Jump to content

liverpool

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by liverpool

  1. Reiser til Sverige neste helg. Blir en ukes jakt. Nå er det veldig varmt i områdene, så det er like greit og vente noen dager. Skal avsette to dager til rypa også.
  2. Hei. Dere bør være klare til 06.00 på morran. Dvs ferdig rigget med nett og lokkeduer. Hvis mulig så sitt vestvendt, så slipper man å myse mot sola. Sitt gjerne midt på jordet. Duene slår seg villigere ned ute på jordet enn langs skogkantene. Skitt jakt.
  3. Har ingenting med merkelapp å gjøre, men det som er problemet er at det skytes for mye "feil" dyr. Men, tar man opp dette blir det som regel enn masse skriveri og kommentarer. De fleste gjemmer seg bak det at det er vanskelig å bedømme, det skjer så fort, det er jakt en driver med også videre. Men, da skal man ikke skyte og ferdig med det...........I vårt storvald har det vært altfor mye feilskytinger, da spesielt med ku/ungdyr. Dette er vanskelig å bedømme i mange tilfeller og feil vil skje. Men, når dette gjentar seg fra enkel personer/jaktlag gang på gang er det ikke uflaks lenger, men udyktighet. Og hele året hører man at nå må noe gjøres med regler og vedtekter for å bukt på dette. Hva skjer når en tar opp dette i plenium på jaktmøte. Jo ingenting, alle bare sitter der og redd for si sin menig. Så kommer jakta og det er samme leksa igjen. Nå viser ikke jeg til kalven på 93 kg her. Sikkert en dyktig jeger dette. Men, hvis flere jaktledere og hver enkel jeger tok mer ansvar for sine valg. Så ville en fått en bedre forvaltning, selv om en driver med jakt eller ei.
  4. Kalv på 93 kg skal ikke felles, det er forvaltning en driver med.
  5. Kråkejakt er virkelig spennende. Jakta er utfordrende da kråka er sky og ikke minst slu. Jakta mye kråke før, men nå blir det skjelden mer en gang i året. Hvis du har noen pelsfarmer i område er det supert ( husk å spørre om når du kan jakte i nærheten av farmene, pga valptiden ). Dette er bankers. Men, uansett om det er farm eller ikke, så må du finne et trekk. Finn nøyaktig ut hvor trekket går morgen og kveld. Når du finner trekket, kan du legge opp jakta deretter. En kan selvsagt sitte jakte på trekket om morran/kveld. Men, bygg et skjul og legg ut åte. Da får du mange spennende morgenener. Det som er virkelig artig er å jakte med hubro ut på sein vinteren/tidlig vår. Bruk det samme stedet. Får du dette til å klaffe blir du hekta. Ett par tips. Bruk 22 LR med lyddemper på åta, kråka er sky og blir fort skremt av hagla. Bygg aldri skyteåpningen i koia mot soloppgangen hvis det er morrajakta du satser på. Dritt kjedelig med ei vårsol midt i fleisen , mens kråkene slår inn på hubroen. Har du ei dau kråke så heng den i hubroen, ribb av mye fjær og hiv utover. Er det snø så kan ketchup sprutes utover. Dette funker garantert..Og husk bakgrunnen selvsagt. Kjempefordel om en kan bygge hytta høyere en åta. Lykke til, det er en lærerikt og spennende jakt.
  6. Skal endelig ut på rådyrjakt igjen. Er ferdig med elgjakta stort sett, så nå blir det rådyrjakt og litt skogsfugljakt frem til jul. Hvis ikke fugleterrengene snør igjen da. Skal til en kamerat i morra. Vi er litt bortskjemt med tilgang på jakt her, så vi prøver å jakte litt på de forskjellige områdene. Der vi skal prøve i morra er det også en del hjort blitt også. Det er jo bare artig det. Går noen store rugger der som han så under elgjakta. Men, vi skyter kun dyr for bikkjene våre. Om det er under elgjakta eller annen jakt. Vi er bare oppdratt sann. he he. Rådyrstammen har skutt i været igjen. En annen kamerat var ute med elgbikkja her en dag og så 14 rådyr samtidig, så det er da noen her. Håper og tror vi får en skikkelig dreverlos i morra.........
