Jump to content

volvobrage

Members
 • Content Count

  661
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mi er kappa på 42cm og funkar som berre det. Men som HotShot seier så er den absolutt ikkje brukande uten dempar lenger. Men utruleg fin og ha med på jakt!
 2. Tom Bache Wiig lagar rå knivar! Har ein sjølv, sliper den maks ein gang iløpet av hjortejakta. Og då vomber og slakter eg sikkert 20+ hjortar. Nydelig håndverk, genialt låsing på slira og knallhardt blad som blir sylskarpt og holder lenge på betet.
 3. Ein må jo forvalte etter korleis det er i kvert enkelt området? Blir det samme som at vi skal skyte mindre hjort fordi naboterrenget sliter med og fylle kvota mens det auler av dyr her. Her er ikkje ørna noke problem. Men at bestanden har økt betraktelig siste åra er sikkert. Ser mørkt på om harebestanden noken gang skal ta seg oppatt her.
 4. Har ein liten malteser(3,2kg) som elsker og gå på fjellet. Ho er faktisk veldig ivrig på og jage fram ryper:) Finner dei over alt inne i buskas tidlig høst. Ho er dessverre skotredd og eg har aldri hatt tankar om og trene ho til jakt. Men har kunne skutt ryper ho jagar opp meir enn ein gang:)
 5. Skaut mine første hara i høst, eg gjorde det samme som deg med vombing. Den eine var vanleg størrelse og den andre var veldig liten. Blei 800 gram reint kjøtt av begge. Men fekk ikkje brukt bogane på den minste, så med to stk i voksen størrelse hadde det nok blitt meir.
 6. Skaut ein rev i helga. Sikta midt i bogen på 70 meter, med blyspiss. Han small ned i smellen og rulla nedover ura, sist eg såg den låg den inni noken bregner og rulla og halen sto til værs. Leita i sikkert ein time til sammen men fann den ikkje. Har heilt sikkert lurt seg inn i ei hole i ura før den strauk med, dei gjømmer seg nok så godt dei kan. Revane er seige og, har eg mulighet skyter eg alltid to skudd sjøl om det er godt treff. Skal då seiast at eg ikkje tar vare på pelsen så to skudd gjer ingenting.
 7. Har Bache Wiig kniv eg og @Castor! Samme erfaring som deg, heilt fantastisk kniv:)
 8. Vi har alltid skutt det som kjem på jakta på fjellet. På bøen har vi freda dei store bukkane. Funker veldig bra! Dei største er som oftast for lure for oss i skogen, og dei få gangane ein får skutt ein stor er det kjempe stas! Har tiltrekk av hjort her i brunsten så det aular av bukkar her då. Fortsatt veldig vanskeleg og skyte dei i skogen, har for vane og aldri stoppe på rett plass når dei kjem på post..
 9. Er i vertfall rikelig med jegera i området her eg bur. Veit om fleire som har leigd ett terreng ett år, ikkje fått noke, og gitt opp terrenget. Hjorten er vanskeleg og jakte på og ein bør satse litt på terrenget for og lære seg det. Ein kan ikkje alltid forvente fangst med ein gang. Trur veldig mange gir opp etter første året om dei ikkje får fangst då.
 10. Då er eg ferdig med filinga Mykje jobb og forme messingen. Har brukt grovfil til 90% av forminga og nålefil til dei siste 10%. Blei fin overflåte med nålefil så slepper unna mykje pussing med papir på messingen då.
 11. Grovpussa den litt med vinkelslipar og bandslipar. Så tok eg resten med rasp Tenkte først og ha skråkanten frå messingen videre i kompositten, sånn som på første bildet. Men det viste seg og være veldig vanskelig og få til fint sida messingen er mykje hardare. På dei tre siste bilda er eg ferdig med grovforminga av underdelen.
 12. Tilpassa komposittbiten og var tenkt og lime kniven. Men blei ikkje fornøgd med korleis den såg ut, så eg fekk tak i 2mm messinplate og la imellom. Ingen bilder av tilpassing, kun av ferdig limt kniv.
 13. Fekk tilpassa den fremste messingplata mot bladetBrukte bor til grovarbeidet og nålefil til fintilpassinga.
 14. volvobrage

  Jakt/brukskniv

  Hei! Fant ut eg skulle prøve meg på eit knivprosjektHar ikkje laga kniv sida ungdoms skulen, men har tenkt på det fleire gangar. Bestilte blad og diverse material frå Brisa, og fekk eit elg fallgevir av ein kompis! Blei eit stort Bowie blad fordi eg såg ikkje for meg at kniven kom til og bli så mykje brukt. Men angrer på det i ettertida då kniven blei bedre ein forventa Det røde er eit slags kompositt material. Brukte og ei 2mm messingplate som ikkje er på bildet.
×
×
 • Create New...