Chiefen.v-2 Posted May 23, 2014 Share Posted May 23, 2014 Favoritten blandt kjøpeøl er for tiden "Lucky Jack"-akkurat passe på alle måter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Couger79 Posted May 23, 2014 Share Posted May 23, 2014 Nyter for øyeblikket en Little Norway Pale Lager. Anbefales! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted May 24, 2014 Share Posted May 24, 2014 Hadde vært fint med pant på glassflasker (igjen), Little Norway Pale Lager synes jeg er ett eksempel på hvor metallisk smaken fra boks kan bli. Ingen høydare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
poliq Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 Var nylig på ølkurs på to rom og Kjøkken i Trondheim. 12 øl å smake på, detter 3 nye sammen med 3 retter mat. Likte det meste, men den jeg likte aller best var Blast!, en DIPA fra brooklyn. naturligvis kun mulig å få tak i på noen spesialpol. Samt nevnte restaurant og sikkert et par andre steder. Anbefales! Både ølet og kurset. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thor Posted June 28, 2014 Author Share Posted June 28, 2014 Et av de mer aparte bekjentskapene jeg har fått denne sommeren er Alaskan's Jalapeno Imperial IPA. Det høres nærmest perverst ut, men den tørre røyksmaken fra Jalapenopepper balanserer humlen i en Imperial IPA nærmest perfekt. Jeg får ikke nok av denne øltypen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted June 28, 2014 Share Posted June 28, 2014 Er glad i jalapeno og er glad i øl. Takker for tipset! Kombinasjonen skal prøves i morgen når IPA brygging står på programmet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krieghoff Optima Posted July 9, 2014 Share Posted July 9, 2014 Nye flasker til testing Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukken Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 En sekser med tallerøykt IPA fra Ölgerdi Egill Skallagrimsson ble medrasket på taxfreen i Keflavik. Smaksnoter kommer når jeg får anledning til å smake på brygget. I hine hårde, da maltet ble tørket i turken, røykhuset, ble det alltid røyksmak på ølet i større eller mindre grad. Enkel som jeg er så likte jeg det. Men dersom islendingene har røykt malten like mye som tallerøykt hangekjøtt, kan det godt hende at det blir i meste laget. Den som ikke vet hva talle er bør google det, sånt er almenkunnskap blant oss som er av bondeslekt. Fortsettelse følger. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torf Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 Denne hadde vel fått reaksjoner i Norge? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 Det danske ølet Malus Pater har den styggeste etiketten synes jeg. Vil ikke legge bilde her engang.. det får dere google fram selv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thor Posted August 12, 2014 Author Share Posted August 12, 2014 Det finnes verre: http://aleheads.com/2011/07/26/most-offensive-beer-labels Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krrm Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Da aperitif.no skrev dette om Kinn Svartekunst: "Kullsvart. Intens med stor dybde, veldig mørke toner. Stor munnfølelse, flott syre, veldig rik og god med masse deilig søt lakrisaroma, deilig fedme, rik stil, lang ettersmak. Bruksområde Meditasjon. Vurdering Et sinnsykt flott øl." kunne ikke jeg sykle forbi polet uten å stoppe og etter en barnebursdag, selv om barna begynner å bli store og uforskammet veloppdragene, kunne jeg ikke la denne forbli usmakt. Og hva mer skal jeg tilføye? Så mye smak i en flaske. Endelig noen som har skjønt at kullsyre stort sett bare er i veien. Flasken er såpass stor at det kan være fint å ha noen å dele gleden med, for det er virkelig mye smak her og den varer lenge. Lenge. Ut i fra farge og smak lever den opp til navnet sitt. Dark was the night. Det skal, i følge etiketten, være en "Foreign Extra Double Imperial Russian Export Stout Porter". Oh dear! I praksis betyr vel det noe slikt som at hvis en Guinness er på grensen av hva du liker, så er denne langt over. