Jump to content

ladebenken

Members
  • Posts

    1,552
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

ladebenken last won the day on August 12 2019

ladebenken had the most liked content!

4 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ladebenken's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • 10 years in
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post

Recent Badges

460

Reputation

  1. ladebenken

    ATV til barn

    Hei Har en gutt på 7 år som ønsker seg atv. Har sett litt på: -cf cforce 110 -Yamaha yfm90 -Suzuki ltz90 -polaris 110 -andre? Ønsker noe som går godt og som har god kvalitet. Cf moto frister pga pris, men er kvaliteten akseptabel, eller blir det bare skruing? Hvilken går best?
  2. Noen områder har slike regler f.eks fellesjakt der det har vært krav om å gå inn fra eget terreng. Etter lovens bokstav kan du gå over naboterreng uten skudd i rifla, men som jeg nevnte kan grunneier/jaktrettshaver pålegge restriksjoner som du skriver under på i kontrakten. Det kan være jakttid, eller at du må jakte i borat drakt. Det er opp til jeger om han godtar betingelsene i kontrakten.
  3. Grunneier/jaktrettshaver står fritt til å lage de bestemmelser de ønsker. sjekk med fjellstyret om det er ok..
  4. Folkeskikk og sosiale antenner er kanskje stikkord her..
  5. Rupe med rifle sært? Kanskje på Sørlandet, men Norge strekker seg lenger enn til jæren.. fjellrypejakt med rifle er nok kanskke den morsomste jakten Norge kan by på. Det er åling og vanskelige skudd i åpent fjell landskap. Mine tanker om småviltrifle er at den skal være: 1.Lett 2.Lett å treffe små mål fra trasige stillinger 3.God kikkert 4.Ha mulighet til tyngre kuler som berger matvilt. Skal man ha det optimale, så betyr det i mitt hode at man velger en patron som gir kort løpstid og liten rekylimpuls. Da er man på .224 eller 6mm. Er rådyrjakt en stor del av bruksområde går man opp på 6mm. Er det stort sett mindre vilt så er 224 gode greier. Du er vel kanskje ikke helt fremmed for tanken du heller M67?, synes å huske at jeg leste en lang preken om hvor mye enklere det er å treffe med mindre rekyl for ett par dager siden? For min egen del foregår rådyr og hjortejakt samtidig og jeg bruker kreasjoner i 6,5mm. På annet småvilt går det i 222rem.
  6. Nåja.. det smeller godt av ei lyddempet jaktrifle 500meter unna. Hører godt når det smeller med kompiser på jakt, ofte 1-2km unna, sålenge man har fri sikt.
  7. 223 eller noe 6mm greier. Hva er vitsen med dedikert småviltrifle hvis man skal ha den kamret i elgpatron? poenget er vel liten patron uten rekyl, som gjør det lett å treffe rypa på 150m.
  8. -Interbond -Accubond -speer gold dot -ttsx / tsx -hornady copper x -Rhino -swift scirocco Disse premium kulene har jaktdepotet inne akkurat nå i.30. Tilgangen nå er 10x bedre enn den har vært på lenge, så hva syter du etter?
  9. ladebenken

    Storvald

    Om du kan tvinge grunneiere til å bli med? Nei selvfølgelig kan du ikke det.. Storvald fungerer greit sålenge det er normale folk som er der, er det maktsykepapirflyttende-paragrafryttere så kan det være trasig. Noen er mer opptatt av "styreposisjoner", følge med andre, rapportere og mistenkeliggjøring enn å faktisk utøve jakt. Denne typen personer har også en merkelig tiltrekking mot posisjoner som gjør at de før utfolde seg. Jeg og 2 andre har jaktretten på 2 vald, det ene er stort nok til å få status som storvald alene, vi har fått spørsmål om å være med i "storvald" flere ganger, men hvorfor skal vi det? Jeg kjenner til personene som sitter som valdleder og i styret på det aktuelle storvaldet. De er mer opptatt av verv, styre, papirer etc enn jaktutøvelse.. Vi trives godt med kvote rett fra kommune.
  10. Min Tikka 412 i 222/12/70 gir vanligvis rundt 15mm/3skudd. Samskyting kan jo justeres på disse med kile. Sjekk at ikke pipa er satt i spenn av disse.,
  11. Mange interessante jobber innen fjellstyrer, sno og øvrig forvaltning, men man inntar da kanskje en litt annen rolle enn du har som jeger? Hvis man snur litt på dette er kanskje de jobbene som gir deg mest tid til å dyrke hobbyen din - de jobbene hvor du har mest fri. Ambulansearbeidere i distriktene har 2 døgn på jobb og en uke fri.. Nordsjøturnus 2-4... ringnot 100-130 døgn i året.. Litt utenfor tema, men anbefaler deg til å tenke gjennom dette litt. En ambulansearbeider som har fri 8-9mnd i året.. da har du mye tid til å dyrke hobby.
  12. Her er en boks norma bondstrike fra 2021. De har vært lagret innendørs i 20-25gr i sin boksen. 10-15% av kulene har fått irr rundt hullspissen. har sikkert 15-20000 6,5mm kuler lagret i samme klima og det er bare disse som får irr.
  13. Har 2 sager som jeg veksler mellom nå, 346 XPG og 550 XPG, mk2. Veldig fornøyd med begge, og passer mitt bruk veldig bra. Litt hobby sluttavirking, ca 15-30m3 i året og vedproduksjon, ca 50m3 årlig. Skulle jeg kjøpt ny sag nå, hadde det blitt ei lettere sag, forbeholdt vedskogen.
  14. GMX til venstre og barnes til høyre. 30% av barnes kulene mangler vinger. jeg synes den fabrikk ammo utgaven av 150gr ttsx ligner på en LRX kule.
  15. GMX til venstre og barnes til høyre. 30% av barnes kulene mangler vinger. jeg synes den fabrikk ammo utgaven av 150gr ttsx ligner på en LRX kule.
×
×
  • Create New...