Jump to content

Bruk av drone til lokalisering av vilt.


asterix

Recommended Posts

Jeg har selv en sånn drone. Har ikke brukt den i jaktsammenheng ennå, men ser for meg at den kan være fin når jeg har lyst til å forevige et skudd på film. Man kan enkelt ha med en laptop, bruke Google Earth og overføre koordinater til gps'n ombord i drona. Så flyr denne av seg selv til valgt koordinat og henger der til ny ordre kommer. Har brukt dette til blinkskyting og det fungerer utmerket. Tror ikke dyr reagerer så mye på den, om man holder seg xxx meter over.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Joda, hadde blitt en stilig film.

 

Vi snakker to ulike bruksområder nå. Dokumentere med drone alá det man i dag gjør med gopro er mer ok. Men bruke det som ett verktøy blir noe annet.

 

Er flere jegere og andre som ferdes i skogen. Spørsmålet for min del er mest om det er greit å ødelegge naturopplevelsen for andre mennesker bare fordi man selv ikke gidder lette på ræva, enn at det stresser dyret unødig.

Link to comment
Share on other sites

Nja.. er ikke så sikker på at det er direkte ulovlig....
Da kan jeg jo opplyse om at det nå skal være avklart at bruk av drone til å lokalisere vilt i forbindelse med jakt er ulovlig. Selv om magasinet "Jeger" gikk høyt ut et par ganger og hevdet at dette var lovlig, måtte de dementere dette nå i år. De hadde sjekket med luftfartstilsynet og ikke med departementet.. :forvirra:

Men bladet "Jakt",(se nr 1, 2015) tok opp saken med rette instanser, og fikk bekreftet at bruk av "Drone" (ubemannet luftfartøy) var ulovlig i hh til §21: Det er forbudt under jakt:... c) å bruke luftfartøy eller motorkjøretøy utenfor vei til lokalisering av vilt

For å fjerne et hvert diskusjonsgrunnlag vil dette bli presisert i lovteksten i forbindelse med revidering av viltloven i disse tider- i følge magasinet "Jakt" :wink:

Link to comment
Share on other sites

Bra det er uloveligt å lokalisere, men er det uloveligt å dokumentere på samme måte som den fiskefilmen over ?

 

Og må jo si jeg liker ideen om en jaktfilm der en drone følger jaktbikkja (egen kameramann som ikke deler infoen med jegerne under selve jakta)

 

Det hadde jo blitt mye nye spennede scener

Link to comment
Share on other sites

Som jeg skrev noen innlegg over her - bruk av luftfartøy er forbudt! Det går klart fram av eksisterende bestemmelser. Og jeg skrev dette 27. september i fjor:

Hvis det skulle være noen tvil om at "droner" er "luftfartøy" i forbindelse med jakt, vil jeg anta at DN/MD ganske omgående vil endre formuleringen, for å presisere at de er nettopp det.
Hvilket de altså gjør.

 

(Som jeg av og til sier: "Jeg kan jo ta feil - sjøl om jeg ikke har gjort det siden 1968!"

Link to comment
Share on other sites

Det var synd, det kunne blitt noen kjempe fine jaktfilmer. Får håpe det er noen som lar seg inspirere av fiskefilmen, avtale med jaktlag og evt sende inn søknadene som trengs for å lage en helt ny type jaktfilm

 

Lokaliserings info til jegerne under jakt er fyfy.

 

Bare diskuterer dette, for jeg ønsker meg en sånn film og jeg har ikke kunnskapene eller interessen til å lage det

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Og må jo si jeg liker ideen om en jaktfilm der en drone følger jaktbikkja (egen kameramann som ikke deler infoen med jegerne under selve jakta)"

 

Jaktbikkja er vel ikke vilt? Å filme bikkja kan vel neppe komme innenfor definisjonen "lokalisere vilt utenfor vei". :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil gjerne filme fra jakta. se viltet komme og få med det hele. men det må nok bli på den måten at den som filmer og ser hva dronen/kamera ser ikke avslører alt . blir beste filmen av det tror jeg, og så blir jo ikke spenningen borte. . Men i ettersøk ville jeg brukt noe slikt for alt det er verdt.