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hikkas Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 Anbefales http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ortada.jpg" target="_blank Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 Nuvel.. Synes den fører seg inn i rekken over kjedelig industriell lagerøl. Smaker metall.. men det ser det jo ut til at du liker Men jeg bør kanskje ikke si noe, nå i jula har det gått mye i krydderøl som jeg lager selv. Ut fra omsettningen i familien, er det bare jeg som liker det. I tillegg er det strengt tatt ikke øl i det hele tatt.. Til i morgen har jeg spart unna siste flaske av en batch IPA jeg laget i høst og Nøgne Ø's Underlig jul (som jeg ikke har smakt). Gleder meg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 Årets juleøl ble brygget i oktober og er/var en "Yuletider ale"-Gahr edition. Mørkt-nesten svart, og med tydelig "julesmak" fra appelsin, alllehånde, koriander og ingefær. Jeg synes den var snadder god og julegjestene har foretrukket den framfor butikkøllet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hikkas Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 Nuvel.. Synes den fører seg inn i rekken over kjedelig industriell lagerøl. Smaker metall.. men det ser det jo ut til at du liker Jeg liker metal veldig godt men synes ikke denne smaker det.... Men, det er kanskje bare innbilning, men synes den smaker enda bedre på flaske i Spania men mulig det er ferien som gjør det Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barth Posted December 31, 2014 Share Posted December 31, 2014 Chiefen : Hmmm- har d ladedata til denne? Junior driver p med ølllling! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted December 31, 2014 Share Posted December 31, 2014 Oppskriftene til Gahr Smith-Gahrsen blir skjelden feil. Antar det var denne; Yuletide Ale Gahr Ed. 25 liter OG: 1067-70 FG: 1018-22 IBU: 45 (Noonan) 5,15 kg Thomas Fawcett pale malt, 5,3 EBC 500 g Thomas Fawcett amber malt, 90 EBC 400 g Thomas Fawcett caramalt, 30 EBC 400 g Thomas Fawcett dark crystal malt, 300 EBC 100 g Thomas Fawcett chocolate malt, 1175 EBC 300 g Billingtons molasses sugar (mørkt brunt sukker, mørkere enn muscovado) 54 g East Kent Goldings, pellets, 6,4 %, 60 min. 25 g East Kent Goldings, pellets, 6,4 %, 15 min. 25 g East Kent Goldings, pellets, 6,4 %, 2 min. ¼ ts ingefær, malt, 2 min. (kan sløyfes) 5 g indiske korianderfrø, malt, 2 min. (kan sløyfes) ¼ ts allehånde, malt, 2 min. (kan sløyfes) 10 g ferskrevet appelsinskall, 2 min. (kan sløyfes) Gjærnæring, 15 min. Klaringsmiddel, 15 min. Gjær: WLP002, 028, 013, WY1318, Nottingham dry, Safale S-04 Mesking: 65 °C i 60 min., 77 °C i 5 min. Ev. 66 °C i 90 min. Koking: 90 min. Gjæring: 17-20 °C i 14 dager, lagring på 4-15 °C i anslagsvis 8 uker. Kan drikkes før og tåler mye lengre lagring. Generelt så har Gahr temmelig heftig effektivitet, man vil trolig ikke oppnå det samme med f.eks Speidel. Så kan være lurt å justere hans oppskrifter deretter, altså "mer av sekken og mindre av bekken" eller erstatte noe pale malt med DME. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barth Posted December 31, 2014 Share Posted December 31, 2014 Takk for den. Hørtes ut til at det var magnumladning dette (litt stor), får prøve å kalibrere ned litt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreagle Posted December 31, 2014 Share Posted December 31, 2014 I mitt kjøleskap er det definitivt øll. I følge Ivar I Pondus staves øl med to l-er når det er I flertall Begynte å brygge selv I større skala for et drøyt år siden, og setter aldri på under hundre liter. Årets juleøll ble en fest av smak, og har av kritikerne (dårlige kamerater) fått terningkast 6. Skal heretter kun gå for corneliusfat siden det er mye enklere og sparer mye arbeid. Smaksmessig er det også bare vinn vinn med den løsningen. Mine bryggebrødre I området sliter sterkt med den løsningen siden fruentimmere flest ikke tillater egne ølskap med tappekran I front. Som innbarket ungkar ser jeg at det bare er bakdeler med å leve I et strengt regime som det. De får ikke sex de heller Har kjelleren full av tidligere brygg av tsjekkisk pils, iPA og Dortmund export. Ser ut som det er umulig å brygge øl av dårligere kvalitet enn det en må betale blodpris for på pol eller butikk... