Jump to content

NM149

Members
 • Posts

  1,531
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1,175 profile views

NM149's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

59

Reputation

 1. Bruker RCBS die med nedslipt utstøterpinne på Geco hylser med liten tennkanal, har fungert greit de ca. 5000stk jeg har ladet.
 2. At man enkelt kan lage en innretning som kan avfyre skudd med enkle redskaper er jeg ikke uenig i. Det var påstanden om at man kan produsere en fullt fungerende 9mm maskinpistol med verktøy for 500.- fra Biltema, jeg er uenig i. En av de enkleste maskinpistoler jeg ser for meg er en Steen MK2 slike som ble satt sammen på Rapp motorfabrikk under krigen. Noen enklere konstruksjoner som kan kalles fullt fungerende ser jeg ikke for meg. Du greier ikke å produsere en MP tilsvarende en MK2 med verktøy for ca. 500 fra biltema.
 3. Vi veldig gjerne se den oversikten over verktøy for under 500.- som medfører at man får kapasitet til å lage en fullt fungerende maskinpistol.
 4. Det er riktig. Men du kan "Ribbe" sluttstykke for tenn stift ut drager men ikke selve delen som støtbunnen består av, den må du eventuelt søke på. Kjøpte selv et ekstra sluttstykke til 200Str. før regelendringen, for å sikre meg. Er usikker på hva reaksjonen blir om man må melde et registreringspliktig sluttstykke tapt. Får antakelig ikke noen gang brukt for det men bedre safe than sorry.
 5. Innlevering er som den alltid har hvert, uten kostnad. Forskjellen for innlevering er at nå må selve sluttstykkehodet også følge med.
 6. Da kan du også plukke av kolber og andre ikke registreringspliktige deler å selge disse om det er salgbart.
 7. Presisjonen på den første og dagens var så godt som identisk. Men den nye avgir mindre partikkler til omgivelsene som er lite gunstig å innhalere.
 8. For å unngå unødvendig slitasje på dier og hylser.
 9. Du har forøvrig rett i at den du har bilde av er av nyere produksjon. Det ser du på bladryggen og strukturene i bladet. Har hørt rykter om at disse klingene er produsert av Brusletto, men har ingen dokumentasjon på dette.
 10. De finnes vel fremdeles om med nytt navn. De ble oppkjøpt av Reinmetall.
 11. Er det merker etter skrustikke på klingen er de også Amerikanske. Bare et veldig lite antall er bladmerkede. Disse var opprinnelig merket på parerstangen som ble fjernet ved ombyggingen.
 12. NM149

  Schmidt & Bender

  Dette agenturet har etter det hvar hos JF vandret rundt fra firma til firma.
 13. Dette tullet med blyfri ammo er en politisk greie. Den blyfrie 5,56 ammoen er over dobbel så dyr som blyholdig i forsvaret, samt at den har vesentlig dårligere presisjon. Den sliter mer på våpnene og gir mye høyere metallforurensning når den avfyres. Det positive med all blyfri ammo i Forsvaret er at den har bedre penetreringsevne i alle mål. At HV kun får lov til å benytte blyfri ammo er en rar sak da de aller fleste HV skudd avfyres på sivile baner der bly ammo er normalen. HV som har det laveste budsjettene benytter seg av ammo i det øverste sjiktet prismessig, dette forundrer meg da de ellers kunne skutt dobbelt så mye for samme kostnad.
 14. Norske SOF avdelinger benytter både 416 og Diemaco.
 15. Ingen skriftlige referanser jeg kan legge ut her.
×
×
 • Create New...