Jump to content

nhd

Members
 • Content count

  2,739
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

nhd last won the day on May 13

nhd had the most liked content!

Community Reputation

276 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. nhd

  Ny Blaser R8, to løp, hvilke kaliber?

  Støtter han som anbefalte 223 og 308W. Med det dekker du hele behovet ved jakt i Europa. Billig og tilgjengelig ammo.
 2. nhd

  Field target eller lignende.

  https://www.field-target-norway.com/ Google :3
 3. nhd

  Dagens annonse på finn.no

  Nettopp. Relevante våpen. Ikke gammelt ræl.
 4. nhd

  Dagens annonse på finn.no

  I NROF er det vel ikke så mye annet enn HK416/223 og AR15 som er relevante.
 5. nhd

  Lekevåpen

  Jeg liker selvsagt ikke at folk blir skutt. Men det kan dessverre bli følgen om en veiver med våpen, ekte eller replica, foran politiet. Slik er det bare. Når det gjelder den konkrete saken, kan jeg ikke se at en person med Downs som veiver med våpen er mindre farlig enn en uten denne diagnosen - heller tvert om.
 6. nhd

  DFS og diopter

  Å skifte ut siktene i sportsskyting med kikkert synes jeg blir som å spørre Jakob Ingebrigtsen hvorfor han løper rundt på en bane når det hadde gått langt raskere med motorsykkel
 7. nhd

  DFS og diopter

  @M67: Jeg er ikke så pessimistisk med tanke på rekruttering som du er. På LS deltok 1039 unge i alderen 11-17 år på baneskytingen. Hvilke andre organisasjoner er i nærheten?
 8. nhd

  DFS og diopter

  For meg er både AG3 og HK416/AR15 meget spiselig. Jeg har konkurrert med det i NROF i en årrekke og har også en AR15. Poenget mitt er at for meg er skyting med diopter både i DFS og NSF lang morsommere og utfordrende. Derfor håper jeg at den konkurranseformen vil bestå. Men jeg ser at i DFS er det noen andre utstyrsregler som kunne vært oppmyket. Samtidig forstår jeg selvsagt at andre synes andre konkurranseformer er mer spennende.
 9. nhd

  DFS og diopter

  For en gangs skyld er jeg uenig med M67. Å skyte på en rund "svart" der hullkornet akkurat går rundt svarten er langt bedre enn å sikte midt inne i et svart felt med et trådkors eller en prikk. Det siste gjør jeg på Storviltprøven, og da vet jeg ikke nøyaktig hvor jeg skal sikte. Jeg ser også at > 95% av de som trener til storviltprøven med både tofot, kikkert og beanbag, skyter langt dårligere enn den jevne Sauerskytter med diopter. La sportsskyting være sportsskyting. Teknoskyting er noe annet.
 10. nhd

  223 eller 6,5 til jaktfelt

  Obs Jeg vet intet om jaktskyting, men på banen her en dag kom jeg i snakk med en av landets beste. Jeg stilte samme spørsmål som deg, og trodde 223 var tingen. Men det var det ikke. Alle de beste bruker 6,5.
 11. nhd

  DFS og diopter

  Buskdiopteren koster 2050 kr hos DFS. Så bør du koste på deg 3-4 hullkorn til 50 kr stykket. Så følger du jkb sine gode anbefalinger.
 12. Det blir en jobb for deg å få politikerne til å gå inn for at 50.000 sivile skal få HK416
 13. På LS møtte bl.a. forsvarsministeren og forsvarssjefen. Tyder det på at Forsvaret ikke mener DFS er en meget nyttig organisasjon i forsvarssammenheng? I slutten av mai var jeg på en ukes kurs på HVs kompetansesenter på Dombås. Vi var 16 elever - 8 fra DFS og 8 fra HV. Vi hadde blant annet en forelesning med sjef HV. Han omtalte DFS som HVs viktigste samarbeidspartner. Tror du han løy oss rett opp i ansiktet? Hvorfor skulle HV betale skyss, kost, opphold og ammo for 8 DFS-instruktører om de ikke selv hadde noen nytte av det? Men du vet kanskje bedre enn sjef HV hva som er bra for HV/Forsvaret?
 14. @Mas-36: Du leser dette som Fanden leser Bibelen. I DFS er det krav til stokkens utseende. Ikke fordi fargede våpen bæres av lystmordere, men fordi det er et viktig poeng at en skal skyte med like våpen. Om det ble alt for mye lakk, kan det være lettere å skjule modifiseringer som ikke er tillatt. DFS har et breddefokus, og tanken er at en ikke i stor grad skal kunne forbedre sitt resultat om en har en fet bankkonto. Ja, i DFS er sportsskytingen (ferdighetene til skytteren) i fokus. Prestasjonen er målet, våpenet er kun middelet. Storparten av mitt skyteliv har jeg skutt pistol NSF. Dessverre synes det som om det motsatte er tilfelle for mange av (felt)pistolskytterne: Våpen (flest mulige) er målet. Skytingen er middelet for å nå målet.
 15. nhd

  Elendige rifler?

  Om du kommer til Trøndelag, skal du få prøve min Remington 700 LTR
×