Jump to content

REVEJAKTA 2013/2014


barerobert

Recommended Posts

  • Replies 700
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hvordan går det folkens? Noen som har fått REV på åta? :mrgreen:

 

Her er mine første skutte rever, som datt i gårkveld.

QkdnRHZp.jpeg

Førnøyd med debuten! Har sittet mange kvelder uten resultat, endelig kom dem! Den største for til skogs da jeg tok den minste, men dukket opp igjen etter et kvartes tid: Dumt for han! 8) Fy flate så spennende.

Skutt med Lapua 6.5x55 Mega, og begge datt i smellen!

Link to comment
Share on other sites

Noen som har tips for å få inn rev på åta, fra store avstander? Har vært rundt omkring i områdene rundt åta, men ingen spor. Har allerede prøvd surströmming, men uten resultater.

Kok opp matblod (fås kjøpt i div. butikker nedfryst)! Ha det enten over åta, evt. dypp et håndkle og heng det ved åta. Da blir det alltid fart hos meg iallefall. Ha ei god hovedåte så kommer mikkel når det blir trange kår og lite mat!

Link to comment
Share on other sites

Har vært ute to ganger i helga, årets første turer, men det spørs nok om ikke været har vært helt feil. Det er endel spor å se i de to områdene, også noenlunde ferske, men de kommer ikke inn på lokk (hareskrik). Fredag kveld ble det ikke så lange turen, da jeg skulle bort lørdag morgen. Hørte et par bjeff i det fjerne, men så ingen. Etter at kompisen hadde lokket en stund det ene stedet, skulle vi videre til neste sted. Snudde bilen, og jommen satt det ikke en hare på andre siden av jordet. Stoppet bilen, frem med rifla, rigge til stolsekken og Stoneypoint'en, og da ble det med en hare hjem i stedet. Været var stusselig, med litt yr og tidvis tett skydekke og et par plussgrader. Ikke lett å se så mye mot mørke trær, men haren var rimelig hvit da.

 

Natt til i dag, søndag, gikk mye av tiden med til å kjøre rundt og se på forskjellige jorder og lokke ved fire av dem, men været... Tidvis bøtter og spann med regn og kraftig vind. Til tross for fullmåne, var det rimelig mørkt. Elendige forhold, med andre ord.

 

Ble styggfornøyd med det "nye" siktet, en eldre Zeiss Diavari V med lys, kjøpt for noen uker siden. Lyset var bare i veien, for øvrig. Men for noen skumringsegenskaper. :-) Haren skjøt jeg på ca 150 meters hold, uten bruk av lysprikk. Det er retikkel 4, medforstørrende, så behovet for lysprikk er ikke så stort. Skrudde litt av og på, men jeg synes det blir litt for lett å fokusere på prikk fremfor mål. Hvordan det virkelig vil fungere, ser jeg først når det dukker opp et dyr og det er så mørkt at det er vanskelig å se noe.

 

Var ellers litt skeptisk til valg av ammunisjon. .222'en har "mistet" siktet sitt, og fremdeles etter to uker, har ikke de nye ringene til Diavari V'en kommet fra ABC-fritid (stod at de var på lager, bestilte, og har enda ikke kommet, to uker etter. Avbestilte dem i sinne, så nå blir det ikke noe på den i uoverskuelig fremtid...), så den endte på den nye rifla en Browning X-bolt (var skutt inn på den fra før, og sitter i Leupold QR). Men, jeg hadde kun Sierra Matchking 168 grs tilgjengelig og innskutt. Regnet med at hullspissen kunne gjøre litt jobb, så satset på at det skulle gå greit om en rev skulle innfinne seg. Om resultatet på haren er "normen", er det ingen fare. Stakkaren ble nesten delt i to og omtrent vrengt. Traff den midt på ryggen, og ca ti cm av den var borte i et knyttnevestort hull. Den døde selvsagt i smellen. Ikke hadde jeg med kniv heller, men det var jo bare å stappe hånda inni den og rive ut innvollene. Småmakabert, men det funket. Pussig nok var alle innvollene hele, og lite kjøtt gikk jo til spille og, så nå er det haregryte på gang etter hvert. :-) Min aller første hare, for øvrig. Har latt være å skyte disse før. De er ehm... litt for nusselige... :oops:

 

Fikk kjeft av fruen for å ha skutt den og! "Dakar pene harepusen - dust!" :oops: Jentungen på tolv løp ned og så på "liket", som var omtrent delt i to og i en litt makaber tilstand, løp og hentet iPaden, tok bilde og la det ut på Instagram. Hun syntes det var bra jobbet. Bor en liten jeger i henne. :)

 

Så fire ting har jeg lært av helga (mer erfaring trengs):

1: Har man topp optikk, er lys omtrent unødvendig.

2: Sierra Matchking 168 grs i .308 er fullt brukbart til rev (om hareresultatet er representativt), om man ikke har mer effektive "eksplosiver" for hånda.

3: Drittvær med regn er mer plagsomt enn effektivt.

4: Jeg tør ikke skyte hare mer, for husfredens skyld... :lol:

Link to comment
Share on other sites

 

Natt til i dag, søndag, gikk mye av tiden med til å kjøre rundt og se på forskjellige jorder og lokke ved fire av dem, men været... Tidvis bøtter og spann med regn og kraftig vind. Til tross for fullmåne, var det rimelig mørkt. Elendige forhold, med andre ord.

Dumt spørsmål, virkelig, men har tenkt meg ut å lokke nestehelg.

Fant du deg bare 4 jorder og lokket ivei? :mrgreen:

Blir ikke grunneierene hissige? :shock:

 

Er mange fine jorder rundt om i bygda jeg kunne tenkt meg å skutt rev på :D

Link to comment
Share on other sites

Skjøt min første rev i går rett før midnatt. Har sittet ute i glugga flere ganger i vinter uten hell. De siste dagene har jeg hørt mye aktivitet i forbindelse med parringstiden. Hørte låt rett utenfor soveroms vinduet så løfta fram 222. og etter 5 min dukket det opp en liten hannrev på jordet. Så flaks skal det nesten ikke gå ann å ha :-) Skal ut å sitte i glugga nå, virker som reven er virkelig på hugget.

Link to comment
Share on other sites

Har grunneieres tillatelse ja. Dvs kompisen har det, så jeg var med han.

Skjønner. Da får jeg skaffe meg en ny venn eller to så kanskje det blir rev :lol:

Hvordan går det med dere som har dristet dere ut på lokkejakt? Hadde vært morro å prøvd igjen, har aldri fått inn rev på critr call'en, men nå som jeg har sett div. videoer så skjønner jeg hvorfor :mrgreen:

Er vel kanskje muligheter langs elver og, trekkrute for mikkel (?) for oss som ikke har venner med jord... Reven rasker over isen, sies det vel. Ser frem til helga, knall og forhåpentligvis fall!

Link to comment
Share on other sites

Mange andre som har veldig lite aktivitet på åta for tiden?

Er i nord har det ikke vært snø siden tidlig desember, har vært bar mark siden, og siden da har det så og si ikke vært noe rev. På nesten 3 mnd har jeg bare fått 2 bilder av rev, mens før var reven der opptil flere ganger pr natt både tidlig vinter/høst og forrige sesong.

Link to comment
Share on other sites

Da jeg gikk på landbruksskolen på Gibostad i "gamle dager" prøvde vi ut mye forskjellig åte. Vi hadde god tilgang på både høns og geitkje. Min erfaring og flere med meg var at høns og annet åte gikk ned på høgkant mens kjeene lå urørt. :forvirra:

Reven rørte dem ikke. Nå er det nødvendigvis ikke slik at reven har like matpreferanser over alt, men Senjareven likte ikke kje......i gamle dager :lol:

Link to comment
Share on other sites

Begynner så smått å få litt trafikk i nærheten av det nye åte (første året ny plass). Virker som den har vent seg til lyset så da gjenstår det bare at den kommer helt inn å begynner på selve åte. Hvis ikke det skjer så får jeg prøve å slukke lyset litt før neste fullmåne. Mistenker at det er en lur revirhanne her.