Link to comment
Share on other sites

Tenker alle som lager jaktfilmer er iferd med å filme med droner.Om noen år gidder vi ikke å se jaktfilmer hvor det ikke er brukt droner.

Ellers så er det typisk/mennskelig å være imot alt som er nytt og innebærer forandring.

Link to comment
Share on other sites

Men i ettersøk ville jeg brukt noe slikt for alt det er verdt.
Dette aktualiserer en sak jeg har vært opptatt av lenge - hva er "jakt", og hva er ikke jakt. Det gjelder ikke minst i norsk rettspraksis - der folk som tjuvjakter, eller til og med tjuvslakter tamdyr ved hjelp av skytevåpen, blir dømt for ulovlig "jakt".

 

Jeg har riktignok ingen konkrete planer om å tjuvjakte naboenes sauer, verken ved hjelp av droner, eller med "militærlignende våpen" og flankerende mitr-ild. Men jeg drev i sin tid ganske mye ettersøk - og da var min innstilling, som viltnemndene, politikamrene, veimyndighetene etc. var helt enig i, at utøvelsen av ettersøksoppgaven (mange-og-nitti prosent etter trafikk-/togskadet vilt), ikke var jakt. Og derfor ikke var bundet av regler for utøvelse av jakt. Jeg brukte f.eks. kombien med slug i hagleløpet, i den tida slug var totalforbudt TIL JAKT i Norge, hvis ettersøket var i bebygde områder. Dette for å redusere faren for gjennomskyting - noe politiet var helt inneforstått med, og enige i.

 

Skiller man ut ettersøk, i vilnemdna/politiets regi, og skadefelling, fra "jakt" (rekreasjon/matauk), bør "hensikten hellige midlet". På ettersøk er man oftest alene. Hvis man kunne "sneket" en drone innpå en trafikkskadd elg, som hadde søkt tilflukt i et skogholt, kunne man fått verdifulle opplysninger om tilstand/fluktmuligheter, uten å støkke dyret, eller skremme det unødig.

 

Men til vanlig jakt mener jeg forbudet mot luftfartøy er helt på sin plass.

Ellers så er det typisk/mennskelig å være imot alt som er nytt og innebærer forandring.
I mitt jaktlag har vi en helikopterflyger, og en trafikkflyger, som er med i flyklubb, er "assosiert medlem". Vi har ofte fleipet med hvor enkelt vi kunne gjøre jakta i "gaupeterrenget" vårt, hvis de kunne tatt en "oversikt" over terrenget på forhånd. Så dette er ikke noe "nytt" - men en begrensning norske jegere allerede har pålagt seg sjøl. Og som de bør fortsette med.
Link to comment
Share on other sites

En skikkelig jeger bruker ikke droner for å finne vilt, enten det er lovlig eller ikke! Samme hvor tøft, kult og lettvint det måtte være, slik driver vi ikke med!

 

-En skikkelig jeger bruker ikke avstandsmåler

 

-En skikkelig jeger bruker ikke nattopptikk.

 

-En skikkelig jeger bruker ikke lyddemper

 

-En skikkelig jeger bruker ikke kikkertsikte

 

-En skikkelig jeger bruker ikke rifle

 

-En skikkelig jeger bruker ikke jaktradio

 

-En skikkelig jeger bruker ikke hundepeiling / Astro

 

Uten at jeg støtter bruk av drone synes jeg det er viktig at man følger utviklingen og er åpen for nye ting og metoder.

Selv om man har lokalisert viltet skal man fortsatt komme seg på skuddhold.

Nei jeg har ikke drone, og kommer ikke til å kjøpe heller.

