Jump to content

Swift

Members
 • Content count

  201
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

About Swift

 • Birthday 03/25/1969

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Swift

  Sakoklubben

  Til tross for tidenes vår og forsommer med sol, tørke og skogbrannfare med skyteforbud har jeg rukket å bli kjent med min kjære Carbonlight. Og den har rukket å bli kjære. Her er mine første betrakninger om nyervervelsen. Utmerket ballanse, ballanserer rett foran magasinet med demper. Dette gjør det helt greit å skyte stående og f.eks. løpende elg. Godt rekylopptak uten demper. Har skutt en del uten demper for å venne meg til rekylopptaket og det er godt. Nå er dette 308 så skulle vel bare mangle? En frisk ladning i 9,3 tror jeg fjerner både plomber og plakk ganske greit. Stokken er "tørr" og behagelig å holde, ikke noe seig klissete gummi her. Godt avtrekk uten kryp. Siden låskassa er tilpasset kaliberet, drar man ikke lenger enn nødvendig, ingen ulempe.. Alt i alt en meget god følelse av at man holder "hel ved" i hendene. Dette tror jeg kan bli et varig forhold, det har jeg vel strengt tatt trodd alle andre ganger også, men nå er trolig i ferd med å bli voksen og ferdig med alle lure ideer.... Nå er det tid for litt ferie med familien, før oppladningen til høsten virkelig kommer i gang.
 2. Swift

  Hvilket viltkamera?

  Jeg synes det er sjelden rimelig og toveiskommunikasjon henger sammen..., men et kamera som sender bildene til mobilen er et must, alt annet blir litt tidlig 2000 i mine øyne. Har du mulighet til abbonement alla "fri familie" kommer du langt med et kontantkort som du lader opp med 20,- en gang i året slik at det går i dvale. Jeg tror de fleste kameraer i dag tar bilder med grei nok kvalitet. Selv har jeg endt opp med de rimeligste kameraene fra Uovision grunnet et for meg enkelt oppsett, men direkte billig er de vel ikke...
 3. Når noen eldre i familien ymtet frampå at jeg burde ønske meg noe jeg trengte til jakt og slik, var jeg ikke vond å be. Selv om det smertefullt å betale så mye for en anorakk. Når ikke XXL gidder å være rimeligere enn en 6300,- blir det dyrt...... Vel uansett, nå er den på plass. Førsteinntrykk: solid, dette lukter kvalitet i alle detaljer. normale Norrøna størrelser. virker litt lenger enn på bildet? glidelåsen i siden går nesten til albuen og er toveis, så her er det lufting under armene. passe store lommer, knapplomma på brystet er ikke for dyp til radio, Napoleonslommene rommer Astron greit. små lommer øverst på ermene til ammunisjon og nederst på ermene med brillekluter. Nice to have or need to have? litt raskere å ta av en på, da stoffet henger litt når du tar den på. Litt risting så faller det på plass. mansjettene er tynne og elastiske, men de blir garantert klipt bort da jeg aldri har blitt fortrolig med den slags. Tror luftingen blir bedre med fri trekk opp ermene. Blir det for ufyselig er det bare å stramme låsingen på håndleddet. Hette som sitter godt og som henger rolig bak på ryggen når den ikke er i bruk. Det skal bli spennende å prøve denne til høsten. For meg så er dette fuktig/dårlig vær antrekk. På fine dager foretrekker jeg tøy som puster bedre og dermed ikke tåler så mye nedbør. Om den er verdt pengene får bli opp til hver enkelt, jeg skal prøve å glemme prisen så fort som mulig.....!
 4. Swift

  Ny zeiss rf

  Uupps, trodde du var Sakomann? Jeg gikk motsatt vei, altså til Sako fra R93 og tror det blir kanon. Men Blaser er et morsomt byggesett, som kan tømme en lommebok raskt.... Uansett, lykke til med prosjektet.
 5. Swift

  Hagle- Får man det man betaler for?

  Jeg har utelukkende gode erfaringer med Halvor i Bogstadveien, dvs sjappa ligger jo nå i Kirkeveien, men heter Bogstadveien... Jeg hadde tatt en telefon og hørt med ham. Mitt inntrykk er at han ikke gjør det dyrere og mer komplisert enn det behøver å være.
 6. Swift

  Dagens annonse på finn.no

  Feil på esken, det står 375 i fronten på demper så no problem skulle jeg tro....
 7. Swift

  Hvilken optikk er anbefalt for første våpen?

