Jump to content

HJORTEJAKTA 2012


Hjortetrekk

Recommended Posts

Då er det avgårde på første jaktdag!:D

Skal legge ut litt bilder viss det blir hjort:)

Hjort blei det!:)

Sida det var første posten trekte vi om kem som skulle postere:)Eg var heldig og fekk ein kjempe post i tillegg!

 

Kom først ein spissbukk beitande inn på posten:)Datt på 50 meter med eit skudd midt i bogen

DSC04604.jpg

 

Så ei stund etterpå kom det ei kolle og ein bukk i full gallopp inn på posten..Plystra og plystra men skjedde ingenting:p Eit lite bjeff så stoppa den 15 meter framfor meg:)Skudd midt i bogen på den og!Bukken stoppa opp og, men bak eit tre så fekk ikkje skutt..

DSC04607.jpg

 

Skuddet på kolla:)

DSC04608.jpg

 

Ein kar fra stavanger som jakter hos oss og bur hos oss i jakta skaut ein liten 12 taggar:)Han hadde med seg ein kompis fra Trysil som aldri hadde vært på jakt før, han var heldig og fekk skutt ein spissbukk og!

DSC04609.jpg

DSC04612.jpg

 

Ein anna kar skaut ein fin 10 taggar:)

IMG_1070.jpg

DSC04614.jpg

DSC04615.jpg

DSC04616.jpg

 

Eg og kompisen fra Stavanger var ute idag tidlig og, han fekk skutt seg ei fjorkolle:)Fint skudd på den og!

DSC04624.jpg

DSC04625.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 999
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja, det er nå engang sånn det er.

Er ikke rom for trange poster hos oss, det er store myrer eller lange jorder.

Korteste hold fra hytta til innmark er 140 meter. Men de kommer aldri den veien, så da må man være forberedt på at man må skyte på litt lenger avstand. Har trent på 300 meter i hele år, og skyter greit 5 skudd samlinger på 30-50mm på den avstanden. Hjorten er jo litt større enn det ;)

Årsbeste er 66mm, 10 skudd på 500 meter.

Link to comment
Share on other sites

har verken noe imot langholdsjakt eller langholdskyting og vet at det KnuteriK presterer er bedre en mange av de fleste her på kammeret klarer så før du skal skjelle ut han så ta heller å prøv selv med den treninga han har så skjønner du det!

forresten Gratulerer til alle som har skutt hjort i år (er elgjeger så blir ikke så mye hjort på meg)

Link to comment
Share on other sites

Med dages fokus på moralsk og forsvarlig jakt, blir det for dumt. Holder man på med langhold skyting øker selvsagt sjansen for skadeskyting.

Når det gjelder de som halter seg gjenom skyteprøva år etter år er jeg selvsagt helt enig med deg at en som trener mye på langhold er en mer sikker skytter.

Men, etter 25 års konkuranseskyting er nå min erfaring at ved langholdskyting har man minimale marginer å gå på. Det gjelder avtrekk, vind, avstandsbedømmelse ( selvsagt bedere med avstandsmåler) og ikke minst kroppspenninger. Men, det er selvsagt opp til hver enkel å skyte på det holdet man vil. Tror ikke det er mange ettersøksekvipasjer som blir veldig imponert over bragden, når uhellet er ute.

Link to comment
Share on other sites

Typisk tegn på at hjortejakta begynner i morgen, SUVer som suser rundt i bygda og lyser opp innmarka, igjen, igjen og igjen, nesten som narkomane på jakt etter heroin :lol:

 

 

Tar nok en tur ut i morgen tidlig. Har totalt 8 løyver i år, fikk ett ekstra bukkeløyve faktisk . Så hvis en liten skral bukk, spissbukk eller kalv stiller seg opp blir det kjekt.

 

 

 

God jakt folkens!

