Jump to content

Swift

Members
 • Content Count

  308
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

58 Excellent

About Swift

 • Birthday 03/25/1969

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg var i mine yngre dager innom religionen "velocity kills" slagordet til Weatherby. Og ja det var morsomt med fart, men senere tok fornuften meg og jeg endte opp med en lang rekke mer tradisjonelle kalibre. I mine øyne er dette en særing av en patron. Utviklet med tanke på 6,5 sin økende popularitet i USA. Høy hastighet krever solide og gode kuler og de finnes det mange av. Med en god kule fungerer den sikkert fint, men dagens vektkrav kan bli utfordrende. Jeg er helt sikker på at den ikke fungere noe bedre enn en 300 Wby. Hadde jeg skulle gått for hastighet og Weatherby hadde jeg kjøpt en i 300 Wby.mag. Mye mer allround og med fart som tilfredstiller de som liker det. Kanskje ikke svaret du ønsket og heller ikke noen fasit, men tankene til en som hadde to like, en i 270 Wby og en i 340 Wby lenge før lyddempere begynte å dempe rekyl og lyd.
 2. Nja, byggelengde forran munning er vel lik? Totallengde inkluderer gjengingen også. Når det er sagt så liker jeg veldig godt den 196 jeg har fått prøve sist høst, den demper noe mer enn 149 noe som i seg selv ikke er en ulempe med tanke på at det er lyddempere vi snakker om😉
 3. Swift

  NEG på hjort?

  Ja, og akkurat det var det vel i ferd med å bli her også...? Litt avhengig av terreng tror jeg dachs hadde vært morsomt.
 4. Swift

  NEG på hjort?

  Til info ble dette også diskutert i november/desember 2019. Tipper mye er likt i den tråden.
 5. Har du råd, plass i garderoben og lyst synes jeg du skal kjøpe en dobbelrifle s/s. I mine øyne klassiske våpen med en duft av Afrika som jeg tror gir mye eierglede. "Tror" fordi jeg ennå ikke er posisjon til å skaffe meg en slik, men det står på lista. Kanskje i et litt mildere kaliber til bruk på solskinnsdager.
 6. Swift

  Sakoklubben

  Forskjellen er vel fargen. Ofte er importøren en propp i kalibervalget, men når det gjelder denne ser det ut som om det er fabrikken. Da jeg først begynnte å titte på carbonligt var kaliberutvalget meget begrenset. Etter hvert ha det blitt litt større. Så hvis du er tålmodig og kan vente et par år kan det hende det har forandret seg hvis Sako ser at det er etterspørsel. Alternativt kan du vurdere et annet kaliber? Jeg gikk fra 9,3x62 via 8x57JS ned til ,i mine øyne, kjedelige 308 win. Og tro det eller ei, det fungerer. Elg, hjort og rådyr dør som bare det uten nevneverdig lengre fluktstrekning. Hovedgrunnene til det mener jeg er; skuddplassering, gode kuler og at viltet her jeg jakter ikke har lest seg opp på 9,3......
 7. Swift

  Sakoklubben

  Nei, jeg har en i 308. Jeg har tidligere jaktet både med 9,3x62 og 8x57 JS og mener det er "gullegode" kalibre til storviltjakt. Hvorfor har jeg da 308? Jo fordi jeg fikk prøve en carbonlight i 9,3 x62. Jeg synes den ble i overkant frisk i frasparket for meg, og siden jeg ønsket lettest mulig ble det kort låskasse og liten demper. Jeg greide ikke skyte kontrolert godt med 9,3 hverken med eller uten demper. Mengdetrening og tilvenning ville nok hjulpet, men nå ble det 308. Og den er jeg som tidligere nevnt veldig fornøyd med og den brukes nå til all riflejakt fra rådyr og oppover....med godt resultat😍
 8. Hvorfor egentlig ikke bare overse Jenny? Jeg vet, ut i fra historien, hva Jenny mener om jakt og er ikke enig. Hun vet også hva de fleste her inne mener om jakt. Hvorfor hun gidder å tale for døve ører skjønner jeg ikke og jeg vet ikke om hun lar seg provosere heller..? Det kunne ikke falle meg inn å lete opp et forum for "la alle dyr leve, nei til jakt" for å spre mine meninger der. Nei, de får hygge seg med sitt, så hygger jeg meg med mitt. Men litt underholdene er det, og jeg lar meg lure til å lese, så "takk" Jenny for at du forsøker å skape litt temperatur her.
 9. Jeg bor vest i Bærum, skyter på Høgåsbanen til Sollihøgda jff. E16 over Sollihøgda og til høyre rett før avkjøringen til Lier/Drammen. Vesentlig lavere skuldre og muligheter til å skyte så mye du vil for en og samme betaling pr kveld. Muligheter for kaffe, vafler og jegertrap/sporting/skeet mot egen betaling på leirduebanene. Jeg mener at jeg har sett "oppslag" om skytetider på hjemmeside, men er usikker da jeg har det i hodet.... Send en pm hvis du vil ha mer info. Dette blir veldig OT i denne tråden.
 10. Ja, for du er nødt til å oppsøke "Riksanlegget"? Jeg har bodd i samme kommune som Løvenskioldbanen hele livet og ikke vært der for å skyte på 25 år. Bortsett fra noen jaktfeltstevner. Rett og slett fordi jeg synes det var for mye kø og lav servicegrad til de som ikke var i "golden circle". Med tanke på at jeg skyter (rimeligere) en eller flere ganger i uka fra mai til oktober finnes det altså hyggelige alternativer.
 11. Hvis den hekter i kvist når den bæres i reim over skulder kan opplevd lengde justeres med å ha lenger reim slik at rifla henger lenger ned, eller flytte fremre reimfeste lenger frem, eller begge deler.... Selv bruker jeg såpass lang reim at den blir hengende godt under hodehøyde,og jeg har aldri skjønt meg på de som bærer rifla i så kort reim at pipe, gjerne demper stikker opp som et periskop over hodet på jegeren.
 12. Hei Sigurd1. Mårfangst er spennende og viktig, men ikke så viktig at man trenger å poste samme spørsmål i tre forskjellige tråder. Denne tråden passer nok best, men som du sikkert har merket har jeg allerede gitt deg noen tips i en av de andre trådene. Lykke til med mårfangsten!
 13. Jeg har svart deg i den andre tråden , hvor du postet samme spørsmål....😉
 14. Bruk vanlig honning fra boks eller glass. Tre nylonstrømpa ikke type netting over hånda og ta en "neve" honning. Vreng deretter strømpa av hånda, stram denne slik at det blir en tennisballish med honning og knyt. Resten av strømpa kan du bruke til å knyte fast honningballen din. Avhengig av hvor myk honningen er og temperatur blir det litt klin, men ikke mer enn at jeg synes det går helt greit.
 15. Vel, nå er det ingen ting i veien med å ta med en kvalitetsdemper over på et nytt gevær, vel å merke så lenge hullet passer... Hvorfor ikke kjøpe en helt grei demper nå, så slipper du å kjøpe demper når børsa byttes?
×
×
 • Create New...