Jump to content

350RM

Members
 • Posts

  2,252
 • Joined

 • Last visited

About 350RM

 • Birthday 02/10/1957

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

350RM's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

 • Reacting Well Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

5

Reputation

 1. Ikke manual, men anbefaler en "rekylbolt" mellom magasinet og avtrekkermekanismen, stokken er ganske svak der, ellers ei fantastisk presis børse.
 2. Er vel et mate fra magasin problem og du har alt løst problemet ved hurtig sluttstykke gange/ladegrep? Kaliber, patron og kule er jo veldig viktig å vite noe om.
 3. Flere muligheter, Enklest, redusere trykket på den originale fjæra, så åpning blir lettere, Neste utvendig knapp å trykke på som forlenger av originalen, fungerer fint. Noe dyrere, børsemaker bygger om til hengslet lokk med trykknapp åpning ala Rem Wby og andre, fungerer og ser fint ut, Sist, tyskprodusert nytt underbeslag med løst single stack mag, dyrt og redusert mag kapasitet, foretrekk de 3 første som bygger på originalen.
 4. Er det den som sitter i tuppen på en org. stokk?
 5. 7x57 altså en std lengde kasse, stokken er jo flott, så hadde det vært 9,3x64 eller annet odde magnum kal og magnum kasse .....
 6. Ikke ment som negativ kritikk, bare konstatere at ting er bygd til forskjellig bruk. Har selv et par Rugere med 98 mekanisme, de er både stivere og smidigere enn originalene jeg har.
 7. Er vel litt urettferdig å sammenligne forsvarskvalitet gamle 98'er bygd for å funke sommer som vinter, gjerne med endel fremmedlegemer i mekanismen, med ny produserte glatte greier?
 8. Har man først lyst på å kose seg med en gammel mauser er det vel ikke salgsverdien som teller, eller er hobbyen egentlig å spare penger, kan man jo spør. Er det det siste er det ganske mye man bør styreklar av, biler og partnere f.eks. Har selv fått bygd om noen og for meg har det resultert i børser jeg fortsatt har glede av. Noe pussing av stokker, bedding, bytte avtrekk ble gjort selv, ellers verktøy/børsemaker. Var litt dårlig med kroner en gang så det originale 30-06 løpet ble sjekket, litt rust, men det så ut til at forsikte ringen lagde choke, var litt spesielt da løpet ble kappet rett bak og begynte å levere gode samlinger.
 9. Hver butikk har sin våpenansvarlig, med personlig ansvar; at lover og regler etterleves. Om noe går feil: Butikken kan miste løyve, men den ansvarlige kan oppleve inndragelser av private våpen, bøter og fengsel. Mulig noen ansvarlige ikke ser konsekvensene det kan få, før etter på.
 10. Var sikkert våpenansvarlig i den butikken, fint med bilde av våpen kort, men sier jo ikke mye om man fortsatt har originalen eller ikke, dessverre. Jeg levere heller ikke ut ammo uten våpenkort, BK eller rett utfylt utlånserklæring. Hva nettbutikker gjør er heldigvis ikke mitt bord.
 11. Når lageret er tomt forsvinner siden.
 12. Eller Søk på Purdy Bar M98 så får man noen sånne:
 13. Tør jeg anbefale en av disse gummi kulene man bare dytter innpå hevearmskula, litt mer rund følelse og en suveren støtdemper . Det samme med linse beskyttere med myk gummi rundt siktet og tette lokk. I iver etter å komme nærmere en los fikk jeg testet dette og tapen på munningen. Skulle over en liten igjengrodd grøft i en, tydeligvis bare delvis, drenert myr. Høyre bein forsvinner, børsa med løpet først, blir med og slår i et tre med gummikula og linsebeskytter. Vrir meg opp og kan bare la vann og myr renne av sikte, fortre og løp, heldigvis rakk ikke mekanismen å komme nedi myra. Elgen datt ikke lenge etter.
 14. En ny produsert magnum Mauser hadde vært helt innafor, spør du meg.
 15. Hvilken riflestigning og kule valgte du?
×
×
 • Create New...