å prøve denne til høsten. For meg så er dette fuktig/dårlig vær antrekk. På fine dager foretrekker jeg tøy som puster bedre og dermed ikke tåler så mye nedbør. Om den er verdt pengene får bli opp til hver enkelt, jeg skal prøve å glemme prisen så fort som mulig.....!
 13. Swift

  Ny zeiss rf

  Uupps, trodde du var Sakomann? Jeg gikk motsatt vei, altså til Sako fra R93 og tror det blir kanon. Men Blaser er et morsomt byggesett, som kan tømme en lommebok raskt.... Uansett, lykke til med prosjektet.
 14. Swift

  Hagle- Får man det man betaler for?

  Jeg har utelukkende gode erfaringer med Halvor i Bogstadveien, dvs sjappa ligger jo nå i Kirkeveien, men heter Bogstadveien... Jeg hadde tatt en telefon og hørt med ham. Mitt inntrykk er at han ikke gjør det dyrere og mer komplisert enn det behøver å være.
 15. Swift

  Dagens annonse på finn.no

  Feil på esken, det står 375 i fronten på demper så no problem skulle jeg tro....
×