Jump to content

furuoglyng

Members
  • Posts

    1,006
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by furuoglyng

  1. Hos en lokal stålsmed. De skjærer fra plater i beholdningen etter mål og vekt som skal til.
  2. Belleville skal ikke behandles med noe, ellers tettes gore tekstilen. Har brukt Alfa Walk King og Belleville 790 daglig...begynte å ta inn vann etter 12 mdr. Skyller nubukskinnet til 790`n i dusjen mens jeg skrubber med ren børste.
  3. Goretex støvler tar kveld etter 1 års bruk uansett hva man gjør mot det. Dette med ankel støtte fra stive jaktstøvel med høy skaft holder jeg meg unna, fordi sånne alltid vil myke til etterhvert og virker ellers som å gå i tømmerklosser. Har kun brukt lette «Hiker» boots til jakt og fisking som Alfa Walk King. Tar på goretex gamasjer i myrete terreng. Har testet og gått ut 3 par med det amerikanske forsvarets høyskaftete Belleville 790 gore tex de siste år. Disse føles lett og puster svært godt.
  4. Solgte engang en av mine 870 hagler, der kjøper måtte fylle inn våpennummer og selger på søknaden. Du kan vel oppdatere innvilget søknad på våpenkontoret med påskrift og våpendata til brukt privat selger. Husk å melde inn din del av søknaden du har fått hos selger til våpenkontoret. Noen selgere kan av og til bare droppe alt papirarbeid etter de har sendt deg våpen, uten å sende deres del til våpenkontoret.
  5. Det er vel ingen begrensninger å skyte blink på vidda året rundt. Jeg har sett endel bamsbærsj rundtomkring når jeg er på tur her oppe. Er for det meste bevæpnet med fiskestang og lever enda. Nord Amerika er noe annet.
  6. Fordelen med 870 er at du kan skifte ammo eller tømme patron fra kammeret ved å løse ut sluttstykke og dra forskjefte halveis bakover før ny patron smetter ut av magasinet. Deretter trykker du inn patronen som er i rørmagasinet lenger inn til du hører et klikk, slik at den ikke kommer ut i låskassa når du så drar sluttstykket helt bak. Til dette trenger du en separat ladeport og en separat utkaster. På modeller med kort forskjefte som ikke dekker over ladeporten kan på denne måten også magasinet tømmes ved å vippe opp «shell carrier» og trykke inn den høyre magasinstopper «shell latch» i låskassa. Vet ikke hvordan man gjør dette med en Ithaca.
  7. Da får jeg gi den min ære ilag med en Buck Spesial
  8. Mulig dette kan være de nye sivile rør? Feks. Remington har vel enda kontrakt på standard Mark 4 sikter til M24/M2010 produksjonen.
  9. Man kan google mye kilder om dette med forskjellige svar. Mulig du har rett. Jeg regner med at militærsiktene produseres videre, men at Leupold kommer til å lage en sivil utgave Mark et eller annet taktiske sikter. Disse blir kanskje ikke så robust som de militære.
  10. Til langhold. Tenker litt på reaksjonen dersom Schmidt& Bender PM osv. ryker bort fra hyllene
  11. Som overskriften så selges de fom. 2018 kun til myndigheter. Det har vel startet en trend å hindre salg av militære sikter til sivile, og jeg utelukker ikke at de europeiske rør kan følge med etter en stund. Har selv en ubrukt 10x40 Leupold Mark 4 M1 mil dot liggende i skapet jeg kjøpte for 10 år siden.
  12. Sandblåsing og alt sammen i desert sand Duracoat..Delta Super1 inni.
  13. Duun SGS7 med stålplater. https://www.kammeret.no/topic/73543-bolte-fast-våpenskap/?page=2&tab=comments#comment-1225623
  14. Machete eller vanlig kniv på offentlig sted gjør vel samme susen i hender til en galning. Forby også vanlige kniver, ljå, skrujern og lommekniv.
  15. Den avstand man pepprer innafor 30cm pappskive på storviltprøven skulle vel ikke overskrides, ellers blir det vel råkjøring over fartsgrensen.
  16. Sånn ble det med stålplater, limte topphylla opp ned oppå. Veier nå litt over minstegrense. https://www.casco.eu/no/casco-produkter-1/?pc=128&p=905
  17. https://www.ebay.com/itm/GENUINE-US-ARMY-M65-MITTEN-GLOVES-TRIGGER-FINGER-W-WOOL-INSERT-GREEN-NEW-2/362206524366?hash=item545530f3ce:g:ukMAAOSwnDxUavsK Båndet legges rundt skulder/overkropp, deretter tar man ut hender med ullvanter på til finmotorikk uten at yttervantene faller ned på bakken. Ikke tynneste saken, men vinteren er kald og tynne hansker kan bety frostskade. Har disse selv i Large med håndstørrelse Large, uten at fingertuppene på ullvantene stikker ut. Testet det nettopp på mine.
  18. Er jo også mulig å gi henne et alternativ, der du enten får ha våpen eller samler på kjoler.
  19. Det jo lov å ta med hagla for å pusse den i friskluft. Liker ikke solventlukt i kåken.
  20. Å skyte leirduer eller blink langt uti ødemarka ser vel ingen som problem, ergo å ha med våpen. Å ringe politi skaper du bare unødvendig negativ oppmerksomhet rundt din engstelighet av å bli angrepet av noe.
  21. Enten dobbeløper eller Benelli halvauto er mitt valg. Tomhylser på pumper ekspanderer seg i kammeret og kiler ofte ladegrepepet. Ladehemme sånn at patroner i magasinrør ikke kommer seg gjennom/ut til låskasse pga altfor kort/kjapp ladegrep eller sterk rekyl er også min egenerfaring med Rem 870 og Win1200/1300. Halvautoen har mekanismer inni låskassa som utfører repetering ettersom patronen kommer borti ting i kassa når den er på riktig plass. Repetering på halvautoer smekker også ut evt kilte ekspanderte tomhylser fra kammeret bedre enn manuel repetering. Så kommer jo dette med avbrudd på evt anlegg/siktepunkt og tidsforbruk når det andre skuddet skal pumpes gjennom, mens rypa flakser bortover.
  22. Reglene er slik de er, men du kan få disp på teleskopkolbe og 7+1 rør tiltenkt bruk..tenker da helst halvauto ikke pumpe. Har dårlig erfaring med pumper og ville sverge til Benelli M4 mot isbjørn.
  23. Etter at Alpha Gen2 dressen nylig kom inn på markedet, så er nå en ny versjon Gen2 2017 på løpebanen, og mye av de andre LEAF plagg som for ikke lenge siden var så veldig bra, er nå ikke mer i produksjon lenger og blitt overtatt av bedre og bedre til vannvittige priser. Jeg har brukt mye Arcteryx LEAF som er et veldig godt utstyr, men er det vits å sette inn pengene i dette når de hele tiden utdaterer noe fra mangel til bedre med den nå nyeste LEAF Alpha Gen2 2017 bare jakken til kr.8000.-? Har prøvd LEAF mellom og isolerende ytter plagg om vinteren, men synes de blir for varme til aktivt bruk. Men nå er dette mellom og isolerende ytterplagg jeg kjøpte nytt for få år siden plutselig tatt ut av produksjon og blitt overtatt av "bedre" og dyrere. Godt at de utvikler til bedre utstyr, men jeg blir liksom etter kort tid igjen med noe som var veldig bra og mye investert i til noe nå som mindre bra. Kanskje er jaktklær fra Europris like greit?
×
×
  • Create New...