Jump to content

Henrik123

Members
 • Content Count

  511
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Henrik123

 1. Noen erfaringer å dele om denne så som den har vært på markedet noen år?
 2. Jeg har nå kommet videre i prosjektet. Tørket bjørk og gran ble skjært i en cm tynne x 5 cm brede lekter. Disse er nå limt sammen til en med ren bjørk og en med bjørk ytterst og gran inni. Disse blir ca 5x8 cm. Disse skal igjen skjæres til noe rundt 0,3-0,4 x 8 cm og de skal limes sammen under press i en form. Før sluttbehandling. Første par ut blir 280 lange og lager 2 modeller med litt ulik stivhet. Skal se om jeg får rotet sammen noen bilder.
 3. Jeg har vært borti noen NES. Att de skal være aggressive, bråkete og territoriale kan jeg ikke se. Har en kompis som bor i ett byggefelt. NES tispa hans er 10 år og fikk den som valp når de hadde 2 små sønner. Slipper den bare ut og den stikker aldri av. Eneste gangen den bjeffer er når det banker hardt på døra..
 4. En youtubevideo som viser hvordan man kan legge kart fra mapant.no og inn på Garmin gps. Gjorde dette i helga på min Alpha 50 og fungerte knallbra. En helt annen verden på jakt. Ikke meg på video..
 5. I våres ble det sluppet kart på nettet som er av "orienteringskvalitet". Dette er en sammenstilling av høydedata fra laserscan, vegetasjon fra satelittbilder og vei/sti fra kommunekart. Viser i hovedsak ett veldig godt bilde av terrenget. Dette kartet kan eksporteres for utskrift. Kan også via noen steg installeres i den håndholdte GPS. Jeg har ikke noen interesser i dette annet enn att jeg liker det godt selv og vil tipse andre om dette. Sjekk www.mapant.no
 6. Noen mere erfaringer? I elgjaktlaget er det 320 som råder. Er den kompatibel så vi kan spore samme halsbånd?
 7. Noen som har pipe i 6 br Sako 85. Har en i 308 og vurderer en ny pipe. Har testet med dummy patroner og det virker som om det går å få Scenar til å mate fra 308 magasin.
 8. Ble ikke noe av dette i vinter, men fikk skjært ei bjørk på ø29 cm å 470 lengde i passende stykker som ligger i "gammel" fjøset å tørker til senhøsten. Håper å gi det ett forsøk da.
 9. Var på banen i dag med en kompis. Og i dag var kronograf med. 13 gis Trail Boss bak 123 grs Trailer i .308 ga 463-475 m/s. Blåste for mye til å tenke på presisjon, men utrolig artig skyting!
 10. Hva tenker folk om hvilken forstørrelse som er best for å best resultat for jaktfelt? For å trene inn gode avtrekk. Hva med å trene på stor blink (innertreff) med lav forstørrelse. I takt med trening og forhåpentlig flere treff så blir blinken mindre og forstørrelse større? Høres det ut som en fornuftig strategi?
 11. Jeg har harr som plan å gå nedenfra og opp i blinken på stående. Har testa noen ganger nå med å akseptere vingleområde, øke trykket på avtrekkeren og bli "overrasket" når skuddet går. Kun klikktrening enn så lenge, men det har virket klart mere lovende i forhold til skiktebildet når det smeller. Gleder meg til å teste live.
 12. Ladningene på 15 grs lå 10 cm under 155 grs Scenar. 14 grs 2 cm til og 13 grs enda 3 lavere. Kontroll på kulebanen blir viktig... Målet var under 30mm på 80 meter så dette var lovende.
 13. Da har komboen av 123 grs Trainer og Trail Boss blitt testet. Full hylse= 15 grs. Ladningene ble: 13 grs 23 mm samling a 100 m 14 grs 30 mm samling a 100 m 15 grs 20 mm samling a 100 m Knallgøy. Ikke noe soting. Ikke koreografert da kompisen hadde utstyret til det. Bare skutt en 3 skudds test på hver ladning. Her blir det mere testing!! Normalt når jeg har testet ladestiger har jeg økt med 0,5 grs for hver ladning. Kanskje halvere her til en litt mere inngående test?
 14. Satt på åtet i natt. Har gått bra med åte siste par ukene. Siste dagene har jeg vært nede med atv og spredd en kilo hundefor 3 ganger. Hadde trua, men så bare en grevling som vært å forbi i utkanten av det grønne lyset. Lurer på om det kan ha med å gjøre att det var bløtt på jordet evt att den hadde mere tro på gjessene...
 15. Henrik123

  Ny Sauer 200 Max

  Hvilket magasin blir brukt her? Vet du det?
 16. Henrik123

  Ny Sauer 200 Max

  Noen som vet om Landrø har fått inn ett eksemplar av denne som man kan klå på?
 17. Hvilken presisjon fikk du på 85 meter?
 18. Takk for svar! Det var nyttig info!
 19. Snakket med en venn om dette emnet. Han anbefalte Trail Boss krutt til dette bruket. Noen som har erfaringer i .308 med Trail Boss?
 20. Noen som kan hjelpe til med ladedata? Har en Sako 85 huntercal 308 win. Ønsker å lade Lapua 123 grs fmj til hastigheter rundt 600 meter i sekundet. Hvilke krutt er best egnet mtp å hindre soting og få ut best mulig presisjon? Takker for alle tips.
 21. Reven som ble skutt på åtet mitt av kompisen var en hannrev på 9,1 kg.
 22. Kompis feller en ny på åte tross lite trafikk og null snø.
×
×
 • Create New...