Jump to content

Woff

Members
 • Content Count

  5,186
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Som flere her har sagt, kryss av på alle tre. Du kommer helt sikkert til å delta på stevner. Du trnger IKKE spesifisere noe angående våpnene, da har du mulighet til å vurdere hva du skal kjøpe senere. Anbefaler (som vanlig) at du søker på 4 våpen med en gang sånn at du har godkjent blankett hvis det dukker opp et kupp. Koster det samme, har lang varighet og kan fornyes...
 2. Lena sportsskyttere er tilknyttet NSF og hører til under Oppland Skytterkrets. Skytterkretsen har ikke noe som helst mulighet til 'å gå igjennom saken' da dette er politiets jobb, og forbundet får IKKE vite hva politiet finner ut og hva som er bakgrunnen (ut over det som allerede har stått i pressa). Dette er selvsagt en personlig tragedie som rammer hennes familie og skytterkolleger som var tilstede samt den lokale klubben. Ut over det har politiet plikt til å tilbakeholde informasjonen de sitter på så opplysningene i saken stopper hos de og er ikke tema for diskusjoner. Forøvrig så framgår det ganske klart i artiklene hva som har skjedd, det er ingen grunn til å informere ytterligere da dere kan lese at dette er en PERSONLIG tragedie.
 3. Våpenloven setter jo kun krav om at våpnene skal oppbevares på eiers registrerte adresse så svaret må bli ja. Hvorvidt om han er borte fra registrert adresse har ingen betydning så lenge våpnene oppbevares i godkjent skap.
 4. Nå er neppe kammeret.no et forum som frekventeres av våre stortingsrepresentanter, og vi (jeg) som jobber i partiet blir redigert bort da forumet i følge moderatoren(e) ikke skal ha noe med politikk å gjøre.. Så lenge alle avgjørelser i våpensaken er politisk betinget synes jeg det er ille at man ikke kan skrive om hva FrP mener OG GJØR i våpensaken. Jeg for min del har mer enn nok annet å gjøre enn å forfatte innlegg her på forumet for så å se at de strykes pga forumregler, noe som brytes umiddelbart i de neste innleggene.. Men vit følgende: Vi i FrP går IKKE med på å la EU kontrollere våpenpolitikken i Norge. Tenk litt på det neste gang du står ved en stemme-urne! Hadde vi oppnådd mer enn 16,3% av befolkningens stemmer kunne vi GJORT så mye mer! "Fremskrittspartiet støtter initiativ mot ulovlige skytevåpen, og mener det er viktig å ha regler som effektivt forebygger ulovlig innehav og bruk av skytevåpen. Det er likevel helt avgjørende at tiltakene som blir iverksatt ivaretar interessene til lovlydige jegere, skyttere og våpensamlere."
 5. Felles NORSK våpenregister har vi allerede i følge (NV og) POD. At dette skal være tilgjengelig utenfor landets grenser må vi ikke godta! At utenlandske myndigheter kan spørre om enkeltvåpen er det vel garantert tradisjoner på at de får og noe som er naturlig i kriminalsaker.
 6. Vær obs på at FrP har en behagelig holdning til dette spørsmålet! Kanskje lurt å vurdere å skifte til de ved neste valg!
 7. Dette kjørte NV (Norsk Våpeneierforbund) http://www.nv.no/ en informasjon / kampanje på for noen år siden. Du har alle rettigheter til å vite hva politiet / det sentrale våpenregistret har av data på deg, og utskrift av dette kan du forlange fra ditt lokale våpenkontor. Jeg sendte MIN forespørsel til S.S. i politidirektoratet og han / de gav beskjed til lokalt våpenkontor om å gi meg en utskrift så fort det lot seg gjøre. Samtidig hengte vår kjære S.S. med et forlangende om å få dokumentert min aktivitet da jeg hadde reserve-våpen... Og, de hadde ikke registrert TYPEN mekanisme på et par av mine revolvere...
