Jump to content

Olemann

Members
 • Posts

  148
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Olemann's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter

Recent Badges

11

Reputation

 1. Hei. Takk for svar. Den presenningen på Biltema så ganske grei ut og er lett å få tak i. Skal gjøre et forsøk med den typen i første omgang tenker jeg.
 2. Hei. Slakter på en gammel låve der det er litt åpning mellom gulvbordene, noe som er lite hygienisk for området under. Tenkte å lage ei ramme og feste en duk på som enkelt kan tas ut og rengjøres ved behov. Problemet er å finne passende duk, presenning er for tynn og blir for glatt. Tenkte noe lignende stoff som er på ferdigsydde presenninger til tilhengere, men har ikke funnet dette på rull eller som metervare. Er det noen som har noe tips til type duk og evt leverandør?
 3. Låner denne (veldig gamle) tråden da temaet er relevant. Kjøpte en godt brukt ultralight som jeg fikk i posten for noen dager siden. Kjøpt billig. Har ikke fått skutt noe med den enda. Låsekassen virker tight og fin, men det er en del slark i forskjeftet, dvs skrangler litt når en beveger på det. Er dette noe å bry seg om, eller er det mest kosmetisk?.. Isåfall noe enkelt å gjøre noe med. Har en ca 10 år gammel 686 i tillegg og denne har ingen antydning til slark.
 4. Hadde en T3 lite SS, den likte ikke fabrikkammo. American Eagle var den eneste den samlet innenfor 3-4cm, resten av det jeg testet dårligere. Hjemmeladd 40grs V-Max og 69grs kuler samlet på klistrelappen. Usikker på om den var sær på ammo eller om det var dårlig kvalitet på ammoen en fikk kjøpt.
 5. Takker. Morsom liten sak. Har brukt å plukket litt rødfis langs en tursti der forsvaret øver av og til sammen med jentungen for å gjøre turen litt mere spennende og samtidig en god gjerning. Funnet noen hundre av 5,6x45 varianten, men fant bare en av denne. Får ta vare på denne som en kuriositet.
 6. Den største er Forsvarets versjon av 223, men hvilket kaliber er det minste?..
 7. Venter på godkjent søknad på Tikka superlite. Denne har litt kort løp fra fabrikk og er klar over ulempene. (51cm) Til fugl, rådyr og en eller annen hjort på korte til moderate hold så tror jeg ikke de merker noen forskjell.
 8. Kula jeg var mest fornøyd med til hjort og rådyr var vel 150 og 165grs Fusion. Ypperlig presisjon, greit med kjøttødeleggelser og god skuddreaksjon. Hadde fortsatt med denne hvis jeg hadde fått valgt selv. Elg hadde jeg vurdert å gått opp en vektklasse på. Pga blyforbud(fra samboer) har jeg brukt federal premium trophy copper(tror jeg det heter) de siste par årene. Også god nok presisjon, men synes noen dyr har ruslet litt lenger enn før og med minst like mye eller mere kjøttødeleggelser enn før. Funker sikkert på elg denne også. Brukte forbedret elite en del år før fusion, funket greit den og, men mye negativt skrevet om den så hadde ikke brukt den på elg. Oryx brukte jeg 1 år på 5 hjort, men den ble skrinlagt pga masse ødeleggelser, og div annet. Tror jeg hadde en dårlig lot da mange klaget på 180grs versjonen. Mistet troen etter det, så den er utelukket for meg.
 9. Olemann

