Jump to content

REVEJAKTA 2012/2013


jmonsen

Recommended Posts

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja Anders, vi skal være glad vi ikke har det her på øya......men er vel bare et tidsspørsmål om når det kommer. Er rimelig tettbefolket av rev her nå....

 

Så i ei avis nå at i Stjørdal kommune var det hittil rapportert inn 44 rever i høst, derav 7 med skabb.

I fjor var det noe slit som 150-170 innrapporterte (husker ikke akurat) derav 3 med skabb.

Link to comment
Share on other sites

Har hatt rev i hagen kvar einaste natt denna veka, spor over alt! Avskjær frå hjort som heng i posar i ei gran 20m frå husveggen var visst vore innteresant. Åte er på plass og reven har funne godbiten der og. På loftet er det fyr i peisen og åtelyset skal snart på. Håpar på fangst i kveld :D

Link to comment
Share on other sites

Hei! Har dere ein revevarsler som går på batteri dere anbefaler. har Åta 60-70 m fra glugga. Har mikkelrevevarsler på det eine åta det det er strøm. hadde vert fint med ein varsler som slapp strøm også! :)

 

Kjøp deg en sånn Driveway Patrol på Ebay, den kommer på rundt 200,- alt inkl. Bruker selv en slik på andre sesongen og er godt fornøyd. Har gjort noen enkle mods med teip, slik at den tåler vær og vind.

 

Går det an og koble til øretelefoner/propper så ikkje reven høyrer det pip i varsleren??

Link to comment
Share on other sites

Litt treg til å poste men men.

 

75899_10151289706405935_1521731668_n.jpg

 

og

 

382092_10151289707280935_312791429_n.jpg

 

Datt på samme natt i slutten av november.

 

Den første kom snikende med en gang, jegg hadde såvidt rukket å sette meg ned før jeg så en bevegelse på 10-15m.

Vippet opp og der datt den.

 

neste kom et par timer senere på ca 120m, stoppet opp og gikk aldri videre.

 

brukte 55 grains vmax ladet ganske hardt i 22-250. Det er ikke god medisin for revepels. Synd for de var fine.

 

402437_10151289708565935_2102800881_n.jpg

 

//JAFFA

Link to comment
Share on other sites

Hva slags erfaringer har dere med reven og aktivitet når det er et jækli vær ute. Har sett ofte at de kommer når det snør, men med mye vind i tillegg som det nå drar seg til her nede i sør er jeg mer i tvil. Har fått en tidligere i uka en hanne på 7 kg :). Er fortsatt aktivitet på åta så det er fler på gang :)

Link to comment
Share on other sites

Når jeg skriver.....helt til våren......så er det fordi at kalv er desidert det dårligste åte jeg har prøvd :wink:

Har prøvd det to ganger og aldri mer. Måtte fjerne åtet når våren kom.

 

Ok, har heller aldri prøvd kalv som åte før nå, blir spennende å se om de rører det da :) Hører det er forskjell på ha reven liker rundt om kring, Noen mener gris er best, andre kylling, noen fisk og andre matrester, slakteavfall, påkjørt dyr, hundefor. Hvorfor er det egentlig slikt???? Håper at kalven faller i smak :D

Link to comment
Share on other sites

Kan hende det er en tilfeldighet, men jeg har samme erfaring som "bbdg" med kalv som åte, null besøk av Mikkel. Kråke, ravn og havørn kom, men Mikkel viste seg aldri. Ble til at jeg fikk bonden til å grave åta ned til slutt.

Mye bedre erfaring med ALT annet.

Link to comment
Share on other sites

her av vi litt av hvert på åta rundt oss. ene åte våres som er hos en bonde har vi kalv på. den er oppsist innen revejakta er ferdig :)

akt funker kommer bare på hva mattilgangen er hos reven. nå har vi en hel del kadavre av elg vi må lokalisere og kunne postere på dem da ulven river en del elg og mattilgangen til reven er ganske høy og ikke vil på åtene våres nå da den har MASSE mat i skogen :)

Link to comment
Share on other sites

Sendte avgårde et skudd etter en skabbrev (rimelig sikker da halen var pjuskete) igår, det rykka godt i reven når skuddet gikk, men jeg finner den faen ikke noe sted, fulgt spor i alle himmelretninger på jordet, fant ikke no blod, igrunn veldig fortvila nå. My stang ut sålangt denne sesongen :(

Link to comment
Share on other sites

Natt til i går vart det endeleg liv i varslaren, først to gonger utan at eg vakna (men det gjorde min betre halvdel :? ), så to gonger på rappen og då stod eg opp. Kl 0050. Såg på ein rev i ca 10 minutt, men lite snø og det at den sat inni noko kratt gjorde at eg ikkje fekk skyta, sjølv med lys fra arbeidslampen på veggen og 45-50 meter avstand. Så passerte den åta igjen, men for nett ut av syne før eg fekk skyta. Ein ny og mindre rev kom brått inn på åta, den fekk eg skot på. Ein liten rev, diverre med skabb på heile ryggen. 22wmr og remington 40 grains hp.

 

Åte: 4 dunkar med slakteavfall frå hjort frå naboens "hobbyslakteri".

 

mvh Lindu

Link to comment
Share on other sites

det er et diskusjons forum,og når jeg sier at kalv funker,men at det er matsituasjonen til reven som er avgjørende,sier jeg da at du lyver?at du gir et dumt svar,betyr at sansyneligheten for et dumt svar tilbake absolut er stor...btw,jeg har aldri nevnt deg i noen kommentar.skjerp deg og bli voksen!

Link to comment
Share on other sites

Kryr forøvrig av rev der jeg har det ene åtet! gikk langs elva når jeg grave ned den som datt og så 2 med 50m mellomrom som satt på isen, gikk 400m til og så jaggu en til. Ble imponert jeg!

