Jump to content

Generaldfeld

Members
 • Content count

  1,602
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Generaldfeld last won the day on May 21 2017

Generaldfeld had the most liked content!

Community Reputation

34 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Generaldfeld

  REVEJAKTEN 2018-2019

  Veldig god og enkel måte og lage åte på @Jakt62!
 2. Generaldfeld

  REVEJAKTEN 2018-2019

  Det er bare et par dager siden revejakt sesongen 2017-2018 ble avsluttet! Endel av dere har bidratt med svært gode og spennende historier, både med tekst, bilder og linker til video av jakt situasjoner! Mange er ivrige og bruker mye tid på revejakt, det vises igjen her i tråden på forumet! Gratulerer til alle med fangst i sesongen som var, og ønsker alle sammen gode forberedelser til en ny sesong!
 3. Generaldfeld

  Remington konkurs/Remington model 700

  Mye har gått galt lenge der, basert på videoen ovenfor her!
 4. Generaldfeld

  Remington Outdoor Company Inc. muligens konkurs

  Da er det bekreftet, Remington er konkurs! Det samme er Colt! Veldig, håper begge merkevarene fortsetter under hvert sitt respektive navn! https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/e1X12a/amerikas-stoerste-vaapenprodusent-er-konkurs
 5. Generaldfeld

  Revejakten 2017/2018

  Se her! https://www.dagbladet.no/nyheter/bjorg-og-rune-har-skutt-hundre-rev-siden-i-host---flere-burde-gjore-som-dem/69642535
 6. Generaldfeld

  Revejakten 2017/2018

  Gratulerer til alle som har fått felling, ser det har vært god aktivitet her! Det har det vært for min del og, men ikke på revejaktfronten! Til helgen blir det derimot en tur ut for å lokke, har ikke blitt at det er lagt ut noen åter i vinter.
 7. Generaldfeld

  Bæring av våpen i offentlig rom

  Kopiert fra Haugesunds Avis: HAUGESUND: Klokken 02:30 natt til tirsdag stoppet politiet en bil i en kontroll Haugesund. Føreren av bilen, en 20-åring hadde en kniv i førerdøren. -Mannen blir anmeldt for bæring av kniv, skriver Sør-Vest politidistrikt i en twittermelding.
 8. Generaldfeld

  Revejakten 2017/2018

  Føler dere som jakter rev aktivt om det er mer eller mindre rev i deres område i år kontra ifjor?
 9. Generaldfeld

  Skumringskikkert med høyest mulig skumringsfaktor

  Takk for link @amatør Her må det fokuseres på 10x56 kikkerter ser jeg!
 10. Driver og ser etter håndkikkert med høyest mulig skumringsfaktor. Kom i den forbindelse over noe jeg ikke var klar over, jeg så at skumringsfaktor var høyere på en Swarovski SLC 15x56, enn den er for en tilsvarende kikkert i 8x56. Hva kan det skyldes? https://aa.swarovskioptik.com/nature/slc-56-c21010302/slc-15x56-p5068619 https://www.zeiss.com/sports-optics/en_de/hunting/binoculars/victory-binoculars/victory-ht-binoculars.html#models%23position-3
 11. Generaldfeld

  20 000 kroner i bot for bæring av kniv

  Hypotetisk spm...hva om du, jeg, eller noen av oss, feks skulle ut på jakt, med enten og eller begge deler i belte, jaktkniv og leatherman... inn på den lokale circkle k stasjonen for å bunkre opp litt kaffi, det skal også den lokale sheriffen og hans menn. Hva ville skjedd? Er vi i lovlig ærend? Eller kan de lokale sheriffene ta seg til rette og gjøre som de vil? Hvor nøyaktig vil dette håndheves? Fra sheriff til sheriff?
 12. Generaldfeld

  Ny håndkikkert

  Uten å være skråsikker, er ikke fugletittere sin mest ettertraktede kikkert, Swarovski? Jeg mente det var for dem top of the range? Det har vel kanskje med noen forbehold vært slik at fugletittere bruker Swarovski, mens jegere bruker Zeiss på folkemunne! Jeg ser at Statens Naturoppsyn sine folk i felt bruker Swarovski. Leica er bra saker, kjent for sitt oppmålingsutstyr bla. Kikkertene deres er for meg relativt ukjente, har kun sett igjennom en Leica Geovid 10x42 R. Bildet var annerledes enn hva jeg er vant med, men veldig godt og klart, ingen ting og utsette på, men fargegjengivelsen var en annen enn hos Swarovski og Zeiss. Man må langt i fra ha en topp modell fra en topp produsent for å lykkes på jakt, man må huske på at det ikke er så ofte at kvaliteten på optikken avgjør om man kan/får felt det man skal. På skumringsjakt har selvsagt god kvalitet mye og si, da kan det være situasjoner som gjør at kvalitet er utslagsgivende for om man feks kan skille en stor kalv og en spissbukk!
 13. Generaldfeld

  Ny håndkikkert

  Jeg har sammenlignet, sett selv, i Zeiss 7x45 Night Owl og sammenlignet den med Zeiss RF 8x45, på samme tid, samme sted...og jeg mener bestemt den førstnevnte og eldste var klart best! Sammenligningen ble gjort i skumring. Jeg har ikke sammenlignet Night Owl med dagens nye Zeiss Victory 8x54 HT. Men, skulle mer enn gjerne ha hatt for hånden, Zeiss 8x56 Night Owl og Zeiss Victory 8x54 HT og sammenlignet dem i skumring! Det sies ofte at Zeiss er best i skumring, i forhold til Swarovski, jeg har ikke kikkerter til å si noe om det. Skulle gjerne sett i Swarovski SLC 8x56 WB, mot Zeiss 8x54! Ref mine egne kikkertsikter, Zeiss, Swarovski og Meopta, og spesielt på skumring, Swarovski Z4i 2,5-10x56, er nok Zeiss Victory 3-12x56 litt bedre, og kanskje markedsledende i 56' segmentet! El 8 og 10x42 Swarovski kikkert er vel og noe av det beste man kan få i håndkikkert i sitt segment! Håndkikkert såvel som kikkertsikter, er en stor lidenskap, og behandles med største forsiktighet, med en tanke om at de skal være omtrent evigvarende! Problemet er vel heller kanskje litt redsel for alder og endring av egen optikk...så slutt og røyk og spis mer blåbær og gulerøtter, og øk mengden fysisk fostring! God helg, nå skal jeg ut å prøve å jakte litt!
 14. Generaldfeld

  Ny håndkikkert

  Takk zeissoem2! Den godeste Night Owlen er noe av det beste optiske jeg har sett igjennom, den er fantastisk både dag og natt/skumring. Jeg blir like overasket over dens kvaliteter i månelys hver gang! Jeg skulle gjerne hatt storebror modellen også, 8x56!
 15. Generaldfeld

  Ny håndkikkert

  Er det noen kikkert kjennere som vet hvor man kan finne tekniske data til Zeiss Night owl 7x45? Kiwi skriver mye fornuftig i innlegget ovenfor!
×