Jump to content

volvobrage

Members
  • Posts

    666
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

volvobrage's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

44

Reputation

  1. Siste spamming for noAlle burde eigd ein gammal mauser!
  2. Mauseren i aksjon igårDrømme ofte om Blaser men vanskelig og bytte ut dei gode gamle krigarane. Har ein Brno 601 eg brukar i skogen
  3. Må berre spørre sida eg ikkje har sånn rifle. Men er det ikkje plagsomt med berre ein patron i kammeret?
  4. Huska ikkje kor eg kjøpte det men meiner det heter CDI
  5. Her er min M67! Fantastisk rifle i 308 Den har 45cm løp med hausken wd60 dempar, nytt underbeslag for ai magasin og ein 6-24 x 72 Zeiss på toppen. Hatt den i over 10 år no og den har skutt eindel vilt etterkvert Tung som fy, 6,5kg med dempar. Men dermed veldig god og skyte med
  6. Mi er kappa på 42cm og funkar som berre det. Men som HotShot seier så er den absolutt ikkje brukande uten dempar lenger. Men utruleg fin og ha med på jakt!
  7. Tom Bache Wiig lagar rå knivar! Har ein sjølv, sliper den maks ein gang iløpet av hjortejakta. Og då vomber og slakter eg sikkert 20+ hjortar. Nydelig håndverk, genialt låsing på slira og knallhardt blad som blir sylskarpt og holder lenge på betet.
  8. Ein må jo forvalte etter korleis det er i kvert enkelt området? Blir det samme som at vi skal skyte mindre hjort fordi naboterrenget sliter med og fylle kvota mens det auler av dyr her. Her er ikkje ørna noke problem. Men at bestanden har økt betraktelig siste åra er sikkert. Ser mørkt på om harebestanden noken gang skal ta seg oppatt her.
  9. Har ein liten malteser(3,2kg) som elsker og gå på fjellet. Ho er faktisk veldig ivrig på og jage fram ryper:) Finner dei over alt inne i buskas tidlig høst. Ho er dessverre skotredd og eg har aldri hatt tankar om og trene ho til jakt. Men har kunne skutt ryper ho jagar opp meir enn ein gang:)
  10. Skaut mine første hara i høst, eg gjorde det samme som deg med vombing. Den eine var vanleg størrelse og den andre var veldig liten. Blei 800 gram reint kjøtt av begge. Men fekk ikkje brukt bogane på den minste, så med to stk i voksen størrelse hadde det nok blitt meir.
  11. Skaut ein rev i helga. Sikta midt i bogen på 70 meter, med blyspiss. Han small ned i smellen og rulla nedover ura, sist eg såg den låg den inni noken bregner og rulla og halen sto til værs. Leita i sikkert ein time til sammen men fann den ikkje. Har heilt sikkert lurt seg inn i ei hole i ura før den strauk med, dei gjømmer seg nok så godt dei kan. Revane er seige og, har eg mulighet skyter eg alltid to skudd sjøl om det er godt treff. Skal då seiast at eg ikkje tar vare på pelsen så to skudd gjer ingenting.
  12. Har Bache Wiig kniv eg og @Castor! Samme erfaring som deg, heilt fantastisk kniv:)
  13. Vi har alltid skutt det som kjem på jakta på fjellet. På bøen har vi freda dei store bukkane. Funker veldig bra! Dei største er som oftast for lure for oss i skogen, og dei få gangane ein får skutt ein stor er det kjempe stas! Har tiltrekk av hjort her i brunsten så det aular av bukkar her då. Fortsatt veldig vanskeleg og skyte dei i skogen, har for vane og aldri stoppe på rett plass når dei kjem på post..
  14. Er i vertfall rikelig med jegera i området her eg bur. Veit om fleire som har leigd ett terreng ett år, ikkje fått noke, og gitt opp terrenget. Hjorten er vanskeleg og jakte på og ein bør satse litt på terrenget for og lære seg det. Ein kan ikkje alltid forvente fangst med ein gang. Trur veldig mange gir opp etter første året om dei ikkje får fangst då.
×
×
  • Create New...