Jump to content

Barth

Members
 • Content Count

  157
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Barth

  220 grains jaktkule.

  Har kjørt Mega 200 grs i 308,(ikke 220) grei lading med ok kule, 42grs Vv N150, col 71.0 V0 ca 700+ m/s i 50 cm løp. Virker som hammer på hjorten. Kamrer greitt i M98/Alpine børse. Prøvde først med Hornady 180 grs RN, den kamret ikke, butt kule og bratt rampe.
 2. Barth

  Weatherby Mark V 30.06 (førstegangskjøp av rifle)

  Vanlig lampeolje tar lim-rester, tar egentlig alt, (men er olje)
 3. Barth

  Til sverige med villkatt

  Fikk tilbud om tur på fredag, drar i dag (søndag), liten tid for og søke om våpenpass. Har "logget" meg inn hos Tullen og Naturvårdsverket og drar på jakt blid og fornøyd.Takk til alle som har vist engasjment i saken, troen på "nettet" blir styrket, alt kan fixes 😊
 4. Barth

  Til sverige med villkatt

  Det ble litt diskusjon om riktig benevnelse, han fant ikke 8mm-06, men han hadde 8x63s, som er et gammelt svensk maskingevær-kaliber. Han visste ikke noe om det, men uttalte, når målene stemmer, tar vi det. Slo til jeg, var redd jeg ikke fikk registrert. " Kanskje tollerne tror jeg skal jakte med en Bofors " 😁
 5. Barth

  Til sverige med villkatt

  Kom brått på, tur på elgjakt i nabolandet, men, kom på - mauseren er i "8x63" iflg. våpenkortet. Går dette bra da, med et villkatt-kaliber, fikk ikke engang registrert løpet som 8mm-06, for det stod ikke i boka til sherifen. Noen som har prøvd lignende ??
 6. Barth

  Alpha 100 +t5 og andre hunde spm

  Tran og kalsium - , vi har brukt soya-olje og egg-skall.
 7. Barth

  Peiler til fuglehund

  STOR takk til alle som rådet meg til å kjøpe antenne, har prøvd den nye på en tur i lett kupert fjell-skog. 220'n funket perfekt, og nå fikk jeg syn for hva "geparden" driver med, 682m er meste laget, så må vel stramme inn litt. Tausa er 1,5 år, så tvangs-apport er vel på sin plass.
 8. Barth

  Peiler til fuglehund

  Hmmm --takk for tips, - kanskje jeg skal koste på en ny antenne til -40'n. Billigere enn ny peiler, men - -40'n samtaler ikke med de 320 som er på hjortejakt-laget. Lenge igjen til høsten, prøver vel ny antenne først, så kan en håpe på en skatt-utbetaling i sommer.
 9. Barth

  Peiler til fuglehund

  takk for tipset Norrøna, var ikke DC50, min feil . Startet for ti år siden med DC30, fikk byttet til DC40 etter hvert.
 10. Barth

  Peiler til fuglehund

  Har slitt ut en Garmin Astro 220 og/eller DC50 (og en DC40 først), blir ikke riktig klok på dem. Kommer et spm-tegn om hunden runder en haug/as-kamm 80 - 90 m ut. Blir å kassere punktum.(Engelsk setter med 4 føtter ) Spørsmålet er bruker-erfaring ang. Astro 320 / Alpha 100, har forstått en er med touch-screen og en med vanlig knapper. Blir kanskje hipp som happ, problemet sitter kanskje i hodet, men når hodet er fosilt . . . !! Del erfaringer please !
 11. Barth

  Hälleforshund

  og her http://forum.robsoft.nu/viewtopic.php?t=113786. Ser fin ut .
 12. Barth

  Hälleforshund

  prøv https://no.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4lleforshund.
 13. Barth

  Æ

  Æ må kommentere litt, det ser ut til at RÆVA1000 er på veg til å gå revers til det opprinnelige RÆVA500. lovte at de skulle føre lokale varer, - og så kutter de ut det, ikke bare lokalt anerkjente, Austmann bryggeri. " Æ må sei - -
 14. Barth

  Ulvens dverbendelorm - viten

  Synes denne artikkelen bør leses, blir deprimert med hensyn til friluftsliv til de neste generasjoner, og de som skal radiomerke ulv : http://www.bladetfuglehunden.no/2017/01 ... orm-i-ulv/
 15. Henviser til innlegget mitt i tråden "store rovdyr " - S L H sier at folk i mellom - Europa ikke har problemer med ulven Les og lær.
×