Jump to content

poliq

Members
  • Posts

    375
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by poliq

  1. Var nylig på ølkurs på to rom og Kjøkken i Trondheim. 12 øl å smake på, detter 3 nye sammen med 3 retter mat. Likte det meste, men den jeg likte aller best var Blast!, en DIPA fra brooklyn. naturligvis kun mulig å få tak i på noen spesialpol. Samt nevnte restaurant og sikkert et par andre steder. Anbefales! Både ølet og kurset.
  2. Takk for det. Skal sies at noen frø ramler av innimellom men de sitter bare i noen strøk krylon så kanskje ikke så rart. Bedding skal jeg ikke si noe sikkert om. Må vel skyte fra benk samt prøve litt fler typer ammo om en skulle se noen virkning. Kan hende det hjelper å tro at det blir bedre også. Placebo er like bra.
  3. Har hatt denne i hus ei stund nå, men foreløpig kun testmontert. Leverandør brukte mange mndr på å få serien på lager, men det ordnet seg til slutt. Havnet på rett over 3000 med frakt og tull og toll osv. Falcon menace M14IR - dvs 4-14x44 FFP med Parallaksejustering, tårn Og lys. gleder meg til å få prøvd den. Hadde det ikke Vært krav til anslagsenergi skulle jeg tatt med 17hmrn etter beveren. Det blir vel med kråke and og rev.
  4. poliq

    Cz-Klubben

    Jeg har en tråd her et sted hvor jeg forlenger mine to stokker til 455 Her er den: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=38&t=91175
  5. Fritt tatt etter husken så må du vel trykke det sammen og sette inn en liten pinne i hull som kommer til syne. Dermed kan du skru det fra hverandre.
  6. Velkommen tilbake, Raudnakke! Jeg føyer meg vel inn i rekken av folk du har belært, underholdt og inspirert med dine tråder her på kammeret.
  7. Modifisere en links bolt fra 452, ta ut fra stokken på venstre side? Om du kan leve med utkast på høyre side.. Er det flere forskjeller da? Høres i alle fall ut som en enkel løsning, dog er det godt mulig at det er verre i praksis.
  8. Løfter denne i stedet for å lage ny tråd! Har en leupold european 30 3-9x50 (sfp/ikke medforstørrende retikkel) tror det er en en variant av ret 4, men syns det virket smalt mellom de tykke stolpene.. ret 4a? Noen som vet om disse ble levert med det ene eller det andre? Kanskje enklest å måle, og holde seg til 3x, 6x, og 9x?
  9. Det er et langt våpen! Jeg måtte snu min, og stikke pipa oppover ved dørkarmen da det ikke var plass under boksen øverst i våpenskapet!
  10. Antagelig. Jevnlig vet jeg ikke, men det blir jo fort en del dritt etter et par hundre skudd. "Nettskjæringa" er så grov at det føles som å klype tak i et rivjern, og sikringa har så kvasse kanter at jeg ble sår på tommelen første dagen! men du mister ikke taket på den da. . Har også prøvd å daske å slå mot en stein for å teste sikringa - den holdt.
  11. De fikk ikke inn den camoutgaven, var svaret da jeg kjøpte min vanlige 935 magnum.. Denne ble plukket ut av eska og tatt i bruk. Noe av det første jeg gjorde var å stupe uti elva med den... utilsiktet ja, men nettopp derfor jeg ville ha et slikt verktøy. Grovt amerikansk verktøy som vekslet all ammo jeg ga den. Ikke prøvd med lette leirdueskudd men 28g stål gikk i alle fall godt. Har blåst av noen hundre skudd, og en runde pussing er vel på tide, da jeg fikk problemer med vekslinga med en ammotype.
  12. Tror kanskje jeg hadde gitt meg etter en slik prestasjon.
  13. poliq

    Elgjakta 2013.