Link to comment
Share on other sites

V-max: ja,det viser vel det jeg sier om at det ikke finnes noen regel uten unntak. Erfaringene med kje(for mange år siden) viser vel mest at reven foretrakk høns og slakteavfall foran kje. Hadde kje vært eneste og beste tilbud hadde den nok tatt for seg :lol:

 

Her er det forbannet stille på åta for tiden. Det har helt klart blitt mindre rev i området, men finner fortsatt en del spor i området. Ser en del store spor i området rundt åta. Lurer på om det kan være en stor revirhanne/veteran som holder de andre unna åta? Har drevet lokkejakt siste tiden med bedre resultat en på åta....men plutselig........ Kanskje i natt :D

Link to comment
Share on other sites

Her har det vært dødt siden rett før jul. Men, det kom sporsnø i natt, og turen i dag var oppløftende. To rever (gikk omtrent i samme spor) i nærheten. Den ene hadde vært 5 m. nedom åteplassen. Akkurat nå driver jeg litt vedhogst ved åteplassen, men satser på at det er mer normalt enn mye annet... :D

Link to comment
Share on other sites

Barmark og stort sett plussgrader er dårlig for åtejakten, når en legger til parringstid så har det vært lite trafikk på åtet i det siste men begynte å legge ut mer åte forrige helg.

Hele uken så har det vært rev utpå i 04 tiden men siden jeg har jobbet kveldskift nøyde jeg med å konstatere at biltemavarsleren fremdeles virker fint og når jeg kom hjem rundt midnatt torsdag og klar for helg satte jeg vinduet på gløtt og klargjorde howa'en i 308.

Riktignok, litt over fire gikk alarmen og børsa ble ladd med sierra gameking og jeg tok oppstilling i vinduet, det gikk vel 2 minutter før mikkel igjen tok turen inn på åtet og denne gangen for siste gang, han rakk rundt 20 meter før han ble liggende.

Link to comment
Share on other sites

Du må bare ha stor nok is og stort nok jorde, så går det nok bra.

Lettere for å bli ferska om en lokker på "trange poster"

 

Lykke til....uansett stor eller liten is evt stort eller lite jorde.

Fant to geniale plasser -> Åpent og fullt av spor, men mikkel kom ikke :( Prøvde å gjøre alt etter kunstens regler, men har kommet mye dypsnø så er veeeldig baskete. Meldt +grader til uka så satser på skaraføre. Da blir det vel større muligheter!

 

Er vel kanskje ikke helt tiden for å få inn rev på lokk nå heller, ser ganske få som poster bilder av lokkeskutt rev/ OT rev skutt i drev - Virker jo som alle her slasker seg i åtabua si :mrgreen:

Sies vel at det er den mest effektive jaktformen for utynning av bestanden dog :wink:

Link to comment
Share on other sites

Sitering av overforstående innlegg er slettet jmonsen

 

Min lager ingen lyd, men det røde lyse har jeg teipet over så ikke reven skvetter til når den lyser pga bevegelse. Sensoren har forresten vært ute nå i alt fra -32 grader til +5 å regn i 7 uker. Funker enda :-)

 

 

Sendt fra min Sorry ZR

Link to comment
Share on other sites

Bruker driveaway jeg også, er 5 året jeg har den ute nå. Så jeg kan stå inne for at den tåler mye juling.

Har åtet ca 110 meter fra her jeg sitter, å den har ikke problemer å ta inn signalene.

Om jeg skal finne noe negativt ved denne, så må det være at det bare er to styrker på lydsignalene .....høy å j...lig høyt :)

Strømforbruket er ca et batterisett pr sesong

Link to comment
Share on other sites

Ja, ja. Nærme rev nå i kveld. Satt på trammen sammen med valpen. Hørte/såg noe som kom ned skråninga 15-20 m fra der vi satt i bra fart. Trodde det var katten vår. Men i det den kommer inn lyskjegla ser jeg at det er en rev! valpen fikk fart på seg og jagde reven like raskt tilbake :D

Artig opplevelse. Håper det blir besøk på åta snart nå.