Link to comment
Share on other sites

Guest graahund

@ PederR, det er vel ingen som har skjelt ham ut så hvidt jeg kan lese. Det ble bare satt ett spørsmålstegn ved lengden på holdet. Tviler ikke på at noen kan skyte veldig bra på det holdet på ei skive ved mye trening, men litt vel langt ut i fra mine prinsipper !

Link to comment
Share on other sites

Var på fjellet i går og hadde med meg en førstgangsjeger og en som hadde jaktet litt før uten å ha skutt dyr. Vi tok ett jag oppover lia og posterte rett over skogbåndet. Det var flere dyr med i drevet men de var vanskelig å få fram på postene. Driveren måtte gå seg til med lange ommveier flere ganger før det kom fram ei fjordkolle på ene posten. Jegeren felte kolla med ett fint skudd i skuldra på dyret, og hans først hjort var ett faktum. Etterpå ble det kurs i utvomming og flåing. Begge to fikk føre kniven selv medsmå korrigeringer under veis og det gikk kjempegreit :) Veldig artig å få være med å lære opp en ny generasjon jegere.

Link to comment
Share on other sites

På lørdag ble det endelig klaff etter ei uke uten og få en skikkelig skuddkjangs. Jeg og en kamerat la oss ned på marka til naboen, og lå der en times tid uten og se noe som helst. Så vi fant ut at vi skulle flytte oss bort på marka vår, for jeg har sett dyr der hver kveld, men da har det vert for mørt til og skyte. Så vi kom oss bort og der stod det ei kolle med kalv. Vi bestemte at jeg skulle ta kolla og han ta kalven. Jeg fikk et godt anlegg på en palle som fungerte som gjerde, sikta og skjøt. Sekundet etter detter kalven. En perfekt dag. :winke1: har ikke noe slaktevekt, men det var fin størrelse på begge to. Andreårsjegere begge to, og begge fikk sitt andre dyr. Kolla datt for en norma elite ekspress i 30.06 ladd i en mauser m 98, kalven for en norma oryx i 308 ladd i en tikka t3 lite stainless.

Nå har vi ei kolle, en spissbukk og en bukk igjen på kvota. :winke1::)

 

Og gratulerer til alle andre som har skutt hjort sålangt i år!

Link to comment
Share on other sites

Uff, det er tungt å sitte å lese alle disse fine historiene og selv ikke ha muligheten...enda.

Sitter på båt ved dokk i Tomrefjord og er ikke heime før 19 september. Da, ja da skal det ut og jaktes. Blir nok bøjakt i første omgang, før sekk pakkes og "fjellhjorten" i masfjorden skal "hentes heim":-)

 

Gleder meg som en unge og takk og pris for dere andres allerede flotte opplevelser og skildringer av jakta hittil, så overlever jeg ventetiden.

Link to comment
Share on other sites

Ikke min Graahund :) : måtte bare dele bilde. For vil tro det blir et av de største gevirene i Norge i år.

 

 

http://www.gd.no/nyheter/article6230648.ece

 

Denne er vel kanskje i nærheten. Jeg har selv også sett en STOR en i Gudbrandsdalområdet. Det var mørkt, men den var stor. Har også sett noen kapital hjorter, men i det området som jeg så dem så er det bare en bukk på kvota :)

Link to comment
Share on other sites

Ja nå snakker vi. GD bukken er nok trolig helt i toppen i Norge, eneste som kunne vært litt bedre på den er lengden på takkene i kronen. Det hadde gitt mer poeng på både stanglengden og kronen, men den vinner veldig mye på stangtykkelsen uvanlig grov til å være norsk.

 

Dette er nok resultatet av meget godt og næringsrikt beite, moderat jaktpress og relativt lav bestand i forhold til bæreevne.

Link to comment
Share on other sites

Har ikkje skutt ein hjort sida lørdag..Sett eindel både morning og kveld, men alltid eit eller anna som setter kjeppar i hjula!Men fekk min første rev igår kveld på post, det var litt kult:p Var for øydelagt etter 308 blyspiss til utstopping, men tenkte ta vare på halen:)

Prøver til igjen i morra!

