Jump to content

REVEJAKTA 2011/2012


jmonsen

Recommended Posts

Spor fra rev fra alle kanter ned mot åtet, men noen steder ligger det en 1-2 m lang strekning med avføring ? Lurte på hvorfor det ikke ligger på et sted, men istedet er "dratt" bortover.. Noen som kan hjelpe meg her ? Det er ikke hjort, for sporene er ikke lik hjortens og nede på åtet er det noe som ligner graving, men ser ut som åtet ikke har interessert i det hele tatt.

 

Men det som irriterte meg var at den helvetes varsleren ikke peip! er ca. 2 uker siden jeg satt den opp, batteriet skal vel holde lenger på sensoren enn to uker, når det ikke har vert aktivitet.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

var oppe å skulle sjekke åta idag klokka halv seks, hae kasta ut litt hundefor å skulle opp til der jeg pleier å sitte for å vise det til en venn. hadde sitter der i to minutter så kom jaggu reven, rifla lå i bilen så snek med ut for å hente den. fikk henta den å sita på den men det snudde seg aldri med bredsia til så jeg fikk skutt :) skal ta den så for som mulig :twisted: gleder meg :D

Link to comment
Share on other sites

sitter du inne i bua å lokker? ..

Jeg lokker også innenfra bua på et av åtene jeg bruker. Selve åtet ligger ca 100 m fra bua på et jorde som er totalt 160-170 meter langt og 300 meter bredt. Det er nokså vanlig at det ferdes rev på jordet uten at de skal på åtet. Har skutt 3 stk den siste uke på hhv 150, 220 og 100 meters avstand. Den første kom på lokk med fugleskrik, den andre jaktet mus i motsatt ende av åtet og brydde seg ikke en dritt om at jeg lokket på den. Den tredje kom på åtet og stod oppå sauen da den fikk det.

Link to comment
Share on other sites

Ble 2 til på meg i natt, snøen hadde forsvunnet i løpet av dagen, så det var håpløst og se annet enn øya på reven på over 90m. ene kom litt etter kl 1, den rusla da på litt over 200m, jeg satt og lokka som en gal, uten stor respons, men litt tolmodighet da reven lette etter mus på jordet som gjorde at den kom rundt og rusla rett på baksiden av en kul forran åte, den tok 2 skritt opp og så rett på meg, så smalt det en v-max inn i skrotten. Lyden kan sammenlignes med noen som slår et flatt balltre inn i en boksesekk :mrgreen:

Den andre reven datt 06:55, da jeg klarte og sovne noen minutter, jeg fikk gnidd søvnen ut av øya og fikk se en rev som satt på åte :shock: Jeg tror nok den hørte meg for den løp 40m fra åte og stoppa på den samme kula jeg skøyt den andre reven, der ble den stående med breisia til i et par sekunder... det ble det siste den gjorde. rev nr 14 og 15 så langt.

 

bhit5t.jpg

 

bare for og ha sagt det, så er den nederste reven skutt forfra :wink:

Link to comment
Share on other sites

Ja ikke noe pent syn med v-max......virker som uansett hva kaliber man bruker så blir det stygge hull.

Får vel gjøre som "Gammelmåren" å begynne å bruke hagla :winke1:

Men da må man jo sitte ute, å da kan det jo begynne å ligne på jakt............hmmm??

 

35 grs med utg.hast. over 1000 m/s vil nok oftere stoppe i reven enn å gå gjennom.

Link to comment
Share on other sites

har hatt besøk i natt som var.... men neimen om han løste ut varsleren. er sikkert 10ende gangen den har vært der i vinter og det ser ut som det er pløyd hver gang!!! men tror det er en en slik cyber-rev.. konsekvent ikke framfor varsleren men alle endre steder......

Meeeeen nå er snart dens dager talte tenker jeg. la ut ny gris litt lengere fra huset ( bak den som ligger der) og fløtta varsleren dit, siden den sto maks 30 cm over snøen slik den stod, er godt over meteren med snø her nå. Her er tendens at hundepellets er popp men ikke gris! fant ut hvorfor i dag---> var vist behandlet med pencelin den jeg hadde liggende. så nå ble det ny gris i dag!!! ha på noen kilo med hundepelets i morge også, så blir det bra! venter på pakke fra USA ---- kommer 12 sånne Driveway patroler, så skal henge opp vertfall 6 der så den ikke trenger å gå på selve grisen for at alarmen skal gå!! ska like å se den reven som klarer å finte meg nå!!!! har trua.!!

