Jump to content

nhd

Members
 • Content Count

  3,049
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

nhd last won the day on November 14 2018

nhd had the most liked content!

Community Reputation

404 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mulig jeg ikke har forstått det, men er ikke dette bare "Gammelt ræl"?
 2. Hvorfra kommer denne interessen for ulvens gener? Har det noe å si om den er etnisk norsk eller innvandrer?
 3. nhd

  Steyr scout

  Dra til Wiener Neustadt og kjøp den der på fabrikkutsalget.
 4. Det sa Forsvarsministeren til sine kritikere i 1939 også.
 5. Ja, det er trist at andre enn en selv og vennegjengen bruker naturen.
 6. Følg med på annonsene fra XXL. Et par ganger i året har de 9mm (115 grain kule) til rundt 1.70. Da kjøper du for det du mener er et års forbruk. Da varer lageret til neste gang tilbudet kommer.
 7. For 10 år siden var det mange som ladet 9mm. Nå er det "ingen" i mitt miljø som er felt-NSF. Noe annet er det kanskje i DSSN som skyter 300 skudd per trening.
 8. Min matchpistol kostet litt over 20K. Saueren med litt utstyr litt over 25K. I pistolen trener jeg med .22 til 60 øre og i Saueren med ammo til 85 øre - i konkurranse litt mer. Storparten av banetreninga i DFS kan gjøres med .22. Men for å være aktiv innen grenene, har jeg til NSF-pistol 8 våpen for ca 250K og i DFS to rifler til ca 50K.
 9. Hvilken annen organisert skyting, bortsett fra luft, er billigere?
 10. Jeg synes også Brovold er en utmerket president - selv om vi er uenige om 5.56. Grunnen til at jeg nevnte han, var at han etter et møte fortalte at han ville stille "kabinettspørsmål" på saken. Jeg trives meget godt i DFS, både med skyting og med organisasjonen. Jeg lever godt med at det er noe jeg kunne tenkt meg endret. Desimaler og 5,56 føler jeg er tabu å diskutere. Tross det tar jeg gjenvalg som skytterlagsleder om en drøy uke, og jeg går hver tirsdag med glede til skyting sammen med vel 20 barn og deres foreldre. I tillegg prøver jeg å få skutt minst fem dager i uka - hovedsakelig i DFS.
 11. Det skjer i hvert fall ikke i Brovolds tid.
 12. Jeg regner 1/4 moa som 0,7 cm på 100 meter (ja, jeg vet at en kan bruke flere desimaler). 1 moa blir da 2,8 cm. 12 moa blir 34 cm. Da er du i hvert fall i nærheten.
 13. Som ny riflelader er det mye å sette seg inn i. Fra mitt yrke er jeg vant til å lese fagstoff, og jeg har ikke vansker med å tilegne meg kunnskap fra bøker. Men selv de bøker jeg har fått tak i, går ikke i dybden og formidler den kompetansen som en del av brukerne på dette forum har. Jeg skulle ønske at noen kunne skrive en bok om riflelading for sportsskyting. En bok fri for jaktkuler og alle slags ukurante og merkelige kaliber. En bok som handlet om lading av matchammo i aktuelle kaliber fra .223 til .338LM. Noen som tar utfordringen?
×
×
 • Create New...