  Enig med forrige taler ang Meopta. Ikke helt top of the line optisk, absolutt top of the line med tanke på importør og service. Våpenhuset Nygaard er dønn solide og hel ved i mine øyne. Hadde en periode god kontakt med Nygaard senior og fikk prøve Meopta, men endte alltid opp med Zeiss av gammel vane. Kjøpte dog noen Sabattier, aldri noe tull med det firmaet.
 8. Swift

  Fiskedød i lite tjern

  Hmmm. Oksygen fra lufta? Ja sikkert, men neppe gjennom tjukk is. Slik fiskedød har jeg opplevd noen få ganger i næringsrike innsjøer og tjern. Svaret fra de som skal ha greie på slikt er oksygenmangel, fordi døde planter og vegitasjon i vannet også bruker oksygen til prosessen og dermed kan det år om annet bli for lite for fisken, noe som dessverre resulterer i fiskedød. Her er et utdrag fra en forsker som uttalte seg i lokalavisa sist problemet havnet i nyhetsbildet her hjemme. Bakteriene som bryter ned døde vannplanter bruker oksygen. Når det legger seg tykk is på vannet, fungerer det som et lokk for oksygentilførsel. Samtidig er det liten gjennomstrømning av annet friskt vann. Dermed blir det ikke nok oksygen i vannet til at fisken kan leve, og den blir ganske enkelt kvalt, forklarer han.
 9. Swift

  Nok en valg av hagle tråd , med føringer.

  Beretta alle dager i uka. 685 var den "enkle" utgaven av 686 som vel må kunne kalles en klassiker. Beretta lagde våpen for generasjoner og gjør det vel fortsatt, selv om jeg mener at enkelte ting var bedre før.... Er den pent brukt holder den nok din levetid. Jeg solgte min 685 fra midten av 80- tallet i et svakt øyeblikk, nå hadde den vært perfekt for junior. Det avgjørende for brukte hagler er hvor mange skudd de har gått og om de har fått et minimum av velikehold. Lykke til med valget!
 10. Swift

  Sako Finnlight 2-priset helt ut i det blå?

  Tror jeg har ekstra lav optilock, det var i hvert fall det jeg ba om.... Ligger forøvrig bilde av herligheten i Sakoklubb tråden.
 11. Swift

  Sako Finnlight 2-priset helt ut i det blå?

  Hei. Jeg hentet meg en Carbonlight for akkurat en uke siden. Jeg har vært meget skeptisk til utkastet og også gitt uttrykk for det her på forumet. Spurte selger om det som mente det ikke var et problem, i hvert fall ikke med korte hylser som 308. Var det et problem kunne utkastet justeres? Vel jeg var selvsagt meget spent da jeg stappet to klikkpatroner i magasinet og prøvde. No problem, hylsene fløy fint ut til høyre med god klaring til kikkertsiktet. En svært forsiktig repetering førte selvsagt ikke til noe særlig utkast, men vanlig repetering kastet hylsene like langt om ikke lenger enn andre børser jeg har hatt har gjort. Må bare trekke min skepsis tilbake og lære at jeg fortsatt ikke bør uttale meg om ting før jeg har prøvd....
 12. Swift

  Sakoklubben

  Enig, det ble litt feil med klementinen. Den passet bedre på Schultzen. Nå er den plukket av, det enkle er ofte det beste....
 13. Swift

  Sakoklubben

  Jepp, da var den iboks, eller i våpenskapet. Hentet en carbonlight i dag og dette virker bra. Litt over 3 kg med kikkert og 3,3 blank med demper blir nok greit å bære skulle jeg tro. Den kaster t.o.m. hylsene ut til høyre, så da er alt innafor enn så lenge. Nå gjelder det å få tatt seg en tur på banen i vårsola.
 14. Swift

  Ryggsekk vs hoftesekk på jakt?

  Hei. Jeg har testet diverse rumpetasker og bruker nå den minste sekken til swedteam. Grunnen til det er at jeg synes det var ubehagelig å bli klam akkurat i overgangen rygg/rompe. Særlig med bruk av vanlig bommulsboxer, sikkert bedre med ullboxer. Jeg blir klam på ryggen av sekk, men bruker nesten alltid ull eller teknisk trøye så det går fint.
 15. Swift

  Sakoklubben

  Da har jeg fått tafset på en carbonlight..... Og I am in love, rett og slett. Avgjørelse tatt, nå venter jeg bare på byråkratiet. Må rydde plass i garderoben, så blir nødt til å selge unna en av Schultzene mine. Sluttstykkegangen på Schultzen er overlegen Sako, men det får jeg nok heller leve med. Hmmm vente, vente og vente på noe godt
×