Jump to content

Swift

Members
 • Content Count

  238
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

26 Excellent

About Swift

 • Birthday 03/25/1969

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Velkommen til forumet og velkommen som jeger. Det er gpdt mulig å "lære" seg jakt og bli jeger selv om ingen i familien er jegere. Det er nok lettere hvis noen i familien jakter, men har du iver, vilje og litt tålmodighet pleier det å ordne seg. Tipset er å finne en jegerforening i nærheten og bli kjent med folk der. Jegere finnes det overalt så kanskje kjenner du noen, som du ikke vet, som er jegere. Ikke alle jegere flagger det høyt og tydelig at de jakter og noen kan hende ikke jakter nå, men har jegerprøven i tilfelle de skulle få lyst til å jakte og finne noen å jakte med. Jeg hadde tenkt meg godt om, flere ganger før jeg hadde kjøpt en halvauto 22. Som jaktvåpen er 22 svært begrenset, men en boltrifle vil nok være bedre enn en auto. Litt avhengig av økonomi ville jeg nok heller brukt pengene mine på ei hagle i første omgang. Sjansen for å bli inviter med på mye jakt med bare en 22 i garderoben anser jeg som minimal. Uansett, lykke til med jegerprøven og fremtidig jakt!
 2. Ikke vær festbrems og gledesdreper da. Ja, det er februar og lite jakt. Hadde akkurat funnet frem en boks Pepsi max og funnet frem popcornet. Klar til å gledes over nok en skyteprøvetråd. Men alt håp er ikke ute. Det dukker nok opp noe om 6,5, homogene kuler og elgjakt.....
 3. Hvis det er den fra J&F Gjøvik du tenkte på hadde det vel nesten vært enklest og ringt/mailet Robert i butikken og spurt om alt du lurer på....? Jeg har snakket med ham et par ganger og han har hatt god kontroll. Skulle tro han har det om Tikka også, en av Norges mest solgte rifler.
 4. Nå vet jeg ikke hvilken bane du var på, men med tanke på hvor i landet du holder til, er jeg ikke overrasket hvis du var på nærmiljøbanen. Der er det flere enn deg som har blitt justert for det ene og andre. Heldigvis finnes det mindre baner med større takhøyde i omtrent samme område. Jeg benytter utelukkende disse da jeg føler en bedre atmosfære der, men dette er selvfølgelig individuelt og kun min personlige oppfatning/preferanse.
 5. Her er jeg helt enig med M67. Med tanke på jakt og en jegers perspektiv er dette et ikke eksisterende problem. Skulle det være ørsmå/små forskjeller mellom ulik lot, er de garanter mindre enn den jevne jegers egenspredning. Heldigvis fokuseres det ikke mye på dette på jegerprøven eller i butikk. Heldigvis fordi en usikker fersk jeger da bare ville fått enda en ting å bekymre seg over hvis ekspeditøren hadde spurt hvilken lot du hadde på den forrige pakka når du skal kjøpe deg en ny pakke. I jegrprøvesammenheng holder det at kandidaten blir opplært i å prøveskyte/skyte inn med den ammunisjonen han/hun har tenkt å bruke på jakt.
 6. Jeg er helt enig. Sabatti er "hel ved" og i mine øyne meget god kvalitet. Skulle jeg startet i dag og kjøpt ny hagle hadde det nok blitt en Sabatti. Value for money kort og godt.
 7. Uten tvil et spennende, men også risikofylt prosjekt. I kampen mot netthandel og kjeder trengs mer enn kunnskap og service. Jaktia etablerer seg som kjede i Norge og er vel på jakt etter aktuelle butikker og personer som vil være med på laget. Jeg hadde ikke turt å satse helt på egenhånd slik som markedet er i dag, med en kjede i ryggen blir det litt mindre utrygt, men noen dans på roser blir det ikke...
 8. Swift