 

417334_10151307098130537_865675536_22761923_472262160_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

satte meg ut klokka 20.50 klokka 20.55 kom reven tuslenes inn på åta. stiller seg opp å jeg lar skuddet gå, reven tegner til skudd den kaster seg rundt å i ca 10 sekunder før den løper 10 meter med halen rett ut( altså vannrett) å setter seg. noen som kan fortelle meg hva dette er tegn på. var på skuddplassen å det var det bare litt mørkt blod å en del grå hår. kan dette være et tegn på streifskudd i buken? , venta forøvrig en time å gikk etter i ca 1km det var lite blod! var litt der den hadde sittet men ikke mye, det var også mørkt. vanskelig sporingsforhold med tanke på at det har vært mildvær å snøen har detti av trærne. jeg skjøt med nosler bal tip vis det har noe å si.

 

hadde satt veldig stor pris på svar!!! :)

Link to comment
Share on other sites

Ikke lett å si, men med skudd i buken ville den vel skutt rygg eler hoppet opp. Jeg sjøt en rev litt for langt frem en gang, den snurret rundt flere ganger før den gjorde ett utras på femti meter for så å sette seg ned å prøve å slikke/bite på såret før den datt død om. Det viste seg at jeg hadde skutt inn rett bak høyre frambein å skutt i filler det venste.

Link to comment
Share on other sites

Åtejeger...hvorfor skjøt du ikke på nytt når den satte seg bare ti meter unna ??

Mørkt blod tyder på treff i ikke vitale deler, mens lyst skummet blod er et sikkert tegn på at reven ikke har lenge igjen.

Lader inn nytt skudd hver gang jeg har skutt, å ser jeg at den beveger seg litt så får den en ny kule med en gang.

Link to comment
Share on other sites

brukte nosler bal tip i kal 6,5x55. når du sier det så kan det stemme med at det er beintreff.for i deler av sporet jeg fulgte så det ut som den hadde slept bene etter seg.. å det så ut som den begynte å bite i seg selv når den hoppe rundt der i de 10 sekundene, kan det skje vis den er skutt i beinet også? å er det da en mulighet for at den overlever å kanskje kommer tilbake? så jeg kan få slutt på lidelsen

Link to comment
Share on other sites

Åtejeger94, om du bare hadde streifet den vil jeg tro du bare hadde sett et strek etter den.Tvilsomt at den ville satt seg ned like etterpå. Kan nok tyde mere på at du har truffet, men i en slik del av kroppen at den ikke døde.

Du lurer på om den vil komme tilbake........ det tror jeg ikke du trenger å tenke på dette året i allefall :lol:

Link to comment
Share on other sites

I dag var det spor etter rev rundt åtet, men den hadde ikke vært nærme nok sensorene.

Fikk ei påkjørt hjortekolle i dag. Kjørte ho ned til åteplassen, la ho ved en steingard 10 m unna de andre åtene. Spretta opp i buken.

Nå er det nok åte for i år. Den neste hjorten eller rådyret som blir påkjørt doneres til et kammermedlem i Romsdal. Måtte det ikke skje!

Link to comment
Share on other sites

å94: ingen fasit på hvordan skuddet har truffet når det bare er litt blod og grå hår men tyder på streifskudd under en eller annen plass.. siden du brukte god jaktkule i skikkelig kaliber har du nok ikke vært "inne" i kroppen. da hadde du funnet den innen 1km!

fulgte en hel dag etter en lignende rev for noen år siden uten suksess..

kan ha truffet bein mn da burde det vært veldig korte(røde/svarte) hår og lett blitt beinsplint.

 

den vil nok ikke bytte landsdel så fortsett å jakte så kan du lykkes. neppe på samme åtet men på ei ny åte eller på postering

/hundejakt/sporingsjakt

 

lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Åtejeger: kanskje du kan ha tilgang på en hund til å gå på med? kan godt hende at den ligger dau borte ved et hi ellerno. og hvis ikke den er er dau, så finner du kanskje hiet. så kan du postere der, ikke veldig gøy at dyra går ute og lider.

 

for min egen del, så har jeg snart gitt opp.. har hatt åtet siden starten av oktober og reven har så vidt lufta på åtet... nesten ikke trafikk i det hele tatt her

Link to comment
Share on other sites

Er en ting jeg ikke fatter om dagen..

 

For 14 dager siden skøyt jeg 2 rever på åte. 2 voksne hannrever.

