Jump to content

TOTALFORBUD iht forslag til AP landsmøte 2013


Jollis

Recommended Posts

Hva er vanlig på slike årsmøter? Er programmet i prinsippet allerede vedtatt, fordi det er stemt over på fylkesnivå, eller er det reell mulighet for noen å legge inn et forslag fra salen og få flertall for det?

 

 

De reaksjonene som eventuelt er stemt fram på fylkesnivå kommer først fram på Landsmøtet og er ikke ivaretatt i programkomiteen sitt forsalg. Dette fordi programkomiteen sitt arbeid er avsluttet før årsmøtene i fylkespartiene avholdes.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Landsmøtet er en samling av et utvalg av partiets / organisasjonens tillitsvalgte, hvor de møtes og avgjør programmet for partiets organisasjonens arbeid i påfølgende periode.

Her legges forslag fra hele landet frem for votering bland landsmøtets delegater.

I vår "sak" er det fremmet flere forslag med mange felles trekk fra flere hold.

Vanlig da er at alle forslagene oversendes til en redaksjonskomité for og samler alle forslagene til et forslag som på en god måte

skal ivareta forslagstillernes intensjoner deretter voteres over av alle delegatene.

Om landsmøte stemmer for et forslag så blir det partiets / organisasjonens mål som de skal jobbe for i påfølgende periode, altså

i "vår "sak Arbeiderpartiets mål.

Link to comment
Share on other sites

Ap har ingen og har ikke vist noen generelle våpenfientlige holdninger. Selv etter 22/7 - enkelt personer og grupper har prøvd å påvirke i en for oss negativ retting, men de har blitt stanset av partiet selv. Håper at man nå kna få tid til å jobbe opp mot den reelle og viktig prosessen rundt våpenloven.

Alt våset om at regjeringspartiene har skjulte agendaer, at de finner opp lokkesaker som de akter å bryte... det bare fører til at man skaper en fantomfiende, som man tømmer energien i. Uten å faktisk kunne oppnå noe som helst, for slaget skjer helt andre steder og med helt andre fiender.

Link to comment
Share on other sites

proud synes du det er rart at vi blir engasjert når krefter i et av norges største partier vil at partiet skal jobbe mot et forbud for

vår sunne sport og hobby.

Regner med at de fleste krysser fingrene for at fornuft og ikke følelser bestemmer delegatenes votering, slik at dørene ikke

lukkes for oss.

Link to comment
Share on other sites

"Assumption is the mother of all fuckups". Det viktigste for politikerne ser ut til å være at man fatter vedtak som tilsynelatende og muligens kanskje bidrar til osv. Men om det man vedtar faktisk fungerer , at det har en effekt på den angivelige problemstillingen er det vel mindre interesse for.

For meg personlig handler dette om LIVSKVALITET. Jeg har stor glede av både jakt og sportskyting (pistol). Dette har jeg drevet med i 50 år. Har noen tenkt på risikoen hvis dette skulle bli sterkt begrenset eller ulovlig? Ifølge min kone ville dette vært det absolutt værste som kunne hende. Risikoen for samlivsbrudd osv. ville steget i betydelig grad. Om ikke annet fordi jeg da hadde vært nødt til å finne meg et annet land å leve i.. Og eg har mange skyttervenner som har samme mening om dette. . . Dette handler om kultur og sosialt samvær, og en aktiviet som samler alle aldersklasser. Uavhengig av om man er funksjonsfrisk eller ufør. Derfor håper jeg at fornuften seirer. Men at vi må jobbe sammen om dette er veldig viktig. Stykkevis og delt har vi lite å stille opp med. Ihvertfall på lengre sikt....

Link to comment
Share on other sites

@Ramtro

-det er jo nettopp det du skriver, som er en viktig årsak til at selv det rammede regjeringspartiet, er meget edruelige i sin holdning til våpenlovgivingnen. De har avvist pårørendes bønn om totalforbud, de har ikke gjort hurtigvedtak basert på gjørvkommisjonens snodige kapittel 17 (selv om de blir hardt presset fra opposisjonen).

Men de har anerkjent at det er legtimt behov for våpen i private hender i Norge.

 

Npr det gjelde skyttersaken, så har skyttersiden aldri før vært så samlet som den er nå. Det er langt fra perfekt og ingen marsjerer i takt. Men det samarbeides og snakkes over forbundsgrensene, også med myndighetene.

 

Cigarfar: Takk

Link to comment
Share on other sites

Og her er det programkomiteen har foreslått:

22. juli-kommisjonen foreslo endringer i våpenlovgivningen for å sikre bedre oversikt over

det store antall våpen privatpersoner er i besittelse av, og for å redusere tilgjengeligheten

til de våpnene som kan forårsake størst skade, som halvautomatiske våpen. Vi vil vurdere

strengere regler og overveie ytterligere tiltak for å få bedre oversikt over og kontroll med

våpen. I dette arbeidet er kriminalitetsforebygging og sikkerheten til innbyggerne for oss det

viktigste hensynet.

