Jump to content

nhd

Members
 • Content Count

  2,993
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

nhd last won the day on November 14 2018

nhd had the most liked content!

Community Reputation

378 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. nhd

  Valg av 9mm

  Selv om jeg ikke hører med i hundreogåtteårsidenfanklubben (1911), må jeg si at du har fått deg et topp våpen for militærfelt. Hvis du ikke når ønskede resultater med en gang, er det svært sannsynlig at det beror på andre faktorer enn våpenet.
 2. nhd

  Ny innenfor lading 6.5x55

  9mm: Jeg kjøper 5000 når XXL har sine tilbud ca to ganger i året. Har aldri betalt over 1.70.
 3. nhd

  Ny innenfor lading 6.5x55

  Ja, fritt frem å melde seg inn. Men jeg kjenner (dessverre) ingen skytterlag som har en slik gunstig ordning for voksne medlemmer. Så den prisen er ikke noe alle kan regne med å oppnå. Da tror jeg mine 4,50 er nærmere det en bør kalkulere med.
 4. nhd

  Ny innenfor lading 6.5x55

  Ok. Da skjønner jeg den lave prisen. Fornuftig tiltak av skytterlaget ditt Men det blir litt feil signal å sende til en nybegynner at dette er en vanlig pris uten å nevne subsidieringen.
 5. nhd

  Storm mot stormberg?

  Det kan jeg. Det er slik stumme kommuniserer
 6. nhd

  Storm mot stormberg?

  Jeg er stum av beundring over hvor barske og tøffe dere er.
 7. nhd

  Ny innenfor lading 6.5x55

  Hvordan får du til det? Jeg kjøpte N19 til 448/360 = 1,30, Scenar i bulk 2,85 og Federal LR 0,45 som gir 4.60. Alt til skytterlagspriser.
 8. nhd

  Ny innenfor lading 6.5x55

  Jeg er fersk som hjemmelader. Jeg fikk et godt råd som jeg gjerne gir videre: Konsentrer deg om et kaliber i starten inntil du har fått en rimelig erfaring. Jeg valgte rifle først fordi jeg tror toleransene for unøyaktigheter er større der enn på pistol. En annen ting: Da jeg begynte aktivt med 9mm (NSF) i 2006 var det mange som ladet. Det er det ikke så mange som gjør lenger fordi det knapt er noe å spare.
 9. nhd

  Ny innenfor lading 6.5x55

  Jeg er ganske ny på lading, og du får sikkert bedre svar. Jeg har lært at hylsene kan lades 6-7 ganger. Færre hvis du lader svært hardt. Det er lett å finne gode tabeller f.eks. i Ladeboken som du bør kjøpe. Prisen blir ca 4,50. Det er nesten ikke arbeid med rengjøring. Etter min mening finnes det ingen god grunn til "hardlading". Presisjonen blir dårligere, løpet slites langt mer, rekylen blir hardere og dyret dør uavhengig av farten på kula. Jeg anbefaler Dillon 550 (men det får jeg nok kjeft for). Lykke til PS: Det er skikkelig moro med lading.
 10. nhd

  Starte opp jaktbutikk

  Enig med M67. Opplever bra nok kompetanse på XXL, og her i distriktet også på NAVA. G-sport er for meg bare pastellklær til bruk i hovedgata.
 11. Avtrekksvekt. I grovpistol ble denne senket fra 1360 til 1000 gram ca 2010. Det har ikke hatt noen effekt på resultatene, så det er dårlig datagrunnlag for å hevde at dette er vesentlig.
 12. nhd

  Dagens annonse på finn.no

  Ja, slik er det også hos meg. Men når jeg søker etter en rifle, kan jeg ikke unngå å også få opp alt dette leketøyet.
 13. nhd

  Dagens annonse på finn.no

  Ikke dagens, men ... Kan vi påvirke Finn til en bedre inndeling/sortering av våpen? Når jeg søker på "Sportsskyting", kommer det opp en masse lekevåpen, softgun, replikaer, startpistoler etc. Det burde vært en egen underavdeling for disse. Hvordan henvender en seg til Finn for å få endret dette?
 14. nhd

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Ja, langt mindre farlig. Det vet vi da også med hunder. Er de fanget og ikke kan komme seg bort, er det langt større sjanse for at de angriper.
 15. nhd

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Ja, jeg er enig i at ulv er farlig om en går inn til dem i en innhegning i en dyrepark. Så det bør en avstå fra.
×