Link to comment
Share on other sites

Ja den GD bukken er grovere enn sørlandsbukken, det er det ikke noe tvil om. den må være i nærheten av toppen i Norge. Mulig so mdet nevnes her mangler kanskje litt høyde, men den virker grovere og tyngre enn de helt der oppe. Hadde vært morro å fått vite alderen på denne.

Link to comment
Share on other sites

For noen heftige dyr!

Hadde vært morro om noen som kjenner til fakta om GD bukken og Sørlandsbukken kunne holdt "oss andre" oppdatert om utviklingen. Slik som vekt, alder, poeng på gevir osv. Imponerende størrelser i hvertfall! Ser vi allerede har fått en vekt, spennende å høre om mer.

 

Er selvfølgelig stas om andre som feller lignende bukker legger inn bilder og data om sine fellinger.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Full klaff idag tidleg etter ei lang veke med drittvær og null hjort..

Skaut 3 stykker!:D

Kolle, fjorkolle og spissbukk:)

IMG_1080-1.jpg

 

Nåken som har samme dårlege opplevelse med Fusion kulene som eg?Skyter med kal.308..Alle tre hjortane var det hol i vomba på, sjølv om skudda hadde gått inn midt i bogen:(Kulene har rett og slett eksplodert og laga hol på alt som var inni, i tillegg til og totalkarva bogane..

IMG_1082.jpg

4 av 5 dyr i år av det vært hol i vomba på..Og alle fire dyra har det vært perfekt inngang midt i bogen, uten at dyra har stått skrått!Kasta ein bog på alle dyra i tillegg..Ser jo ikkje ut etter Fusion kulene!

 

 

Bonusbilde på reven eg skaut mandag kveld:)Min første rev!

IMG_1077.jpg

Link to comment
Share on other sites

Det der var ikke oppløftende lesing, etter prøving og feilign med diverse ammo for å finne noe min Rem 7 liker nogenlunde, og havnet på Fusion til slutt, så blir det "spennende" få felt første dyret ser det ut til. Satser på at den korte korte pipa mi begrenser farten såpass at det blir noe bedre. Satser på at du har hatt maks utflaks.

Link to comment
Share on other sites

Hjortefot: Bruker 180 grain..

 

Ynstee: Ja kan jo være maks uflaks..Har vomskutt eit dyr av 26 dei fire åra eg har jakta, også 4 av 5 til no i år har vært open vom på:(Sjølv med utgangshol der det skal..Eg bytter vertfall ammo!Snakka med to kompisar som har hatt samme erfaring så spørs om det ligger litt i det..

 

Kva er swift kuler?

Link to comment
Share on other sites

Har brukt Fusion 150 grs i 3006 på ca 15 dyr de siste 3-4 årene og har ikke opplevd dette. Har brukt en del forskjellig tidligere, både kjøpeammo og hjemmeladd og Fusion er den jeg har vært mest fornøyd med når det gjelder kombinasjonen kjøttødeleggelser kontra fluktstrekning. Godt går den i børsa mi også.

Kommer nok til å teste litt andre kuler igjen etterhvert, men først må jeg få litt mere fritid så ladebua blir tatt i bruk til noe annet enn lager for jaktutstyr...

Link to comment
Share on other sites

Det der overraska meg veldig. Bytta fra oryx til fusion (3006 og 180 grs) i fjor og har igrunnen ikkje merka den store forskjellen anna enn prisforskjellen på dei to kulene. I fjor skaut eg 7 hjorta og ingen av dei blei vommaskot. Skaut ei simle md kula på laurdag og den gjekk rett inn bogen og ut den andre. Middels med kjøttødeleggelse.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har skutt en del dyr med fusion 180 gr i 308 og det var bra for noen år siden. Men de siste 2 årene må det ha skjedd noe for slaktene ser ikke ut. Det samme opplever jakt kompisen min i 30-06. Flere jeg har snakket med sier det samme om oryx. det er som om kulene er blitt mykere og slipper vingene som igjen kan ta vomma. Har byttet til woodleight pp 165 gr i 308 og nosler accubond i 6.5. Hvis ikke jeg ikke nå blir fornøyd blir swift A-frame neste test.

