Jump to content

Ertshus93

Members
  • Posts

    265
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ertshus93

  1. Da blir det liten bukk i Forollhogna for min del
  2. Nå er jeg lei plastikkhylsteret jeg har til X-five Supermatchen. Hylsteret er lite behagelig å gå med, samt at det er blitt antydning til merker på pistolsleiden etter "plastikkdriten". Noen som vet om et hylster i lær som passer?
  3. Har skutt med den etter at den datt i gulvet, og treffpunktet endret seg ikke. Så mao. er skjevheten veldig liten. Skal se om jeg får plukket av siktet for å studere det mer nøye
  4. Var uheldig og mista min X-five supermatch 9mm i gulvet her om dagen Pistolen landa på det ene hjørnet av skuret (baksiktet). Når jeg nå sikter ser det ut som om det har blitt en ørliten skjevhet i baksiktet(baksiktet er ikke helt vannrett). Blir det nødvendig å skifte baksiktet, eller kan det være en skjevhet som kan rettes opp igjen?
  5. Hvis utmarka er en del av et grunneierlag må du sjekke hvordan reglene er der. Noen grunneierlag gjør det slik at grunneier selv jakter småvilt gratis, mens i andre grunneierlag må grunneier også betale på lik linje med andre.
  6. Hvilke nettbutikker har den billigste 22lr ammunisjonen nå? Tenkte å kjøpe 5000. Har funnet til 0.58 kr pr skudd, men synes det var litt i drøyeste laget for CCI std. Er det dyrere å sende ammunisjon enn vanlig post?
  7. "De som lengter til krigen"?? Hvor usaklig kan trådstarter bli? Innlegget mitt var bare et forsøk på å vise at jakt KANSKJE har mere å si for rypebestanden enn enkelte her velger å tro.
  8. Noen eldre karer jeg har snakket med forteller om et eventyrlig rypeår høsten 1945. De fortalte at mange våpen var inndratt i krigsårene, noe som førte til at det i mange områder resulterte i 5 år uten jakt. Jeg trekker ikke konklusjon om at rypehøsten 1945 kom kun som et resultat av 5 år med minimalt jakttrykk, men man kan jo begynne å spekulere.
  9. Da ser det ut til at det blir jakt på statsallmenningene i Soknedal og Budal. Baglimit på 1 rype/jeger/dag.
  10. Da var X-five Supermatch'n henta! Skulle da hatt et hylster som passer til denne. Noen som har noen forslag til et som passer?
  11. Min tanke rundt det er at det er dumt å vente med jakt til uti september, og da risikere og ikke få felt kalven, bare for et par ekstra kg kjøtt
  12. Forresten noen som vet hva som er forskjellen på "Rottweil Waidmannsheil pappe" og "Rottweil Waidmannsheil TPL HV". Ser jakt og friluft har dem begge i 12/70, men at pappe er 2 kroner dyrere.
  13. Har vært fryktelig slarkete med vedlikeholdet det siste året, slik at det har kommet endel oransje rustflekker i og rundt kammeret på hagla. Noen gode tips på hvordan man kan fjerne dette på en grei måte?
  14. Synd at kronekursen svekker seg Ser at prisen på flere pistoler i x-serien ble økt med opptil 20% i dag.
  15. Den bisonjakten så ikke akkurat utfordrende ut Kan jo sammenlignes med å skyte en tam NRF ku!
  16. Hvorfor er siden sigsauer.de nesten blank? Under kategorien "X-series" er det ingenting av pistoler.
  17. Hvis det er ei rifle som bare skal brukes til småvilt ville jeg ha kikka på kaliber .223 eller lignende. Dette kaliberet har ihvertfall en mye flatere kulebane enn 22lr, som gjør at du har bedre kontroll på lengre hold.
  18. Jeg tviler ikke på at det du sier stemmer. Men ettersom mange Sig Sauer(og sikkert mange andre merker) pistoler er bestillingsvare store deler av året i Norge, må vel det tyde på at forhandlere/importør bestiller for små parti når de først bestiller? Det jeg mener er: Forhandlerne må vel ha en viss peiling på hvilke modeller som er mest populære, og omtrent hvor mye de forventer og selge?
  19. Jeg skjønner ikke....Vet at det er dyre pistoler, men det skulle da ikke være noe problem å ha et par stk av hver utgave på lager til enhver tid?
  20. Tar opp igjen en gammel tråd! Noen flere tips til skogsfugljakt i nærheten av Gjøvik?
  21. Nå begynner takseringsresultatene rundt om å tikke inn, så da er det vel på tide med litt aktivitet i tråden her??? Hvordan ser det ut rundt om i landet? Kan melde om økt bestand her i indre Sør-trøndelag, med tanke på fjoråret. Ikke er det bare store lirypekull, men det har også blitt kortere avstand mellom dem. Kyllingene ser jevnt over store ut. Litt verre er det for fjellrypa. Et snøfall oppe i fjellet i juni tror jeg var hardt for kyllingene, da fjellrypekullene jeg har sett er små.
  22. På generell basis kan ikke grunneier gi noen spesiell tillatelse til å jakte på sin grunn, når han er medlem i et grunneierlag. Grunneier er jo medlem i ett grunneierlag, noe som betyr at hvis grunneierlaget har bestemt at jaktterrenget er fredet, så er det fredet. Derimot kan han melde seg ut av grunneierlaget, og så la deg jakte på SIN grunn.
  23. Hvordan står det til rundt om i landet? Er det noen observasjoner av kull?
  24. Innland, hvis det var mitt innlegg du sikta til
×
×
  • Create New...