Jump to content

ko-stens

Members
 • Content count

  4,888
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

ko-stens last won the day on April 20

ko-stens had the most liked content!

Community Reputation

50 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Noen som har vært til fjells i Hedmark etter fjellørreten i sommer? Er det egentlig noe poeng å ta seg en tur nå? Har vel vært tredve pluss og lite vind der og nå! Masse gress i tjernene og lite vann i elver og bekker? Masse mygg og knott også, kanskje? Jeg reiser som regel oppi Østerdalen eller Rendalen. Hadde det enda kommet litt ruskevær! Fælt å klage på en solrik sommer, men det blir av og til for mye av det gode og! Min erfaring er i hvert fall at ruskevær gir fisk, mens sol og blankt vann bare er stusselig.
 2. ko-stens

  Våpen til revejakt

  Gå for .222 eller .223. Da kan du jakte bever og rådyr i tillegg, pluss at de også er kurante til toppjakt på tiuren. Finn rifle med låskasse tilpasset kaliberet, ala CZ527 eller Howa mini.
 3. ko-stens

  Billig pick up med 4x4?

  Jaja, denne tråden ble visst ikke særlig aktuell i år, ser det ut til... Hadde service og EU-kontroll på BMW cab'en i dag, og der må bremser og dempere byttes. Fjorten tusen i tillegg til service og EU blir til sammen tjue tusen. Og når fruen har byttet ut X3'en med en X4, er det enda mer uaktuelt å bruke hennes til jakt og fiske også. Med andre ord spøker det veldig med tanke på den slags aktiviteter i år. Kan jo hende jeg kan få skyss et par turer, så helt dødt blir det kanskje ikke.
 4. ko-stens

  Hjelp min kjæreste vill ha engelsk staff

  Kleine Münsterländer regnes jo som en allsidig jakthund som kan læres opp til forskjellige typer jakt. I hovedsak brukes den på skogsfugl her i landet, så vidt jeg vet, men den kan læres opp til andre typer jakt også. Om en fuglehund også samtidig kan fungere på jakt på andre viltarter, som rev og hjort, feks, er jeg usikker på. Les mer her: http://www.munsterlender.net/
 5. ko-stens

  Hjelp min kjæreste vill ha engelsk staff

  Hva med springer spaniel? Mellomstor, støtende fuglehund, god apportør, brukes mye i hundesport som agility og er ofte brukt som narkotikahund. Den er også en god familiehund og turkamerat.
 6. Dette tok jammen meg lang tid, men endelig har vi fått kommet oss til lerduebanen for en test. Frøkna prøvde hagla før den ble tilpasset, men da uten særlig treffprosent. Husker ikke om hun traff i det hele tatt, egentlig... Nå var det greit å ha hagla i anlegg før "JA!" på banen, slik at hun får lært seg svingen lettere i stedet for å kaste den til skuldra for så å bomme. Det endte med 14 treff på 25 skudd. Begynte med treff på første, men så ble det seks bomskudd på rad. Ble litt frustrert og grinete, men så begynte det å sitte, og det ble faktisk seks treff på rad etterpå. Det ble til slutt egentlig en positiv opplevelse. Med halvautoen ble det vel sånn ca 8 - 10 treff med samme teknikk, så her kan det hende vi har noe på gang. Ting tyder på at hagla passer ganske bra. Må nok justere ned kolbeforhøyeren litt, for hun fikk en del juling av kolben. Mulig den var litt høy slik at hun måtte klemme kinnet ekstra hard ned? Det blir i hvert fall flere turer på banen utover sommeren, så får jeg ta med umbrakonøkkel og justere ved behov. Og det kan sikkert far hennes nyte fordel av og... Jeg hadde 15 av 25 med min Merkel 16/70. Da med vanlig teknikk. Har nok litt å hente her, men det var lovende, for i fjor traff jeg av en eller annen grunn ikke over 8 - 9. Tror nok mer konsentrasjon gjorde susen. Skuddene jeg bommet på ble enten for raske, eller så ble det for omstendelig sikting. Har nok en tendens til å svinge greit, men stoppe opp og skyte i stedet for å fortsette svingen. Litt for mye rifleskyting, på en måte. Det tror jeg gjelder henne og. Overhørte gjennom hørsevernet et par eldre skyttere som stod bak og fulgte med henne litt. De kommenterte i hvert fall et par ganger at "der satt svingen bra". Vi gleder oss til høsten nå, for trua er i ferd med å komme.
 7. ko-stens

