Jump to content

Pøl

Members
  • Posts

    142
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Pøl

  1. Hei! Jeg skal kjøpe meg ny gps. Fikk høre at det var kommet en oppdatering på alpha 50 som gjør at den kan spore samme hundeenhet som astro 320. Noen som veit om dette stemmer?
  2. Får håpe det ? Klekkinga er vell tidligst i gang om 2-3 uker og nå ser det ut som varmen kommer. så da er det muligheter hvis dem berga seg gjennom snøfallet.
  3. Hei! Er det noen som har peiling på hvordan skogsfuglen takler snøvær i eggleggingen? Passa ekstremt dårlig med den snøen som kom nå. Røyene blei parra 23. Apr. Ei uke etter kom 60cm nysnø ?. Hadde kamera på orrleik. 5. Mai kom det høner tilbake på leiken da var mesteparten av snøen borte, men i dag kom nye 30cm snø?. Må si jeg er lite optimist i år.
  4. Pøl

    Blaser montasje

    Hei! Er det noen som har erfaring med blaser montasje fra gun star? Ser disse er på tilbud til 2990.
  5. Da spørs det nok om jeg går for 1,7-10x42. Til mitt vanlige bruk er det helt optimalt. Mindre vekt og billigere. Jeg veit ikke om det blir aktuelt å skyte på såpass lange hold uansett. Det kreves jo en del trening.
  6. Hei! Jeg driver å kikker på ny kikkert til rifla. Tenker litt på muligheten til å skyte på 200-300m. Har kikket en del på swarovski z6i. Jeg har lyst på minst mulig kikkert. Så en 1,7-10x42 er det jeg har mest lyst på, men blir det litt lite med 10x til 300m? Burde jeg heller gå for en 2,5-15x44?
  7. hvis du tar med både hagle og drilling på leirduebanen vil jeg tro du merker stor forskjell. Det gjør ihvertfall jeg. fungerer jo greit på rådyr, men er ikke brukanes på fugl etter min mening. Det er derfor jeg bytta.
  8. Ikke prøv en av de gamle hvis du vil beholde den du har Jeg hadde en eldre sauer drilling med 60 cm løp. Solgte denne og kjøpte en ny merkel 96k med 55 cm løp. Nå har jeg kjøpt meg en eldre sauer igjenn og skal selge merkelen
  9. Det skal ikke væra enkelt ganske lik kikkert. Rett over 27cm lang. Har leupold vx-6 lengre øyeavstand enn z6i? Den er 28.45cm lang. Jeg synes Zeissen kunne hvert montert et par cm lengre bak så det er kanskje i nærheten at det går. Vil ha den så lav som mulig.
  10. Det sitter en gammel zeiss jena i hakemontasje på børsa nå. Så det blir nye ringer til hakemontasjen. Jeg tror nok jeg kommer til å gå for en z6i 1-6x.
  11. Planen var egentlig å bruke 6-7000. Hadde 2-7x på den første drillingen og den fungerte greit på hold på ca 150m. Så hvis en 1-6x duger til det holde ca så er nok det mest optimalt. Vil helst ha en kikkert som står på hele tia når jeg jakter rådyr. Synes 2x blei litt mye på trange rådyrposter. Hvor billig får man en swarovski z6i 1-6x?
  12. Z8i hadde hvert no men er langt over mitt budsjett. 42mm syns jeg blir litt stort.
  13. Hei! Jeg har kjøpt meg en eldre sauer drilling som jeg må ha ny kikkert til. Planen er å bruke den på rådyr og litt fugl. Hadde 1-4x på gamle drillingen, men jeg syns det ble for lite forstørring på fugl. Har kikka litt på swarowski z6i og leupold vx-6 i 1-6x men hadde egentlig ikke planer om å bruke så mye peng på kikkert. Noen som har noen tips?
  14. Hei! Er det noen som har prøvd kortvarig utsetting av løpetid med tabletter? Fikk beskjed om å gi tabletter så fort jeg så blod. Hu har fått tabletter i 7 dager nå men blør fortsatt. Reiser til sverige 24 aug. Med 2 hannbikkjer så mi må bli hjemme hvis hu har løpetid. Er det normalt at de blør ved utsetting med tabletter?
  15. Det er nok mulig de kan legge om 3 ganger. Var borti orrkull i slutten av september i fjor som var såvidt flyvedyktige. Ca på størrelse med trost. Jeg hørte også om nyklekte kyllinger I slutten av august, men jeg synes det virker som orrfuglen har lettere for å få til omlegging enn storfuglen.
  16. Min første drilling var en sauer fra 80 tallet. Den ble brukt mye på skogsfugljakt, men for 4 år sia fikk jeg et godt tilbud på en ny merkel 96k og slo til. Jeg synes ikke den var i nærheten av saueren med tanke på flukt skyting. Så nå har jeg akkurat fått en 80 modell sauer i hus igjen og merkelen skal ut. Jeg Synes merkelen er best egna på hårvilt.
  17. Pøl