    Skal prøve meg som elg/storviltjeger for første gang i år! Gleder meg! laget har kvote på 9 dyr, deriblant 2 okser. For et par dager siden var det observert en 16-tagger i terrenget! ku med to kalver har også hatt tilhold ved hytta mi i sommer. Ser ut til at det er bra mye elgtrafikk ut i fra spor. Dog er jeg som nybegynner både litt redd og nervøs. Da Mtp skadeskyting, skyting av feil dyr osv. Det er vel slikt som skjer titt og ofte det, men har ikke lyst til å starte karrieren med en brøler. Derfor kommer jeg til å holde igjen skuddet om jeg er det minste i tvil. Er ikke sikkert at det blir noe skuddsjanse på meg heller da, men det hadde naturligvis vært helt topp. Verktøyet blir HVA 1900 i .30-06 + Leupold European 30 3-9x50. Medisinen blir 185grs Lapua Mega. Noen med erfaring med den?
  14. Har vært ute en del timer - stort sett i finvær - med påfølgende lettskremt fugl og heller labert resultat. Stakk ut en tur etter rypa i går ettermiddag. Rypa uteble, men smøg meg innpå en revetass på tur ned fra fjellet. Var vel inne på 30-40m før jeg jeg mista den, men da hadde jeg uansett bare stål #5 12/70 28g i hagla. Etter dette tok jeg turen ut til elva for å se etter and. Det ble en "doublé" på siland med Black cloud #4 i 12/89. Skutt på vannet begge to. Slenger inn noen stemningsbilder. Endene er Laksender, bildet ble tatt før 10/9, og disse fikk svømme i fred.
  15. Da har jeg handla ny kikkert. Tingen er bare det at den kom sammen med en "ny" Husqvarna.. En 1900 denne gangen. Ser så å si ubrukt ut, det samme gjør kikkerten, en Leupold European 30 3-9x50. Etter montering og innskyting kunne jeg konkludere med at børsa går som en stråle - mye bedre enn hva jeg selv klarer uten anlegg. 30-06 dette også. Det er nok denne som blir med på elgjakt i høst. Det betyr nok ikke slutten for 1640'n! Denne rørbiten kom nemlig i posten, vi får se hva det blir av det..
  16. Pizza er DIGG. Hittil i mitt liv tror jeg ikke at jeg jeg har takket nei til pizza. Har forsket på mange rare varianter, italiensk, innbakt, amerikansk og alt i mellom. Slenger ut et bilde av den siste varianten med reinsdyrmørbrad! Innhold: Lokalt øl og urter i deigen - ble kjempegod! Hjemmelaga fløtesaus - aldri prøvd på pizza før, men slo an! Jarlsberg. Sjalottløk. Rødløk. Kantareller. Reinsdyrmørbrad.
  17. Tøft. Skal varsle når jeg lager en lettere! eeh.. Men.. tykk pipe, demper og tung(?) Optikk? Kunne vel vært utgangspunkt for ei virkelig lett rifle dette?
  18. Nei det syns jeg var et dumt forslag. Da vil det bli så mange tråder med samme tittel!
  19. Du får bue røret nedover da! magasin og skytestokk i ett!
  20. poliq

    Cz-Klubben

    Mulig det blir seende noe merkelig ut i løpskanalen i stokken? Sikkert ikke alle som bryr seg om sånt men.
  21. Enda en tråd som sklir ut! Grunnen til at jeg lurte på konsekvensene var at jeg i hui og hast laga meg en ny stang/magasinsperre/plombering - og denne ble noe kort. Riktignok gikk det inn kun én 12/89 - men jeg fikk akkurat plass til to 12/70. Ville jo ha den romslig nok til at lading gikk smertefritt, men glemte i farten at en 12/89 ikke er 89mm lang, og at en 12/70 ikke er 70mm - uskutt. Står det noe sted beskrevet hvordan innretningen skal være da? Er det et krav om demontering må til for eventuelt å fjerne den?
  22. Samme her. Jeg laget meg en ny plombering av et plastrør/profil. Veier ingenting og trekker ikke vann som jeg frykter en knusktørr trepinne kunne gjort. Og godt er det - da jeg for kun få timer siden greide å stupe ut i elva med hagle og kikkert og det som var. Eneste som berga noenlunde var hørselvernet. Er det forresten noen som vet om det er noen krav til plomberinga? Eller er det nok at den er der? Og hva er mulige konsekvenser av å bli stoppet uten en slik?
  23. Så bra! I går så jeg både krikkand og siland, begge fikk leve. Hadde også en rar bom med 17hmr på omtrent 70m. Tror kula var borti en kvist - mye vegetasjon. Avslutta ei lang økt i morges/formiddag med å felle ei stokkand! Godt for selvtillit og humør!
×
×
  • Create New...