 8. Veldig bra! Regner temaet for utdebattert så langt!
 9. Veldig bra at dette engasjerer mange kloke hoder her på kammeret! Med tanke på at vi ganske snart vil se en ny våpenlov lagt fram så kunne det vært fint at så mange som mulig setter seg inn i lover og regler før alt av våpen etterhvert vil bli forbudt. Dere har neppe glemt at det kom en utredning som konkluderte med at ALLE halvautomatiske våpen skulle forbys i Norge? Jeg setter pris på at vi har et meget ansvarlig politi og våpenkontorer i landet og det er vel ikke mange her som vil velge å motarbeide offentligheten SÅ LENGE DE HOLDER LOVEN SELV. Vi i Lillehammer har hatt ett godt samarbeide med lokalt våpenkontor og jeg har selv hatt mye med de å gjøre og kan underskrive på at her har de gjort et meget bra arbeide. Det er når sånne 'feilsteg' som politiskrivet i første posten dukker opp at jeg mener vi må reagere. Vi, som våpeneiere har jo godtatt at politiet kan kontrollere alle deler av vårt våpen-eie og trenger neppe at både lovverk og fornuft brytes for å (eventuelt) jakte på enkelte som ikke har vært på bana den siste uka eller året. Jeg vil kunne forstå at en liste over betalende medlemmer kunne (til nød) forsvares ut fra kravet om medlemskap, men at en i et klubbstyre skal komme med uttalelser om medlemmenes aktivitet blir jo bare dumt. Hva vet vel en lokal klubb om hva de enkelte medlemmene gjør eller ikke gjør (og hvorfor)? Jeg mener at hvis politiet ønsker innsyn så bør det også ligge som en tekst i den nye våpenloven. For å få folk til å forstå dette med personvern så er det ofte effektivt å spørre om vedkommende ville godta at offentligheten kunne overvåke vedkommendes private toalett / bad / soverom? Det BURDE jo være greit siden du aldri gjør noe ulovlig? Stort sett er vel 100% av oss våpeneiere hederlige folk og akkurat DERFOR er det så surt at offentligheten vil innskjerpe og overdrive kontrollen. Dette burde heller vært delegert til de forskjellige klubbene som følge av en ENDRING av våpenloven. Og med det også sånn at våpenkontorene faktisk følger opp at folk melder seg ut av klubbene, noe vi vet skjer uten at det reageres fra våpenkontorene. Som dere forstår er jeg ikke i mot ett godt samarbeid mellom klubbene og politiet, men vi bør selvsagt opptre i henhold til lovverket vårt. Og når det er politiet som velger å ignorere lovverket er vi etter min menig på ville veier. Det er vel også ganske mange her inne som er godt klar over at enkelte personer i POD i sin tid la ned mange arbeidstimer for å få forbudt så mange våpentyper / kalibre på private hender som mulig? Jeg HÅPER at håndvåpensporten har en god fremtidsmulighet i landet, men husk at vi lever i et vettskremt demokrati hvor vi aldri kan stole på hva som skjer der hvor landets lover blir bestemt. Husk bare tilbake til forrige innspill som ble dyttet ut rett før tinget skulle ha sommerferie..
 10. Som du ser av innlegget mitt har ALLE landets NSF klubber samt deres særkretser blitt pålagt å bruke en standard klubblov som er utarbeidet av NIF. Ved en gjenomgang av denne loven framgår det ikke noe unntak som gjelder rapportering mot offentligheten. Jeg vet at klubben er medlem av NSF og som sådan har akseptert denne lovnormen. Selvsagt KAN klubben ha gjort endringer som tillater klubben å gå ut over kravene til datatilsynet men jeg tviler sterkt på at så er tilfelle. Jeg etterlyser egentlig et svar akkurat om dette i mitt forrige innlegg hvis du tar deg tid til å lese før du svarer? Er klubbene rundt om i landet klar over at som medlem i NSF gjelder IKKE deres vedtatte klubblov fra nittehundreogdentid men altså loven / lovnormen som er vedtatt brukt av NIF / NSF og som også ekskluderer eldre klubblover -UANSETT-.