Lykke til.

 

Nåken som har samme dårlege opplevelse med Fusion kulene som eg?Skyter med kal.308..Alle tre hjortane var det hol i vomba på, sjølv om skudda hadde gått inn midt i bogen:(Kulene har rett og slett eksplodert og laga hol på alt som var inni, i tillegg til og totalkarva bogane..

Link to comment
Share on other sites

Interesangt!Kan jo veldig godt være det har skjedd nåke dei siste åra, Fusion blei jo skrytt opp i skyene når det kom!

Ein anna kar på jaktlaget skaut forresten ein liten bukk på lørdag og, der og blei eine bogen rett og slett boss etter fusion..

Tenkte gå over til Nosler igjen eg og, har brukt det heilt fram til no med veldig bra resultat så:)

Kva er desse swift kulene det er snakk om?

 

Kompisen min fra Stavanger fekk ei fjorkolle idag tidlig og:)Skal legge ut eit bilde seinare

Link to comment
Share on other sites

Har en kompis som brukte Fusion i 308 et år...ble skutt 3 dyr med den kula, og må si det var MYE arbeid med reinskjering av splintskader og tørke/skrape blodslått kjøtt. Såg mere ut som en granat hadde eksplodert inni dyret. Etter 3 dyr ble resten av ammoen pakka ned i et skap. Skuddene var plasert midt i bog, mellom bog og rygg , og siste dyret var skutt bak bog med utslag foran bog andre siden. Samme resultatet med sprengt og blodslått kjøtt.

 

I min 65 RWS kjører jeg på Accubond i 925 m/s , lite hull in , litt større ut med litt blodslått kjøtt men ikke mye. Ser ihvertfall ikke ut som man har løst ut en granat inni dyret. Samtlige har omtrent gått ned i smellen. Erhmmmmm skjøt en ungkolle på ca 80 m den hadde litt mere skader, men regner med det har litt og gjøre med hastigheten på kula.

Grunnet løps-skifte må jeg vente til jeg kommer hjem fra jobb igjen med mere jakt. Og grunnet løps skiftet ble det fart på mitt 338 LM prosjekt som jeg har starta handla in saker til. Siden jeg har problemer skaffe meg enda en Premier Heritage 5-25 x 56, har jeg bestilt en Kahles K624i 6-24 x56 med sphur ringer. Rifla blir en modifisert Savage i GRS LH.

 

Kos dere med jakta

:mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Har sett en del dyr, men ikke skutt noen enda. Artig å se at de har funnet viltåkerene nedom huset her. Førkvelden gikk det tre koller med kalver der. De som stod midt i kålet viste bare litt av halsen og hodet. Det har vokst godt i sommer. :D

I dag tidlig litt før 6 gikk det et par koller og en kalv nedom her.

 

Dårlig vær. Blir neppe jaktet aktivt. Dukker det opp ungkolle eller spissbukk, kommer jeg til å finne fram rifla. Kollene får andre ta seg av. Jeg er svak for å la de leve. Kalvene kan godt få noen uker til på seg.

Link to comment
Share on other sites

Her hos meg har det skjedd ett eller annet.

Første morgen såg vi ca 50 dyr, fordelt på 2 flokker. Etter det har jeg kun sett 3 sammen på det meste, de skjøt jeg, og etter det bare 1 og 1 hjort. Siste dyret felte jeg vel forrige lørdag, og siden da har vi ikke sett en eneste hjort i hele valdet. Dyra er ikke her. Det har regna og blåst noe for jævlig, men det skytes dyr andre steder i kommunen, så dyra er ute og går, men her er det tomt.

Håper på væromslag snart, så får vi se om det skjer noe da. Ser frem til brunst og måneskinn.

:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...