Jump to content

nhd

Members
 • Content Count

  3,229
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

nhd last won the day on September 15

nhd had the most liked content!

Community Reputation

480 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sauer 200 STR. Har en Sako Quad som jeg syntes var fantastisk helt til jeg fikk en Sauer.
 2. Litt OT, men dette er en påminner om hvor ekstremt nøye vi må være med papirer og oppbevaring. En vekker for meg som har avtalt å ta med Saueren til en venn hjem i dag for litt stell. Selv om det bare er for et døgn, må vi huske utlånserklæring.
 3. En skal jo ikke fikle med våpen rundt omkring selv om de har kammerflagg.
 4. Jeg leser alt fra TK, men har ikke observert noe idiotisk.
 5. Hvor har du det fra? Er det problemer med kammerflagg?
 6. Skal nok en gang minne NSF/TK på at de må huske å lage lover også med tanke på de særeste av de sære.
 7. Ja, jeg tenker at et kulefall på 11-12 cm er ok ved å holde litt høyt. Selvsagt forutsatt utmerket skytestilling, vindstille og god kikkert.
 8. Skyt inn for jakt (storvilt?) med den jaktammo du skal bruke på 200 meter, og merk deg innstillingene for dette. Med den kan du jakte på alle avstander mellom 0 og 250 meter. For langhold med den ammo du bruker der, må du skyte inn og lage deg tabell for de avstander du skyter på. Hva som skal være "utgangsinnstilling" avhenger vel av hva som er vanlige avstander for deg. For noen er LH alt over 300 meter. For andre starter det på 800 meter.
 9. Men selv om de varsler på forhånd og kommer etter 48 timer, så har han fortsatt rifle, men ikke skap.
 10. Det var ikke bare kaliberet som var i ulage her.
 11. Innendørs blir det ikke begrensninger. Sannsynligvis går det helt bra ute også dersom en har sandholdige voller som er tørre, ikke har vanngjennomstrømming/avrenning og som ikke er sure. Alternativt at en har kulefang der blyet samles opp og kan tømmes av og til.
 12. Jeg har mine drømmevåpen. Men kunne tenke meg en rifle til. Enten Steyr carbon eller en Lynx.
 13. Sikkert så mange at en ikke trenger å øke antallet ved å utplassere vindmøller.
 14. @FysikerenJeg burde presisert slik Chiefen gjør, at det er misjoneringen jeg avskyr. Folk må få spise så mye gress de vil uten at jeg bryr meg om det. Det er når de skal presse sin overbevisning over på andre at jeg får nok. Så kan jeg trøste deg med at risikoen for å bli spist av en flokk ulver er ekstremt liten. Jeg kjenner ikke til at det har skjedd noen gang i Norge. Men rovdyr kan sammen med jegere være med på å regulere bestand og ta ut syke dyr. I motsetning til deg, spiser jeg ikke saukjøtt (og reinkjøtt). Jeg støtter ikke en rovdyrfiendtlig næring.
 15. Samme her. Jeg er medlem av naturvernforbundet. Jeg går på jakt, jeg er mot vindmøller, jeg bryr meg ikke om pelsdyroppdrett, jeg avskyr veganere, jeg synes økologisk landbruk er keiserens nye klær. Jeg ønsker ikke å fylle norske fjorder med gruveslam, og jeg synes laksefiske i saltvann bør forbys. Jeg synes store rovdyr i boligstrøk skal skytes, og jeg synes ulv i ulvesonen skal få leve i fred. Bare for å illustrere hvor lite konforme naturvernere er.
×
×
 • Create New...