Jump to content

Olemann

Members
 • Content Count

  124
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei. Vurderer å bytte T3 i rustfri utførelse og kaliber 223 i tilsvarende rifle i kaliber 6,5x55. Har stått ubrukt i våpenskap i mange år. Skutt kun 3-4 hundre skudd. Kikkert som står på er Swarovski 3-9x36, denne følger ikke med ved bytte. Har også diesett og noe hylser som kan følge med.
 2. Har ikke den bulken som vises på hylsene dine, men kom sikkert senere. Ser ut til at de byttet tennhette i 1951 også, bilder av 3 stk fra 49-50-51 under.
 3. Takker for svar, har lest både kortholds og rødfisammunisjon ang disse. Løs/rødfis ammo er nok det riktige. Antok at de var rimelig verdiløse, men porto hadde jeg kanskje trodd de var verdt. Får la de ligge i ammunisjonsskapet hvis ingen viser interesse.
 4. Hei. Har en pose med 6,5x55 ammo fra ca 1950+\- liggende, tipper ca 30stk tilsammen. Disse har treprosjektil, dvs for kortholdstrening såvidt jeg vet. Er dette verdt noe for noen?.. Med verdi så mener jeg om noen som samler er interessert i å betale for porto og konvolutt så kan jeg sende 3-4 stk eller noe sånt til de som vil ha?
 5. Leica er fullt på høyde eller bedre enn Zeiss på mye. Har både Leica og Zeiss kikkerter. Prisen på denne er imidlertid en god del dyrere, samt at vekt og størrelse gjør den tyngre å ta med. Ikke er den vel så veldig tilgjengelig heller, så ingen som hadde den på lager for en stund tilbake ihvertfall. Tror nok at denne gir både bedre bilde og detaljer, men mister samtidig litt synsfelt. Får bli julegave til neste jul..
 6. Hei. Svarer litt forskjellige i tråden her. tok lite bilder, derfor ikke noe vits i å legge inn her. Har som sagt ingen erfaringer med andre modeller så vet ikke hva en kan forvente. Ut fra forventningen så var jeg halvfornøyd, ikke misfornøyd. Dvs greit nok, men ikke revolusjonerende. Hadde mest tenkt meg en av Pulsar sine middels dyre kikkerter, men de var utsolgt overalt og umulig å prøve. Om dette ville være dårligere eller bedre valg aner jeg ikke. Av detaljer jeg ønsker å se er det f.eks om det er en spissbukk eller annet dyr på 200-300m avstand. Ut fra det jeg så så tror
 7. Svarer på min egen tråd. Havnet en under treet til meg selv i år litt på forskudd. Desverre ikke noen andre modeller å sammenligne med da dette er den eneste jeg har sett i. utrolig kjapt å skanne området for dyr, lyser opp og godt synsfelt. Ulempen er at en ser lite detaljer på langt hold. Zoomen er digital og dermed nesten ubrukelig til å se detaljer. Fin å spotte dyr med, men annen kikkert må brukes til å studere det en har spottet. Halvfornøyd med kjøpet.
 8. Hei. Litt utenfor det du lurte på, men jeg brukte fabrikkladd 150grs federal fusion i 3006 i mange år. Hadde alltid gjennomskudd på side/litt skråskudd. Var veldig fornøyd med den kula, men måtte bytte til blyfritt alternativ pga hysterisk samboer ang bly i kjøtt.
 9. Det er vel rom for tvil ang bruk av f.eks termisk på dagtid for å lettere oppdage vilt. Det står beskrevet at det er ulovlig hvis det er for å forbedre synlighet av vilt eller omgivelser i mørket.
 10. Takk for svar. Kuldeforkortning er en mulighet. Slakteriet og kjølerommet vi brukte er det samme som veldig mange andre bruker, men mulig det var litt kaldere nå enn vanlig. De lokale hengte grisene med skinnet på noen dager, mens vi flådde umiddelbart så det gir litt kjappere nedkjøling og mulig årsak. Tror jeg får prøve annen metode neste gang jeg tilbereder ihvertfall, sous vide sirkulator har jeg uansett tenkt på før så får kjøpe noe sånt og teste ut. Fikk en minigris i fjor på samme plass og kjølerom og den ble ihvertfall mør og fin, men mulig tilfeldig. Svin har jeg lest fler
 11. Hei. Var i Sverige for noen uker siden og fikk med meg et par griser på 50-60 kg hjem. Hadde første steika i går, og den ble utrolig seig. Den var riktig nok ikke helt gjennomtinet, men stekt på langtidssteiking i 5 timer, kjernetemperatur 71grader. Antar at jeg må ha gjort noe feil under mørningen, men ut fra det jeg har lest så skal ikke villsvin ha like mye mørning som annet vilt pga diverse årsaker. Ene grisen ble skutt torsdag, den andre lørdag. Hang i kjølerom 5-6 grader til søndag da de ble grovpartert. Fraktet i isoporkasser hjem i ca 12t, ble så lagt i kjølerom i ca 30 timer
 12. Har Fjellduken Hunter. Denne er foret. I drittvær holder denne regnet greit ute så lenge jeg gidder å sitte ihvertfall. Holder også greit på varmen og en trenger litt mindre klær enn hvis en bruker regntøy tipper jeg. Muligens litt mere lydløs også. Ulempen er at en er litt mindre bevegelig, samt at den blir bløt etterhvert. Trenger da en del tørketid når en kommer hjem igjen. Foretrekker den foran regntøy uansett vær.
 13. Hei. Denne har kommet og de første bør være ute hos brukere. Er det noen som har fått testet ut denne og gjerne har sammenlignet opp mot andre merker som Pulsar, etc. Zeiss er god på optikk, men er usikker på om en betaler mye for merkenavn på denne. Bruksområde i første rekke i Sverige til svin, men kan også være fin til ettersøk. Liker rekkevidde og synsfelt.
 14. Hei. Så ikke spørsmålet før nå.. Jeg brukte siktet i helga på villsvinjakt i Sverige. Fikk 2 griser med det. Fungerte veldig bra til mitt bruk, dvs bare ta med hjorterifla og så klikke på enheten når jeg kom fram, Vipps så er det nattbørse. Adapteret har stått på siden i fjor. Bildet synes jeg er veldig bra i forhold til forventningene,IR lyset også. Bruker det på 3006, men har kun skutt 3 skudd med det påmontert, dvs 1 på blink og 2 på gris. Det er også noen ulemper. Knappene står litt for tett, må trene og være forsiktig for å føle seg frem til rett knapp. Knappene avgir
 15. Er på utkikk etter det samme jeg til villsvinjakt neste helg. Virker som at Pulsar sliter med leveringen da Ingen har inne modellene jeg har sett på, dvs xm30. Eller XM30s. Zeiss har også en interessant modell på vei, men ingen har visst fått inn denne heller. Hkvision kan jeg få tak i, men har ikke peiling på om det er brukbart. Helium modellene til Pulsar virker også å være vanskelig å få tak i, og relativt stort hopp i pris.. Får vel sette kjøpet litt på hold tror jeg..
×
×
 • Create New...