Link to comment
Share on other sites

Ser frem til helga, knall og forhåpentligvis fall!

Ble ikke som jeg håpet på forrige helg...

Hvordan er det å lokke når brunsten står på? Er reven bare interessert i kos i denne perioden :?:

Helt utrolig at jeg ikke så noe, perfekt post full av trakk ved en gammel søppelplass :evil:

Lurer på om det er noen vits å prøve til igjen snart, eller om det blir å traske inni vakebua... Hadde vært morro å fått litt suksess med disse dyre superfløytene :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Ser fremover til neste fullmåneperiode, hadde rev 3 dager på rad på viltkameraet på åte...

Nå gjelder det og øke og spre fóringen fremover, og håpe at fullmåne perioden ikke blir ødelagt av skyer...ingenting hadde passet bedre med en hel uke i super og flott måneskinn :-)

 

Da er det kos og sitte i bua og se og følge med, en liten matbit, vann og kaffi :-)

Link to comment
Share on other sites

Det ble ei voksen tispe på lokk i kveld. Kom på "hundeleke-trøndermusa".

 

735a63b9cb42c770aa8c030506cb8b6d_zpsa87758d2.jpg

 

Ellers hadde jeg rev på hytteåta i helga, men fikk den ikke for skudd. Bilen til hyttenaboen havna i skuddlinja. Fikk meg liksom ikke til å perforere forskjermen på den sorte fine Passaten hans..... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Reven begynner å frustrere meg, har gått etter den i dagesvis nå og prøvd å lokket. Både med fugleskrik, musepip og Clausen-fløyta. Men den viser seg ikke. Så er den frekk nok til å ta åtet mitt som jeg har hengt oppe i et tre. Jeg forstår ikke hvorfor den ikke kommer på lokk. Brunsten tror jeg er over, for det er en stund siden jeg har hørt reven skrike nå.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet ikke om det gjelder eksakt i ditt tilfelle, men føler jeg har prøvet og feilet mye med lokking og lært den harde og tunge veien :-)

 

Lokket og herjet på forskjellige steder, hvor jeg jakter rev, ved minst to anledninger kom reven en totalt annen plass fra en hva jeg tenkte var mulig...det medførte at den oppdaget meg med syn og lukt, og skydde nok plassen i veldig lang tid etterpå.

Det og lokke i nærheten av åteplass har jeg sluttet med, og når jeg lokker nå, og ikke ser, eller får noe, holder jeg meg borte i en mnd eller to, og lokker da andre steder hvor jeg jakter rev. Jeg tror det ikke er bra, at om man lokker i området og reven er der, og skjønner tegningen, så vil det være veldig vanskelig og få den. Klart man kan være heldig og få en rev som ikle har fått dette med seg, men etter og ha prøvd og feilet for min egen del, føler jeg nå ting går mye bedre.

Jeg lokker maks 20-30 min, kommer det ikke noe da, la jeg plassen være i fred fra lokk. Evt kan det legges ut åte litt i fra der hvor man lokket.

Men det er nok ingen fast fasit på revejakt, alle har sine metoder og gjør ting på sin måte. Og mye fungerer. Lykke til med fortsettelsen :-)

Må til helgen flytte en av åteplassene mine 300 meter...pga bonden skal så gressfrø, men tror det går fint, mye fugl som lager godt med lyd, i tillegg er dette nærmere skogen, hvor reven ser at den har en fluktmulighet! Og som om ikke det var nok, får jeg nå og mulighet til og montere lys på vegg :-)

Link to comment
Share on other sites

Skutt 3 rever til nå, endelig ordentlig føre over her, så det går an å lokke litt igjen, ventet lenge nok nå syntes jeg :winke1:

 

 

skutt ei tispe for ei ukes tid siden, skutt 18:30 begynte å bli greit mørkt !

 

t6w0wh.jpg

 

 

skutt en forholdsvis stor hannrev på lokk søndag, er nok en av dem største jeg personlige har skutt.

 

123mcd0.jpg

 

ayowmd.jpg

 

hannen skutt med RWS helmantel.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...