Jump to content

ladebenken

Members
 • Content Count

  1,318
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

ladebenken last won the day on August 12 2019

ladebenken had the most liked content!

Community Reputation

250 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ladebenken

  6.5 Grendel

  Litt andre vinkler og lengder, etter min erfaring går 120Scenar-L oftere godt, enn 123 Scenar. Jeg har god erfaring med 120 Scenar-L på fugl. Så i den "mini" tråden at du har problemer med å få rifla til å gå godt, 30-50mm er ikke akseptabelt. Virker til å være litt varierende kvalitet på disse Howa riflene, min går svært godt, har ved flere anledninger skutt samlinger på rundt 5cm/5skudd på 420 meter med den.. litt flaut når jeg ikke skyter bedre med Hansen rifla, som koster 60k, eller Saueren.. 😂 Hva har du prøvd av kuler utenom den 100gr scenar kula? Min går svært godt med kuler i 120-130gr sjangeren. med 108 scenar måtte det jobbes litt for å få den jevnt under 30mm/5sk/100m. http://bulletin.accurateshooter.com/2011/03/tangent-vs-secant-vs-hybrid-ogive-bryan-litz-explains/ Forresten: Ser du skriver lenger opp at halsen sprekker etter 3-4 omladninger, slik skal det ikke være. Jeg ville fått børsemaker til å sjekket kammeret ditt. Har du måleutstyr kan du måle skutt hylse. Både ekspansjon av hals, måle utvendig diameter før og etter skudd. og eventuell kast.
 2. ladebenken

  6.5 Grendel

  26gr n530
 3. OK. Siden problemene kom når du byttet stokk, er det ett naturlig sted å starte. Er klakken frittliggende under, på sidene og forran? Det er ikke uvanlig å bedre første centimeterne på pipa, så det går fint. Skru fast låskassa som normalt, hold rundt pipa og forskjeftet imens du slakker/strammer på forreste skruen. Kjenner du bevegelse har du spenn.
 4. Du har byttet stokk sier du? Sjekk bedding.. har ikke rekylklakken kontakt og kassa henger bare i skruene, så blir det dårlig..
 5. ladebenken

  6.5 Grendel

  120scenar-l er lett å få god presisjon med. Oppfører seg veldig pent i fugl. Gikk selv ned til 108 scenar for å lettere se innslag i rypa i trasige skytestillinger.
 6. Prøv å legge inn noen maxladninger fra diverse ladetabeller i grt... mye rare tall som kommer ut..
 7. 9g scenar er "safe" både som fabrikkpatron og som komponent, det er litt konsensus rundt om at går ikke rifla med denne kula, så er det rifla det er noe galt med. Oftest god presisjon, eller lett å få god presisjon med. Grei BC og den oppfører seg som forventet (beregnet) helt til den treffer noe.
 8. ladebenken

  Freyr & Devik

  Har ikke skutt noen lange serier, bare 5 skudd. Vil si det er som normalt. Fordelen er at den blir mye fortere kald, siden den er frontmontert.
 9. ladebenken

  Freyr & Devik

  Jeg har FW 149 på en 6,5-284 med 56cm lilja løp. Fungerer godt. Demper godt nok til jaktskudd og er vel den letteste demperen på markedet. Anbefales.
 10. Har du vurdert den nyeste serien til Leica? Tror det var rundt 16 lapper med åpne tårn. Helt sikkert knallgod optikk.
 11. Leupold er gode kikkerter, men de er veldig overpriset i Norge. Aldri i h.. om jeg hadde betalt 25k for en Leupold. SKal du ha noe smått og lettvekt hadde jeg valgt en March 3-24X42 anyday fremfor en Leupold.
 12. Jeg har ikke K312, men jeg har noen K624i av forskjellige generasjoner. Fantastiske kikkerter, jeg har ikke hatt noe tull med mine, kjøpt alle ny. Den gamleste er gen 1 og var nok ikke langt bak i rekken av de som ble solgt i norge. Jeg har også howa mini, og har prøvd å montere en av disse K624I kikkertene på, men det går ikke. Man får ikke kikkerten langt nok frem til å få nok øyeavstand. Du bør sjekke målene, er okularet m /justering like langt som på K624i så får du problemer med å få den langt nok frem på en howa mini. Ellers er nok K312 en nydelig kikkert. 👍 (helvette at jeg ikke så swaroen msteiro linket til, før den ble solgt)
 13. Enig, har aldri vært ett problem, men skikkelige vernebriller og hørselvern er obligatorisk. De "brukte" hettene går alltid i ei avkappet brusflaske med vann i noen døgn får de går i "bål" dunken.
 14. Usj... trasige greier. Håper det går bra med vedkommende og at han ikke får varige skader. Må ha vært en bra smell, når man blir innlagt på sykehus. Det er egentlig helt utrolig hva hettene tåler av klemming før de går av, husker i starten på karrieren min, da hadde jeg en Redding presse av noe slag, med hette setter på pressa. Rundt 5% av hettene slo seg på tverra, dette merket man egentlig ikke, da det er bra utveksling når man setter hetter med pressa. Jeg klemte flat sikkert 100-200 hetter før jeg tok til vettet og kjøpte handholdt hettesetter. Ingen av hettene gikk av, hverken på tur inn, eller ut.
 15. Herregud.. stramma skinnskyttarjakkå litt for mye ikveld? Prøv å utvid horisonten litt, istf å idiotstemple folk som tuner ammunisjon. Det finnes annet her i verden enn skinnjakke og sauer. Det er ett ubestridelig faktum at noe ammunisjon går bedre enn annen ammunisjon. Det er selvfølgelig tvilsomt hvilken nytte man har av ladestiger, hvis man ikke kan å skyte, da blir det ett mål på skytteren og ikke ammunisjon. Hilsen en som også skyter med Sauer, uten at jeg har behov for å skryte av de ørten tusen skuddene. (det er faktisk ingen som bryr seg om han på kammeret skyter 3000 skudd, eller 30 000)
×
×
 • Create New...