  7. Hvordan er forvaltningen på hjorten egentlig. Vi som jakter elg her øst`på har tildels strenge regler med kontroll av dyret og ofte er det bot pr kg over 140 eller 150 kg på ungdyr kvota. Så kompisene mine som dro en tur vestover nå etter at vi var ferdig med elgjakta hjemme ble overrasket da de møtte gr.eier. Hadde egentlig en bukk og 4 ungdyr på kvota. Men fikk beskjed om å skyte bukk, for alle de andre laga rundt skjøt koller så da "gjevna det seg ut" .Det var vist mange morløse kalver i område. De felte 3 piggbukker og to flotte bukker. Har ikke noe med det men, det høres ut som forvaltningen som mange av dere her etterlyser virkelig trengs gitt.
  8. Den letteste og raskeste børsa jeg har brukt er en Browning x-bolt Stainless Stalker. Utrolig god balanse,og godt grep siden den har Dura touch stokk. Veier ca 2,9. Kommer selvsagt ann på kalibret, men jeg har bestandig vært litt "kjedelig" på jakt kalibret og benyttet 308 i snart 30 år. Den jeg brukte var ferdig gjenget for demper. Den kan nok virke litt stutt for noen, men kolbe forlengelse kan kjøpes Kan trygt annbefalles. Selv har jeg bestandig jaktet med en sako Carabine 308 og har aldri sviktet. Winge våpen har den på lager til 12290 kr
  9. Hei. Er det noen erfarne hjortejegere som kan gi meg noen tips ang lokkejakt. Bor, og jakter stort sett i indre vestfold. Det er ikke mengder av hjort, mendet. dreveren har snart 20% uttak på hjort under rådyrjakta, men det er ikke noe "fast" plass den får hjort ut på. Så de finnes jo her. Problemet er at jeg ikke hører noen bukker brøler. Har vært ute tidlig som sent flere steder i elgterrenget mitt. For en del år siden var det også en del hjort her, men bestanden kollapset totalt etter vinteren 1994. Den gangen lokket jeg inn flere store bukker, og hørte bukkene brøle. Det er sann at det er ingen andre i områdene her som "gidder" å jakte på hjort etter elgjakta. Så det er ikke noe jakttrykk på den, har blitt felt et fåtall dyr de siste årene under elgjakta. Ingen bukk, kun enslige koller og et par kalver. Det er blitt observert store bukker i områdene rundt her, så de finnes jo her. Kan det være slik at bukkene brøler lite pga det er ikke veldig mange bukker totalt sett. Eller brøler de med lavere styrke her, jeg bare spør. Har 30 års fartstid med elg, rådyr og skogsfugljakt så jeg har da en del erfaring, men hjortejakt er jeg ydmyk for all info. Nå er det blitt måne igjen så får prøve sitte en del fremover, da jeg har skutt det siste dyret på elgkvota i år. På forhånd takk.
  10. Med dages fokus på moralsk og forsvarlig jakt, blir det for dumt. Holder man på med langhold skyting øker selvsagt sjansen for skadeskyting. Når det gjelder de som halter seg gjenom skyteprøva år etter år er jeg selvsagt helt enig med deg at en som trener mye på langhold er en mer sikker skytter. Men, etter 25 års konkuranseskyting er nå min erfaring at ved langholdskyting har man minimale marginer å gå på. Det gjelder avtrekk, vind, avstandsbedømmelse ( selvsagt bedere med avstandsmåler) og ikke minst kroppspenninger. Men, det er selvsagt opp til hver enkel å skyte på det holdet man vil. Tror ikke det er mange ettersøksekvipasjer som blir veldig imponert over bragden, når uhellet er ute.
  11. Var i Sverige fra 25.8. Har et privat terreng der oppe, og det var meget skralt. Så ikke et eneste kull der på 4 dager. I fjor som var et bra år, så jeg opp til 40 fugl bare på grusveiene i terrenget i løpet av en dag. Det er som mange sier, at forsommeren knekte kyllingene. Det var grunneieren helt overbevist om. Vet om en bra orreleik i terrenget, og på den var det heller nesten ikke fugl se, så tror nok at mye av stamfugl bestanden også har gått ned. Men, det kan selvsagt rette seg fort opp igjen. I 03 og 04 som var noen kanon år, med enorme mengder fugl, var det i 05 omtrent like dårlig som i år. I 2007 var masse fugl igjen. Så det er håp for neste år. Har to terrenger i Buskerud/Telemark og det er ikke allverden der i år desverre. Blir nok mest trening av hundene før elgjakta starter for min del. Skitt jakt.
×
×
  • Create New...