Jump to content

bharsvik

Members
 • Content Count

  769
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by bharsvik

 1. Problemet er at ingen vet hvor stor bestanden er, og forvaltningsmyndighetene vil ikke vite det heller. De har avslått alle ønsker om å finne det ut. Jeg har snakket med masse folk fra hele landet om oter, og mitt inntrykk er at bestanden er forholdsvis jevn og høy fra Bergen til Kirkenes. Min erfaring er at vi finner ca en oter for hver 1-2 km kystlinje. Norges totale kystlinje er litt over 100.000 km. Med noe fratrekk for områder uten særlig stor bestand kan man likevel forvente at bestanden er et sted mellom 50-100.000 dyr. Oteren kan faktisk sammenlignes ganske bra med elgen når det gjelder livssyklus. Den tåler over 20% beskatning. Hvis dette stemmer for oter kan man felle rundt 5-10.000 dyr uten å ødelegge bestanden.
 2. Det vil jeg gjerne lese mer om ja! Ligger det på nett eller kan du maile?
 3. bharsvik

  Minkjakt

  Jeg har drevet litt med både fangst og hund. Feller er IKKE mer effektivt enn hund. Skal du tømme området er du nesten helt avhengig av å ha en god hund. Når denne har gjort jobben bruker du feller som en buffer i tillegg til jevnlige runder med hund. Jeg anbefaler varmt Trapper90- feller i treroms kasse med litt "Kishels Gland mink lure". Denne kombinasjonen tar også tispene i den viktige perioden før hekketiden starter. Alle andre feller jeg har prøvd tar hovedsakelig hannmink, og de får jo ikke unger...
 4. Det finnes også en egen side på Facebook som heter trapper 90. Der finner du masse info.
 5. En vest med innsydde cyanidampuller hadde nok gjort susen...
 6. Jeg bruker einer som jeg kjører gjennom kompostkverna først. Fyller opp ca ti liter av dette i min hjemmelagde ovn av aluminium med ei kokeplate i bunnen. Fra jeg slår på strømmen går det ca fem minutter til det kommer røyk, og den varer i ti til tolv timer på en fylling. Har også blandet i litt bjørk innimellom. Passer alltid på å bruke tørr spon, så jeg ikke får sur røyk.
 7. Jeg krysser fingrene for at dette går veien til slutt, men konstaterer uansett at det aldri vil bli miljøavgift på hjemmelagd blyhagl... En hjemmeladd haglpatron med 36 gram bly koster ca to kroner å produsere. Blir det avgift på ferdigrullet er det ikke mye å spekulere på.
 8. bharsvik

