Jump to content

rustfritt

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by rustfritt

  1. Svarer litt seint I fjor hadde jeg åte, utfor gårdstunet. Denne hadde jevnlig besøk at gårdshunden (Lapphund), som gikk og pissa overalt og spiste seg god og mett, hele vinteren der, men han sov inne i hus om nettene. I tillegg var gjeterhundene til naboen på besøk av og til, men reven kom likevel på nettene og tidlig morgen. Her bryr revene seg lite om gårdshunden. Hvis de bryr seg, er det fordi de terger han til å løpe etter seg. Skjedd flere ganger i høst, midt på dagen, at reven kommer for å terge hunden. Fikk ikke åta ut før i går, så gjenstår å se om det blir likt i år, da det er en ny hund på gården
  2. Det ble 19 på åta siden oktober. Litt rart egentlig, da vi ikke har sett rev i området i sommer. Vanligvis ser vi dem på jordene i løpet av sommeren, eller på fjellet i løpet av elgjakta. Lokkinga har gått heller dårlig Jaja.. Kanskje min første lokkerev blir neste sesong.
  3. I natt var det endelig rev på åta igjen. Jeg var på plass med 6,5'en så der ble den. Men kan dette bety at løpetiden snart er over? Har ikke hatt rev som har spist på åta på lenge nå. Holder til i Øst-Finnmark, om noen her inne har erfaringer i området
  4. Bør jeg lokke nå, i løpetiden, eller vente til den er over? Tenker hvis man bruker opp lokkeplasser, på å lokke, hvis reven ikke bryr seg om hareskrik. Var ute en økt nettopp. Optimale forhold og mye spor i området, men så ikke rev. Stort åpent område ned i vinden, så skulle ha sett noe om det var rev.
  5. Takk for svar. Nå er det mildvær i området. Snøen smelter og det er god vind fra sør. Dette er vel heller ikke helt positivtme tanke på aktiviteten?
  6. Noen som har tips for å få inn rev på åta, fra store avstander? Har vært rundt omkring i områdene rundt åta, men ingen spor. Har allerede prøvd surströmming, men uten resultater.
  7. Jeg brukte helmantel på min første rev. Traff rett i hjertet, men den kom seg noen meter før den datt. Deretter gikk jeg over til Nosler Ballistic Tip. (6,5x55) Nå detter de i smellen. Har hatt ett dårlig treff i år. Med helmantel, hadde kanskje denne klart seg (det hadde hvertfall blitt et langt ettersøk), men det gjorde den ikke med Ballistic tip. Derfor vurderer jeg ikke helmantel igjen til 6,5
  8. Det kan ta tid. Jeg har bommet og den har kommet tilbake i løpet av 2-3 dager. I Januar traff jeg for høyt. Bare litt pels som lå igjen (Gikk ettersøk så den klarte seg). Men denne har ennå ikke kommet tilbake.
  9. Har ikke prøvd anisfrø før, men har lest om flere som bruker det. Du får vel kjøpt det i krydderhylla på Rema. Det de gjør da er følgende: To pakker anis på 1 liter vann, som kokes opp. Blandingen heller du over hundefor og sprer dette på åta. Men så har jeg et spørsmål, som jeg håper noen kan svare på: Jeg har ikke mer rev i området rundt åta. Har sjekket spor i dag, etter litt nysnø. Hvor lang tid tar det før flere rever kommer og hvor effektivt er det med f.eks anis for å trekke dem inn fra lange avstander?
  10. Endelig klaffet det. Første reven på åta siden slutten av November. Får håpe dette betyr at aktiviteten tar seg opp. Har vært mye mer kråkeaktivitet rundt åta de siste dagene, enn ellers.
  11. Ja, i natt hadde jeg faktisk rev på åta. Kom en 06:40, så en 06:50 før en tredje 07:30. De to første var så raskt innom at jeg ikke fikk skutt. Den tredje fikk jeg det travelt med, så endte med skudd rett over. Bare litt pels som lå igjen. Gikk en stund etter den, men ikke blod noen plasser, så friskmeldte den. Satser på at de to første kommer tilbake i kveld. Tror ikke tredjemann er tilbake på en stund..
