Jump to content

ko-stens

Members
 • Content Count

  5,074
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

ko-stens last won the day on November 24 2019

ko-stens had the most liked content!

Community Reputation

167 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ko-stens

  6.5 Grendel

  Noen som har prøvd Federal Fusion 140 grs? Er på jakt etter ny kule som kan passe til rådyr.
 2. Jeg har en slik. Kjøpte for å se om dette hadde noe for seg. Den virker som den skal, men passer ikke bra til rifler med flat underside. Jeg har Boyds AtOne-stokk som er flat/rett under. Den festes gjennom reimfestet med en klemme som går gjennom festet og skrus fast. Det blir noe "kladdete" og tungt om man skal ha den med på jakt. Resultatet er at min ligger i en skuff og bare tas med på skytebanen en gang i blant. Skal rifla brukes med tofot på jakt, hadde jeg valgt noe ala denne Stoney Point-saken. Jeg hadde slik en gang. Var kjempefornøyd med den selv. Enkel å bruke, lett å ta på og av og lett vekt. Hadde den helt til jeg glemte den igjen på skytebanen... Og siden har ingen sett den! Dette er altså den jeg hadde: https://storfangst.no/produkt/skytestokk-tofot/stoney-point-rapid-pivot-bipod-sittende-modell (som også er lenket til lenger opp i tråden). Bare pass på ikke å glemme den noe sted...
 3. De sporene/ripene rundt hylsa kan være fra graderingsverktøyet. Når du avgraderer hylsene kan det hende du gjør det litt skjevt. Da kan du komme borti hylsa og ripe opp med bakre kanten av verktøyet. Hadde akkurat slike spor jeg og, og det var årsaken til at mine fikk slike. Dette var med «avgraderingshetta» til Lee. Legg merke til om du får slike spor etter første skudd.
 4. Ssang Yong Rexton? Hyundai Terracan?
 5. Opplevde noe litt pussig i dag, så får nesten høre... I dag begynte det som før på skytebanen, med 45 - 60 mm, med fire forskjellige kuler og kulevekter og ladninger og masse frustrasjon. Men plutselig, de tre siste seriene ga meg hodebry. 25 mm (tre skudd uten demper), 28 mm (sju skudd med demper) og 33 mm (12 skudd med demper og annen skytter, som bannet tre ganger over mirage, og de tre skuddene var heller ikke så godt med i samlingen, som var 19 mm på 9 skudd utenom disse). Dette var den samme kula (Lapua Scenar L 120 grs), som har vist seg minst dårlig med stort sett "jevne" samlinger mellom 30 og 40 mm fra før, med enkelte tettere. Til sammen har rifla gått kanskje 500 skudd nå. Har jo byttet "alt" unntatt pipa, så i dag var det siste sjanse for dette spettet med høl i før evt pipebytte. Men nå ble jeg plutselig usikker. Kan det hende at pipa trenger litt slitasje før den går bra??? Det høres jo rart ut, men en liten del av historien er at børsemakeren (som har kronet pipa på nytt pluss beddet stokken) sa at kula kun er borti bommene i en ca 20 cm lang del midt inni løpet. Kan løpet ha blitt slitt nok til at kula nå har full kontakt gjennom hele løpet? Det høres rart ut på så få skudd. Nå gikk jeg tom for skudd, så fikk ikke prøvd mer i dag, men får vel nesten ta en tur til når jeg har fått ladet opp flere. Ble over 90 skudd i dag. For øvrig var dette dagens beste resultater: Scenar 100 grs: 45 mm (64 mm på 7 skudd) Scenar L120 grs: 19 mm (9 skudd, tre slengere ga 34 mm på 12, men skytteren, ikke meg, mente mirage fra demperen ødela for de siste skuddene). jeg fikk 28 mm på 7 skudd. 25 mm på 3 skudd uten demper. Lapua fmj 144 grs: 44 mm på 11 skudd. Hornady SST 123 grs: 45 mm på 4 skudd Egentlig er ikke noe av det her spesielt å rope hurra for, men jeg vet i hvert fall hva jeg ikke skal ha av kuler senere, og det er Scenar 100 grs og SST 123 grs. De nekter plent å gå bra. 120 grs gir noen håp innimellom. 