Jump to content

Henrik123

Members
 • Content Count

  486
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for tips. Tror jeg har sett de fleste filmene om å lage ski på nett. Skal ikke lage det fra ett emne med øks og høvel. Skal frese/høvle ut tynne bredder som vetes/dampes før det limes i press. Er særlig interessert i om noen har ett par Bo Østergren ski og kan ta noen strategiske mål slik att jeg kan kutte ned på antall prototyper før det kommer noe brukbart ut av verkstedet. Evt mål fra en Tegnes ski.
 2. Har i noen år brukt Fischer jakt under toppjakt. Greit nok det om det er siste med noen cm med styresnø på. Ofte er det som er løst langt dypere enn 5 cm og da fungerer de dårlig. Etter å lest og googlet det jeg kan ser jeg att svenskene (som nok i snitt har flere timer på ski etter fugl i topp) lovpriser ski fra Bo Østergren. Lange (250-330), relativt smale (7-8) ski med lang/høy tupp og tupp i bakkant for rygging. Ikke noe for skog og kjærr, men har nok en fantastisk flyt og bæreevne i løssnø. Jeg har noen bjørkeplank som jeg tenkte jeg skulle gjøre om til ski. Høvle smale lameller i 8 cm bredde og dampe før de limes sammen i form. Tenker 2-3 lameller i tupp og bak, mot 5-6 på midten av ski. Ikke noe spenn. Evt lag av glassfiber mellom lamellene. Noen som har erfaringer å dele en evt mål fra ski fra Østergren. Hvor tykt osv. Alle tips taes imot med takk og påfølgende bildetråd og jeg er rimelig sikker på å få ett brukendes resultat.
 3. Jeg hadde en gang soundscopes. Disse har jeg klart å rote bort. Nå vurderer jeg å kjøpe nye, men er usikker på om det er kommet noen nye typer på markedet? Har hørt om Peltor L200? Ser svenskene er fornøyd. Har ikke hørt om de her. Det jeg først og fremst tenker som alternativ er Bluetooth air pods som du kan bruke til å høre musikk. Medhørende, men samtidig kutter over skadelig desibel. Noen som vet hva som finnes nå?
 4. Hvor gammel er en ung Jæmthund?
 5. Henrik123

  Barbering

  Jeg forsøkte meg på barbering med kniv kjøpt av en kar fra Skien på nett. Fikk det ikke til. Lugget noe helt jævlig. Tenkte det var kniven som var dårlig. Gikk til en frisør som også barberer med samme resultat. Kjennes ut som om de fleste hår blir dratt ut... Fikk beskjed om att jeg hadde veldig kraftige hår. Gilette funker til fintrim etter å ha tatt det grøvste med barbermaskin. Synd for jeg så på det som en liten spabehandling av meg selv og litt hverdagsluksus. Samt att det er tøft!
 6. Årets første fra åtebua. En kompis fikk denne hannreven i natt kl 0045.
 7. Akkurat sånn så en 308w kule vi fant i 175 kg elgku ut. Forøvrig mye blodslått og allment jævlig slakt.
 8. Snålt. Har på vei inn hit for å stille akkurat det samme spørsmålet. Noen som har testet?
 9. Det er bare ved inngangssiden som ikke har vindu. Kan ligge på senga og kikke ut til 3 forskjellige sider.
 10. Åtebua er helisolert med seng og grønt utelys med dimmer på 12v. Bua står i dag på 120 meter fra åte. Tenkte å flytte den 40 meter nærmere før frosten kommer.
 11. Forer på åtet jeg og. Blir vel 4. vinter det legges ut godsaker på samme plassen. Så langt i høst er det slakterester fra ett rådyr, ett reinsdyr, noen hjort og 4 elg. Fra elgene tok jeg med vomma fra skogen også... Og 7 høner. Har hamstret godt i 2 frysebokser til å spe på utover.
 12. Noen som har en video el link til video der man lader en kipp med litt dårligere tid? Har for meg att man kan trene seg ok rask med gjennomtenkt teknikk.
 13. Halvard B på Intersport Bodstadveien er bra på tilpasning av hagler.
 14. Hvordan gjør dere med fellte fugler under jakta? Hentes de fortløpende eller kan de bare ligge? Lurer på dette da det tydeligvis er veldig viktig å være på plass i mørket så ikke kråka skjønner opplegget. Om da jakta er i gang og man plutselig løper ut for å hente døde kråker så er vel ikke det positivt. Har en hønsehauk som er utstoppet (50 år ++ gammel). Det burde vel funke gull som hubro?
×
×
 • Create New...