 

Forøvrig litt enig med Jegermestern, gjør man det for enkelt mister man litt av spenningen. Blir som Hjortejakt på de beste plassene, "hmmm...hvilken av de 70 dyrene som kommer inn på atlega kl: 20:02 skal jeg slakte idag?" :wink:

Link to comment
Share on other sites

En ting hva angår bruk av droner; de er ikke på noen måte stille. De er faktisk ikke i nærheten en gang. Jeg mener det må være overhengende sannsynlighet for at bruk av drone med all mulig sannsynslighet vil støkke viltet; og det er jo ikke meningen...

 

En annen ting er at batterikapasiteten er begrenset, for å si det forsiktig. De nyeste modellene har stort sett cirka tyve minutter oppgitt flytid. I vanskelige forhold kan det raskt halveres. Dersom det i tillegg er vinter, vel...

Link to comment
Share on other sites

Må da vel også være lov å lokalisere vilt fra lufta som på bakken.
Som det er presisert mange ganger før i tråden - det har du fullt ut adgang til. Vel og merke hvis du er en ørn, hauk, falk, måke, kråke, gjøk og sisik, trost og stær. For oss Homo sapiens, som ikke kan fly uten hjelp, er det ikke tillatt.
Link to comment
Share on other sites

F-16 piloter i luftforsvaret tar seg noen private lavflygende avstikkere over vidda for å finne flotte vann og jaktområder, men dette er da rykter og heller ikke droner. Må da vel også være lov å lokalisere vilt fra lufta som på bakken.

Det trenger man ikke være pilot for å gjøre. Har funnet mangt et bra fiskevann ved å observere fjellene fra rutefly i NordNorge :)

Link to comment
Share on other sites

F-16 piloter i luftforsvaret tar seg noen private lavflygende avstikkere over vidda for å finne flotte vann og jaktområder, men dette er da rykter og heller ikke droner. Må da vel også være lov å lokalisere vilt fra lufta som på bakken.
Skal du lokalisere jaktområder og fiskevann finnes det noe rart som heter for kart- http://kart.finn.no/. For ikke å snakke om Google Earth :-) Det er mye billigere og mye raskere enn F16.... :lol:
Link to comment
Share on other sites

Nei og atter nei, og det begynner allerede med tittelen på tråden, det sier seg selv at dette både er forbudt og etisk og moralsk på alle vidder, langt i fra slik jeg håper de fleste jegere vil la bruke på jakt! Jeg kunne ikke engang vært fristet av tanken på å bruke en drone på jakt!!!

Link to comment
Share on other sites

Sånn rent prinsipielt, og om man ser bort fra tradisjoner og "nytt er skummelt" og alt det der:

 

Hva er egentlig forskjellen på å bruke en drone til å finne elgen, og å bruke en hund? Begge deler er jo strengt tatt hjelpemidler som brukes til å "øke slagkraften gjennom bedre etterretning". Dronen har anledning til å dekke større områder relativt raskt, men det har jo de fleste hunder også. De er iallefall raskere enn de fleste hundeførere. Og der dronen (enda, for de i rimelig prisklasse) ikke gir den tenkte jegeren noen andre fordeler enn et mobilt øye, kan bikkja sniffe opp elg på flere kilometers hold uten at dyret er det minste synlig.

 

Slik sett er det vel enda mer "juks" å bruke bikkje enn å bruke drone.

Eller?

:twisted:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

En plass må grensen gå. Vi må vel kunne gi viltet en viss sjanse til å overleve jaktsesongen?... Ellers kan vi bare begynne å kalle hobbyen vår for slakt, og ikke jakt..

Det er nok derfor vi ikke får bruke droner, bruke ir kikkert, natt jakt med lys på rifla, det er jo "bare" hjelpemidler for å se.. Eller automathagle med 20 skudd magasin osv osv.