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razumny Posted December 31, 2014 Share Posted December 31, 2014 Jeg har funnet ut at jeg ikke tør ha ølet mitt i kjøleskapet lenger; så hardt som ØKH-mini slamrer igjen døra tror jeg det ville dødd en raskt og smertefull død. Jeg har investert i en kjøleboks fra Biltema (http://www.biltema.no/no/Fritid/Friluft ... oks-49513/), som står i råkjelleren. Der får ølet bo, i fred fra slamrende kjøleskapsdører, og ikke minst stående. Fungerer ypperlig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreagle Posted December 31, 2014 Share Posted December 31, 2014 Der ser du. Økh styrer allerede, og manneting som øll må gjemmes unna slik som våpen for okkupasjonsmakten... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uggur Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Sitter i godstolen og nyter en selvbrygget IPA tappet fra Cornyfatet i kjelleren.Oh fryd og glede!!!!!!!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Generaldfeld Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Bier ist gut, sagst der arzt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mailman Posted February 4, 2015 Share Posted February 4, 2015 Hyggelig rumener på jobben har levert en ny ladning med Stejar For nye lesere,en fin mørk 7% fra Ursus Breweries. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted February 4, 2015 Share Posted February 4, 2015 Bestilt råvarer til brygging av 50liter LuckyJack-klone Og hjemreise via Sola; der de selger Lervig-øl i boks på taxfreen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Hvor mye humle har du tenkt å bruke Chiefen? Hadde planer om å brygge den selv, men synes det ble nesten meningsløst lite humle når jeg nedskalerte oppskrifta (en smule) til 50L. Så planen stoppet litt opp når jeg ble usikker på det der, men mulig det skal være såppas lite perle og simcoe.. Mineralene tenkte jeg å droppe, kanskje bare ta i litt kalsiumklorid. Lervig Lucky Jack Batch size: 18.000 net Total grain: 3.500 kg Anticipated OG 11.5 % Plato Anticipated EBC 14.0 Anticipated IBU 29,0 Anticipated RDF 66,5 Anticipated Alc. Vol. 4,70 % Brewhouse Eff. Calcutated at 90% Grain 3000 kg Pilsner malt 200 kg Carapale 10 200 kg Caracrystal 150 Mash Mashing-in liquor 11.500l at 52C (3,2 L : kg malt) Protien rest: 50°C – rest 15 mins Step up 1C : minute Saccharification rest 1: 67°C- rest for 20 mins Saccharification rest 2: 72°C- rest for 20 mins Mash off: 78°C- rest for 5 mins Hops 0,5 kg Simcoe first wort hop, 90 mins 2,5 kg Perle T45, 10% AA, 60 mins lower the pH to under 5,1 before finish hops are added, ( 3 L lactic acid, 1,5kg CaCl) 25 kg Amarillo, pellets T90 15 mins 25 kg Chinook, Pellets T90 5 mins 15 kg Citra, pellets T90 5 mins 15 kg Citra, dry hop after primary fermentation – at fermentation temp Evaporation rate: 10%/hour Pre-boil wort size: ? Boil time: 60 min Pre-boil gravity: 10.4 % plato Minerals 6600 g Calcium chloride added to mash water 3 l Lactic acid added to mash water 9 g Zink sulfate (antar dette tilsettes under koking) 2 ml/ 1000L Anti foam add at 95C prior to boil 4 g per HL Protafloc Granules - in last 15 mins of the boil Fermentation WhiteLabs Californa Ale – 21C final gravity around 2.6Plato / 1 L / HL (Pitch wort at 25C to allow the lag time to not go to cold in room) Ferment at ambient pressure close tank at 4P left in green beer. Filtration/Carbonation Brite filteration/>4.0 haze Packaging CO₂ 4.80g/l in tank for cans/flasker, 5,1 for tank truck or fat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Lucky JackOG: 1046 FG: 1008-10 IBU: 34 ABV: 4,7% BV1 : 1.74 BU/GU2 : 0.74 Volum: 25 liter ME3 : 75% Malt 4,36 kg Pilsnermalt 310g Caramalt 30 ebc 100g Crystal malt 120 ebc Total: 4.7 kg Humle 3g Perle, 9,4 %, 60 min 30g Amarillo, 12%, 15 min 30g Chinook, 11,6%, 5 min 15g Citra, 12%, 5 min 20g Citra, tørrhumle Total: 98g Gjær White Labs WLP001 / Wyeast 1056 / Safale US-05 Mesk: Innmesk på 52°C, 67°C i 20 min, 72°C i 20 min, 78°C i 5 min. Alternativt 66°C i 60 min, 78°C i 5 min Start med 25 liter vann på 68°C, når man tilsetter malten vil mesketemperaturen synke til ca. 66°C. Mesk som anvist. Skyll med 