Jump to content

Mailman

Members
 • Content Count

  316
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

About Mailman

 • Birthday 02/16/1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Får hylsen til å bli ganske nær 63 mm,så en nedkortet 300 rum høres ikke helt usannsyneligt ut.
 2. Det er faktisk også slik at ikke alle kaliberbetegnelsene finnes i politiet sin liste over kalibere,og de utsteder våpenkortet med den betegnelsen de har på kaliberet. Du får feks ikke 7.92x57 på kortet på Mauseren din,du får 8x57S.Dvergversjonen 7.92x33 derimot heter 7.92x33 på listen deres.
 3. Håndvåpenproduksjonen blir flyttet til USA sies det,men den foregår for det meste der allerede. Det blir vel en saftig prisøkning på brukte tyskproduserte X modeller nå da.
 4. Ryktet stemmer nok dessverre,men det gjelder vel bare håndvåpen.
 5. Noe slikt? https://www.norsegear.no/5.11-mk-ii-42-double-rifle-case-sandstone.html
 6. Greit at samlingene er mindre enn gongen GGG ammoen er jo også tilgjengelig med SMK kule,om enn til litt mer en 4 kroner skuddet. Som du sier ,så begynner NM 60 tilgangen å bli såpass dårlig at det gjerne ikke er noe god ide å basere seg på den.
 7. Burde vel lagt til at om NM 60 funker greit kommer litt an på hva målet dit er på 500-600 meter. Skal du skyte en 1 moa smiley,så bør du gjerne bruke noe annet.Noen skudd på 100 meter for å lodde stemningen kan også være en god ide. Har kun brukt det på gonger,og hadde ikke noe særlig krav til samling.
 8. Ser at det er litt for lenge siden jeg har jobbet natt,758 m/s var hastigheten ved 100 meter. Ellers funker Nm60 greit på 500-600 meter,men du må sikkert leve med litt hets fra blodseriøse hjemmeladere. Fikk litt tyn sist jeg møtte på langholdsskyting med Nm60
 9. Du bør gjerne sjekke hastigheten i riflen din.758m/s høres veldig ut som utgangshastigheten til AG 3,med 17.5 tommers løp.
 10. Kjøpte en pakke 308 fra Black Hills med denne kulen,og der er det oppgitt 807 m/s,men det sto ikke noe pipelengde der.
 11. Fikk 1.75 på 5000+ i Åsane sist.
 12. Så alle som trodde de skulle få gull og grønne skoger for 30 skuddsmagasinene sine får nå rust og småkvist??
 13. Var innom Våpensøilen for en tre ukers tid siden og spurte hvordan deletilgangen kom til å bli,og hva som kunne skaffes,og svaret var ett rungende vent-slutt. Bertel har i skrivende stund ikke fått noe på lager,men de regnet med å ha en viss oversikt etter IWA messen(som er avlyst),så om noen ukers tid burde det være mulig å få et svar. Vist ikke alt har tatt coronapause.
 14. Ryktet rundt leirbålet sier at Bertel O Steen har overtatt agenturet på HK,så da er det kanskje håp om at stæsjtilgangen blir bedre.
 15. Nå har jeg oppbevart et våpen fra et dødsbo i påvente av å kunne søke på det selv,og den formelle delen her består faktisk kun i å ta en telefon til våpenkontoret og opplyse om det,så er alt greit. Da står det registrert som oppbevart,og du vil få en påminnelse om når du må få inn søknaden,eller avlevere det. Dette bør faktisk en politimester greie å få til.
×
×
 • Create New...