Når det blir såpass lett at man nesten kan garantere fangst til alle jegere på hver tur, synes jeg det blir mer slakt enn jakt. Vi mennesker er såpass oppfinnsomme at det ikke burde være noe problem å finne opp nye dingser som stadig vil effektivisere jakten dramatisk. Men, trenger vi det? Vil vi det? Den dagen vi blir for effektive, vil nok ikke flertallet i Norge (de som ikke jakter), være så likegyldige ovenfor hobbyen vår. Og jakt som hobby vil nok bli en saga blått.

Link to comment
Share on other sites

Jepp, ingen tvil om at det er ulovlig med droner, varmesøkende kikkert osv. Var svar til sofabamse sitt innlegg der han spør om hvorfor en drone er verre enn en hund.

 

En hund kan gjøre mange feil og er nok langt i fra så effektiv som en reinspikka "jakt drone" kunne ha blitt hvis noen glupinger satte hjernene sine i kok for å lage den perfekte jakt dronen. En hund kan løpe rett hjem, være ulydig, gå etter en kalv og ku når man har en okse på kvoten osv osv.

 

Med dagens teknologi og vår oppfinnsomhet kan vi lett lage dingser som vil hjelpe oss med å utrydde alt som finnes i skogen. Men det vil nok de færreste jegerne ta del i. Så en plass må grensen gå for hva slags dippe dupper vi skal tillate oss å bruke under jakt.

Link to comment
Share on other sites

Nå er det ikke nok batterikapasitet til å drive å lete etter hverken friskt eller skadet vilt. Men når man fysisk har sett viltet, i eller utenom jakttid, så er det nok driftstid til å kunne fly frem til viltet og filme xxx sekund og så fly tilbake.....fjernet av mS.......

Link to comment
Share on other sites

Fra regelverket:

Vil vi ikke ha:

- Diskusjoner eller postinger om våpen brukt eller ervervet i selvforsvarssammenheng, bæring av våpen for bruk i selvforsvar, eller andre våpenrelaterte tema som beveger seg utenfor våpen brukt i fredelige sammenhenger, altså jakt og sportsskyting.

- Bajaspostinger eller andre postinger som gjenspeiler useriøse holdninger til lovverket og jakt og skyting, og ikke minst er skadelige for våre aktiviteters omdømme

Derfor forsvant deler av noen innlegg i denne tråden

Link to comment
Share on other sites

Hvem har sagt at en drone må gå på batteri?

Den dagen det blir lovlig (og populært) å bruke droner på jakt, da kommer nok droner som er mer tilpasset bruksområdet hakk i hæl. Det finnes allerede droner som er svært effektive til å henge oppe i luften hele dagen, og brukes til å finne (og tilintetgjøre) mål. Heldigvis ikke til det sivile markedet :) En ting er sikkert. Og det er at hvis det er et stort marked for et produkt, så kommer produktet på markedet, så langt det lar seg gjennomføre. Og lage en liten drone som er spesialtilpasset til jakt har vi teknologien til, så det holder. Men loven setter heldigvis en effektiv stopper slik at det ikke blir et marked for det.

 

Hadde det ikke vært for at vi har lang tradisjon for jakt i Norge, og strenge regler, hadde det nok ikke vært så stuerent som det er i dag. Er noen som er i mot jakt, noen er for jakt, og de fleste ganske likegyldige. Er glad for at det er lover og regler som begrenser oss jegere. Blir det for lett og for effektivt, kan den tradisjonen forsvinne ganske kjapt. Jegere er tross alt en minoritet i Norge. Og hvis den store almenheten begynner å rynke på nesen av vår aktivitet, så henger den fort i en tynn tråd. Og det er nok derfor vi blir "begrenset" til å drive mer eller mindre gammeldags, tradisjonell jakt. Selv om det er kommet mange nye oppfinnelser som ville ha effektivisert jakten dramatisk hvis de kunne ha bli tatt i bruk.

