Jump to content

nhd

Members
  • Posts

    3,877
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    11

Everything posted by nhd

  1. Vi konkurrerer om ære. Her hvor jeg bor, har vi ikke premier verken på rifle eller pistol i vanlige åpne stevner i NSF. Det har ingenting å si for deltagelsen. Vi betaler mindre innskudd og har premier kun i mesterskap.
  2. Jeg svarte på en høring om dette for ca 10 år siden. Jeg har ikke endret standpunkt siden den gang. Jeg hadde to hovedpunkter i mitt høringssvar: 1. En vurdering før våpenkjøp har kun verdi for høyst en måned fremover. Våpeneie er vanligvis av mange års varighet, og en vurdering like før kjøp har for de aller fleste våpenkjøpere ingen verdi. En negativ vurdering vil dessuten oftest bli begrunnet med hendelser som politiet allerede kjenner til. Så finnes det noen unntak med personer med bl.a. psykoselidelser, rusmisbruk og autisme. 2. Jeg foreslo heller en ordning der helsepersonell kan foreslå tidsbegrenset inndragning i krisesituasjoner. Men da må den være reelt tidsbegrenset, og ikke slik at politiet blir sittende på våpenet for sikkerhets skyld. Skal folk i kriser tørre å snakke med legen sin om slikt og dermed risikere våpeninndragelse, må de sikkert vite at de får våpen tilbake når krisen er over.
  3. Vi har kjøpt Hammerli LP20pro som klubbvåpen. Jeg synes de er meget gode og har ingen problemer med å anbefale. Må nevne at jeg ikke er en god luftskytter - er på 340+ med min LP50.
  4. Ja, det er det. I tillegg er det svært inspirerende med skikkelig sportsskyting og kruttrøyk også fra Lapua
  5. Det er vel heller det at en kan gå tørrskodd mellom 15m-stevnene som gjør at ingen har tid til annen skyting.
  6. Bortsett fra høyere machofaktor er det ingen fordeler. Det sies at trening hjelper også i pistolskyting. Jo billigere ammo, jo mer har du råd til å trene. Vanligvis er mindre rekyl knyttet til bedre presisjon - særlig ved hurtigskyting.
  7. Silhuett skytes med .22 LR i NSF.
  8. At det er noen innkjøringsproblemer i et helt nytt anlegg, er noe en må forvente. Om banen er stengt noen uker, kan vi fint leve med. Uansett er dette en kjempegave til 100mill til skytesporten.
  9. Det er sjelden at klarer å konstruere noe som er best på alt. En bil som er vakker og raskt som en Porsche på asfalt og tar seg frem som en Landcruiser offroad. Jeg har hatt Walther P22, Beretta, BUL 9mm og mod Stenvaag. Når sistnevnte av en av de beste fabrikkene er konstruert med en ting for øyet - flest mulige poeng i feltløypa, er det vanskelig å finne en pistol som både har samme egenskaper pluss er noe som ikke alle endre har pluss ser ut som noe 007 eller Hamilton kunne brukt på jobb.
  10. Vil fremheve den nye banen i Granåsen, Trondheim som et godt eksempel på samarbeid. Her er det baner på 50, 25, 15 og 10m. Bygd og driftes i et samarbeid mellom DFS, NSF (rifle og pistol), Skiskytterne og Trondheim kommune. Dette vil ha stor betydning for skyttersporten i hele Trøndelag, men også for Midt-Norge og nasjonalt. For et par år siden ferdigstilte Stjørdal sportsskytterklubb (NSF) en flott skytehall på Skatval. Her skyter nå NSF pistol og rifle alt fra luft til Norgesfelt med .45, DFS, NJFF, Benkskyttere og NROF. Samarbeid er mulig og nyttig.
  11. Ja, tar vi bort besserwissernes diskusjoner om politiet og deres arbeid, blir det tynt her - men et langt mer interessant Kammer.
  12. Det er vel ganske sannsynlig at den ene parten her ikke legger frem en objektiv fremstilling av saken.
  13. Siden vedkommende går til sak, har han sikkert noe mer å fare med enn det som fremkommer fra den ene part i denne tråden. Jeg har alltid fått topp service fra saksøker i begge firma han er involvert i.
  14. Beklager at jeg er litt gammeldags, men er det ikke bedre å trene litt på banen med ulike hold. Skyte inn på 200m. Deretter skyte på 300 og lære seg hvor mye en må holde over. Det har funket hver gang for meg, men det er kanskje flaks.
  15. Jeg har hatt 14 Engbomagasin siden 2017. Har ikke hatt et eneste problem. Det samme med de 20 vi har i klubben som brukes på ukentlige treninger for barn.
  16. De nye kommandoene er et klart fremskritt. Dette arrangementet blir den nye hovedattraksjonen for den store bredden av norske rifleskyttere. Dette er fremtiden
  17. Og når det ikke nevnes, velger du å tolke det på verst mulig måte?
  18. Helt korrekt. Men hvor mange gidder dette ukentlig?
  19. I 2017, dagen før jeg skulle bestille ombyggingssett, fikk jeg det klare råd fra min mentor at jeg burde kjøpe en egen rifle i .22. Jeg fulgte rådet og har ikke angret en eneste gang. Bare i ammopriser til trening, tjente jeg inn investeringen allerede første sommeren. Så mitt klare råd er en rifle i hvert kaliber.
  20. 1. Du vet at det alltid finnes unntak fra hovedregelen. 2. Du er ikke en typisk pistolskytter. Du er rifleskytter som i tillegg har noen kortvåpen som kos/artighet. 3. Finpistolen er hovedvåpenet på bane, og mange liker faktisk den ekstra utfordringen. 4. Enig med deg i at luftpistol er et flott våpen - både om en vil bli virkelig god, fordi det er billig, og fordi svært mange kan trene hjemme i egen bolig eller garasje. Og trening er som doping - det er prestasjonsfremmende.
  21. Skal du bli en god pistolskytter, må du ha en finpistol i .22LR for mengdetrening og trening innendørs. Finpistolen er den mest anvendelige av alle pistoler. Jeg har hatt så mange kurs og sett så mange nybegynnere. De som begynner grovt, blir borte etter kort tid.
  22. nhd

    6mm GT - Lapua

    Joda, jeg kan lese. Det var ikke mye fysikk på medisinstudiet, men desto mer på NTH På tross av at jeg gjennom årene har lest mye og erfart mye, vet jeg at det alltid er noe å lære av andre som kan mer og har andre erfaringer. Derfor spør jeg her og håpet på svar nettopp fra deg. Ja, jeg har enkeltskudd rifle i BR og XC, og hastighetene er akkurat som du skriver 840 og 920. Da var det som jeg tenkte - ikke noe fantastisk nytt - mer slik som da 6,5 Creedmor kom. Jeg holder fast ved BR. Jeg bruker N11: 29,5grain på BR og 36,8 på XC, men samme kule. En viss rekylforskjell blir det jo.
  23. nhd

    6mm GT - Lapua

    Beklager, men jeg har ingen andre tanker om det enn evt enda bedre presisjon og evt mindre rekyl.. Jeg spurte kun fordi jeg vet at det finnes mange langt dyktigere brukere enn meg på Kammeret.
  24. nhd

    6mm GT - Lapua

    Leste om 6mmGT for første gang denne uke. Kan noen av ekspertene her si noe om dette vs BR, XC og 6mm Creedmor? Har akkurat bestilt ny pipe fra Landrø i 6mmBR til bruk på 300m. Bør jeg revurdere dette?
×
×
  • Create New...