Jump to content

ladebenken

Members
 • Content Count

  1,135
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

ladebenken last won the day on January 4

ladebenken had the most liked content!

Community Reputation

116 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du får fabrikkammo til 6kr/stk komponenter til 308 5kr/stk ? I tillegg har du avskrivning på ladeutstyret. Hvis økonomi er eneste kriterie, har nok de fleste bedre timesbetaling ved å jobbe litt overtid, enn å lade ammunisjon på enkeltstasjonspresse.
 2. Jeg bruker tofot. Etter min mening taper man mye effektivitet på å spare vekt på våpenet, det er iallefall feil sted å starte i jakten på grammene, bedre å spare kilo på telt, sovepose, liggeunderlag og sekk.. Kan man ha en effektiv rekkevidde på 300m+ klarer man å utnytte halv sjangser på en helt annen måte enn hvis rekkevidden er 120-150 meter. Begynne å rote med å få på reima når reinen plutselig står der... ja jøss.
 3. Enig med msteiro, knær og ledd er til for å brukes. Problemet kommer når man blir så klar at musklaturen ikke gjør det den skal. Eller man belaster leddet i feil vinkel. Holdt på å ødelegge ett kne ifjor, en kløftbukk + opppakning i nesten 8 timer.. 56,2kg. Jeg tenker det er mye bedre for knærne dine at de venner seg til en større belastning gradvis, enn alternativet som er å ikke trene resten av året, for så å overbelaste det når du drar på jakt. Tenk bare på alle som veier 120kg +, det blir jo som om vi normalvektige bærer 30-50 kg på ryggen.
 4. Krieger og Lilja er vel med skjært rifling? De går for å være noe av det beste som finnes. http://riflebarrels.com/support/faq/
 5. Det som gjør at ett våpen skyter gode samlinger er veldig forenklet at alt er likt fra skudd til skudd. Har du kontakt mellom løp og stokk vil du få en ytre påvirkning på løpet, som varierer med hva du hviler forskjeftet på, hvor hardt du holder, hvor varm pipa er, osv osv.. Dette er det siste vi ønsker, men det er heldigvis noe av det enkleste å gjøre noe med selv. Har du 50 kroner til overs for å kjøpe en rull sandpapir, og kjenner bevegelsen som normalt utføres for å tilfredstille seg selv. (mastrubasjon), så fikser du dette. Noe annet som ofte er ett problem med billige plastskjefter er at de er så myke at du bøyer de innpå løpet når du legger press på dem. Dette fører også til de samme problemene. Jeg tror jeg ville valgt Mauseren. Ett våpen skal man kanskje ha i 10-30 år, hva er egentlig 3000kr? 1-2 kvelder på byen..
 6. Etter min mening egner ikke dot retikkel seg for kompensering for jaktbruk. -Det tar 1 sekund å vri tårnet til .eks tallet 3. Har du ikke tid til dette har du heller ikke tid til å legge til rette for ett skudd på 2-300 meter mot vilt. -På jakt ønsker man seg størst mulig marginer mot feil. Dette betyr at kompansering for kulebane skal stemme, ikke være sånn cirka. Det blir litt som dem som sverger til PBR metoden. Jaja, de har kanskje +/- 10 cm å gå på, men da har de ingen marginer igjen til andre feilkilder. -Du må uansett kompensere for vind.. Til bruken can skisserer, mest småvilt i dagslys? Eller blir det mye rådyr og rev? Ville jeg valgt noe 4-16 greier. Kjekt med litt forstørrelse når man skal skyte fugl. Velg også ammunisjon med omhu, om du ikke lader selv. Scenar 77gr er sikkert ikke dumt til småvilt, den stabiliserer nok i 1:8 Tikka. Høy BC. Disse 50-55gr kulene kan være frustrerende fra 300 meter og utover..
 7. Bruker vanligvis bare bryststykkene jeg, kan anbefale mørning i vacum i kjøleskap på gås 👍
 8. Årets beste viltmåltid så langt er canadagås for min del. Tilberedt med sous vide++ Jeg spiser vilt i snitt 3 dager i uka.. Kaliber til gås; etter min mening bør du droppe randtenningspatronene. Det som fungerer best i praksis er .222 - 6mm - 6,5mm. Lett å treffe og akseptable skuddskader. I Fjor brukte jeg bare .30-06 ladd subsonisk. Det er den eneste gangen jeg har skutt tre canadagås utav samme skokken. På 30 meters hold, de svømte i fjøra. Når jeg skjøt daua de momentant og hode bare seig nedi vannet, uten noe sprell. Ventet ca 1 min mellom skuddene, slik at resten roet seg ned.
 9. Det er nok en stor dose med god gammeldags sjalusi. Det eneste "mot" argumentet jeg leser her, er at det er dyrt, det er nok mange som uttaler seg som eksperter angående utstyr de ikke har prøvd. Er det ikke slik med alt, skal du ha noe med en "merkevare" på, så må du betale en god del for selve merkevaren, bmw er ikke noe mere driftsikkert enn toyota, men koster det tre dobbelte?
 10. Du bør ikke under 650m/s anslag med ttsx, for å sikre tilstrekkelig ekspansjon. Det blir ca 180-200 meter med upresis hoderegning.
 11. Kan ikke myndighetene skyte ned ulvebestanden i all stillhet, men allikevell fortsette å produsere bestand anslag og bestandsmål ? Ingen av ulvens venner kommer til å merke at den er borte. 🤣 🤡
 12. De har vært langt fremme når det gjelder utvikling av skikkelige høy BC kuler, det betaler folk for. Ellers er de jevnere enn det meste annet hva gjelder vekt og dimensjoner. Jeg skyter ikke berger, synes ikke det er verdt prisforskjellen. Med mine beskjedne ferdigheter synes det ikke på skiva uansett.
 13. Gode greier, men de er blytung.
 14. Eneste grunnen til å bruke så raske krutt er litt mindre smell, fart og rekyl. Skyter ikke 6,5 i kort løp, men 30-06 i 40 cm løp. Bruker stort sett 59-62 gr n160 og N15. Ser ikke problemet.
×
×
 • Create New...