  12. Har vært kaldt her i det siste. Kan det ha noe med aktiviteten til revene på åta? Det har vært mellom -25 og -40 den siste uka. Hadde revebesøk for litt over en uke siden, men var ikke hjemme da. Det er jo rev i området. Ble observert en for et par dager siden, 3-400 m luftlinje fra åta.
  13. Eneste negative med T3 lite'n min er at den er for lav. Lite Adjustable ordner dette. Kan bli en ny bestselger.
  14. I oktober og november hadde jeg bra med rev på åta. Så var jeg borte hele Desember og nå når jeg er tilbake, er det ingen rev i det hele tatt. Åta rakk og bli spist opp i løpet av Desember, men ny åte er fylt på. Noen som har opplevd det samme? Og kommer de tilbake i det hele tatt? Før, når jeg voknet på natta, var det mellom 2 og 5 rev der, hver gang. Nå er det ingen.. Litt kjedelig
  15. Kan det være siste innspurt før løpetiden kommer? Vet ikke hvor tidlig den kommer, men den burde vel være rett rundt hjørnet?
  16. @novise Jeg har hatt gode erfaringer med Dan Thompson PC2 til å etterligne rev i brunsten. Se Ulf Lindroths film; Rävlock Rätt läte på rätt plats. Artig når du hører reven svare og hver gang den svarer er den litt nærmere
  17. Har skutt tre rever, to netter på rad. Bommet på den fjerde, andre natten. Har som mål å klare 4 eller mer, i løpet av denne sesongen.
  18. Viktig med vinden når du er i områder der det normalt ikke er menneskelukt. Vinden har nok ikke så mye å si når du har åta i nærheten av hus/gårder ol. Noen som har erfaring med musepip på reveåte? Jeg sitter 60m fra åta, så er det hensiktsmessig å bruke musepip for å få rev i området inn på åta raskere, enn om de skulle komme "når det passet dem". I så fall, hvilken musepipfløyte funker? Jeg tenker på hundeleke, demmels håndlagde musepip eller helen baud (de du får på winge).
  19. Det kan kanskje forklare hvorfor jeg får inn rev så sjelden. Hvordan skal forholdene være for at dere setter dere for å lokke?
  20. Vært stille her en stund. Noen som er ute å lokker for tiden? Sliter selv med å få inn rev på lokk. Hvor mye større sjanse tror dere man har om man venter til perfekte forhold med å lokke? Tenker på god vind i forhold til posten, skareføre osv.
  21. Skjer av og til hos meg også. Kommer rett over jordet, forbi åta og inn i skogkanten på andre siden. Holder seg 2-3 meter fra åta. Men normalt sett kommer den tilbake på åta i løpet av en time. Men noen ganger ser jeg ikke den igjen den natta. Det positive her er jo at reven vet hvor den kan finne mat, så den kommer nok tilbake i løpet av kort tid. Bare vent til de begynner å bli sultne. Da tror jeg ikke de går forbi
  22. Kan være jerv, ja. Har sett åta vært flyttet hos meg og da var det jervespor i snøen dagen etter.
  23. Mye rev i området her! Tidligere år har ikke det vært noe som helst, men til nå har jeg skutt 13 totalt. Har kanskje hatt 9-10 netter på åta. Kun 2 av de nettene har vært uten revefall. Skaut 2 i morges og da var det 3 stykker som stakk til skogs, som vil være tilbake i kveld.
  24. Det er vel flere faktorer inne i bildet, når du lurer på hvor lang tid det tar. For min del, hadde jeg rev på åta neste natt, men hadde i tillegg rimelig mye rev i området (merk at det står HADDE ). Så kommer det også an på hvor mye åta lukter. Bare å følge med. Plutselig er de der
  25. Art: Rødrev Våpen: Rifle 6,5x55 Antall: 19 Poeng: 190 Art: Kråke Våpen: 6,5x55, 22lr Antall: 5 Poeng: 10 Art: Ravn Våpen: 6,5x55 Antall: 2 Poeng: 10 Art: Skjære Våpen: 6,5x55 Antall: 1 Poeng: 1 Totalt: 211 poeng
×
×
  • Create New...