Jump to content

HSE

Members
 • Content Count

  396
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About HSE

 • Birthday 12/15/1989

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Meopta meostar (3-12×56) banker conqest ned I støvlene når det kommer til skumrings egenskaper. Jeg har hatt samme meoptaen og den tapet nok hårfint mot zeiss sin ht I samme forstørrelse når det kommer til skumringen.
 2. HSE

  gevirplate

  Hei, jeg har brukt en fast person til å preparere rådyr skallene mine, han har selv levert platene men nå får jeg ikke tak i han og jeg har ett rådyr som skulle vært montert på veggen, men jeg har ikke funnet plater som er like dem jeg har, er det noen som kan hjelpe meg med hvor Jeg kan få tak i tilsvarende plater? Evt som lager på bestilling?
 3. Hvilken kule du bruker har ikke så mye å si så lenge den ekspanderer. Det som er enda viktigere enn hvilken kule er hvor kula treffer. reven er liten og står skjeldent stille lenge, så krav til treffsikkerheten er stor.
 4. Ny børse i hus. Remington XCR 2 i 300 Win mag. GRS sporter/varmint. 20 moa picatinny skinne, Vector brems, Hausken demper til jakt, sidemontert docter rødpunktsikte, Zeiss 6-24x56, vater, og en harris tofot.
 5. Gjør det enkelt, lad selv, og skriv EKSPANDERENDE på ammo boksen, dermed er opplyst fra produsent (med andre ord, hjemmeladern) at kula er ekspanderende.
 6. Dyr har jo en lei tendens til å bli akutt bly forgiftet når en BLY kule går inn i maskinrommet
 7. Mine tanker om dette: Jeg har stor forståelse for at folk jakter for kjøttet sin del av jakta og det samme med trofeer. Det er jo tross alt litt som å få i pose og sekk når man skyter et større hjortevilt med et pent trofe på hodet. Forvaltningsdelen er jo noe vi MÅ tenke mer og mer på etter som at det blir stadig flere jegere i Norsk natur og utenlandsk. Jo flere dyr vi tar ut, desto større krav setter vi for oss selv at vi klarer å forvalte naturen riktig ! Dette er jo tross alt ett tema vi stadig bruker for å forsvare ovenfor Hippier og kaffelatte folket at vi faktisk jakter. Det hjelper da lite å snakke om det hvis man kun prater om det, men går ut å skyter ned en hel bestand fordi man har lyst på kjøtt i et år. eller skyter ALLE storbukkene og neste år klager på at det er så lite storbukker og dette er kjøttjegern sin skyld Selv er jeg ikke noe stor trofejeger eller kjøttjeger men mer en forvaltningsjeger Dette er mest fordi jeg setter større pris på å jakte rovdyr enn elg, det er verken spiselig kjøtt eller noe serlig av trofe på en rev
 8. Hvor langt unna må du for å finne en ok rådyrbestand da? Som kjent, rovdyrjakt er kanskje noe av det første man må begynne med. Deretter begynne å tilrettelegge biotoper som rådyra trives i. Ta gjerne kontakt med andre grunneiere i området om å lage en felles forvaltningsplan for rådyr. Hjelper ikke å tilrettelegge for rådyr, hvis rådyra blir skutt hos naboen(e). Men dette høres ut som et morsomt prosjekt å følge med på, selv om jeg tror dette kan ta lang tid.
 9. jeg har også mil-dot retrikkelet i denne kikkerten (står også på en 17 hmr ) Jeg har ikke noe i mot tykkelsen på dette...
 10. For langt hold i mine øyne er når kula mister stabilitet og anslags energi havner under det som er tillatt på aktuelt vilt og/eller kula mister såppas mye hastighet at den ikke vil ekspandere skikkelig. Resten er det egentlig skyttern som begrenser.
 11. Tja, når du først har gått til innkjøp av ett 8# snøre, så er det vel like greit å kjøpe seg en 8# stang også Ta noen tørr kast med fluestanga, så kjenner du jo fort om dette blir for tungt for stanga, ofte syns jeg det er bedre å fiske med ett litt tyngere snøre enn stanga er klassifisert for. Men dette spørs helt på stanga og hvordan aksjonen er.
 12. Håper for guds skyld det ikke er brukt PEX rør på den vvb men mens vi er inne på temaet... Ingen som har prøvd å bruke en høytrykkspyler med oppvarmet vann? (typ diesel/fyringsolje)
 13. HSE

  Cz-Klubben

  Ett nytt tilskudd til våpenskapet, en CZ 455 i 17 hmr, med en Meopta meopro 6-18x50. Alltid en flue som ødelegger samlinga. 5 skudd på 100 meter.
×
×
 • Create New...