Jump to content

ladebenken

Members
 • Content Count

  1,437
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

ladebenken last won the day on August 12 2019

ladebenken had the most liked content!

Community Reputation

341 Excellent

2 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Med 42cm løp bør du ned på 150-165gr kule. av de du nevner bør du velge 180gr.
 2. Scirocco er knallhard, skal man bruke blykule i magnumpatron er nok denne kula en av de beste man kan velge. Den holder sammen i 1000 m/s, og ekspanderer greit ned til rundt 650 m/s. Bruk 180gr varianten. 165gr passer til 308 og 30-06. Det man må være obs på med scirocco er at mantelen består av ren kobber, og ikke en legering. Min erfaring er ihvertfall at den mantler mye. Ett remington løp jeg hadde for lenge siden ga god presisjon rundt 40-50 skudd, så måtte man til med mantelfjerner. Den oppførte seg normalt med andre kuler. Andre gode kuler 0-400 meter i magnumpatron; Feder
 3. Finnes det hegn for trening i Norge, eller må man over til Sverige?
 4. Logg deg inn på settogskutt.no søk opp respektivt vald. der står valdleder oppført.
 5. Ja, det var vanlig før, for å holde kruttet fremfor tennhetta ved sub lading. Det er unødvendig. Det som IKKE anbefales er; -lading av sub i magnumpatroner, som 7mm rem. - lade sub patroner, som nybegynner. Som nybegynner anbefaler jeg at man bruker ett tregt krutt, som fyller Hylsa godt. Dette reduserer konsekvensen av brukerfeil. Det er vanlig å bruke vektenhet/masse, men ved bruk av kruttmål er det jo volumet som blir benyttet, men for å justere inn kruttmålet er det vekt/masse som benyttes.
 6. Lukt kommer ofte av bakterievekst. dårlig hygiene ved slakting, manglende tørkehinne, eller «fliker» av kjøtt som ligger dobbelt slik at man får bakterievekst imellom. eller en kombinasjon av disse.
 7. Hvis du har 40cm løp, er det ikke sikkert at 820m/s er helt reelt. Hvilken kronograf er brukt? uansett, på 60 meter skal de ekspandere, uansett om fart er 750, eller 820m/s. vi har skutt en del vilt med nettopp denne kula, den gir ikke like god effekt som en blykule, men den gir god nok effekt. Jeg hadde ikke stolt på kulene dine etter en slik opplevelse og hadde nok byttet til noe annet. Når løpet er 40cm bør man velge en halvbløt kule. Jeg hadde nok gått for interbond.
 8. Hva er mag lengde på t3 i 223 rem?
 9. Ekspanderende kuler penetrerer vanligvis bedre på lange, enn korte hold. nå i år har jeg skutt 15 hjort med Norma Bondstrike 143gr. Har funnet igjen 3 kuler, på rene sideskudd. Dette er dårlig penetrasjon. Ingen dramatikk i at kulene ikke går gjennom. Effekten er svært god. Har i år også skutt hjort med TSX og TBT i 30-06, sistnevnte føltes ut som den aldri skulle daue. Gjennomskudd og greier...
 10. Det er jo ikke lovlig hvis du har 720m/s. ladedata med VV krutt finner du på hjemmesiden til Vihtavuori. For maks fart er det 5 serie krutt som gjelder, gjerne n550. Når det gjelder penetrasjon så er det slik super XX skriver lenger opp, penetrasjonen blir bedre jo lavere hastighet. Helt ned mot farten hvor kulen slutter å ekspandere. Årsaken er mindre ekspansjon som bremser kulen. Skal du ha penetrasjon må du til med ei tyngre, eller hardere kule. Barnes ttsx 150gr er ett godt valg, men den må ha fart, gjerne opp mot 850-900ms. Skyter du den i 720 så
 11. Det er vanskelig å bedømme dette ut fra ett enkelt bilde, var det noe vomgriseri? det ser ut som du har fått noe bakterievekst rundt snittflatene dine. Kommer nok i hovedsak av manglende tørkehinne. man bør ikke henge vilt utendørs nå, med så varierende temperaturer får man dugg og videre får man ikke tørkehinne på kjøttet. Hvis hele slaktet er slimete sammen med misfargingen tyder det på sterk bakterievekst, for min egen del hadde jeg da brukt den til reveåte, og tatt det på lærepengekontoen.. lukt er den beste sansen..
 12. Gode erfaringer med Rws SUV som jaktpatron. Den går godt i saueren og jaktrifla. til banepatron bruker jeg eley, rws og sk. Gått mye i rws det siste året.
×
×
 • Create New...