  Kuiu

  Attack pants så bra ut, jeg blir også ofte klam i texklærne når det blir bratt. Men hvordan er stoffet med tanke på lyd? Mitt bruksområde hadde blitt smygjakt og hundefører løshund under elgjakta og da er lyd, eller fraværet av lyd viktig. Kunne vært artig å prøvd noe annet enn de store nordiske merkene som jo også er ganske så store med tanke på pris...
 9. Kliss nye feller fanger sjelden bra. Jeg antar at det lukter for mye etter produksjonen og av evt lagringsfett. Jeg hadde kjørt fellene en runde i oppvaskmaskinen, dyppet dem i speed dip og hengt fellene ut til tørk/lufting en ukes tid. De dagene du taper på dette mener jeg oppveies av feller som "fanger" med en gang. Er du rask, får du utnyttet den siste delen av romjulsfreden og kan henge ut fellene f.eks. første helgen i januar.
 10. Vanlige damestrømper ja. Jeg foretrekker hvite eller så lyse som mulig. Billig i butikk, billigst fra en kvinnes strømpeskuff....
 11. Fellefangst er morsomt, spennende og lærerikt! Jeg oppbevarer bensindye på en bensinkanne og heller det over i bøtte når jeg bruker det. Det har fungert fint, rister kanna før jeg heller over i bøtta og bøtta brukes ikke til noe annet. Når det gjelder strømper foretrekker jeg lyse nylonstrømper, stapper hånda ned i, tar en neve honning, vrenger sokken av, knyter og vipps så er "åteballen" klar til bruk. Har ikke hatt problemer med at det renner noe mer enn det som jeg betrakter som positivt med tanke på å lokke inn mår.
 12. Swift

  Freyr & Devik

  Da hadde jeg også tatt en titt på demperne fra Svemko, de er lette og ser også bra ut. Hvis dempere i det hele tatt kan se bra ut på våpen. Den nye frontmonterte demperen til Tronrud, 3D printet med en vekt på hele 150 gram og 21 dB demping er også verdt en titt.
 13. Swift

  12/76 eller 12/89

  Ja, folket har vel sagt ganske mye i de tre trådene du har startet om dette. Hvis du ikke er fornøyd med innspillene, blir det nok ikke noe bedre av å starte nok en tråd. Kort oppsummert 12/70 og 12/76 holder i massevis. Har du lyst på en 12/89 så får du kjøpe det da. Smak og behag er som kjent forskjellig og trolig er 12/89 midt i blinken for deg. Uansett kan et rådyr, en hare eller en tiur bare dø en gang og det gjør de med 12/70 også, hvis han som holder i børsa gjør sitt. Ingen av de rådyrene jeg har skutt har vært så studerte at de var kjent med forskjellen mellom lille 12/70 og store 12/89 og dermed så døde de lykkelig uvitende om at de bare ble skutt med bare 12/70.
 14. Njaa, buckshot med få haggel i patronen krever trangborring. Det spørs hvor stor svermen er på det aktuelle holdet. Et haggel her og et haggel der dreper ikke nødvendigvis et rådyr, men da er du garantert ettersøk og ekstra jobb. Buckshot var jeg svoren tilhenger av som ungdom, i ettertid innser jeg at det kanskje var noe av det minst lure jeg har vært tilhenger av. Alfa og omega ved jakt med hagle er sjokkeffekt og til det trengs det et visst antall haggel innenfor et bestemt område. Forskjellige patroner samler ulikt og det finner du ut ved å prøve deg frem på papp eller lignende.
 15. Hei og velkommen. Her er det bare å søke, men jeg finner ingen jaktform med hagle som krever 12/89 for å lykkes. 12/76 holder i massevis, selv bruker jeg 12/70 og har med det skutt alt som lovlig kan skytes med hagle, med så godt resultat at jeg ikke har tenkt på at jeg mangler noen mm i patronlengde. Tunge ladninger, krever mer krutt og gir mer rekyl og smell for å oppnå hastighet, og hastighet på svermen bør ikke undervurderes. Så kommer dette med dekning og treffbilde, men dette og mye annet finner du ved å søke litt rundt her inne. Men det høres jo tøffere ut med 12/89 da, omtrent som heavy shotgun er gildt for junior på Fortnite...
×
×
 • Create New...