Jump to content

Swift

Members
 • Content Count

  331
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

72 Excellent

About Swift

 • Birthday 03/25/1969

Recent Profile Visitors

789 profile views
 1. Hvis økonomien er i orden, så er jo det at en voksen er hjemme (permitert/hjemmekontor) et godt argument. Det gjør den første valpetiden mye enklere hvis en kan være hjemme med valpen. Jeg forutså ikke Korona, hadde jeg gjort det hadde vi hatt valp denne våren. Hjemmekontor og valp tror jeg hadde vært en gullegod kombinasjon. Nå får det heller bli det vanlige "stresset" med lufting i lunsjen og tørking av tiss neste år....
 2. Jeg har samme selv, har fungert fint. Jeg kjøpte min på ebay for noen år siden til en helt annen pris enn hva våre norske forhandler(e) skulle ha. Hvordan prosen er på ebay nå aner jeg ikke, men kanskje verdt en titt?
 3. Jeg synes ikke svaret var så dumt jeg. Alle de nevnte våpnene er brukbare og mer enn det til hjortejakt. Valg av kaliber kan være vanskeligere, men ikke nødvendigvis. Den rifla som du liker best og som passer din lommebok vil gjøre jobben hver gang. Men det har "Ei tohi" allerede vært inne på. Det er vanskelig å bestemme seg på nett, her må det kjennes og klemmes så finner du etterhvert den som er best for deg. Lykke til!
 4. Ikke i 9,3. Jeg og flere jeg jakter sammen med brukte denne i SB versjonen sist høst. Den presterte bra på alle måter og virket ganske friskt ladet uten at det er vitenskapelig målt av oss. Jeg skulle tro den vil fungere utmerket i 9,3 og hadde prøvd ei pakke uten å tenke så mye mer på ekspansjon, hvis jeg fortsatt hadde hatt en 9,3 da....
 5. Irriterende uforutsigbart! Min siste søknad Til våpenkontoret Oslo, mottatt 20/4 ferdig behandlet og stemplet 30/4. Så kommer tiden med sneglepost i tillegg. Vanskelig å planlegge når behandlingstiden er så ujevn, bare å levere og krysse fingrene for at man er heldig...
 6. Swift

  Avslag på 9mm grovfelt

  Stemmer, det står i "bruksanvisningen" på baksiden av søknadsskjemaet.
 7. Bladet Jeger hadde en vel en «test» av et slikt skap en gang i tiden. Jeg mener prisen var drøye 20000,- , men husker ikke detaljene om størrelse og slikt. Nå har vel NOK svekket seg betydelig mot € siden jeg leste testen. Jeg mener det var Våpenloftet som importerte skapene, så de kan sikkert bidra med mer nøyaktig pris.
 8. Vanskelig øvelse dette Begnadøl. Ikke minst siden det er veldig stor forskjell på motstanden kula møter på i et skudd bak bogen på en liten kalv og et skudd i bogen på tidenes okse. Umiddelbart tenker jeg på 15 grams Oryx i moderat hastighet.
 9. Sendt søknad Oslo politidistrikt onsdagen før påske 8/4. Ferdig behandlet 4/5. Raskere enn forventet, positivt overrasket, godt jobbet av våpenkontoret i Oslo.
 10. Jeg er ganske sikker på at de ikke sitter og tvinner tommeltotter, drikker kaffe og venter på at noen skal ringe. Hvis telefonen ikke ringer, jobber de med andre arbeidsoppgaver. Sitter de i telefonen og svarer på spørsmål må de andre arbeidsoppgavene vente. Tid i telefon blir fort en tidstyv.
 11. Hadde jeg vært deg og ville hatt en fd 149 på den nye grombørsa så hadde jeg tatt direkte kontakt med produsenten. Vi har vel alle opplevd selgere som helst vil selge deg noe annet enn det du ber om og hvor det du ber om blir fryktelig vanskelig, fryktelig dyrt eller ikke like godt....
 12. Det var jo dumt for deg at du ikke finner noe på ebay og ikke får svar. Jeg kjøpte diverse klistremerker i alt fra mikro til stor på ebay i forbindelse med jubileumsfeiring av en "zeissoman", fikk til og med litt stash fra Zeiss i Norge. De gangene jeg har hatt behov for kontakt med dem har svaret kommet med en gang, og jeg trodde det var vanlig. De er, i mine øyne, kjente for rask og veldig god service. Hadde jeg visst at du allerede hadde vært i kontakt med Zeiss og sjekket ebay, hadde jeg selvfølgelig ikke foreslått det. Men nå kom jo ikke det frem i ditt første innlegg, så da prøvde jeg.
 13. Nå er det strengt tatt ikke bare et klistremerke, men et lite merke i et eller annet metall med lim på baksiden og krum i fasongen for å passe ganske nøyaktig i forsenkningen til merket på kikkerten Så jeg er ikke sikker på om det passer på en hvilken som helst kinakikkert som skal styles. Dermed kan det hende de sender deg et i posten. De sender i hvert fall lokk til justeringstårn i posten. De er ganske tydelig merket med Z de også. Kjøpte Zeiss håndkikkert i fjor og oppdaget med en gang at nevnte merke var løst. Plukket det av og en liten dråpe lynlim fikset det. Ellers finnes det drøssevis med Zeiss-merker på ebay, om det er et som passer din kikkert vet jeg ikke.
 14. Kom ikke den i en ny utgave? "Elghunder og elgjakt" skrevet av Kåre Vidar Pedersen fra bladet Jeger? Jeg leste den boka for mange år siden, men husker ikke så mye om sort elghund, da jeg driver med gråhund. Poenget var uansett at jeg tror boka du nevner ikke er den siste utgaven.
×
×
 • Create New...