Jump to content

Skeptisk

Members
  • Posts

    94
  • Joined

  • Last visited

Skeptisk's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jamten er stor på godt og vondt. Den grå er mindre på godt og vondt. Jaktlyst har de begge. Kjøper du valp etter jaktpremierte foreldre og gir den de muligheter den fortjener er det store sjanser for at du får ei høvelig elgbikkje. Det viktigste er at den får være i skogen og prøve seg. Innjaging og skogstilvenning er viktigst. Kontakt og dressur er en sak mellom eier og hund,uansett rase.
  2. Jakt & Friluft AS vet dette, hør med dem. Tror det er rundt 35 000,-
  3. Ok, hvis den da i tillegg ikke har syntetskjefte i treimitasjon er jeg sterkt i tvil om at dette dreier seg om en standard fabrikkmodell av Blaser R93. Det finnes imidlertid noen ulike tyske/østerriske/sveitsiske børsemakere som har laget stokker og egne varianter av vidunderet.
  4. Har den todelt skjefte men sideplater av tre er det en Luxus modell "Nur Holz". Låskassen er da enten svart eller blank Er den lik over men gravyre i tillegg rundt sideplaten (av tre) er det trolig en Grand Lux modell Holz Har den svart låskasse, hevarmkule i tre, gullfarget avtrekker og bolthode, og flutet løp er det en Attache.
  5. Dette er slett ingen fasit men litt på husken og litt fra katalogene. (R93 er etterhvert blitt ei salig blanding av modeller og betegnelser) Den første R93 som ble vist frem i katalog var så vidt jeg husker en Luxus (nur Holz) I 1996 var modellene Std, Prestige, Luxus (bla. Safari), Jagdmatch, UIT (match) og Grand Luxe i forskjellige utførelser, alle hadde treskjefter. I tillegg også Super luxus og Royal som var håndgraverte modeller i diverse utførelser. Attache og Offroad mener jeg å huske kom noe senere (1997?) I tillegg ble det samtidig laget noen for det amerikanske markedet som ble benevnet US+(modellnavn) eks. US std. Disse hadde rett stokk, ikke bayersk. I 2000 laget de i tillegg Exclusive og Super Exclusive som håndgraverte modeller. Her var også Offroad Timber (syntetstokk med treimitasjon) I 2004 var det de samme modeller men i tillegg Offroad Tracking, R93 SemiWeigt og Match.
  6. Gild og forseggjort børse dette, men som noen sier litt grovbygd. Snellert, fasettpolerte sidelåser og øvrige innvendige flater vitner om mange arbeidstimer. Vi snakker vel om produksjon sent på 70-tallet og tidlig 80-tall. Min er utrolig presis på første og andre skuddet med rifla. Siden begynner det å klatre, men det er vel helt naturlig for kombier med loddet pipe. Men avkjølt pipe og et minutt mellom hvert skudd er presisjonen meget bra. Gratulerer med ei fin børse det ikke er mange av.
  7. Det var innlegget sitt det. Takk, nå ble jeg sulten og inspirert:-)
  8. Du får forskjellige fjærer til avtrekket som kan byttes. Fjærene har forskjellig hardhetsgrad. Det er ingen tradisjonell justering på dette avtrekket. Hør med din forhandler.
  9. Skeptisk

    Gemsejakt

    Østerrike er vel de vanligste (og enkleste) alternativet. De fleste jaktreisebyrå selger jakt dit. Går nok fort drøye 20 000,- for opphold, jaktføring og trofeavgift.
  10. Dåhjorten finnes vill i brukbare bestander ihvertfall nord til ca. Örebro, mener jeg. Der er vel en forholdsvis grei bestand i sørlige/midtre og østlige deler av nabolandet. Skytes vel ca 20 000 stk i året. Har vel blitt satt ut fra hegn og diverse opp gjennom de siste hundreåra. Den sprer seg sakte pga. veldig et veldig flokkinnstinkt. Kan vel (sterkt overdrevet) nærmest gå fritt i parker uten å stryke der i fra selv om det ikke er gjerder . Minimal spredningsvilje på det dyret er meg blitt fortalt av en yrkesjeger jeg var på jakt hos. Hadde man først fått den inn på godset dro de aldri der ifra og glade var de selvsagt for det. Gode områder for jakt er feks Östergötland. Jaktområdene sammenfaller ofte med plasser hvor det finnes gris og gir slik sett fin kombinasjonsjakt. Jakta er utfordrene nettop pga det kan være mange dyr og mange øyne/ører/neser til å være farer. En fullskovel bukk er et prektig dyr. Mange gods i de nevte områder tilbyr jakt på den. Vil vel også være muligheter hos andre tilbydere. Et tips kan være å høre seg for der man kan jakte villsvin.
  11. Skal en få til bjønnbikkje må en ha tilgang på bjønn og dermed mye trening. Rasen på bikkja tror jeg i og for seg ikke er avgjørende, det er vel snarere viktigere at eieren er av rette rasen. Det kreves mye tid og ressurser for å få preget bikkja såpass at man kan kalle det bjønnbikkje.
  12. Zeiss er gjenstand for stadige diskusjoner om dagen og de har tydeligvis skaffet blest om sine "nye" produkter. Var mye bedre før når det var bare en Zeiss og den var best Dette innlegget er kanskje ikke så oppklarende om kvaliteten kontra andre kikkerter, men her er ihvertfall litt info den nye Duralyten og tankegangen bak. Dette er fra Zeiss sine egne folk og da får vi satse på de har nødvendig kunnskap og erfaring om saken. " target="_blank" target="_blank fra 1-ca 8 min.
  13. Hvis du vil skyte bjønn, så vil jeg anbefale å dra andre steder. Men vil du oppleve den nordiske bjørnejakta og med litt flaks få se en bamse, så er det fint med en Sverigetur. Når man deltar på slik jakt er man en del av et jaktlag og må forholde seg deretter. Det er ikke sikkert man engang har bjørnespor på markene de dagene man er der så forhåpningene for bjørnefall bør ikke være for store.
  14. Eies, Skottland kan vel stå som et eksempel på det du sier. Både eierstruktur og avskytningsmodeller ligger til rette for store trofeer, men gevirstørrelsen som blir produsert ligger på Norges-nivå.
×
×
  • Create New...