Jump to content

NM149

Members
 • Content Count

  1,454
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

43 Excellent

Recent Profile Visitors

1,016 profile views
 1. Når jeg fikk utlevert min første H&K417 var det med en Hoppe`s mantelfjerner som var helt rå. Det var ikke den vanlige Hoppe`s NR9. Dette var i et av de første settene som kom koplett rett fra H&K med mil dot reticle i PM2`n signaturdemper og auto girkasse. Så noen mantelfjernere har H&K godkjent i og med at de selv har levert det med sine våpen.
 2. Du bør også bestemme deg for om du vil fortsette å skyte Forsvarets blyfrie ammo, før du velger pipe.
 3. Uten at jeg er helt sikker så mener jeg LR ammoen i 5,56 er ladet med 77g Sierra prosjektil. De har god presisjon. Per kan sikker si hvilke prosjektil som er i disse.
 4. Med tofot og Forsvarets LR ammo i 5.56x45 ligger alle vanligvis i tieren på 100m. Rifla jeg benytter er en Armalite Target og S&B kikkert.
 5. Jeg vil anbefale deg å sette inn pipa med pusseskum (Forrest er bra pusseskum) og la den stå over natta. Så pusser du pipa godt før du setter inn pipa med pusseskum igjen å lar den stå over natta. Gjenta helt til første pusselappen etter overnattingen er uten antydning til blåfarge. Du må også fjerne flammedemperen før du starter denne gjennomgangen. Den militære blyfrie ammoen legger igjen uvanlig mye mantel i pipa pga. Sin konstruksjon. Se også etter overtrykk på hylsene når du skifter lot på blyfri ammo, da enkelte lotter gir kraftig overtrukk i rifler kamret i 223. Har gjennomført slik renseprosess for flere NROF skyttere med god erfaring med bedret presisjon.
 6. Da var jeg muligens litt uklar: Det jeg mente var at det ikke fantes noen 98k i 7,62x51 med betegnelsen F1 eller F2. Alle mausere som er ombygd til 7,62x63 har betegnelsen F1 da de er modifisert 1 gang fra sin opprinnelige konfigurasjon. Ref KV59 som er et eget våpen i 3006 og som da heter F1 i utgaven modifisert til 7,62x51. Skal rette mitt opprinnelige innleg.
 7. F1 og F2 er fantasibetegnelser som ikke er riktig for noen utgaver av såkalte HV mauser. i 7,62x51. 98k i 7,62x51 har haldrig hatt noen ofisiell betegnelse F1 eller andre. Derimot KV59 har en F1 betegnelse etter ombyggingen til 7,62x51. En avdeling av HV ungdommen i Oslo benyttet noen HV mausere ombygd til 308. Dette var et lokalt initiativ av personell i HV, der en foring ble krympet inn i kammeret på std. HV mausere i 7,62x63. Dette var altså ingen ombygging som Forsvaret som organisasjon stod bak. Løsningen ble forsøkt promotert opp mor Forsvaret men den ble avvist da det var en løsning på et ikkeproblem. Den senere tids Mauser NM149 fikk ingen f merking etter modifiseringen denne gjennomgikk.
 8. NM149

  1911-tråden

  Barsto og Wilson Combat er begge gode løpsprodusenter Kjøp et overdimmet løp med lenkestykkepakke og ta deg god tid med å legge inn pipa.
 9. Var innom på opphørssalg hos denne kjedei i dag og var litt overrasket. Det var opphørssalg på ca 30% av butikken resten var til fullpris. De prisene som var på opphørssalg virket i mange tilfeller ganske høye. Spurte hva det kom av ok fikk til svar at det bare var ukurante varer som var på opphørssalg. Sa da at jeg fant dette en smule underlig når de markedsfører at det er et opphørssalg. Opphørssalg ligger vel i ordet butikken skal opphøre da burde man forvente at alle varer var på salg. Tror dette ville hvert en markedsføring som forbrukerradet ville slått ned på om noen ville informere de. Denne kjeden har hatt et ledelsesproblem i mange år, som har kjøry bedriften i grøfta. Veldig synd da G-sport var et kvalitetsnavn i min ungdom.
 10. Om du sier hvor i reket selger bor så er det mulig noen fra kammeret bor i området å kan inspisere for deg, før du handler.
 11. NM149

  Oslo skytesenter

  Mange mener mye om Oslo skytesenter men det er en fantastisk mulighet til å prøve våpenet du ønsker å kjøpe før man handler. Skyter ikke hos Oslo skytesenter men har sendt mange medlemmer dit for å prøve deg faktiske våpenet man ønsker å kjøpe. Mange har unngått bommkjøp på denne måten.
 12. NM149

  5.56/223

  Jeg har ved flere anledninger sett at Forsvarets blyfrie 5,56 har generert et stort overtrykk, med resultat at hetter og hylser skiller lag. Hettene har ofte da samlet seg i avtrekkermekanismen hvor de fororsaker ytterligere problemer. Dette gjelder kun noen lotter med denne amunisjonen, andre lotter fungerer fint i sammen våpen. Hvilke skader dette overtrykket i værste fall kan påføre våpen og skytter har jeg ingen forutsettning for å spekulere i. Men det sagt så vil jeg anbefale alle som erfarer at hylser kastes ut av våpenet uten hetter å aslutte skytingen, med denne ammoen umiddelbart. Våpnene det er snakk om i disse tillfellene er utgaver av AR-15 plattformen.
 13. NM149

  5.56/223

  Har ved flere anledninger kjøpt 5,56 ammo fra sivile norske leverandører.
×
×
 • Create New...