    Klekking 2015

    Når takseringen blir gjort som du sier J.E.Hagen blir det sikkert ganske riktig, men hvor ofte har resultatet blitt fredning av brunfugl fra jaktstart? Jeg vil tro det er en del kyllinger som dør pga. Taksering. Noen havner i hundekjeften, noen finner kanskje ikke tilbake til kullet og noen blir tatt av rovvilt som følger med. stort sett ender det vell ikke med fredning av brunfugl før jakt start? Og takseringen har gjort at det er færre kyllinger til jakta.
  18. Pøl

    Klekking 2015

    Hvis takseringen stemmer med det som faktisk er av fugl i terrenget er det jo et bra verktøy til forvaltning av fugl. men takseringen blir gjort til en satt dato uavhengig av forhold virker det som. takseringene i mitt område har vist økning hvert år de siste tre årene. Min erfaring og alle andre jeg har pratet med er nedgang de tre siste årene. De freda brunfugl for tre år siden når bestanden var god. hvis brunfugl skulle hvert freda et av de tre siste åra burde det hvert i fjor. Da blir det også feil i forhold til forvaltning. som du sier Petvett varierer det mye fra dag til dag hvor mye fugl man ser. Og da bør takseringen bli gjort når det er best mulige forhold. Selv om det sikkert ikke er så lett å få til. Når man går taksering i nesten 30+ grader og knusk tørr skog da blir det stort sett et skralt resultat.
  19. Pøl

    Klekking 2015

    Taksering av skogsfugl har jeg ikke tro på i det hele tatt. I fjor meldte de et veldig godt år der jeg jakter. Grunnlaget var ca 40 fugl sett. Det var det dårligste året jeg har opplevd på flere år. Kullene var bra men det var veldig langt i mellom dem. For 3 år sia var det veldig dårlig taksering og brun fugl ble freda. Det var et godt år og mye bedre enn i fjor etter min mening og alle andre jeg har pratet med. Det beste er vell å la kyllingene være i fred fram til jakta starter.
  20. Hei! Noen som har jaktet i Odda eller ullensvang som vet hvordan det er med dyr der? Helt fersk på Reinsjakt.
  21. Pøl

    Klekking 2015

    Var ute å kikka etter bukkerevir på lørdagen. Hadde opp et jerpe kull på minst 5-6 stk. Gikk unna når de letta så det kan ha hvert flere. Prata med jaktkort selger der jeg jakter i Sverige. Det var observert flere kull(skogsfugl) og han mente det så bedre ut I år enn i fjor. Prata også med en som hadde sett 4 kull(skogsfugl) i terrenget jeg jakter i hjemme. Begynner å bli litt optimistisk ☺
  22. Pøl

    Klekking 2015

    Jeg har hatt viltkamera på 2 tiurleiker i samme terreng. Det er ca 300 høydemeter forskjell mellom leikene. Den nederste ligger i tillegg i solhellinga så snøen er borte lenge før den øverste. Der virker det som høneuka starter før den øverste. I fjor var det også høner på orrleikene mellom 15-20 april. i år var det ikke høner på leiken før 21 april som var siste gang jeg fikk hvert på leiken. Så jeg synses det virker som været har en del å si og.
  23. Pøl

    Klekking 2015

    Det ble sett røy med 6-7 kyllinger i terrenget mitt 5 juni. Bra Vær her, men det er kaldt om natta. Håper det ikke har så mye å si.
  24. Et terreng på Vestlandet ja, men flere på Østlandet. Hvis bruk av bikkje tømmer terrenget for hjort er det vell lite inntresant å bruke bikkje i det terrenget? Sikkert noen terreng som er uegnet til bikkjejakt, men i det terrenget vi jakter i fungerer det veldig bra og vi har brukt bikkje der før også. Problemet er jo at Grunneiere rundt er i mot bikkjejakt helt uten grunn etter min mening og det er vell det som går igjen mange steder på Vestlandet. Hadde det hvert sånn at hjorten trakk ut av området resten av sesongen ved bruk a bikkje ødelegger en jo bare for seg selv og kanskje naboen.
  25. Vi har fått en del hjort i Buskerud også og de kom ferdig tilvent bikkjer Vi fikk to i fjor, men vi får ikke jakte hjort før elgjakta er ferdig. Her jaktes det med bikkjer i alle terreng uten problemer. Det er noen forholdsvis gode hjorteterreng her, men jeg synes hjortejakta på Vestlandet er spesiell. Enda bedre hadde det hvert om man kunne brukt bikkje uten problemer med nabovald.
×
×
  • Create New...