Jump to content

Palinder

Members
 • Content Count

  1,358
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Min far klarte å miste sluttstykket til sin Sako AII i helga. Det er mildt sagt bittert, siden han i løpet av siste år har skiftet pipe og fått spesiallaget en GRS-stokk til den. Ikke bare gammelt skrammel som like godt kan erstattes av noe nytt altså. Planen var at den børsa skulle fungere godt i 30 år til. Det ble en sørgelig tur hjem den dagen. Derfor prøver jeg å hjelpe ham. Er det noen her som har, eller vet om noen som har et sluttstykke til en slik liggende? Han ville sette stor pris på om det gikk an å løse dette, så hvis noen vet noe som kan hjelpe, si fra!
 2. BjarteB har gode tips, og får du muligheten til å bli med ham, bør du si ja. For øvrig finnes det annen jakt enn rype. Skogsfugl er stort sett mulig å få tak i, men du må nok ordne med noe slags transport uansett.. Sent fra min GT-I9295 via Tapatalk
 3. Hei! Fikk du tilpasset kkc-stokken hos børsemaker, eller fikk du kjøpt den ferdig frest? Sent fra min GT-I9295 via Tapatalk
 4. Palinder

  Tikkaklubben

  Har ikke erfaring med rifla i denne patronen, nei, men mener å ha lest at stokken kan være i svakeste laget for magnumpatroner ved magasinbrønn. Sjekk for sprekker der. Smart å bedde, med andre ord. Burde løse alle potensielle problemer med svakt treverk i hvert fall.
 5. Tør å innrømme det? Er det produsert av barnearbeidere eller? Hvis voksne mennesker har problemer med skam over å bruke en spesiell type kniv, burde de faktisk vurdere behandling. Så vanskelig trenger ikke verden å være Edit: Ser at dette innlegget kanskje grenser til unødvendig, så for å holde tråden : Knivsettet er helt greit. Akkurat som andre kniver, må disse også kvesses for å forbli skarpe.
 6. Min far kjøpte en Sonic 45 før jakta nå i høst. Han satte den på sin Sako i 308, med 49cm pipe, og la ut på jakt i regnvær. Etter et par dager med relativt bløtt vær fant jeg på at jeg skulle ta en titt inni demperen. På stålbaflene i hver modul er det nå vokst ut krystallignende rustroser. De kan gnikkes av, men stålet er fortsatt oransje under. Dette var overraskende, da jeg trodde dette var rustfritt stål. Kan det være noe annet enn rust?
 7. Hva tror du "unipoint" henviser til? http://www.docter-germany.de/en/product ... 12x56.html
 8. Palinder

  Mateproblem Sako

  Støtter Asterix. Høres ut som en for svak magasinfjær. Den kan kanskje ha blitt litt bøyd hvis det er fast magasin med uttakbar bunn.. Hvis det er løst magasin vet jeg ikke hvordan det skulle skje, og heller ikke helt hva du kan gjøre med det.
 9. Hvis dette skjer med bare en type ammo er det vel ikke usannsynlig at det er noe med ammoen, og ikke børsa, som ikke er helt som det skal. Hardt ladet kanskje? Hvis det skjer med flere typer ammo, kunne det nok være en ide å gi kammeret ditt en skikkelig puss.
 10. Min far har for ikke lenge siden kjøpt en ganske pen M55 med femskuddsmagasin. Det viser seg imidlertid at magasinet henger for løst, og øverste patron ikke kommer langt nok opp til å bli med sluttstykket ved forsøk på lading. Det går nesten, men så glipper det ved idet patronen møter litt motstand. Holder man magasinet oppe fungerer alt upåklagelig. Jeg har fundert en stund, men klarer liksom ikke uteske hvordan man kan løse dette problemet. Det er jo mildt sagt plundrete å lade ovenfra, så å teipe magasinet fast blir heller ikke noen løsning. Annet enn evt på jakt.. Andre som har vært u
 11. Krieghoff semprio er jo en dødskul jaktbørse, men dette her; http://m.klikk.no/produkthjemmesider/vi ... 291000.ece er spikeren i kista for min del. Presisjonsproblemer er det det stopper i hos meg.
 12. Se videobloggen til Thomas Haugland. Det gir deg et relativt godt svar i forhold til r93 i hvert fall.
 13. Les denne tråden og søk litt, så finner du jo masse info.
 14. Jeg skjøt en elgku gjennom bogbladet med 180grs fusion i en 30-06 i høst. Kula gikk gjennom det tykkeste av bogbladet, videre inn i maskinrommet og sto mot skinnet på andre sida. Tilsynelatende veldig høy restvekt, uten at jeg har veid den. Vi er flere som bruker fusion hos oss. Effekten i viltet er ikke merkbart annerledes enn noe annet. Alt avhenger som alltid av hvor du treffer.
×
×
 • Create New...