Jump to content

Generaldfeld

Members
 • Posts

  1,633
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Generaldfeld last won the day on May 21 2017

Generaldfeld had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Generaldfeld's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

 • Very Popular Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter

Recent Badges

57

Reputation

 1. Det nærmer seg nok engang en ny sesong med revejakt, 2021-2022. Regner med som alle foregående år at det blir en fortsettelse av gode tråder, menge gode råd og revejakt historier. Er det noen som allerede har gjort sine forberedelser med våpen og ammunisjon, samt vært ute og sett etter reven?
 2. Det var, og kanskje det fremdeles er et medlem her, som hadde skrevet følgende på profilen sin: «Så lenge det er bly i luften, er det håp»! Noen sier at bly kampen allerede er tapt, jeg håper ikke det! Om den dagen skulle komme, hvor det evt blir forbudt å kjøpe bly kuler til trening og jakt til rifle, om så skulle skje, blir det en svært trist affære! Måtte det aldri skje!
 3. Nå gikk jo dette greit for jegerens del, han traff der han sier han siktet og dyret gikk ned. Men, hva hadde skjedd, om vi vrir litt på situasjonen, alt likt, men i tenkt scenario skam skyter jegeren dyret...hvordan ville utfallet blitt i samme nevnte sak? Som standplassleder ser jeg veldig mye forskjellig, fra veldig gode og aktive skyttere, til de midt på treet, og i andre enden av skalaen, de som nok ikke burde fått gått ut på jakt med noe våpen. Jeg både tenker og mener, at en jeger/skytter ikke er bedre enn det siste skuddet som skutt, med det mener jeg at vi alle, i de ovenfor nevnte kategoriene, kan gjøre feil vurderinger, ting kan oppstå, som kan det det mest 100% sikreste skuddet i verden, til å bli en bom, eller en skadeskyting. Frykten min personlig etter en sak som denne, er at de av jegerne som er i «feil» kategori, skal tenke at hodeskade er greit og normen, med de konsekvensene det vil medføre! Vi kan gå inn i en endeløs diskusjon, hvor den ene er bedre enn den andre, best rifle, beste kikkert, mest felte dyr etc. Det er ingen tvil om at det er mange som kan felle et dyr på den måten på den avstanden, men jammen er det svært mange som aldri heller ville være i nærheten av tilsvarende! En annen ting jeg merket meg i en artikkel om denne saken, «jegeren hadde aldri skadeskutt før» Jeg og vet jeg kan, basert på mye, levere et slikt skudd, men for min del, gjør jeg ikke det. Jeg velger alltid å safe, sikte i hjerte/lunge region, bog. Jeg tenker at slik debatten nå er omkring, dyrevelferd, jakt, miljø, bly...så trengs det ikke flere lover og regler som ødelegger mer enn hva som allerede er blitt gjort, og som jeg frykter for i fremtiden!
 4. Nå kommer jeg nok til å bli oppfattet som en surpomp og vriompeis her, men la gå med det. Idag var jeg på banen og skjøt 2x 5 skudd serier på 10x10cm slålplate, avstand ca 405 meter, alle traff. Ville jeg selv skutt på dyr på det holdet, nei, aldri, ville jeg skutt dyr på 300 meter, nei, aldri. Lengste skuddet er foretatt i måneskinn på 209 meter, ingenting og skryte av, i ettertid, har jeg satt ned en egen grense for hvor langt jeg vil/kan komme til å skyte på noe dyr, og da har jeg satt en grense på 200 meter. Det er min personlige grenser, er dyr lengre borte, lar jeg de heller gå. For min egen del kommer sikkerhet og dyrevelferd først. Det er mitt personlige standpunkt. Når det gjelder valg av kaliber, ville jeg valgt 30.06. Litt mindre rekyl, litt mindre krutt, ikke så mye løpsslitasje, og veldig mye og velge iblant kuler og god tilgang på det.