 

For å sette det på spissen så tror jeg at jakt kommer til å bli forbudt lenge før vi får bruke droner til å finne og forfølge 16 taggers hjorten i skogen, mens vi selv kjører etter den med et maskingevær med varmeoptikk montert på en atv. Da har teknologi tatt over for tradisjon for lenge siden. Da er jaktformen ikke lengre en tradisjon, og vil neppe være ansett som stuerent av resten av befolkningen.

Link to comment
Share on other sites

Med dagens teknologi og vår oppfinnsomhet kan vi lett lage dingser som vil hjelpe oss med å utrydde alt som finnes i skogen. Men det vil nok de færreste jegerne ta del i. Så en plass må grensen gå for hva slags dippe dupper vi skal tillate oss å bruke under jakt.

Div fancy "nattsikter" selger jo i bøtter og spann til folk som aldri har vært lengre hjemmefra enn nabobygda/byen, vi kan jo tro at de er glødende interessert i å trene med luftgevær i kjelleren med lyset avslått...

Link to comment
Share on other sites

Jeg velger å anta at de fleste jegere ikke har dem montert på jaktriflen sin.

Er mange leke ramboer som renner rundt med tannregulering og for dyrt utstyr på softgunneren sin. Det har jeg sett mye av.

Har sett en god del jaktrifler, men har ennå tilgode å se natt optikk montert på en sivil rifle, selv om du mener at sånnt selger i bøtter og spann. De fleste jaktlag vil nok sparke en sånn fyr ut av jaktlaget..

Det vil uheldigvis alltid være noen som gir blanke f. i lover og regler. De vil uheldigvis gi resten av jegerbestanden et dårlig rykte..

Link to comment
Share on other sites

Har noen aktive sofgun karer på jobben, og ja, du vil ikke tro hvor mye penger som de putter på plast våpnene sine. Koster å være rambo lookalike, men koster langt fra en månedslønn for en rimelig nattkikkert.

 

Har du sett mange jaktrifler med ir kikkert? Sier ikke at de ikke finnes noen sorte får i jegermiljøet, men er nok ikke så normalt som du prøver å få det til å virke som...

Link to comment
Share on other sites

Er dere seriøse i tråden nå eller tuller dere?

 

Restlysforsterkere selges i hovedsak til jegere her til lands som bruker disse i land hvor slik bruke er tillatt.

Jeg er målløs over hvor liten boksen dere tenker i er...

Bare fortsett å vær målløs du :)

Er jo tydelig at du ikke har fått med deg selve essensen i hva som egentlig diskuteres, men velger heller å hoppe rett inn med halvveis personkarakteristikker...

Synes du det hadde vært fint om vi jegere hadde kunne få tatt i bruk all mulig ny teknologi, uten begrensninger, etterhvert som den kommer. Til bruk under selve jakten? ( I Norge, for det er hær norsk lov gjelder)

Er bare å fyre løs om dine tanker rundt teamet, og om du ser noe problematikk med bruk av diverse ny teknologi i jaktsammenheng. En gylden mulighet for deg og vise hvor stor boksen du tenker fra er :)

Link to comment
Share on other sites

Og snart kan enkelte av dere sitte hjemme i sofaeen og jakte derfra !Hvis dere ikke kan jakte på den gamle gode måten uten allt det spesialutstyret som snakkes om her......så hva er vitsen med å jakte spør jeg meg da om..... :roll: Begynner å bli amerikanske tilstander her på berget snart!Ååh det glemte det begynner å bli forbud mot bruk av droner til jakt der også takk og pris for det har 110% ingenting med jakt å gjøre :lol:

Link to comment
Share on other sites

Er dere seriøse i tråden nå eller tuller dere?

 

Restlysforsterkere selges i hovedsak til jegere her til lands som bruker disse i land hvor slik bruke er tillatt.

Jeg er målløs over hvor liten boksen dere tenker i er...

Bare fortsett å vær målløs du :)

Er jo tydelig at du ikke har fått med deg selve essensen i hva som egentlig diskuteres, men velger heller å hoppe rett inn med halvveis personkarakteristikker...

