Jump to content

nhd

Members
 • Posts

  3,420
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

nhd last won the day on May 2

nhd had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nhd's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

578

Reputation

 1. Vi så vel i går hvilke dyr som er farlige. Her bør det settes inn tiltak for å redusere bestanden drastisk.
 2. Nei, bare interessant at du allerede har tatt i bruk en forholdsvis ny innretning.
 3. @Castormen du har montert postkasse hjemme?
 4. Nei, det er ikke så og si det samme. HV er en av fire våpengrener i Forsvaret. HV har våpen, og de som har meldt seg til tjeneste har våpen HK416, men ikke tennstempel hjemme. En kan søke om tennstempel om en er aktiv konkurranseskytter. Skyting på automat kan en kun gjøre nåe en er inne på HV-øvelse. NROF er i prinsippet en sivil organisasjon som også er godkjent som skytterorganisasjon. Om du er meget aktiv og tar de riktige kursene, kan du etter noen år få tillatelse til å kjøpe halvautomatisk rifle. Helautomat får du ikke. Utlån fra Forsvaret er det slutt på.
 5. Hva med å melde seg til HV? Da får du skyte auto uten kostnader, men med betaling
 6. I dag skal jeg feire en ny og bedre våpenlov
 7. Avvik fra DFS våpen og utstyr: Du må ha sideklaffene på "DFS-lua" oppe. Stående skyting uten reim. På 2/300 meter (grovkaliber) må du lade med enkeltskudd. Alle øvelser starter med 15 min prøveskudd. All skyting (prøve og konkurranse) foregår på åpen skjerm. 50 meter: 60 ligg på 50 minutter. Match på 105 minutter. V45+55 skyter 3x20 (kne, ligg, stå). V65+73 skyter 2x30 (kne, ligg). 300 meter (skytes simulert på 200 meter): 40 ligg på 50 min. Match 3x20 og 2x30 på 120 minutter. Ja, du må være medlem av en klubb som er tilsluttet NSF. (For enkeltopptreden på NM går det an å forhandle seg til en lavere kontingent bl.a. i vår klubb) V65+73 skyter torsdag og fredag. V45+55 skyter lørdag og søndag. Onsdag arrangerer vi Trulsrudstevnet: Simulert 300 meterskive på 100 meter. Skytes med finkaliber. 60 ligg på 50 min. Samme helga arrangeres Steinkjer GP (DFS) med tre stevner ca 40 km nord for NM i Levanger. https://www.skyting.no/wp-content/uploads/2020/12/nasjonale-rifleregler-2021.pdf
 8. Velkommen til veteran-NM rifle siste helga i august 🎯
 9. Gode alternativ: NM rifle for veteraner (fra 45år) i Levanger siste helga i august. Elverum Open 9.-12. september. Begge med 50 og 300 meter.
 10. Jeg synes det er akkurat like artig å skyte enten det er i et mesterskap eller alene på trening. Det er gleden ved å få til et godt skudd som er min drivkraft. Er ferdig med grovøkta for i dag. Nå er det lunch før det blir ei økt med finkaliber
 11. Enig. Men jeg ser fortsatt ikke behovet for magasin med mer enn 10 skudd til jakt. Enig. Men likevel ønsker jeg at våpen vi ikke ønsker at sivile skal ha, skal være forbudte. Det er bare tullinger som kjører i fylla, og vi klarer ikke å forhindre alle i å gjøre det. Tross det liker jeg at det er et forbud mot fyllekjøring - som gjelder alle.
 12. https://www.skyting.no/2021/05/12/lite-dramatikk-for-nsf-skyttere-i-ny-vapenforskrift/ https://dfsgrasrot.no/norsk-skyttertidende/article/nytt-vaapenregelverk-fra-1-juni
 13. Beklager, men jeg kan ikke ta det seriøst. Det er intet samfunnsønske at det skal bli slutt på jakt og sportsskyting. Men det er et poeng at dersom jeg ville begå terror, ville jeg svært gjerne har en AR med større kapasitet enn 10 skudd. Reglene gjør det mulig å drive alle former for jakt i Norge, og skyte alle godkjente skyteprogrammer i alle godkjente forbund. Hvis jeg tar feil på dette, vil jeg gjerne korrigeres.
 14. Jo, det er nødvendig. På jakt må en ha våpen. I sportsskyting må en ha våpen. For all pistolskyting i NSF, NROF og DSSN må en ha magasin med unntak av i fripistol og luftpistol. For rifleskyting i DFS må en ha magasin med 5 skudd. I NROF krever 3. øvelse i NROF-mesterskapet 10-skudds magasin. Jeg har jaktet med rifle siden tidlig på 80-tallet, fra elg til gås. Jeg klarer ikke å se for meg hvilken type jakt som krever mer enn 10-skudds magasin. En gang skjøt jeg tre elger på en gang med fire skudd. En eneste gang klarte jeg å skyte tre kortnebbgås. Jeg har vanskelig for å se for meg den skytteren som klarer mer enn 10 skudd før flokken en utenfor fornuftig skyting med rifle. Derfor gjentar jeg spørsmålet: Ved hvilken type jakt/i hvilke jaktsituasjoner blir en hemmet med 10-skudds magasin?
×
×
 • Create New...