 

Må nok investere i masse matblod som må forderves litt og litt sur fisk for og få lokket inn alle til åtet.

 

 

 

Har hannene masse tisper i reviret sitt eller er de ikke så revirhevdene at de lar andre rever jakte på sitt revir? Eller var jeg mellom grensa til revirene tro?

Link to comment
Share on other sites

elver kan være grenser mot di forskjellige revirene....men hvis du har skutt en hannrev,er det ganske vanlig at det vil oppholde seg flere hannrever i det tomme reviret,og kjempe seg mellom,til den sterkeste vinner....i fjor skaut jeg 5 hanner og 1 ho på ei helg,i samme reviret.dette var under parringstia.virker som jo flere rever man skyter,jo mer rev blir det i området....

Link to comment
Share on other sites

På'an igjen, varslaren peip kl 04 og ein rev til, denne gong ein vaksen. Men diverre- skabb igjen på heile ryggen frå bogen og til halerota. Vonar dette tek slutt snart, elles heller eg diesel over heile åtet og set fyr på. Fysj for noko svineri. Merkeleg at halen er fin på desse revane, begge såg heilt like ut, dvs fin hale men som ei ribba and langs oversida av ryggen frå bogen og bakover.

Link to comment
Share on other sites

Mye rev i farta nå. Tydeligvis nye hanner som trkker inn i området. Rev nr 2 datt i natt kl 03.55. :D Hadde da observert 4 forskjellige rever patruljere rundt åta på kryss og tvers i 2 timer. Jeg lot reven ligge. En halv time senere kom neste. Stilte seg opp med breisida til og jeg klare å skadeskyte. :twisted: Reven fyker ned mot fjæra med halen til værs. Følger massivt blodspor ca 300meter og mister sporet i fjæra. I dag fant jeg sporet igjen. Den har blødd kraftig hele tiden men forbannet om jeg finner den. Har trolig presset seg inn i gammel nedfallsskog, røtter og gammelt steingjerde.....? Håper den slapp å lide så lenge. :trist:

Link to comment
Share on other sites

@bbdg: Brukte kalv som åte for 2 år siden og har samme erfaring som deg. Den ble lagt ut i desember måned. Når våren kom og jakta var over, var fortsatt halve kalven igjen, selv med masse revespor rundt. Alt annet åte som var lagt ut på samme sted var som regel borte på noen dager. Min konklusjon med kalv som åte var at kalv iallefall ikke var på hovedmenyen hos reven her i bygda.

Link to comment
Share on other sites

Som dahlenlund skriver, så finnes det ikke noe fasitsvar for revejakt.

Så derfor vil jeg bare oppfordre alle nye "unge" jegre til å prøve, prøve,prøve å atter prøve. En gang finner dem ut hva som er riktige måten, eller riktige åtet, riktig åteplass, riktig vær osv

Blir nesten helt feil å skulle fortelle en mann sør i norge hva han bør bruke til åte, når man selv bor i nord.

Er kun erfaring,, å helst da EGEN erfaring som gir det beste resultat.

ALLE som driver med revejakt har maaange ganger sittet å klødd seg i hue å lurt på ...hva fa...gjør jeg feil :D

 

Skitt jakt, å God jul til dere der ute

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke optimalt, da reven kan bli jaget bort av voksne rådyr. Men, med en avstand på 50 m kan det gå greit.

Har åteplass ved ei atlege som er godt besøkt av hjort. Venter ikke å se rev ved åteplassen når det er hjort i nærheten. Men i løpet av natta åpner det seg som regel en mulighet for reven. Når snøen legger seg blir det enda mindre "konflikt".

Link to comment
Share on other sites

Hadde ein artig erfaring med hjort og rev sammen for 2 år siden. Hadde skutt siste hjorten på kvoten, ein kalv kvelden før. Så denne kvelden satt eg bare å observerte under fullmånen, og hadde ikkje rifla med. Kolla som eg skaut kalven ifra kvelden før gikk å beita samme plass og eg hadde sett på den i ei heil stund då det kom ein stor rev inn på bøen. Tipper reven var nyskjerrig på blodet fra skuddstedet dagen før. Satt ei heil stund å såg på at kolla jaga reven gang på gang, til slutt fant eg ut at dette blei for dumt, so gikk heim å henta rifla og fikk skutt reven :twisted: men var uansett ein artig opplevelse og hjort jager reven ja :winke1:

Link to comment
Share on other sites

Endelig fikk jeg tatt skabbreven jeg bommet på for 3 uker siden :D har sittet mange kvelder etter denne, men etter jeg bommet på den har den vært meget sky og ikke kommet fram på åta. men kl 24 i natt var den dum nok til og sette seg i ei lita glenne i jordekanten på ca 150 meters hold fra låven hvor jeg sitter. var heldigvis litt overskyet i kveld slik at litt av lyset fra nærmeste bebbygelse/gatelys blir reflektert. Og det var nok til at Mikkel fikk en 6,5x55 midt i maskinrommet :D

 

Jakter utenfor Drammen og har oppservert vesentlig mer skabbrev i år enn det jeg har gjort på flere år er det flere fra distriktet som har synspunkter på dette?

Link to comment
Share on other sites

1. skudd (bom) kl 23

2. skudd kl 00.30

3. skudd kl 00.40

4. skudd kl 01.00

5. skudd kl 05.15

 

Satte meg ut kl 22.30 tida og sov mellom 03.00-05.00.

Det kom 2 rev samtidig kl 0.30, kameraten kom tilbake 10 minutter seinere for å finne ut hvor det ble av makkeren sin.

Tror også at den jeg skjøt sist var den første jeg bommet på.

Morsom kveld.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...