Synes du det hadde vært fint om vi jegere hadde kunne få tatt i bruk all mulig ny teknologi, uten begrensninger, etterhvert som den kommer. Til bruk under selve jakten? ( I Norge, for det er hær norsk lov gjelder)

Er bare å fyre løs om dine tanker rundt teamet, og om du ser noe problematikk med bruk av diverse ny teknologi i jaktsammenheng. En gylden mulighet for deg og vise hvor stor boksen du tenker fra er :)

Håh! Du går rett i forsvar der det ikke er et angrep en gang? :roll:

 

Personkarakteristikker? Hvor hen? :think:

 

Selvfølgelig har jeg fått med meg essensen i det som diskuteres, det blir bare morsomt når det bombastisk fastslås at nattkikkerter kun blir brukt til jakt i Norge.

Jeg ser ingen problemer med ny teknologi, men det blir litt som å onanere til pornografi.

Man får utrettet det man ønsker med minst mulig innsats annet enn selve kulmineringen :lol:

 

Vel, et og annet problem vil vise seg men jeg tror (Og jeg mener det er godt belegg for dette) at slikt utstyr bare tilgodekommer de som jakter ulovlig.

Det blir som å jakte med lys på hjortedyr, det er ikke jakt lengre men slakting.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er målløs over hvor liten boksen dere tenker i er...

Er vel vanlig høflighet å komme med slikt? Og hvis du leser en gang til så sier jeg halvveis personkarakteristikker.. Så tolk det som du vil..

 

Og hvor har jeg bombastisk påstått at nattkikkert kun blir brukt til jakt i Norge?

Jeg skriver jo: "Jeg velger å anta at de fleste jegere ikke har dem montert på jaktriflen sin." Er ganske utrolig å feiltolke det til at jeg skal ha det til å bli at jeg mener at nattoptikk kun brukes i Norge. Det blir bare for dumt å putte den meningen på meg. Har du en nattkikkert påmontert jaktriflen, og lensmann av en eller annen grunn skulle komme på befaring i våpenskapet, så vil jeg tro du har et forklaringproblem.

 

Den dagen jegerstanden får det for lettvint, bruker allslags ny teknologi, flyger rundt med droner, og har gått helt bort fra tradisjonell jakt. Er det stor sannsynlighet for at vi kan få et stort omdømme problem. Et av de beste argumentene for å fortsatt få jakte er jo nettopp at vi har lange tradisjoner for det. Ingen trenger å jakte for å overleve lengre. Hva tror du kommer til å skje hvis jegerstanden totalt mister omdømme sitt ovenfor majoriteten i landet? Vil bruk av droner, eller annen teknologi som gjør jakt mer lettvint hjelpe på omdømmet vårt?

Et fint eksempel som man kan synse på er jo halvauto våpen. Er en lang liste med automatvåpen som ikke blir godkjent til jakt, der de aller fleste har til felles at de ser tacticoole og farlige ut. Er det at de faktisk er mer farlig?, eller er det muligens for å beskytte omdømmet til jegerne? Mister vi ansikt ovenfor resten av befolkningen er det liten tvil om at jaktmotstanden øker i landet. Og sist jeg sjekket så lever vi i et demokrati :)

Link to comment
Share on other sites

Har du en nattkikkert påmontert jaktriflen, og lensmann av en eller annen grunn skulle komme på befaring i våpenskapet, så vil jeg tro du har et forklaringproblem.

Jeg gidder ikke å mene noe om det du skriver jonilse, jeg er tildels enig, men synes samtidig du yttrykker deg som nokså trangsynt. Verden går framover, og ikkejegere vet ikke at nattkikkert er "uetisk" for enkelte jegere. For eksempel.