  Steiner Ranger/Kahles

  Er nok litt smak og behag, men dersom synsfelt og vekt er avgjørende, er jo Kahlesen det du bør velge. Er det til rent skumringsbruk, vil jeg anta at Steiner-siktet er best dersom den optiske kvaliteten er ganske lik. Kjøpte selv et CSX 3-12x56 på tilbud i vinter. Helt greit sikte, det, men jeg må ærlig innrømme at jeg misliker retikkelet som er i andre billedplan da det blir veldig tynt. Har et Zeiss Victory 2,5-10x50 med lys og medforstørrende retikkel. Er mer glad i det. Vanesak, tenker jeg, men sånn er det nå for min del. Vurderte faktisk å selge Kahlesen pga retikkelet, men herregud, jeg får gi meg med siktetullet mitt snart... Så jeg beholder det!
 8. ko-stens

  Kjøpe kikkert sikte fra ebay?

  Skal du ha kikkertsikte primært til hjortejakt, ville jeg sett etter et europeisk merke. Du finner mye bra, brukt på Finn.no. Koster mer, men de er til å stole på. Den du har linket til på Ebay er så langt fra Zeiss som det går an å komme. Juks og fanteri, enkelt og greit. Ta deg råd til denne: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=123830371 Har selv prøvd maken på hjortejakt i skumring. Holdt i massevis. Denne har ikke lys, men med medforstørrende retikkel kan du drive på ganske lenge uansett.
 9. Brodern har plukket frem en støvete gammel sideligger, Sauer&Sohn i kaliber 16/70 som han kunne tenkt seg å prøve litt på jakt til høsten. Han har faktisk ikke jaktet siden mot slutten på 1980-tallet, men har lyst å bli med et par kompiser nå. Går ut i fra at dette kan være kurant å prøve seg med før han kjøper seg noe nyere. Hagla er merket blant annet 1264, pluss en haug andre stempler som jeg ikke aner hva betyr. Tipper det er måned og år den er produsert. Men han finner ingen merking om trangboring. Jeg har bedt han måle diameter innvendig i løpene i snuta, og da fant han målene 16,2 og 16 mm på hhv høyre og venstre løp. Vet ikke hvor nøyaktig det er. Hva slags trangboring kan dette være? Legger ved noen bilder av vidunderet. Er det noen av stemplene som kan si noe om trangboring?
 10. ko-stens

  Billig pick up med 4x4?