  Riflesekk

  Hei. Drar frem igjen denne tråden. Jeg bruker i dag kun bergans hoftesekk på dagsturer og synes det har fungert bra. Nå tenkte jeg å ha med rifle i tillegg til hagle på enkelte turer og vurderer en riflesekk til dette. Vorn, Fauna, Eberlestock er vel de som ser ut til å være blandt de vanligste på markedet, Jeger testet Eberlestock på link under og ser ut til å få god score. https://www.jeger.no/jaktutstyr/ryggsekker/test-av-eberlestock-h2-gunrunner-jegersekk Det ser ut til å være lagt veldig fokus på hvor lett og kjapt en kan få ut våpenet på omtaler. For min del vil denne bli brukt hovedsaklig med haglejakt, dvs med hagle i armene og rifle bak i sekk for å kunne tas frem hvis rype oppdages på lengre hold. Trenger da en sekk som ikke hindrer kjappe anlegg med hagle og som er god å bære over lengre tid. Trenger ikke veldig kjapp frigjøring av rifle, viktigere at den sitter trygt fast. Volum mellom 15-30 l er helt innafor, har sjelden med mye klær og foretrekker godvær hvis rifle skal være med. Er det noen som har synspunkter på beste sekken til dette?
 10. Brukte Fusion i 30.06 uten del år. Godt fornøyd med presisjon, skuddvirkning og ødeleggelser på et titalls dyr som den ble brukt på. Gikk imidlertid over til blyfritt etter pålegg fra fra sambo. I 6,5 er det lite blyfritt å få tak i enda, så tenkte å bruke fusion et år eller to inntil utvalget blir bedre. Vil sannsynligvis bli begrenset antall vilt med denne pga tiltenkt bruk. Normalt gir lettere kule litt flatere kulebane pga høyere hastighet, men det gjelder ikke denne. Uten å ha forsøkt å regne på det så vil det ikke være noe å tjene på å velge 140grs foran 156grs. Egentlig så ser jeg ingen fordel med 140grs bortsett fra litt mindre rekyl, eller er det andre egenskaper jeg ikke har tenkt på? Hastighet i m/s på 156grs fra Federal sine sider under ved munning, 100,200 og 300m, 140grs i parentes. 762(771), 709(712), 658(655), 610(601) Ut fra dette ser det ut til at det er identisk hastighet rundt 150m og sannsynligvis innom noen mm forskjell mellom 0-300m.
 11. Olemann

  Rekylbrems

  Mest sannsynlig vil samlingen være tilnærmet lik, men treffpunktet annerledes. Umulig å si uten å teste. Om du har identisk demper med hull tilpasset 6,5 eller 30 kaliber gjør det neppe noen annen forskjell enn ørlite dårligere demping.
 12. Drar opp igjen denne tråden. 140grs er vel blitt lovlig igjen etter nye krav til ammunisjon. Vurderer å bruke fusion som hovedkule til høsten etter gode erfaringer fra 30.06 tidligere. Børsa den er tiltenkt er for bevegelig jakt og vil bli brukt i hovedsak på hjort og rådyr. Større vilt er ikke aktuelt. Ser at fusion både fås i 140 og 156grs i 6,5. 140grs har marginalt høyere utgangshastighet enn 156 grs, men i praksis ser det ut til at den tyngste vil ha flatest kulebane pga bedre BC. Virker egentlig som at begge er litt slapt ladet, men kan ikke se noen grunn til å bruke annet enn 156grs hvis en ikke er veldig rekylredd.. https://www.federalpremium.com/search?q=swedish
 13. MP5 bruker vel samme ammo som glocken vi hadde i forsvaret, 9x19 tror jeg det var. Forrige århundre siden jeg også var der.
 14. Lærte noe nytt fra den artikkelen. 223 er visst grovkaliber... sitat fra artikkelen: 30 Idiot er et kallenavn på den deformerte tomhylsen man får ved å skyte en .308 Winchester-patron (7,62 x 51 mm, kalt «7,62 kort») i en rifle kamret for .30-06 Springfield(7,62 x 63 mm, kalt «7,62 lang»). Sammen med .223 Rem/ 5,56 × 45 mm/ og 6,5 x 55 mmregnes de to kaliberne som de mest utbredte til grovkalibrede jaktrifler i Norge
 15. Har en kompis som fikk tilbake søknad i M&R i forrige uke. Tok tolv uker for ham.
×
×
 • Create New...