 5. Takker for alle svar! Jeg tenker til det motsatte er bevist, så var det nok her Fusion som ikke passet av en eller annen grunn. Jaktmatchen viste veldig god presisjon. Det er blitt bestilt Hornady Interbond 150grs kuler, når jeg får ladet noen patroner, så får vi se hvordan det går!
 6. Var en tur på skytebanen idag med en god venninne, hun går inn i sin andre jaktsesong nå. Skulle hjelpe til med innskyting av hennes rifle, en Parker-Hale i .308 kaliber, med Zeiss Conquest 3-12x56 og en Hausken JD224. Hun hadde med seg Norma Jaktmatch, som hun skjøt bra med. Etterhvert skulle jakt ammunisjon skytes inn, Federal Fusion 165grs. Det var en spesiell opplevelse, treff overalt og ingenting som kunne komme i nærheten av god samling! 10 cm og mer! Gikk så tilbake til Norma Jaktmatch, hvor hun skjøt 3 skudd samlinger samlet. Er det noen som har lignende rifle, som kunne anbefale jakt ammunisjon med god presisjon?
 7. Veldig bra @Castor, godt og se du er inne og bidrar som alltid, hvergang like bra og interessant og lese! Sant som du sier, revejakt trenger ikke å koste veldig mye i form av at man må ha det dyreste utstyret til enhver tid, bruk det man allerede har i våpenskapet! Om man sitter ute i månen på åte, bruker hund, smygjakt, lokkejakt eller posteringsjakt, så er det aller viktigst at man kan treffe og at våpenet er innskutt og i orden. Det er som @castor sier, veldig viktig å gjøre sine forberedelser, på all jakt, også revejakt! Vitalt treffpunkt på en rev er ikke stort, så skytetrening er et must! Jeg bruker mest og sitte ute i måneskinnet på åtejakt, samt at jeg bruker lokk endel, det er svært spennende jakt!
 8. Det er på høy tid å planlegge for kommende revejakt sesong! Hvor mange av dere som jakter rev, jakter også på hjortevilt? Håper på gode historier og interessante diskusjoner!
 9. Det er mange ting her. Det er en horribel situasjon å komme opp i, nest etter det å faktisk skyte og drepe ett menneske ifm jakt! Det å fyre av et skudd, og høre rop fra et menneske om natten, det kan nok gjøre noe med de aller fleste! Men situasjonen ble ikke enklere av den grunn, det gikk 7 timer før han ble tatt! «Væpnet politi og helikopter Det ble iverksatt en større politiaksjon med bevæpnet politi, hunder og helikopter. Etter sju timers leting ble den 48 år gamle nordmannen funnet i skogen.» Det er intet annet enn en svært tragisk hendelse, men også i høyeste grad en svært alvorlig påminnelse, det ansvaret det medfølger å jakte og det å være jeger!
 10. For den påskutte joggeren sin del, er det vel en stor fordel at det faktisk finnes en video av selve skytingen, det er det jo svært sjeldent at skjer!
 11. Hva mener folket om dette? https://www.nrk.no/buskerud/norsk-villsvinjeger-skjot-svensk-jogger-1.14438995
 12. Dagens pravda, her representert med en artikkel fra Dagbladet! https://www.dagbladet.no/kultur/la-gjengene-beholde-machetene/70743978?fbclid=IwAR1BqSrZwcAxAz_TrjqpM4J20UXZpqsm_LpbnDsUCldqmYtVLGPTEJoAMmM
 13. Det har vært diskutert i forskjellige kniv tråder her tidligere, til og med en liten flott leathermann...som er på vandring med eieren sin, uten aktverdig formål, kan risikere stor streng bot for bæring av kniv på offentlig sted! Det er totalt på staur og vegg, mye, veldig mye av grunnen til det, ligger i lokale forhold i Oslo bygda!
 14. Ja Glava og Rockwool kniven treffer helt klart machete kategorien!
×
×
 • Create New...