Jump to content

amarok

Members
  • Posts

    307
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by amarok

  1. Kan ikke sammenligne Sverige og Norge.De områdene i Sverige som har gris har ett mildere klima,og bedre bonitet enn vi har i Norge.Den villsvin eksplosjonen denne forskeren snakker om kommer aldri til å hende i Norge fordi vi har for dårlige leveområder og for kaldt klima.Det er noen områder i Østfold og Vestfold ,og kanskje Jæren som har klima og leveområder som er egnet for gris.Men de områdene er såpass små,så bestanden er lett og kontrollere.Det vi har sett her i grenseområdene i Marker og Aremark er at Villsvin sprer seg svært sakte.Og Fra Nøssemark og nordover på svensk side er det ingen grisebestand som vil velte inn over Norge.Den svenske villsvin bestanden stopper stort sett ved en linje fra Strømstad til Gavle,eller det som heter Norrlandsgrensen.Nord for denne linjen begynner de store barskogene,og det finnes minimalt med edelløvskog, som er vintermaten til villsvin.Her er det bare små spredte bestander som kommer fra utsatte dyr.
  2. Federal Praire Storm er best der og.Har brukt denne i Us 4 på Rådyr,rev og skogsfugl i 2 år nå.Er vel det beste på markedet.
  3. https://www.theopticzone.com/shop-all/Leupold-Mark-AR-MOD-1-5-4x20-FireDot-SPR-Matte-115387-p93534379
  4. Ruag,eier ikke de også Norma?
  5. http://wilderness-society.org/latvia-hu ... nt-wolves/ Her står det at det er 200-300 ulver. Hvem lyver? WWF eller European Wilderness society? Begge to antagelighvis.Miljøvern organisasjoner er blitt mere og mere terror organisasjoner. Ikke annet enn løgn og halvsannheter det meste de kommer med.Tjene natur og dyreliv gjør de ihvertfall ikke lenger. Når WWF i Norge skal ha rovdyr faddere, så er det ikke annet enn å lure folk til å gi penger.
  6. Jeg har kikkerten i rygglomma på jaktjakka.Fungere veldig bra for meg. Derfor må man ha jakke med rygglomme når man jakter med drilling.Forresten så er det must ellers og.Kan ha matpakke hundekobbel og drikke der og,og slippe og dra på sekk.
  7. Ulv anser jeg som et ikke problem for fuglejegere.Har jaktet i Malung i Dalarna i 25 år.Har vært bort både ulv og bjørn noen ganger.Men med en fuglehund som ikke er noe særlig lenger unna enn 200 meter så skal det forferdelig mye til at den blir tatt av ulv. Ikke bekymr deg for ulv,jakt og kos deg.
  8. Står noe om støtende hunder over 41 cm, som jager/støter maks 5 minutter i Norge her.viewtopic.php?f=7&t=43621 Jeg har en Heltysk Strihåret Vorsteh som støter Rådyr med los.Den jager fra 200-500 meter.Dvs 30 sekunder til 2 minutter. Mange tror slike hunder skremmer vettet av viltet,men min erfaring er at rådyren stopper straks hunden har gitt seg.Er også ganske effektivt å smyge med en slik hund i søk føre seg.Rådyren løper ikke alltid rett fram,men ofte i en bue tilbake,og kan da gi gode skuddsjanser. Det som er viktig er at hunden loser,da har rådyrene full kontroll.En Tysk vorsteh skal lose på vilt.I Norge blir det sått ned på.En støtende hund som ikke loser er mindre godt egnet etter min mening. Jeg vil også undrerstreke at en Vorsteh eller annen langbent hund som jager for lenge ikke er humant,men det kan man også si med en Drever eller beagle som jager i 3 timer. Jeg jager også rådyr med Drever.For rådyrene tror jeg faktisk det er bedre med en Vorsteh som jager 2 minutter, enn en kortbeint drivende hund som jager i 3 timer. Min Strihår står også for fugl og hare.samt godkjent ettersøkshund.Noe mere allround hund enn en veldressert Tysk Strihåret Vorsteh finnes ikke.
  9. Det sies at den mest funksjonssikre patronen i 303 er 8x57.Pga at den er kortere en 30-06.Vil tro 308 også er bra i 303. På min gikk heller ikke sluttstykket langt nok tilbake så den kunne mate frem ny patron.Virket som det ikke var gasstrykk nok.Men hvorfor det skulle begynne etter 5 år skjønnte jeg ikke.Jeg Vurderete og borre større gasshull i løpet eller kjøpe stalon regulerbar gassventil.Men fant ut at det var best og levere den til Landrø.Og var nok lurt det,for fikk jo ny børse.
  10. Ja har den 303 en.Og kommer til og beholde den, da jeg liker den og har så mange våpen at det er vanskelig med dagens regelverk og kjøpe noe nytt. Men jeg har også en Browning short trac i 270 WSM og en Merkel SR 1 i 9,3x 62.Dette er nok mere funksjonsikre våpen.På saueren er det også veldig kronglete å fjerne vital del hvis man er ute og reiser.Skulle jeg kjøpt ny Halvauto idag hadde det uten tvil blitt en Browning Short trac eller den nye Mk3.Den er både funksjonsikker og presis.
  11. http://www.dinkikkert.no/annen-optikk/k ... l-1-5-6x42 KJøpte en sånn,meget fornøyd.Holder euro standard.Tror dette er det som gir deg mest for pengene nå
