Jump to content

ungjeger14

Members
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

About ungjeger14

  • Birthday 02/21/1991

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ungjeger14's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Regner med at du mener 139 grains Scenar, og ut ifra tabellen til vv- ( http://www.lapua.com/en/products/reload ... odata/5/56" target="_blank ) så ser det ut som om du kan bevege deg litt oppover på ladningen så lenge det ikke gir trykk tegn. Det er vel ofte det som skal til for å få hylsa til å tette og forhindre soting. Mulig gjennverende smørning på hylsehalsen kan ha samme negative effekt på soting.
  2. Eg bestillte tidligere i høst ein zeiss classic 3-12x56 med lys. men ved ein feiltagelse sendte butikken meg ein duralyt 3-12x50 med lys. Denne låg i ei classic eske, så eg opna den å såg litt gjennom den. Det var rett og slett så simpel optikk at eg trudde ikkje det kunne vere zeiss, den minna meir om den billige Simmons kikkerten eg har på salongen. Både eg og far min var ganske overaska over at zeiss ville ha navnet itt på noko slikt mulig det var eit mandagseksemplar som vart sendt til meg, men eg hadde mykje heller kjøpt ein leupold vx-1 serie enn Duralyt. Fikk bytta den i classicen eg skulle ha, og det er noko heilt annet, storfornøyd med den Så rådet mitt ut i fra det eg har sett av Duralyt må vere, styr unna. Det er andre, betre kikkerter på markedet; Zeiss classic, Brukt zeiss victory, meopta, s&b +++ til omtrent samme prisen! ps. Eg bruker leupold qr montasje, veldig greit å kunne bytte kikkert raskt! Eg har ein s&b 1.5-6x42 og ein zeiss classic 3-12x56 m/lys på min sauer 202. Har ikkje merka noko vesentlig treffpunktendring ved skifte, men eg liker alltid å prøveskyte for å vere sikker. Lykke til med valg av Kikkert og montasje! ungjeger14 (som ikkje er 14 lenger for å si det slik )
  3. Hadde ein artig erfaring med hjort og rev sammen for 2 år siden. Hadde skutt siste hjorten på kvoten, ein kalv kvelden før. Så denne kvelden satt eg bare å observerte under fullmånen, og hadde ikkje rifla med. Kolla som eg skaut kalven ifra kvelden før gikk å beita samme plass og eg hadde sett på den i ei heil stund då det kom ein stor rev inn på bøen. Tipper reven var nyskjerrig på blodet fra skuddstedet dagen før. Satt ei heil stund å såg på at kolla jaga reven gang på gang, til slutt fant eg ut at dette blei for dumt, so gikk heim å henta rifla og fikk skutt reven men var uansett ein artig opplevelse og hjort jager reven ja
  4. Eg laga ein mikstur av reker og melk som fikk stå å godgjere seg på plastflaske i varmen (ikkje inne i huset, trur det vart bra trykk her). så la eg den i røysa ved reveåta og "desarmerte" den fra sikker avstand med salongrifla. om det hadde nokon innvirkning på reven veit eg ikkje, men var mykje spor rundt åta hvartfall..
  5. Har vert inne å sjekka om det har komt noko nytt om hvilke hastigheter du fikk utav denne patronen mange ganger nå. Så nå løfter eg denne, har du fått testa noko meir med tanke på hastigheter ennå?
  6. Eg kan anbefale Norrøna Røros 35L sekk! har hatt ein i nokre år sjølv og brukt den til alt frå rype til korte turar på hjortejakt! Har og måtta kjøpe like til far min og kjæresten min for å få min i fred God å bære og plass til det ein treng på småturar!
  7. Med mindre me snakkar om komprimerte ladningar so kan jo å riste på kvar hylse vere eit alternativ (så høyrer du om det er krutt i), funker på rifleammo hvertfall. Har ikkje erfaring med pistolammo. Lykke til!
  8. På grunn av kolliderande aktivitetar i vinterferien må Ungjeger14 og Finnbear30-06 desverre melde avbud, men de får kosa deko de som kan!
  9. Takker for svar Sauer200STR! Kronograf og anna gadgats kjem etterkvart som økonomien tillet det:D Har ikkje del alle romsligaste økonomien som student
  10. Ja det er det som er planen nå! Men vil det vere farlig å bruke oppigjen dei hylsen som har fått merke? Dei kan vel vere ein del svekka!?
  11. Kula er s&b 140grs fmj Hylsa er norma eingangsskutt (sjekka lengden og trimma før lading) Patronlengde: 78 mm. Tennhette: cci 200?
  12. Regna med at det måtte vere noko sånt, men fant ut at det var best å spør før eg begynnte å øke trykket i tilfelle det skulle vere for høgt trykk. Då blir neste steg å lade seg opp med litt kruttøkning av gangen for å bli kvitt problemet! Takk for hjelpa!
  13. Eg ladde for ei tid sidan eit knipe patroner i 6.5x55 med 9 grams kule og 42grs N160. Dette skulle jo vere ein relativt slapp ladning. Når eg var på banen å testa ammoen så sota det ein heil del på heile hylsene, og er rekna då med at det var lågt trykk. Skulle til å lade oppigjen hylsen i kveld, då med ein litt friskare ladning for å bli kvitt sotinga og få ein meir fornuftig hastigheit (har ikkje kronograf, men det skulle gå fint ut i frå tabellane eg hadde sett i). Men det eg oppdaga når eg studerte hylsene mine i dag var at det var merke etter utdragaren på hylsehovudet Fikk ikkje dette heilt til å stemme med lavt trykk, så derfor spør eg dei erfarne herrer på forumet: Kan for lavt trykk føre til at det vert merke etter utdragar? (Det er ikkje flate tennhetter) Synest dette ver merkelig Håper nokon har ein forklaring mvh ungjeger14
  14. Føler ein slags kollektiv utpressing her no men sett oss på vent, me kjem no sikkert Satsar på at det ikkje koliderer
  15. Vil det vere mulig å få denne patronen (458socom) til å fungere i saueren min (cal 6.5x55) uten å måtte modifisere for mykje? kva vil eit slikt custom løp koste?
×
×
  • Create New...