Jump to content

ASi

Members
  • Posts

    445
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ASi's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Reputation

  1. Dette må være tidenes optimist, som prøver å få mer for en brukt Scout enn den kostet som ny: http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=87927459
  2. Her er litt http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=17&t=25683&start=0
  3. Jeg har kuket det litt til med min 212. Etter demontering for første gang, med grundig rens av hele mekanismen, ville ikke sikringen til avsikret posisjon. Kjente det måtte være ei fjær som trykket i mot. Etter ny demontering og noen prøvemonteringer tok jeg ut den lille spiralfjæra som ligger foran sikringsknappen. Nå går sikringen frem og tilbake som før, men den går ikke automatisk på lenger. Tips til hva jeg har gjort galt og hvordan jeg skal rette det mottas med stor takk .
  4. Det første jeg fikk, i fanamønster, er ganske tynt og lett. Jeg brukte dette på pro hunteren på to jaktfeltstevner. Det ble ikke mirage fra demperen da. Og jeg kommer på det nå, jeg fikk meg den for å gjøre meg litt til på jaktfelten. Senere fikk jeg noe annet, men det er en annen tråd .
  5. Husker ikke helt når jeg første gangen tenkte på et strikket miragetrekk, men kona var med på ideen og strikket først et til meg som stod i stil med fanakofta mi. Siden ønsket jeg meg et til Steyr'n, men det var hun helt uvillig til å lage. Dermed lagde jeg selv mønster, og strikket et selv. Og jeg forsto fort hvorfor kona nektet. Mønsterstrikk med tre farger er noe jævelskap, men resultatet ble nå ikke så verst. Selvfølgelig ser det ut som noe kidsa lager i håndarbeidstimen, men det funker. Mannlicheroransje hadde de ikke på coopen da jeg handla garn, så det ble rødt istedet. Strikking var ikke så vanskelig, så kanskje det blir noe mer senere.
  6. Et herlig klipp fra Trygdekontoret 6:9 Tema for denne episoden er om menn er overflødige i samfunnet. Leo er på tur med jentene. http://tv.nrk.no/serie/trygdekontoret-tv/muhh32000612/sesong-5/episode-6#t=23m16s
  7. Etter at jeg en gang i tiden kjøpte vaselinolje til å smøre på noe skiferstein på pipa, har jeg brukt denne olja til alt jeg skal smøre og beskytte. Billig og bra. ALKO Vaselinolje heter den.
  8. Her er et par bilder av jaktfeltskiver. Innertreffet er definert som sirkel, mens yttertreffet delvis følger dyrets konturer Ravn, sittende skytestilling 78m, fem innertreff Kråke, liggende skytestilling 90m, fire innertreff, ett yttertreff.
  9. På min Sonic 45 max 8mm, er hullene i modulene 9,0mm. Det er altså litt å gå på her. Regner med at også andre dempere har litt overmål i forhold til kulediameter..
  10. Har nå fått prøvd 212'en litt. Brukt på rypejakt i helga var det ikke suksess. Prøvde meg på ei djævelsk sky fjellrype, med rifleløpet på 110-120 meter. En litt i drøyeste laget sidevind var nok årsak til bom. Fikk så ei skogrype som fløy opp fem meter foran meg, og børsa lå klar i hendene. Fyrte av på passelig hold, og ble stående forfjamset over at ho ikke datt. Knakk børsa for å lade om, og så at haglepatronen ikke var avfyrt, kikket litt ned og da gikk det opp for meg hvorfor det var så lite rekyl. Med ullvotter på hendene hadde jeg brukt bakerste avtrekker. Må nok bare få litt mer rutine på bruken av det som synes å være ei fin børse. edit: Har nå på en Leupold Mark AR, 1,5-4x20, synes dette passer godt på børsa. Div prøveskytinger etter av og på med hurtigmontasjen viser bare ytterst små treffpunktendringer.
  11. Vi vurderte å fly til Bodø-Torp når vi skal sørover på ferie, men Widerøe skal ha 900 for våpen. Da ble det Gardermoen med Norwegian istedet. Helt vanvittig pris. edit: kona sa det kostet 900. Ved nærmere ettersyn er det faktisk bare 170kr. Der gikk hun på en liten blemme gitt. Skal minne henne på det flere ganger når vi humper på melkeruta på vestfoldbanen.
  12. Klasket 30 skudd i elgskiva med 450'en i ettermiddag. Har ganske så lyst på en boltrifle i kaliberet, og følger tråden med interesse.
  13. Børsa fortsetter å imponere meg, hvor fin den er å skyte med. Med tyngden i børsa og med lette kuler er det nesten ikke rekyl å snakke om. Selv om jeg til tider måtte holde skudd tilbake i bodøvinden, gikk det nå på et vis med 122 som resultat. Det startet fint med 5/4 sittende, og 5/5 på stående. Videre på hold 3 og 4, ble det 5/3 og 5/4. Her lå det an til ny pers. Da klarer kuken bakom børsa å rote det helt til på de to siste holdene, begge liggende, med 4/1 og 4/2. Skjønner ikke hvorfor jeg skal drive å kuke med den liggendestillingen. Hjerteslagene får børsa til å pendle i en skrå bevegelse, og selv om det kan føles stødig får jeg større spredning enn på sitt. Ny mulighet for å revansjere meg mot meg selv kommer neste helg...
×
×
  • Create New...