 

Uansett, om sitatet over. Jeg observerer (mener minst mulig om det) at iallefall 3-4 av de ca 200 som har vært innom storviltprøve/ treningsskytingene våre hittil i år - har festebraketter for nattsats/nattkikkert montert på enten rifla eller kikkerten. Ikke en jævel har hevet et øyenbryn. Dette er sikkert noe de bruker til blinkskyting :wink:

Uansett så tror jeg ikke det er noen som har et forklaringsproblem før de står der i skogen i kølmørtna med lensmannsbetjenten oppmarsjert med Magliten sin.

 

Et påfallende antall har også høydejustering på kikkertene sine, justering egnet til å skyte mye over 100m, og mange har kikkerter med avstandsmåler innmontert. Det eneste betenkelige jeg ser med det er de flese av disse er folk som ikke aner noe om å skyte langt - en skulle teste ASV-rattet sitt på 100m ved å ratte til 200m og se hvor høyt over han traff (på 100m). Om det ble 8cm så var det riktig. Jeg prøvde å si at om det er 8 klikk så blir det 8cm uansett om det stemmer på 200m eller ikke, og at det kommer an på ammunisjonen... Mn dette var altså verifisering til jakt på 200m, og forbi. En digresjon

 

Uansett igjen. Fremtiden er her, fortiden er fortid - for 30 år siden fikk jeg hundkjeft for å skyte ei rype på bakken - DET var usportslig det... Ikke mange tør å ta den lenger - så hva som er moralsk, etisk, og PK er ikke konstant. Jeg er ærlig talt spent på hva folk kommer til å drive med i skogene om 20-30 år. eller før, eller mer... Men det kommer ikke til å bli eksakt det samme som nå, uansett hvor mye enkelte tar det som en selvfølge...

 

K

Link to comment
Share on other sites

Jeg er målløs over hvor liten boksen dere tenker i er...

Er vel vanlig høflighet å komme med slikt? Og hvis du leser en gang til så sier jeg halvveis personkarakteristikker.. Så tolk det som du vil..

 

Og hvor har jeg bombastisk påstått at nattkikkert kun blir brukt til jakt i Norge?

Jeg skriver jo: "Jeg velger å anta at de fleste jegere ikke har dem montert på jaktriflen sin." Er ganske utrolig å feiltolke det til at jeg skal ha det til å bli at jeg mener at nattoptikk kun brukes i Norge. Det blir bare for dumt å putte den meningen på meg. Har du en nattkikkert påmontert jaktriflen, og lensmann av en eller annen grunn skulle komme på befaring i våpenskapet, så vil jeg tro du har et forklaringproblem.

Den dagen jegerstanden får det for lettvint, bruker allslags ny teknologi, flyger rundt med droner, og har gått helt bort fra tradisjonell jakt. Er det stor sannsynlighet for at vi kan få et stort omdømme problem. Et av de beste argumentene for å fortsatt få jakte er jo nettopp at vi har lange tradisjoner for det. Ingen trenger å jakte for å overleve lengre. Hva tror du kommer til å skje hvis jegerstanden totalt mister omdømme sitt ovenfor majoriteten i landet? Vil bruk av droner, eller annen teknologi som gjør jakt mer lettvint hjelpe på omdømmet vårt?

Et fint eksempel som man kan synse på er jo halvauto våpen. Er en lang liste med automatvåpen som ikke blir godkjent til jakt, der de aller fleste har til felles at de ser tacticoole og farlige ut. Er det at de faktisk er mer farlig?, eller er det muligens for å beskytte omdømmet til jegerne? Mister vi ansikt ovenfor resten av befolkningen er det liten tvil om at jaktmotstanden øker i landet. Og sist jeg sjekket så lever vi i et demokrati :)

Det understrekne har du rett i, jeg ser den.

 

Det uthevede er jeg enig i.

Vi trenger omdømme, det bildet jeg hadde av jegere fra jeg var liten av var en skogvokter med rifla på ryggen som var god og rund samtidig som han smilte pent til barn.

Det inntrykket har jeg delvis enda, mulig det er fordi jeg er blitt tykkere selv :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...