 11. Her er straffen for ikke å følge opp egne tråder ofte nok! Jeg visste faktisk ikke at dette hadde blitt tatt opp i nyhetene men ble tipset om det fra en bruker her på forumet. Naturligvis forsvarer jeg at jeg la ut brevet fra politiet og også diskuterte dette med leder for Norsk Våpeneierforbund. http://www.nv.no/ Jeg forsvarer også at jeg har rådet de aktuelle klubbene å avvente saken til dette eventuelt er behandlet i ny våpenlov. Selvsagt skal man samarbeide med 'øvrigheta' men vi alle vet jo at dette er en enveisgate. Du kan nemlig ikke forvente noen form for samarbeid hvis det er akkurat DU som politiet ønsker å 'ta'! Det som jeg finner veldig merkelig er at en av Oppland Skytterkrets' største klubber velger å bryte lovgivningen angående personvernet og føye lokalt politidistrikt med å utlevere disse listene. Jeg vil tro at hvis en av medlemmene velger å anmelde pistolklubben vil de ligge veldig dårlig an. Som nevnt er medlemmer i NV beskyttet og får gratis advokatbistand i sånne saker da NV er fullt klar over at sånne saker vinner de meget enkelt... En annen ting som flere her har skrevet om; at de har dette med samarbeide med politiet i sin klubbs reglement. Er de da klar over at NIF med NSF har pålagt alle tilsluttende kretser og tilhørende klubber å innføre nytt lovverk som ekskluderer klubbens eget lovverk? Og at det i dette lovverket IKKE omtaler noen form for brudd på personvernloven i henhold til datatilsynet angående henvendelser fra politiet? Hvis det er noen oppegående personer her som kan forklare meg hvilke reaksjoner nevnte pistolklubb kan utsettes for pga deres avgjørelse hadde det vært fint! Her har tydeligvis styret i klubben valgt å kollektivt tråkke på alle sine medlemmer.. Jepp, jeg forstår selvsagt at det kan forsvares ut fra kravet om aktivitet, men som sagt er de aller fleste av landets klubber avhengige av inntekter OGSÅ fra mindre aktive og medlemmer som av forskjellige private grunner ikke for øyeblikket er aktive skyttere. Er det kun pistolklubbens styre som kan klandres eller eventuelt anmeldes? Kan politiet anmeldes for maktmisbruk og oppfordring til brudd på personvernsloven? (Skal prøve å holde meg bedre oppdatert i trådens svar framover! )
 12. Tusen takk for mange bra innlegg på denne saken! Jeg har sendt mail til de aktuelle klubbene og rådet dem til å ikke uten videre akseptere "anmodningene" fra onkel. I tillegg har jeg selvsagt linket til denne tråden sånn at de kan lese selv. Mange av skytterne i Oppland Skytterkrets frekventerer forumet fra før og er nå rimelig bra oppdatere på holdninger i denne saken. Fortsett gjerne å diskutere denne saken sånn at onkel ser at det faktisk er noe som vi skyttere bryr oss om! Det er vel bare å krysse fingre og tær for at en ny våpenlov ikke endrer / strammer til på de allerede strenge kravene vi har i landet!
 13. @ West4658 PROBLEMET med å gi 'INNLANDET POLICE DISTRICT' for mye unødvendig hjelp her er jo at man undergraver klubbenes 'leve-vilkår'. Som de aller fleste klubbene i landet er også lokale klubber avhengige av en fornuftig medlemskontingent, noe vi klarer ved å beholde en stor andel ikke-aktive skyttere. Mange av skytterne beholder gjerne medlemskapet for å kunne eie og beholde sine egne våpen (som ofte kan ha betydelige verdier ut over den rent materielle) istedet for å selge eller skrote disse. Politiet kan vel heller ikke (iallefall før revidert / ny våpenlov foreligger) pålegge lokale klubber å komme med svar på denne henvendelsen men kommer jo her med 'anmodelse' om å redegjøre for medlemmers aktivitet og i tillegg gir klubbene en frist for å sende inn dette! Jeg vet faktisk ikke om lokal klubb (LPK) har mottatt dette brevet men synes sånne utidige henvendelser BØR offentliggjøres. Det er på det grunnlaget tråden er startet og dokumentet lagt ut. I tillegg er Norsk Våpeneierforbund (http://nv.no/) informert om dette. Sitter som nestleder i Oppland Skytterkrets og er særdeles lite fornøyd med denne henvendelsen fra onkel blå.
 14. Har ikke hatt tid til å sjekke alle trådene her inne men lurer på om denne henvendelsen er 'kjente toner' fra politiet her på forumet? Og hva svarer man på en sånn henvendelse?
 15. PS: Har selv og har hatt Border Collie de siste 30 åra så jeg er nok noe partisk i saken.. Legg merke til avataren min..
×
×
 • Create New...