  Lade i stua

  Her er en artikkel fra Jegerboka 2004 om akkurat dette temaet:
 9. bharsvik

  Ladesett

  From the album: Rifle

 10. bharsvik

  Ladesett

  From the album: Rifle

 11. bharsvik

  Ladesett

  From the album: Rifle

 12. bharsvik

  Ladesett

  From the album: Rifle

 13. bharsvik

  Ladesett

  From the album: Rifle

 14. bharsvik

  Ladesett

  From the album: Rifle

 15. Nåja, det er litt forskjell på ulv (50-65kg) og isbjørn (opp til ETT TONN!) Vel... Om du blir drept av en ulv på femti eller en bjørn på tonnet ser jeg faktisk ikke helt forskjellen! Resultatet er uansett egen hybel med blomster på taket og kjeften full av jord...
 16. Nei Erlend. Jeg har pratet med han som monterte løpet. Jeg sluker ikke hundre prosent det dere sa om forskjeller i trykk mellom 8x57 og Dakotaen , for arealet i hekken er ikke så mye større som fremstilt her, men dere hadde et par gode poenger som jeg ikke tenkte på i forkant. I dette tilfellet var det pipa som var temaet, for godstykkelsen ble i minste laget i forkant av kammeret. Konklusjonen ble at det settes i ei ny pipe. Da slipper vi å være i tvil. Grunnen til at jeg "avsluttet" så brått er at jeg ikke ser noen grunn til å diskutere det videre. Konklusjonen er jo klar: det blir ingen trykkskyting, og pipa byttes. Testen med den kragen var jo forøvrig særdeles vellykket! Jeg var aldri i tvil om at den kassen kom til å ryke. Det som overrasket bar at det viste seg at den hadde vært "trykktestet" tidligere! Det var ikke mye igjen som holdt kassen sammen. Jeg ble også overrasket over at den ikke skjøt sluttstykket bakover som en gardenakobling! Sluttstykket kom fem cm bakover, mens restene av løpet ble skjøvet ca tjue cm framover. Skytteren ville i hvertfall overlevd smellen!
 17. Vel! Dere har overbevist meg. Det blir ingen avfyring av overtrykkspatron. Case closed.
 18. Var ikke meningen å være arrogant her, så beklager hvis jeg virker slik. Nå er det børsemakeren som spurte om jeg kunne lade en overtrykksladning. Han har måleutstyr, men ikke ladeverktøy til 375 Dakota. Det er ikke kassen vi er redd for at skal ryke, men pipa. Den har tynn profil, kanskje i overkant tynn like foran kammeret. Det er derfor vi vil teste den kontrollert. Kan godt hende 25% er for mye. Det skal jeg diskutere med ham. Ladeboka sier 78 gr som maks. Personlig går jeg aldri over dette når jeg lader selv om jeg ikke ser trykktegn. Når det gjelder "tøvete" , vil jeg like godt karakterisere svaret som det. Du aner jo ingen ting om hva som ligger bak tankerekken her, og vet ikke hvilke måleinstrumenter børsemakeren disponerer. Du aner heller ikke hvilken kompetanse vedkommende har. Dette ser jeg ingen grunn til å krangle mer om. Takk for den hjelp jeg fikk.
 19. Trykktesting gjøres vel oftest fordi man ønsker å unngå å få skiten i trynet... Dersom børsemakeren skal stemple sånt må han vel først teste med det, tror du ikke? Takk Tika! Her blir det nok snor og god dekning ja! Gjorde det med en krager en gang: hylsa full med N340 og 158gr kule. Det klang godt i brøyteplogen jeg sto bak da delene av kassen kom gitt!
 20. Har byttet pipe i mauseren, og ønsker å trykkteste den med en patron som gir 25% overtrykk. Kan noen som har Quickload taste inn og finne en passe ladning til meg? Dakota hylser Federal 215 magnum hetter Vihtavuory N550 Swift A-frame 300 gr kule Ladeboken sier 76-78 gr N550.
 21. - Når man skyter 38 i en 357 blir det avsatt kruttslam og bly i tønna som kan gjøre det vanskeligt å få ut 357 hylser, dette krever også ekstra pussing. Det er selvsagt ikke en ulempe å pusse revolveren, men det er litt tunvindt å måtte gjøre dette mens stevne pågår. Det tar litt tid før dette skjer. Mitt triks for å fikse problemet er en dott med JORDANSKRUBBEN på en streng som settes i drillen. Noen sekunder på passe turtall i hvert kammer, og de blir gullende rene. Men NB! iKKE drillmetoden i løpet! Metoden er så effektiv at jeg i hvertfall ikke ser noe problem med å skyte 38 i 357.
 22. Hvis du får utlånserklæring fra din onkel og han fortsetter å eie våpenet er det helt kurant. Det er kun ved eierskifte at den hagla blir registreringspliktig.
 23. Dette er en farlig utvikling! For ikke så lenge reddet vi nattjakta med et nødskrik. Også der ville byråkratene innføre regler, "for det må vi jo ja." Heldigvis landet det på at det er JEGEREN som skal avgjøre om det er nok lys til å gjennomføre jakta. Nå angriper de på et nytt sted for om mulig å gjøre jakta enda vanskeligere og mer byråkratisk. Det verste her er at vi jegere lar os bruke som nyttige idioter! Det er så utrolig lett å kritisere alt som ikke angår en selv i øyeblikket. NJFF går i så måte i front som et stjerneeksempel med Espen Farstad i spissen. For en tid siden publiserte Noah en sterkt redigert film som viste ståloser på rovvilt. Farstad var nesten raskere enn sin egen skygge ute og "tok avstand" fra det og proklamerte at "dette er ikke jakt". Dette er i ferd med å bli den store folkesporten i Norge. "Ta avstand", "fordømme", frasi seg ansvar og kjennskap. Gjerne på sviktende grunnlag. Alle som ikke opptrer politisk korrekte og sier alt som "forventes" av dem utsettes for massivt press for å gjøre de nevnte øvelser og føye seg lydige inn i rekkene. Å tale opinionen imot er ikke særlig karriærefremmende heller, så vi kan nok ikke vente oss annet fra slike som Farstad. Når det gjelder hodeskudd har jeg selv brukt det tre ganger på elg. I alle situasjonene var det kloss hold og etter min mening den beste mulige skuddplassering. Jeg var eneste person tilstede, og hadde ingen byråkrat der som kunne fortelle meg om det er greit eller ikke. Avgjørelsen om å skyte ble tatt ut fra hva JEG mente å være kapapel til ut fra MIN erfaring og vurdering av situasjonen. Andre jegere ville kanskje avstått fra akkurat de skuddene, og i så fall ære være dem for det. MEN det må være DERES avgjørelse! Ingen annen! Vi trenger ingen detaljstyring sv skuddplassering. Eneste argument for å innføre dette er ønsket om lettere å kunne STRAFFE dem som ikke lydig føyer seg inn i rekkene og gjør akkurat som andre har bestemt. Husk dette: NOAH står og banker på døra. De bruker SLEGGE, og de vil ha FORBUD mot all jakt! Ikke gi dem det gratis!
 24. Helt korrekt, Pøl! Men du gjør ikke noe galt i å bruke 3 mm heller da! Forskjellen er ikke så ekstrem. Imidlertid bør du ikke bruke enda grovere! c",)
 25. For å fortsette morsomhetene fant jeg det faktisk i ditt eget innlegg her i denne tråden, men det var like mye myntet på flere andre tråder jeg har sett over lang tid. Sitatet fra deg som jeg oppfattet som kritikk er: "At noen har skutt elefant med 22lr gjør ikke salongrifle til elefantrifle." Mulig du ikke mente det som kritikk, men jeg i min enfoldighet oppfatter det sånn. Det trenger ikke nødvendigvis stå: "Din jævla idiot som skyter med alt for fine hagl!" Kritikk står ikke alltid i klartekst.
×
×
 • Create New...