144 ga meg egentlig ingen svar. Prøvde først bare tre (hadde bare 11 kuler) som satt litt her og der, så peiset bare på resten. Det går nok mot pipebytte hos Rafdal, men jeg får jo prøve litt til med 120 grs, i det minste. Legger ved et par bilder av blinkene... Et par steder på den andre ser det ut som om det er skutt med hagle. De er fra CZ455 i sidevind... På den første blinken er det to skudd i senter, mens ett sitter laaaangt nede til venstre. Det var for å finne skiva. Har satt på 20 MOA-skinne og rotet det til skikkelig med klikkene før skyting! Har nå mellom 130 og 140 klikk opp, mot før drøye 80. Har også byttet underbeslaget siden sist jeg var på banen, i tillegg til at stokken er beddet for fjerde eller femte gang, denne gangen av børsemaker. Han kronet også pipa på nytt. Det går vel mot ny pipe, men jeg synes jo det var rart at den plutselig begynte å samle greit. Konklusjon: Denne rifla blir jeg ikke klok på!!!
 6. Jaggu har dette tatt tid! Endelig kom delene fra Kinneys i posten i dag, etter nesten en måned. Bestilte Warne 20MOA skinne og DIP underbeslag derfra 8. mai. Svindyrt til slutt, for det ramlet visst på tollgebyr og moms i tillegg... Men nå er nå i hvert fall delene montert. Da er det bare å lade opp noen skudd med tyngre kuler, skyte inn på nytt og se hvordan de går. Har fått noen 144 grs av en kompis som skal prøves. Har 120 grs Scenar L, men den har vært ustabil den og. Er vel et skudd i blinde å tro at skinna kan utgjøre noen forskjell, men da har en i det minste prøvd. Funker ikke skiten nå, blir det pipebytte... Nå er jo alt annet sjekket, fikset eller byttet. Jeg MÅTTE jo ikke bytte underbeslaget, men når de først hadde det inne, bestilte jeg. Da jeg tok av det originale plastrælet, så jeg at det hadde sprukket i det ene skruehullet, så det var vel greit å bytte! Blir det løpsbytte, blir det vel Lothar Walther-pipe, tenker jeg. Det er et relativt rimelig alternativ. Fått pris på mellom fem og seks tusen ferdig gjenget dersom børsemakeren slipper å kjøpe brotsj (han må låne, ellers blir det en del dyrere). Det er vel en kurant pris, eller? Samtidig frister det med Lilja-pipe til et par lapper til om en først skal skifte, men det finnes grenser for hvor dumt det er å sminke en slik gris... Merker sikkert ingen forskjell uansett!
 7. En kompis av meg fant "noe rart" under opprydning hos en slektning, et Schous dioptersikte. Noen som vet om noe slik er verdt noe? Det ser komplett ut, med strøken eske.
 8. Jeg har en 2004-modell selv. Enkel og solid bil som tåler litt juling og er ikke veldig utsatt for rust, utrolig nok. Litt lite plass om flere enn to skal på tur, men har man takboks går det greit. Null til hundre måles på kalenderen, ikke stoppeklokka, og begrepet fylleangst har fått en ny og utvidet mening. Min, som er 2 liter bensin, bruker over literen på mila i snitt (1,15 l/mila det siste halvåret). XL7 kan jo være verdt å se på. Dette er en Grand Vitara (fra før 2005) som er en halvmeter lenger, med enkelte forskjeller. Vær obs på at dieselmotoren på disse ofte har hatt problemer med dyser. De er ikke gode å få skiftet. Bensinmotoren, 2,7 liter V6 er tørst, men er også driftssikker. Grand Vitara fra 2006 er en mer moderne bil enn GV/XL7. Kjenner ikke stort til den, annet enn at den har en annen dieselmotor (Renault 1,9-liter om jeg ikke tar feil). Denne kom også med 2 liters bensinmotor, men vet ikke om det er den samme som i min (som altså er kjent for registerhavari). Den har i hvert fall høyere effekt (140 vs 128 hk). Ellers, hva med Volvo XC70? Den er jo ganske høyreist, har god plass og har 4x4. Den fra før 2008 begynner å bli relativt rimelig. Den senere utgaven holder seg litt vel godt i pris. Det er i hvert fall en bil som knuser rammebilene på komfort.
