Jump to content

Barth

Members
 • Content Count

  162
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ledersugga holder orden på brunsten i flokken, så alle purkene kommer i brunst samtidig. Blir mye ryddigere for jegerrne at små pysjamas-kultinger opptrer to ganger i året. Vanskelig og jakte når suggene som kommer på post har små perlebånd hengende etter seg, på tidspunkt da de skal være skytbare 25-30 kg.
 2. Ligner mest på den sjeldne varianten horn-gaupe 😂
 3. Jeg bruker stryke litt hjorte-talg på sluttstykket og glideflater.
 4. Cal 222 , og rifla er vel 6-7 år.
 5. Mitt magasin målt i farta : 55,9
 6. Har kjørt Mega 200 grs i 308,(ikke 220) grei lading med ok kule, 42grs Vv N150, col 71.0 V0 ca 700+ m/s i 50 cm løp. Virker som hammer på hjorten. Kamrer greitt i M98/Alpine børse. Prøvde først med Hornady 180 grs RN, den kamret ikke, butt kule og bratt rampe.
 7. Vanlig lampeolje tar lim-rester, tar egentlig alt, (men er olje)
 8. Fikk tilbud om tur på fredag, drar i dag (søndag), liten tid for og søke om våpenpass. Har "logget" meg inn hos Tullen og Naturvårdsverket og drar på jakt blid og fornøyd.Takk til alle som har vist engasjment i saken, troen på "nettet" blir styrket, alt kan fixes 😊
 9. Det ble litt diskusjon om riktig benevnelse, han fant ikke 8mm-06, men han hadde 8x63s, som er et gammelt svensk maskingevær-kaliber. Han visste ikke noe om det, men uttalte, når målene stemmer, tar vi det. Slo til jeg, var redd jeg ikke fikk registrert. " Kanskje tollerne tror jeg skal jakte med en Bofors " 😁
 10. Kom brått på, tur på elgjakt i nabolandet, men, kom på - mauseren er i "8x63" iflg. våpenkortet. Går dette bra da, med et villkatt-kaliber, fikk ikke engang registrert løpet som 8mm-06, for det stod ikke i boka til sherifen. Noen som har prøvd lignende ??
 11. Tran og kalsium - , vi har brukt soya-olje og egg-skall.
 12. STOR takk til alle som rådet meg til å kjøpe antenne, har prøvd den nye på en tur i lett kupert fjell-skog. 220'n funket perfekt, og nå fikk jeg syn for hva "geparden" driver med, 682m er meste laget, så må vel stramme inn litt. Tausa er 1,5 år, så tvangs-apport er vel på sin plass.
 13. Hmmm --takk for tips, - kanskje jeg skal koste på en ny antenne til -40'n. Billigere enn ny peiler, men - -40'n samtaler ikke med de 320 som er på hjortejakt-laget. Lenge igjen til høsten, prøver vel ny antenne først, så kan en håpe på en skatt-utbetaling i sommer.
 14. takk for tipset Norrøna, var ikke DC50, min feil . Startet for ti år siden med DC30, fikk byttet til DC40 etter hvert.
 15. Har slitt ut en Garmin Astro 220 og/eller DC50 (og en DC40 først), blir ikke riktig klok på dem. Kommer et spm-tegn om hunden runder en haug/as-kamm 80 - 90 m ut. Blir å kassere punktum.(Engelsk setter med 4 føtter ) Spørsmålet er bruker-erfaring ang. Astro 320 / Alpha 100, har forstått en er med touch-screen og en med vanlig knapper. Blir kanskje hipp som happ, problemet sitter kanskje i hodet, men når hodet er fosilt . . . !! Del erfaringer please !
×
×
 • Create New...