  12. Løsningen ble og levere den til Magne Landrø.De renset den på alle mulige måter. De fikk den heller ikke til å virke.De sendte den til fabrikken.Løsningen ble at jeg fikk ny børse .Må gi både Magne Landrø og sauer ros for meget god kundebehandling. Men hvorfor børsa begynte å fungere dårlig etter 5 år, er for meg fortsatt en gåte.
  13. Senterpartiet er vel snart det eneste partiet som står opp for de gamle verdiene i landet vårt.De jobber for en fornuftig rovvilt politikk,og et aktivt landbruk over hele landet.Bevare vår bygdekultur.Og våpen,jakt og skyting er en stor del av bygdekulturen.En sterk bygdekultur, levende landsbygd og landbruk i Norge tror jeg er det beste for fortsatt jakt,våpen og skyting i fremtiden.Så takk til Jenny og Senterpartiet som står opp for oss nå.De andre partiene blir mere og mere populistske og vender kappen etter vinden.Norges bondelag tror jeg faktisk er en av de beste organisasjonene får oss jegere og skyttere.
  14. http://theopticzone.com/product/weaver- ... te-800650/ Dette er så vidt jeg vet den mest kompakte 4-16 kikkerten på markedet.Må passe ypperlig på en lett rifle.Vil tro den er fin på en 17 hmr. Jeg tenkte jeg skulle kjøpe en sånn til drillingen.Fin og ha i rygglomma,da jeg liker best å jakte skogsfugl med åpne sikter.Men er det fugl i topp må man jo ha kikkert.
  15. Ja satte på det,da original mak montasjen ikke er stabil nok til toppjakt.Ser ingen spesielle fordeler med sving eller hakemontasje, bortsett fra at noen synes det det eneste estetiske riktige på en drilling.Nå har jeg 4 kikkert sikter til min zoli pluss en Eoteck rødpunkt sikte,og skal man få montert alt dette så er picatinny skinne det mest praktiske og ikke minst økonomiske., akkurat som det er til en bolt rifle som har flere bruksområder.Har også montert nye åpne sikter ala de som er på sauer 303.Har hatt denne i 15 år og aldri vært noe tull med den.Og har flere kjente som også har Zoli drillinger, fornøyde er de alle.Har også hatt Merkel tidligere.Men den mest robuste og brukervennlige er for meg Zolien.Det beste med den er sikringen som er som på en vanlig hagle.
  16. Jeg har både blaser d99 og antoni zoli drilling.Hvis det er oppfluktsjakt på skogsfugl som gjelder er zolien mitt førstevalg pga vanlig haglesikring.Drilling med tung oppspenner blir for treige når man må skyte fort.Zolien er et meget godt og solid våpen kan anbefalles http://www.torsbohandels.com/lager/vapen/38666 Dette er skandinavias beste drillingkjøp akkurar nå. Også setter du picatinny skinne på den.Jeg har satt på skinnen som er til Tikka t3.passer perfekt.Da kan du bruke billige montasjer og enkelt og feste alle rødpunkt sikter.Skal du ha flere sikter er det dyrt med svingmontasjer og hakemontasjer.
  17. Jeg håper England stemmer for og gå ut av EU.England ut av Eu og en flyktningkrise de ikke klarer og håndtere så er forhåpentlighvis det EU vi har idag borte snart.De detalj regulerer altfor mye, og fratar land sin suverenitet ved alle unødvendige EU forbud og påbud.
  18. http://www.burrisoptics.com/scopes/xtr- ... -4-20x50mm
  19. Helt enig.Det verste vi får på bygdene er byfolk som flytter ut på landet.Er stort sett bråk med alle angående jakt og skyting. De ser kun seg selv og er imot alt de ikke har direkte fordel av selv.Bygdefolk er i ferd med å få de samme tendensene de også.
  20. En Remington 1100 er noe av det beste du kan få.heller en 30 år gammel 1100 enn en ny tyrker.Har både 1100,11-87 og beretta extrema2. kan annbefalle alle.
  21. Oppspenneren er altfor tung til raske skudd på skogsfugljakt. Har både Blaser d 99 og en Zoli drilling. Etter min mening er Zolien mye bedre på skogsfugljakt pga vanlig haglesikring. Det som er det beste med Blaseren er den ekstremt bra presisjonen.Har 22-250 i min. Er det perfekte våpen til toppjakt.Topp presisjon med mulighet for haglskudd. ER det drilling for oppfluktskudd du skal ha,så er ikke Blaseren optimal.Da er det Zoli som gjelder,Eneste på markedet med vanlig haglsikring så vidt jeg vet.
  22. http://svenskjakt.se/Start/Nyheter/2015 ... las-av-eu/" target="_blank Her står det litt på svensk
  23. Jeg er overbevist om at de strengere våpenlovene vi har fått i Norge de 10 siste år delvis er pga økt innvandring.Det samme om de nye forslagene om innstramminger i våpenlovene i EU.Det er prisen vi som jegere og skytter må betale for våre politikers naivitet og kortsiktig snilllisme. Men det Norske folk har også blitt et fordummet, blåøyd og virkelighets fjernt folk,så vi får de politikerne vi fortjener
  24. det de har i USA som mangler i Norge er såkalte upland vests.Disse vestene er perfekte for skogsfugljakt.
×
×
  • Create New...