Jump to content

amarok

Members
 • Content Count

  307
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kan ikke sammenligne Sverige og Norge.De områdene i Sverige som har gris har ett mildere klima,og bedre bonitet enn vi har i Norge.Den villsvin eksplosjonen denne forskeren snakker om kommer aldri til å hende i Norge fordi vi har for dårlige leveområder og for kaldt klima.Det er noen områder i Østfold og Vestfold ,og kanskje Jæren som har klima og leveområder som er egnet for gris.Men de områdene er såpass små,så bestanden er lett og kontrollere.Det vi har sett her i grenseområdene i Marker og Aremark er at Villsvin sprer seg svært sakte.Og Fra Nøssemark og nordover på svensk side er det ingen grisebestand som vil velte inn over Norge.Den svenske villsvin bestanden stopper stort sett ved en linje fra Strømstad til Gavle,eller det som heter Norrlandsgrensen.Nord for denne linjen begynner de store barskogene,og det finnes minimalt med edelløvskog, som er vintermaten til villsvin.Her er det bare små spredte bestander som kommer fra utsatte dyr.
 2. Federal Praire Storm er best der og.Har brukt denne i Us 4 på Rådyr,rev og skogsfugl i 2 år nå.Er vel det beste på markedet.
 3. https://www.theopticzone.com/shop-all/Leupold-Mark-AR-MOD-1-5-4x20-FireDot-SPR-Matte-115387-p93534379
 4. Ruag,eier ikke de også Norma?
 5. http://wilderness-society.org/latvia-hu ... nt-wolves/ Her står det at det er 200-300 ulver. Hvem lyver? WWF eller European Wilderness society? Begge to antagelighvis.Miljøvern organisasjoner er blitt mere og mere terror organisasjoner. Ikke annet enn løgn og halvsannheter det meste de kommer med.Tjene natur og dyreliv gjør de ihvertfall ikke lenger. Når WWF i Norge skal ha rovdyr faddere, så er det ikke annet enn å lure folk til å gi penger.
 6. Jeg har kikkerten i rygglomma på jaktjakka.Fungere veldig bra for meg. Derfor må man ha jakke med rygglomme når man jakter med drilling.Forresten så er det must ellers og.Kan ha matpakke hundekobbel og drikke der og,og slippe og dra på sekk.
 7. Ulv anser jeg som et ikke problem for fuglejegere.Har jaktet i Malung i Dalarna i 25 år.Har vært bort både ulv og bjørn noen ganger.Men med en fuglehund som ikke er noe særlig lenger unna enn 200 meter så skal det forferdelig mye til at den blir tatt av ulv. Ikke bekymr deg for ulv,jakt og kos deg.
 8. Står noe om støtende hunder over 41 cm, som jager/støter maks 5 minutter i Norge her.viewtopic.php?f=7&t=43621 Jeg har en Heltysk Strihåret Vorsteh som støter Rådyr med los.Den jager fra 200-500 meter.Dvs 30 sekunder til 2 minutter. Mange tror slike hunder skremmer vettet av viltet,men min erfaring er at rådyren stopper straks hunden har gitt seg.Er også ganske effektivt å smyge med en slik hund i søk føre seg.Rådyren løper ikke alltid rett fram,men ofte i en bue tilbake,og kan da gi gode skuddsjanser. Det som er viktig er at hunden loser,da har rådyrene full kontroll.En Tysk vorsteh skal lose på vilt.I Norge blir det sått ned på.En støtende hund som ikke loser er mindre godt egnet etter min mening. Jeg vil også undrerstreke at en Vorsteh eller annen langbent hund som jager for lenge ikke er humant,men det kan man også si med en Drever eller beagle som jager i 3 timer. Jeg jager også rådyr med Drever.For rådyrene tror jeg faktisk det er bedre med en Vorsteh som jager 2 minutter, enn en kortbeint drivende hund som jager i 3 timer. Min Strihår står også for fugl og hare.samt godkjent ettersøkshund.Noe mere allround hund enn en veldressert Tysk Strihåret Vorsteh finnes ikke.
 9. Det sies at den mest funksjonssikre patronen i 303 er 8x57.Pga at den er kortere en 30-06.Vil tro 308 også er bra i 303. På min gikk heller ikke sluttstykket langt nok tilbake så den kunne mate frem ny patron.Virket som det ikke var gasstrykk nok.Men hvorfor det skulle begynne etter 5 år skjønnte jeg ikke.Jeg Vurderete og borre større gasshull i løpet eller kjøpe stalon regulerbar gassventil.Men fant ut at det var best og levere den til Landrø.Og var nok lurt det,for fikk jo ny børse.
 10. Ja har den 303 en.Og kommer til og beholde den, da jeg liker den og har så mange våpen at det er vanskelig med dagens regelverk og kjøpe noe nytt. Men jeg har også en Browning short trac i 270 WSM og en Merkel SR 1 i 9,3x 62.Dette er nok mere funksjonsikre våpen.På saueren er det også veldig kronglete å fjerne vital del hvis man er ute og reiser.Skulle jeg kjøpt ny Halvauto idag hadde det uten tvil blitt en Browning Short trac eller den nye Mk3.Den er både funksjonsikker og presis.
 11. http://www.dinkikkert.no/annen-optikk/k ... l-1-5-6x42 KJøpte en sånn,meget fornøyd.Holder euro standard.Tror dette er det som gir deg mest for pengene nå
 12. Løsningen ble og levere den til Magne Landrø.De renset den på alle mulige måter. De fikk den heller ikke til å virke.De sendte den til fabrikken.Løsningen ble at jeg fikk ny børse .Må gi både Magne Landrø og sauer ros for meget god kundebehandling. Men hvorfor børsa begynte å fungere dårlig etter 5 år, er for meg fortsatt en gåte.
 13. Senterpartiet er vel snart det eneste partiet som står opp for de gamle verdiene i landet vårt.De jobber for en fornuftig rovvilt politikk,og et aktivt landbruk over hele landet.Bevare vår bygdekultur.Og våpen,jakt og skyting er en stor del av bygdekulturen.En sterk bygdekultur, levende landsbygd og landbruk i Norge tror jeg er det beste for fortsatt jakt,våpen og skyting i fremtiden.Så takk til Jenny og Senterpartiet som står opp for oss nå.De andre partiene blir mere og mere populistske og vender kappen etter vinden.Norges bondelag tror jeg faktisk er en av de beste organisasjonene får oss jegere og skyttere.
 14. http://theopticzone.com/product/weaver- ... te-800650/ Dette er så vidt jeg vet den mest kompakte 4-16 kikkerten på markedet.Må passe ypperlig på en lett rifle.Vil tro den er fin på en 17 hmr. Jeg tenkte jeg skulle kjøpe en sånn til drillingen.Fin og ha i rygglomma,da jeg liker best å jakte skogsfugl med åpne sikter.Men er det fugl i topp må man jo ha kikkert.
×
×
 • Create New...