 9. Hva slags Diavari er det? Classic eller Victory? Victory var toppmodellen før HT (som kom ca 2012). Vanlig pris på Finn.no er 9 - 10 000,-, da gjerne med noen bruksmerker, men fine linser. Noe dyrere om det er fullstendig strøkent og har lys og ASV. Classic var modellen nærmest Victory. Bruktprisene bør ligge et par tusen under. Det er fremdeles et veldig bra sikte, men ikke helt i samme klasse som Victory.
 10. Kan det være skruen i midten som har løsnet på seg? Blir den skrudd for langt ut, virker det ikke som det skal, og skuddet går av. Skjedde flere ganger på den jeg hadde. Var bare å skru den inn igjen, så var det i orden. Den var rimelig løs på min, i hvert fall, så jeg måtte stadig vekk skru den inn. Jeg endte til slutt med å sende rifla til Rafdal og fikk satt på Timney-avtrekk. Det gjorde rifla mye bedre å skyte med, syntes jeg.
 11. Ser at Børselars har Kahles K312 (uten lys, så sikkert ikke siste modell) til 13 500,-: https://borselars.no/k312i-3-12x50-34mm Litt OT, egentlig, men hva er greia med lys i langholdssikter? Jeg innbiller meg at lys for de fleste er noe man trenger i skumring. Har selv en slik K312 uten lys, og jeg kan ikke si jeg føler jeg burde hatt det. En kompis har en K312i, med ca samme retikkel, men med lys da. Kjempefin den og, selvsagt, men lyset, hvorfor?
 12. Fant den på Outerimpact.com, men der var den ikke på lager. Fant i stedet på Kinneys Shooting Supplies, så da er det en Warne 20MOA skinne på vei. Det havnet visst et DIP underbeslag i aluminium i handlevogna og... Da slipper en å være livredd for at plasten rundt skruehullene skal sprekke. Fikk kjapt beskjed om at delene var postet og på vei, så det her går vel ganske kjapt. Nå gidder jeg ikke stresse med rifla på en stund. Den siste uka i beverjakta avlyser jeg. Det er jo så å si ingen ferske spor etter dyr, så da skal de få som eventuelt er igjen få fred fra meg. Så jeg venter på deler og bestiller opp litt tyngre kuler og tester litt nå og da, tenker jeg. Til slutt blir det vel bra!
 13. Er det forresten noen som har tips til sikker butikk å bestille picatinnyskinne til rifla fra? Vertebrae hadde to dagers leveringstid. Bestilte 15. mars, men har fremdeles ikke fått den. Ingen svar på eposter, telefon, smser eller FB-meldinger. Har sendt ny epost og kansellert bestillingen. I tillegg lurer jeg på kuler over 120 grs som kan gå godt i rifla. Må jo prøve litt til, selv om det kanskje går mot pipebytte om ikke "tunge" kuler går bra heller. Børsemakeren var jo ikke imponert over den, akkurat.
 14. Liten update. Da har jeg vært hos børsemaker med rifla for å få den kronet på nytt og få beddet stokken på nytt. I dag var det tid til å prøve den noen skudd, i og med at jeg skal ha den med på beverjakt. Resultat? Omtrent som før. Gjennomsnittet på samlingene er ca 30 mm. Det er uholdbart dårlig til toppjakt. Nå gjenstår bare å prøve tyngre kuler. Ellers vet jeg ikke hva jeg gjør.
 15. Har selv en Howa Mini, men i 6,5 Grendel. Grei presisjon fra eska, men er tydeligvis kresen på hva som serveres av kuler. Mange klager over elendig stokk og bytter ut den med noe annet. Rifla er ellers preget av billig plast i underbeslag og magasin. Magsinutløseren er for lang, og det skal ingenting til før magasinet er borte. Ikke er det spesielt bra med tanke på at det stikker ut så mye som det gjør. Kanskje ser det kult ut for noen, men det er i veien for min del. Jeg har brukt Dremelen og kortet det ned til det tar tre skudd (femskudds i Grendel og 7,62x39, mens det er 10-skudds i de mindre kalibrene). Det som er positivt med rifla er at den er nett og lett, og stokken er god å holde i, med gode grep. Låskassa passer til små kalibere også, noe slettes ikke alle andre produsenter har. Tikka T3 har lang låskasse uansett. Vet ikke hvordan T3X er. De har boltstopp for å unngå å måtte dra sluttstykket så langt og har tilpasset magasin for de små kalibrene. Konklusjonen min er at Howa mini er en overpriset billigrifle, enkelt og greit.
×
×
 • Create New...