Jump to content

Nyheter i media


Gunnar

Recommended Posts

  • Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://www.abcnyheter.no/nyheter/100204 ... lere-vapen

 

620_6.jpg

 

Politiet beslaglegger stadig flere våpen

Våpenbeslagene i Oslo har økt kraftig fra januar i fjor til januar i år, viser tall fra Oslo-politiet.

 

 

Vi opplever at det er veldig mange skytevåpen i det kriminelle miljøet. I januar i år har vi beslaglagt 28 skytevåpen bare i vårt område av Oslo, mot 15 slike beslag i samme måned i fjor, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon til Dagsavisen.

Nye tall fra Politidirektoratet viser at det er registrert over 1,2 million skytevåpen i Norge. I tillegg kommer flere hundre tusen uregistrerte hagler, og et ukjent antall uregistrerte, illegale håndvåpen.

 

Ifølge internasjonale undersøkelser er det bare i USA, Jemen, Sveits og Finland at det er flere våpen per innbygger enn i Norge.

 

Stølen viser til at utlendinger står bak halvparten av lovbruddene i Oslo. Han vil kaste dem ut.

 

– Vi kan ikke tillate at kriminelle går rundt med ulovlige skytevåpen på seg. Sånn skal vi bare ikke ha det. Når vi i tillegg vet at halvparten av alle som pågripes for lovbrudd i Oslo er ikke-norske statsborgere, mener jeg myndigheten må ta et sterkere grep, sier Stølen.

 

Som et illustrerende eksempel peker han på at dersom man får en person inn i sitt eget hjem, og personen oppfører seg truende og ubehagelig, så er det naturlig å kaste denne personen ut.

 

– Dette burde også være konsekvensen for dem som kommer til landet vårt for å begå kriminalitet. Men faktum er at 33 prosent av de vi pågrep i Oslo for ti år siden var ikke-norske statsborgere. Nå har prosentandelen økt til 50 prosent, sier Stølen. (©NTB)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...