  Har abstinenser her... Vitaraen holdt på å ende sitt liv da et rådelager førte til motorhavari sånn fort og gæli. Stempelet må ha løsnet i sylinderen og slo rett oppi toppen. Annonserte den som delebil på FB-gruppa, men en der ville gjerne prøve å bytte motor, så han fikk med seg bilen for vrakpant pluss fem lapper for hjulene. Vemodig å selge den, men jeg vet ny eier kommer til å gjøre mye for å få den på veien igjen. Han kjøpte til og med motor før han hentet bilen! Håper den overlever, i det minste. Nå spørs det muligens om jeg kommer til å gå for pick up likevel. Ser litt på tekniske data, og jeg synes de blir veldig store alle sammen. Fem meter tar plass. Jeg har ikke verdens største gårdsplass, så en mer kompakt bil hadde nok vært å foretrekke. Ser litt på kort Pajero, feks. Dette er jo en bil jeg har kjennskap til. Denne er ca fire meter lang. Litt liten, kanskje, men likevel nok til å få med fangsten min, i hvert fall. MEN, så fant jeg noe "rart" på Finn.no... Subaru pick up ! Denne hadde jeg helt glemt eksisterte. Denne er bare 436 cm lang, og da blir den jo ikke så dominerende på gårdsplassen heller. Men et par utfordringer er det jo her også, selvsagt. Dt er ingen muligheter for å få med noen baki, og jeg ser det kan bli en case med å få med bikkja en kald vintermorgen uten at han fryser ihjel i buret, men dette ting kan en kanskje få til en løsning på. Har alltid likt denne sære bilen, og i og med at det er veteranbil, koster den jo ikke mye verken å forsikre eller i årsavgift/trafikkavgift. Tredve lapper er nok for en så gammel bil, men Subaru har jo et bra 4x4-system, og denne har også manuelt system, noe jeg synes er best selv. Mangler litt bakkeklaring, men det kan en kanskje gjøre noe med. Blir nok uansett ikke denne, for jeg må nok bestikke fruen med et eller annet over lengre tid først... Muligens ny konebil (BMW X3 eller X4) først, så dyr ferie, så en måned med permisjon uten lønn... Tja... Galskap å kjøpe en bil til, kanskje...
 11. Det har plutselig slått meg at bikkjeboffen snart runder 8 år! Tida flyr så altfor fort. Er ikke mange månedene jeg skrev om hvordan den lille valpetassen oppførte seg, virker det som, men sånn er det nå... Han er i god form, i godt hold (har fått litt slankefor i vinter og vår), er i godt humør og er i normal aktivitet. I hans eget hode er han fremdeles ikke mer enn et par år, selv om snuta er grå. Det går i turbofart så fort han får fri fra båndet (ikke nå da, pga båndtvang, selvsagt), så helsa er det ingenting å si på. Han har faktisk aldri vært dårlig på noe vis, annet enn en øyeinfeksjon han fikk før han var ett år. Burde jeg gå over til seniorfor? Han virker jo ikke som noen senior, akkurat. Leser på nett at mellomstore hunder kan regnes som senior fra 7-årsalderen. Edit: Glemte å nevne rase... Han er en mellomstor breton hannhund og veier pr i dag ca 18 kg.
 12. ko-stens

  Myggmiddel for hund?

  Såpass ja. Da får jeg styre unna til det blir et større problem enn nå! 😲
 13. ko-stens

  Myggmiddel for hund?

  Ok. Takker for tips. Var usikker på om middel for mennesker er sunt for hunder. En liten dusj med myggspray kan kanskje funke. Skal spandere på flåttmiddel. Har heldigvis ikke vært noe flåttproblem her på indre østlandet hittil, men de dukker vel opp oftere og oftere her og. Har aldri måttet plukke flått før. Greit å redusere mulighetene for det og.
 14. ko-stens

  Myggmiddel for hund?

  Det ryktes at det er en og annen mygg i fjellet her i sør i år. Lånte bort boffen i helga til en kompis som skulle på telttur med kjæresten. Det endte med at de måtte flykte hjem. Ikke bare de ble stukket halvt ihjel, boffen led også veldig. Så hva bruker dere på disse pelsdyra? Er en breton det her.
 15. ko-stens

  Noen med peiling på bilmotor? Vitara 1,6 16V

  Liten oppdatering... Nå er det faktisk slutt på motoren. Dette tullet med lugging/nøling har nok noe med kjølevanssensoren å gjøre. Nappet ut den, og motoren gikk nesten bra. Noe nøling ved mye gass, men fullt kjørbar. Helt til fredag 1. juni. Kjørte fra jobben, og plutselig begynte det å klapre skikkelig i en ventil. Stoppet og lyttet. Motoren gikk for så vidt greit, selv med seriøs tikking. Satte meg inn og kjørte en kilometer til. Da skjedde det visst mer. Plutselig ble det en helsikes bankelyd blandet med rasling. Mistet futt, og da parkerte jeg den likegodt. Fikk den hjem og skrudde av toppdekselet, men alt ser bra ut. Motoren høres ut som et steinras. Forståsegpåere hevder det har røket et rådelager. Så nå står bilen godt parkert utenfor huset og venter på ny eier. Solgte den for vrakpant... La på fem tusen for hjulene, så da ble det åtte tusen totalt. Kunne nok fått mer med litt tålmodighet, men akkurat den er slutt. Hadde det ikke dukket opp noen i løpet av en uke, hadde den endt som spiker. Ny eier har plan om å bytte motor, så kanskje den lever en liten stund til. Jeg orker ikke dille med den lenger! Video med motorlyden - det høres mye verre ut enn på filmen!
×