Jump to content

ladebenken

Members
 • Content Count

  1,126
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

ladebenken last won the day on January 4

ladebenken had the most liked content!

Community Reputation

111 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er nok en stor dose med god gammeldags sjalusi. Det eneste "mot" argumentet jeg leser her, er at det er dyrt, det er nok mange som uttaler seg som eksperter angående utstyr de ikke har prøvd. Er det ikke slik med alt, skal du ha noe med en "merkevare" på, så må du betale en god del for selve merkevaren, bmw er ikke noe mere driftsikkert enn toyota, men koster det tre dobbelte?
 2. Du bør ikke under 650m/s anslag med ttsx, for å sikre tilstrekkelig ekspansjon. Det blir ca 180-200 meter med upresis hoderegning.
 3. Kan ikke myndighetene skyte ned ulvebestanden i all stillhet, men allikevell fortsette å produsere bestand anslag og bestandsmål ? Ingen av ulvens venner kommer til å merke at den er borte. 🤣 🤡
 4. De har vært langt fremme når det gjelder utvikling av skikkelige høy BC kuler, det betaler folk for. Ellers er de jevnere enn det meste annet hva gjelder vekt og dimensjoner. Jeg skyter ikke berger, synes ikke det er verdt prisforskjellen. Med mine beskjedne ferdigheter synes det ikke på skiva uansett.
 5. Gode greier, men de er blytung.
 6. Eneste grunnen til å bruke så raske krutt er litt mindre smell, fart og rekyl. Skyter ikke 6,5 i kort løp, men 30-06 i 40 cm løp. Bruker stort sett 59-62 gr n160 og N15. Ser ikke problemet.
 7. Nå er jo saken ganske grei, statsråd skal påse at forvaltningen følger vedtatt politikk. Her gjør han ikke jobben sin, innenfor privat arbeidsliv hadde dette vært grunnlag for oppsigelse. 10,5 yngling påvist i vinter, så må vi huske på at antall påvist ulv er ett minimumstall. det er MINIMUM antall ulver i Norge, og alle som har trappet litt utenfor asfalten vet at det er helt umulig å ha oversikt over samtlige individer.
 8. Ett av de mest allsidige kruttene til 30-06. 58-61 gr gir god presisjon med alt av kuler fra 150-180 gr
 9. Ser du fruktene? Bor ikke du på østlandet? Imponerende.
 10. Det er forskjell på å utrydde og å holde bestanden på ett normalisert nivå.
 11. Selvfølgelig er det lokalt for høye tettheter av annet vilt også, problemet når det lokalt blir alt for høye tettheter av en effektiv predator så blir det plutselig ikke så mye annet vilt. Hele nordvestlandet er fullt av ørn, men spesielt smøla, frøya og hitra omegn har en ekstremt høy tetthet. Det er ikke skjeldent jeg teller 30-40 ørner fra samme posisjon. Altså vi ligger rolig med båt og teller innenfor en radius på ca 0,5 nm.
 12. At det er alt for mye ørn enkelte steder er det ingen tvil om.
 13. Synes det er helt greit med julefredning, en gang må jo jaktsesongen ha en ende og som totalt jaktidiot setter jeg pris på at det er fredning i jula, da får jeg ro i kroppen og kan prioritere det alle burde prioritere i jula. 🙂
 14. Har fått på seg tøfflene til jul Harry..
×
×
 • Create New...