8l vann på 79°C for å ta høyde for vanntap til malten og avkok. Da vil man få et kokevolum på ca. 28 l. Koking: 90 min Gjæring: 14 dager på 18-21°C Gjærnæring, de siste 15 min av koketiden Klarningsmiddel, de siste 15 min av koketiden Stusset veldig på de 3 grammene med Perle men ekspertene sier det er riktig så da så Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Ja, da får man vel bare stole på dem! Kommer til å bli den minste humletilsettningen jeg noen gang har tilført. Men perle har jeg litt av liggende, så slenger like greit oppi. Bra du nevnte Lucky Jack, ligger an til å bli mitt neste brygg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Ja, en pakke Perle holder til nesten 1 kubikkmeter LuckJack Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalstad Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 I helgen ble NM i ølbrygging arrangert. Kalstad var der. Ikke kun for smaksprøvenes skyld. Trekvart tusen personer i Kanonhallen (!) i Oslo sist lørdag, det var kåring av "publikums favoritt". Artig opplevelse. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bugsen Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 Hoi Sierra Nevada pale ale 5,6 vol%. Hyggelig øl med fin humlesmak. Knut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 LuckJack-kopien ble tappet på flasker i går, tror dette blir snadder:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Min skal få kose seg i gjæringskaret frem til søndag. Ble noen små snarveier, men håper den likevel blir någenlunde lik. Siste flaske "snøfreser ale" ble tom i dag, lyser derfor fred over dens minne. Den var god.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 LuckJack-kopien ble tappet på flasker i går, tror dette blir snadder:-) Jeg tappet nettopp en Lucky lookalike. Brygget noenlunde med samme malt, brukte chinook nok så raust.... Smak, og behag.... Jeg digget det Ble smakt på nå i kvekd. Hva skal man si.. annet enn ahhh... Tvangsforet med kullsyre på Cornelius fat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henrik123 Posted March 8, 2015 Share Posted March 8, 2015 I går satt jeg 20 l American Westcoast lager og 20l pils til lagring. Så ble det flasket 23l Blonde og 20l Kølch. Deretter ble det brygget 20l Lucky Jack og 20l Citra single hop IPA. Innimellom der ble det litt flaskevask. Litt mye på en dag, men må jo bunkre opp litt før våren/sommeren. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukken Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 I går eftermiddag satt jeg og døste i solsteiken på verandaen med et tomt glass ved siden. Da kommer fruen med de bevingede ord: Vil du ha mere øl? Jeg er en heldig mann. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 Aiaiai.. Har du funnet ut hva hun har gjort? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 evt hva fru Bukken vil ha gjort; nytt bad? shoppingtur og musical i London? Noe er ihvertfall på gang der... I glasset nå; en lyslyslys Ale med pilshumle (100gram Saaz på 10 liter vørter, US-05, gjøret ved 12-12grader, lys spraymalt). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KydeX Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 Global IPA her nå, fra Nøgne Ø. Favoritten min, sammen med Lervig Lucky Jack. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 100g saaz hørtes mye ut Chiefen.v-2, men det bekrefter forsåvidt at det skjelden blir for mye av lav syre humle. Og ekstra DME.. ja, man er jo nordmann! Mye bitterhumle og IPA er hjemmebryggerenes ketchup, godt.. men er blitt en smule lei etterhvert. Har nå steambeer og shwartzbier til gjæring, samt en Page24 triple (som ikke er det) i glasset. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 Kun lys spraymalt, ikke noe "ordentlig" malt. 33 gram Saaz på 60,15, 5 minutter. Husker ikke nøyaktig hav ABV ble; noe under 4% mener jeg. Ypperlig "kveld på terrassen"-øl. Og der er en jo mye om med det været vi har nå Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 Brygger på 50L speidel, kommer som regel ikke stort over 1.050 med mindre jeg legger strikket dobbelt og dobbeltmesker eller bruker spraymalt i stedet for pale malt. Men, man skal ikke tenke for mye.. ei heller bekymre seg så mye over å ha truffet ølstilen eller ei. Så lenge man synes ølet er godt og sola skinner, så er det viktigste på stell! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 Har en bb30 bygd om med kontroller og pumpe og periskop og Dillon650xl. Men brygger hellet små batcer på 10-12liter med bib og komfyr:-) Om dere tror hjemmeladere et utsyrsfreaker-sjekk hjemmbrygging... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 De er helt syke.. vært der selv, derfor startet jeg for 3 år siden med blanke ark og blank speidel. Det ble bare tull.. man sitter der som en fjott med en halv rørleggerbutikk, manuelt og dyrt bryggeri. Utstyret er ikke hobbyen, men resultatet. Speidelen er ikke perfekt, men gjør det mulig å passe unger og la fruen sove lenge om ikke annet. I dag f.eks brygget jeg 50L øl samtidig som jeg passet fire unger, deriblant en pjokk som må trilles i vogn, ferdig i gjæringskaret før kl 12. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barerobert Posted September 5, 2015 Share Posted September 5, 2015 Smithwicks Pale Ale, beste substituttet for Camden Pale Ale som ikke selges i Norge. Om nom nom! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted September 5, 2015 Share Posted September 5, 2015 Her er litt mat for ølnerdene: Grans Bare Øl Farge: Har ikke peiling. Drikker rett fra boksen. Skum: Skummet litt over da jeg sprettet boksen, så den har skum. Sødme: Litt sødme, ja. Bitterhet: Brukbar bitterhet fra humle og litt fra metallemballasjen. Aroma: Hint av gjær og kaninbur, litt fruktig og syrlig ettersmak med et snev av sump. Ellers: Lager finfine ølraper. Konklusjon: Yummy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted September 5, 2015 Share Posted September 5, 2015 Nå troller du! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted September 5, 2015 Share Posted September 5, 2015 Bare bittelitt... Litt alvor i fleipen også. Synes i grunnen øl har tatt over mye av snobberiet fra vin. Alt skal være så spesielt og komplisert nå for tiden. Smaker det godt, så glir det ned. Enkelt og greit. Grans Bare Øl hører forøvrig ikke inn i kategorien som smaker godt. Omtalen er faktisk basert på hva jeg synes om den boksen jeg sprettet for en times tid siden. Da er det mye bedre med en Samuel Adams Black Lager eller en Krusovice Cerne f.eks, men jeg tar i grunnen til takke med det meste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted September 5, 2015 Share Posted September 5, 2015 Det flotte med mikrobrygget øl, er at man får alkoholproblem til å virke som en hobby! Neida, skjønner hva du mener. Men når sant skal sies, så skyldes mye av snobberiet folk med veltrimmet sjegg, fargerike solbriller og bærbar LP spiller over skuldra. Noen av oss er faktisk skikkelige ølnerder, som ville blitt kjeppjaget vekk fra enhver catwalk og som bannes litt hver gang vi ser prislappen på ølflaskene. For min del førte det til ølbrygging. Ja, og du verden som jeg sparte på det! ..eller gjorde jeg nå egentlig det.. Men ølet i glasset ble generelt bedre i allefall, med enkelte grusomme unntak. Sitter nå med en klone av Hadeland Håndtverksbryggeri sin steambeer i hånda (de oppgir oppskrifta i detalj), bare ørlite oppjustert humlemengde. Delvis p.g.a at de la seg på ett nivå under ølstilen, men mest fordi jeg liker det sånn. Den ble fantastisk. Nede i gjæringsskapet står 50L schwarzbier som burde vært tappet på flasker, men ser ikke helt for meg å løfte på dunken med røket akiliessene - så den blir vel ofret dodraugen. Edit; hadde en liten gjennomgang av loggen over det jeg har brygget. Omtrent utelukkende var det kloner eller brygg fra kjente oppskifter som ble bra. Når jeg prøvde meg på kreative krumspring gikk det omtrent utelukkende til helvete. Det er jaggu ikke enkelt. Poenget er at vi hjemmebryggere er ikke skikkelige 'bryggere', selv om vi gjerne liker å tro det. Det er ett yrke få behersker. Nå er det i ferd med å bli såppas mange mikrobryggeri at man trolig må se utenfor landets grenser for å finne nok dyktige bryggere. Kanskje derfor en del opplever "mikrobrygget øl" som nedtur og overpriset snobbedrikk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.