 

Vedtatt uten debatt

Link to comment
Share on other sites

Og med det vedtaket der, er det vel mest sannsynlig at det ikke får noen konsekvenser før en ny våpenlov er på plass. Det betyr IMHO at organisasjoner og enkeltpersoner har et ansvar om å jobbe seriøst og edruelig inn mot beslutningstakerne for å få en lov som er best mulig for alle jegere og konkurranseskyttere, og som er spiselig for allmenheten.

Balansegang, Javel. Men det er nå en gang det som mest sannsynlig vil være den nødvendige vei å gå.

Med litt flaks, blir reglene omtrent som i dag ang halvauto, og med nok lobbyvirksomhet kanskje man får utvidet jaktgarderoben....

Link to comment
Share on other sites

"Våpenlovgivningen må strammes inn. Forbudet må mot halvautomatiske våpen må lovfestes, og muligheten for unntak må strammes inn. Det skal også vurderes om antall tillatte skudd i magasin og kammer begrenses. Vilkårene for å erverve, eie og inneha slike våpen må bli strengere. Politiets kontroll med våpen må styrkes."

 

Høres veldig bra ut.

Link to comment
Share on other sites

Forsåvidt positivt, men om de vil forsøke å begrense antall skudd i magasin så vil de ha en stor oppgave. Magasiner er vel ikke serienummererte, om om noen med lumske hensikter vil ha tak i et høykapasitetsmagasin så er vel det verdens minste problem... Dessuten, om de komme med et krav om max 10 skudd i magasin (typ, California) så er det jo tusener av pistolskyttere som plutselig blir skurker?

Link to comment
Share on other sites

Og er ikke egentlig forbudet allerede lovfestet?
"Bare" i forskrift.
Og vi har jo allerede begrensning på skudd i magasin på jakt, hvorfor dette skal begrenses utenfor jakt begriper jeg ikke...
Er nok begresninger på antallet som er fysisk mulig å få inn de mener, også for sportsskyttere.
Link to comment
Share on other sites

Halvauto er jo forbudt i lov med unntak i forskrift, så der er det jo lite som kan skje.

 

Magasinstørrelse begrenser seg vel som regel selv? Er jo ikke noen vits i å ha større magasin enn hva man rent praktisk har behov for. Lite magasin på jakt, større magasin på skytebanen (lade 22lr i 10 minus er kjekt å ikke gjøre oftere enn nødvendig...)

Link to comment
Share on other sites

Halvauto er forbudt i våpenforskriften $7. Det er gitt diverse unntak, inkludert de i "Forskrift om forbudte skytevåpen og lovlige halvautomatiske skytevåpen".

 

En løfting av dette til lov er derfor en prefekt symbolhandling for oss alle; viser handlekraft fra politikerene og gir egentlig ingen forskjell for skytterne (så lenge unntakene opprettholdes).

Link to comment
Share on other sites

Våpenlovgivningen må strammes inn. Forbudet må mot halvautomatiske våpen må

lovfestes, og muligheten for unntak må strammes inn. Det skal også vurderes om antall

tillatte skudd i magasin og kammer b

egrenses. Vilkårene for å erverve, eie og inneha slike

våpen må bli strengere. Politiets kontroll med våpen må styrkes.

 

Dette er kopiert fra landsmøte vedtaket i AP side 78. Kan ikke forstå annet enn at det betyr totalforbud mot 1/2 auto våpen

Link to comment
Share on other sites

Fullt klar over vedtaket.

 

Det ER forbudt med 1/2 autovåpen i Norge i dag, men det er visse unntak. Både forbud og unntak er gitt i forskrift. Det de ønsker er å flytte dette fra forskrift til lov og reevaluere unntakene.

 

Grunnen er at det er mer omstendelig å endre lover enn forskrifter, og dermed vanskeligere å gi flere unntak senere.

Link to comment
Share on other sites

Rent praktisk vil jeg tro at "unntakslisten" fortsatt vil være i forskrifts form, da det er mye enklere å justere/revidere en forskrift enn en lov.

 

Uansett hvordan en snur og vender på dette, her vil AP tydeligvis stramme inn.

Hvor mye og på hvilken måte gjenstår å se.

Landsmøtet har gitt partiet et mandat i dette vedtaket, og nå er det opp til "De Grå Eminenser" å utarbeide forslag.

Som Istmus har hevdet flere ganger; studer mindretallets instilling i arbeidet med ny våpenlov, der ligger nok en del svar allerede.

Link to comment
Share on other sites

NOU 2011:19 gikk for at halvautohagler og halvautopistoler skal være tillat, men kan forbys i forskrift. AP ønsker det omvendt, ergo har de gått lenger enn våpenlovutvalget. Og tar man stortingsmeldingen til betraktning så tyder det på at de kommer til å se mer på hva mindretallet ønsker enn flertallet.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...