Jump to content

350RM

Members
  • Posts

    2,265
  • Joined

  • Last visited

About 350RM

  • Birthday 02/10/1957

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

350RM's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

14

Reputation

  1. Har brukt kokt linolje og terpentin i 4/1 forhold, fungerer fint diverse tre ting ikke bare stokker.
  2. Godt det fortsatt er noen som liker Mauser av '98 slekta, sikre og solide mekanismer(-noen fra seint i krigen). Jeg bruker like gjerne en sånn, enn noe nyer om kalibret passer oppgaven.
  3. Bytt til skinne i stål, stiver opp kassa vesentlig og blir ikke slitt av rekyl som alu baser/skinner blir.
  4. 350RM

    M03-Klubben !

    Som en ny skjefte skrue.
  5. Min ble presis etter at løpet ble kappet rett bak forsiktet og kronet, hadde blitt krympet på så heftig at det virket som en choke. Ellers er alu weaver baser ofte slitt etter mange år, sikter med årringer på linsene og slitte alu ringer, mangelfullt beddet/avstivet kasse, skikkelig slak hanefjør, løp fult av mantel også med på å ødelegge presisjon.
  6. Ikke galt, når en ser hva en ny magnum Mauser, 100000,-, eller en gardena koblet plastsak koster. Men ville helst hatt en sivil utgave uten svekket kasse.
  7. Børsa er bra, plast mag er akkurat like dårlig som dem Tikka hadde.
  8. Hold ann litt nå. Oppspenner er at man kan spenner opp tennstempel og fjør, først når man er klar til å skyte, ammo ligger klar i kammeret, mens mekanismen ikke er spent. Det du beskriver er vel midtre funksjon på en 3 punkts sikring, eller en sikring som ikke låser sluttstykke i sikker posisjon.
  9. Har ikke sjekket hva som er tilgjengelig per nå, men stål med weaver eller picatinny spor over hele lengden. Montert av børsemaker, så det blir rett, i vinkel, vater og lodd. Da har du noe solid å montere på.
  10. Beklager, glemte å nevne, på anbefaling fra børsemaker har jeg brukt stålskinne på mine 98'er, limt på plass stiver de opp låskassa, så presisjon blir i hvert fall ikke dårligere.
  11. Det er Weaver baser i aluminium, jeg ville byttet til de i stål, hvis du tenker større kikkert eller en del skyting. Mange gamle mausere har ufortjent dårlig presisjons rykte på grunn av slarkete baser/ringer og sikter som muligens var bra engang.
  12. En av mine unghunder jaget og ble rett etter forsøkt angrepet av en liten "ulv", heldigvis kom den voksne Jämthund tispa i ulvesporet, så de jaget "ulven" en bit før vi fikk kalt de inn. Det er riktig at det er vedtatt at det skal være ulv her. Jeg skriver Ulv i parentes, siden våre "ulver" er små og rare i forhold til hvor de påstås å stammer fra. Ikke stoler jeg veldig på de som har som levebrød å forske/jobbe med det heller. Når et bonde&småbrukerlag kan levere prøver og få helt andre resultater av ektheten av "ulv", enn de som har det som levevei. Om politikerne er lurt eller medløpere, vites ikke. Det som er rimelig klart er når de har en ny import med riktige gener, omtales det som et ny innvandret(løpt over vannet nord i Østersjøen med strak kurs mot det sørlige Norge) genetisk viktig individ.
  13. Ikke manual, men anbefaler en "rekylbolt" mellom magasinet og avtrekkermekanismen, stokken er ganske svak der, ellers ei fantastisk presis børse.
  14. Er vel et mate fra magasin problem og du har alt løst problemet ved hurtig sluttstykke gange/ladegrep? Kaliber, patron og kule er jo veldig viktig å vite noe om.
×
×
  • Create New...