Etter dette har jeg ikke hatt rev på åte i det hele tatt. Har lest at revirhevende hannrever holder andre hanner ute av terrenget, men hvor er tispene?

Den ene skøyt jeg med 243 rulla med varmint. Den åpnet seg for å si det sånn, tarmer og litt annet forskjellig lå spredt igjen.

Jeg lagde et nytt åte 50 meter unna, men det har ikke vært rev der heller.

Naboen 1 km unna har skutt 4 siden jeg skøyt mine.

Noen ideer?

Link to comment
Share on other sites

jadda!

 

Da datt nr 3 i år for meg, en liten tispe kom tuslende oppi en snøfonn og surra litt i en hekk, fikk åpna vinduet , plystra på den, og ga den en ballistic tip i der den skal sitte og rett ned, 10m hold og utgangshull på str med en 20kroning:)

 

Andre 1årings tispa jeg tar i år på samme sted.

 

hadde jeg hatt med rifla bort til gravplassen hadde jeg tatt en diger hanne og som sto utpå et jorde og loka, menmen

 

IMG_7624.jpg

Link to comment
Share on other sites

Åtejeger.....det kommer flere, ikke vær redd for det. Å glem den du skadeskaut, den vil verken du eller noen andre se igjen. Å ser dem den igjen, så har du skadet den så lite at det er uten betydning.

Om det ligger litt rester av en annen rev på åta har heller ikke det noe å si. Mange bruker skutte rev som åte, å det funker bare fint.

Få ikke panikk om det går noen dager mellom hver rev som er der, det kommer flere....GARANTERT

Link to comment
Share on other sites

ÆSJ!! nå har så godt som all snøen regna vekk og åtejaktsesongen for min del er da over.. med mindre det kommer noe snø i løpet av sesongen.. Skal ordne meg med lys på dei forskjellige åteplassene neste år. Er for lite snø i løpet av året her til og drive effektiv åtejakt!! alle åtene mine ligger i skogen, så blir og kjøpe seg solcellepanel til neste sesong!! har eit fra før så då mangler eg 2 :P skal også ordne til eit åte oppover mot fjellet med lys det også..

 

Skutt 4 rever på åte, så langt i år og har foret heilt siden mai måned med eit lite opphold august til desember på eine åte.. :( fælte 3 stk i sommer og 1 i vinter.. Nei lys anordning blir fra og med neste år!!

Link to comment
Share on other sites

Blei en hannrev nå for en liten halvtime siden. Ikke veid enda, men stor å mørk.

Reven er nå veid å veide 8,3 kg.....trodde egentlig den var større :(

Piperen var helt overiset så den hadde ikke registrert bevegelse, bare flaks at jeg kikket i vinduet.

Å der driver mikkel å rapper med seg hele kujuret :forvirra:

Han hadde gnagd av tauet som det var bundet fast med. Men verken mikkel eller åta kom så veldig langt.

Største dilemma var at det var en del små busker i skuddlinjen, men hadde bare denne ene muligheten. Å det holdt.....

Kula gikk gjennom småkratt så kvisten føyk, å endte i et skikkelig klask i siden på mikkel.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

startet vinterferien med 2 rever på to turer på glugga i helga før en helsikkes forkjølelse satte meg ut, så det blei til at jeg reiste hjemmover slik at det ikke blir mere jakting denne ferien :(

men over til selve jakta, den første reven måtte jeg bruke 4 skudd på før den ble liggende, og godt var det der den ble liggende 3 meter fra skogkanten :) første skudd satt litt langt bak, etterfulgt av to bomm, før jeg fikk satt et skikkelig skudd i maskinrommet på 100 m i bekkmørket. hunnrev på 6 kg.

Den andre reven skøyt jeg på i skikkelig snødrev, den sprang ut av syne og bak gluggen, faen tenkte jeg, bomm... neste morgen hadde det kommet 20 cm nysnø, ettersøk hadde vert håpløst og jeg hadde egentlig gitt opp den reven, men jeg var nyskjerrig på om det var noen tegn til skadeskyting, så jeg letet opp de svake tegnene til spor etter reven, fulgte de i 50 m og ser en forhøyning i snøen. Jeg tar av meg hansken og koster vekk litt snø og ser litt pels, og der ligger den en fin hannrev på 7,5 kg :D skuddet satt perfekt, men hadde ikke truffet ben så det ble til at den sprang noen meter.

Nr. 8 og 9 i min første sesong som jeger, og dermed 1 rev i fra sesongens mål! :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...