Jump to content

okamdam

Members
  • Posts

    63
  • Joined

  • Last visited

About okamdam

  • Birthday 07/01/1992

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

okamdam's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det var det jeg tenkte Men det er alltids greit å få det bekreftet fra andre
  2. Ikke helt det samme, men jeg har lurt på det en tid.. jeg regner med at det er greit, men hva om du sitter i eget jaktterreng, og du ser dyrene komme over fra naboterrenget til ditt terreng. Kan man da skyte disse dyrene sett at man har de på kvota? Dette vil jo gjerne gjelde mest ved snikjakt/ posteringsjakt ved trekkveier..
  3. Vel, årets første jakttur ble på lørdag, da lungebetennelse ble lagt til sides for jakt! Har fått en uke perm fra forsvaret, noe som passet svært godt med hjortejakta hjemme. Det ble en tur på smygjakt, og jeg hadde ikke gått mer en 10 minutter før jeg støkte den første trioen. Jeg så en kolle i fullt firsprang og ræva på to andre dyr, som jeg mistenker var en fjorårskolle og kalv. De forsvant inn i et stort einekratt og var raskt vekke. Jeg var nå ganske anpusten, lungebetennelse osv, og roet det ned litt. Jeg fortsatte å gå litt rundt oppi skogen, en times tid, før jeg gikk tilbake dit jeg støkte dyra. Været var surt med sterk vind og regn, men jeg fant ut at jeg skulle følge i sporene på dyra som forsvant i einekrattet. Jeg kom noe lenger inn i skogen, der jeg ser noe rødbrunt lenger nede. Setter meg ned og finner frem kikkerten, og ser da en hjort, delevis skjult bak en treklynge. Jeg sitter og følger med i kikkerten, og ser at det er en spissbukk. Jeg venter på klert skuddfelt, men den forsvinner bak en gammel steinmur. Jeg begynner derfor å bevege meg sakte nedover mot dyret. Neste gang jeg ser det er jeg på ca 20 meter, og det har fortsatt ikke sett meg. Det står nå helt åpent, så jeg fjerner sikringen og brenner av. Dyret detter i smellen, og jeg beveger meg mot dyret. Når jeg kommer frem, ligger det å blunker og puster. Jeg tenker derfor ryggtappskudd, og gir den derfor et hodeskudd. Viser seg at skuddet sitter i overgangen nakke- bog og at dyre ikke ville reist seg igjen uansett. Har av den grunn ingen bra bilder å vise frem, det får bli ved de neste dyra. Dette var årets første, og nr. 9 totalt. Det står igjen en kolle og kalv på kvota, som jeg håper å ta før søndagen, da jeg må reise. Vet ikke når neste perm kommer, så jeg håper på flere dyr denne uka Bukken hadde forresten en slaktevekt på ca. 30 kg. Med andre ord et fint dyr å ta. Edit: Forøvrig første dyret skutt med hjemmeladd ammo, 180 grs swift a-frame i 30.06.
  4. Jeg kjente det rykket i fingeren nå nettopp! Skulle ut i "byn" for å hente min søster, og så 3 rev på veien! To av dem var valper, og de var helt nydlige! Den andre var en voksen rev ca 4 km fra valpene. Er det vanlig for revevalpene å gå alene nå, mens de er så små? Skal se om ikke jeg treffer på de senere i år
  5. Vel, børsa har fått nytt løp, bedding, avtrekk og ladeutsyr er kommet på plass. Gong er kommet opp på 300 (blir ikke skutt hjort på dette holdet i år) og gong skal opp på 200. Begge gongene er 22x22cm slik at når jeg får konsekvente treff, over lengre tid vet jeg at jeg er innenfor:) uansett kommer våren og sommeren til å finne en godladning, forhåpentlig vis med tsx/ttsx dersom jeg får tak i kula. I fjor hadde jeg en personlig rekord med 4 hjort, alle skutt med ca en måned mellomrom. Jeg gleder meg til årets jakt!
  6. Norske skyttere har i løpet av det siste året felt 6.500 rein på øya Sør-Georgia i Sørishavet. http://www.nrk.no/trondelag/har-felt-6. ... 1.11566564
  7. jeg kan begynne med min gamle mauser som jeg arvet etter Morfar. den er ikke noe særlig pen, med kolbeforhøyer av sølvteip, svart spraylakkert ende på løpet, og en ikke ferdig pusset ned rekylkappe. den samler innforbi en låvedør på hundre, løpet er helt kaputt og avtrekket er forferdelig. det er derfor besluttet at jeg skal skifte løp, avtrekk og bedde saken. den vil også bli gjenget for demper i samme slengen, så den vil ikke være så stygg mer en en måneds tid. men bilder sier mer en 1000 ord så her kommer de!
  8. Da var Hjortajakta over for i år for min del, kvoten ble fyllt (7 dyr) og det ble fire dyr på meg, noe som er personlig rekord, og jeg er oppe i 8 totalt! Kjenner at jeg gleder meg til neste år. Dagens hjort var en Hokalv, skutt på ca 40 meter, langt til fjells Jeg lå på plassen der storbukken jeg skjøt tidligere i høst lå, og det var nok en 6-12 dyr i denne flokken. de oppdaget meg først, men jeg la meg sakte ned, og dyrene ble værende til det smalt Ønsker alle jegere en riktig god jul og et godt nytt år!
  9. Art : Måke Våpen : .CZ 455 22lr/ hagle 12/76 Antall : 2 Poeng : 4
  10. Jeg tipper 11.83 kg. Den så stor ut!
  11. I følge Google Translate er de 5 nederste kalibrene fortsatt forbudt!
  12. Da er nok hjortejakta over for i år! Datt en hokalv på 23 kg, kl. 22.50 Det var overskyet, men snø og gode skyteforhold. Kalven datt i smellen fra en 180 grs. Oryx høyt i lunger og tok med ryggen i samme slengen. Relativt pent skuddsår, men en del beinsplintrer i ryggen. Jeg har tatt 3 av 3 på kvota i år, så er ganske fornøyd. Jeg føler at i år har jeg klart å holde meg rolig og ikke stresse på samme måte som de to foregående årene, og jeg føler at jeg har vokst som jeger. Dersom den andre delen av valdet fyller kvota, er jakta over, men dersom de ikke fyller ( leiejegere) så får vi på vår del et ansvar for å prøve å ta resten. Kommer nok et bilde før eller senere. Edit: kommer et par bilder Inngangshull Utgangshull Ryggraden
  13. Sendte de to midterste tennene inn til analyse www.fnat.no
  14. Fikk svar fra aldersbestemmelse idag, bukken var 7,5 år gammel.
×
×
  • Create New...