Jump to content

nhd

Members
 • Posts

  3,488
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

nhd last won the day on July 16

nhd had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nhd's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator

Recent Badges

614

Reputation

 1. For trening blir det minimale problem. 22 er lett å samle opp i en kulefanger. For jakt kan en like godt innstille seg på at bly blir uaktuelt.
 2. nhd

  Sauer 200 Lengde.

  Fint hvis du har egen bolig og vet du skal bo der meget lenge. Jeg synes det er noe træl å borre i betongvegger i huset.
 3. nhd

  Sauer 200 Lengde.

  Kjøp i hvert fall et på minst 150 kg. Da slipper en å bolte det fast.
 4. Min personlige mening: I NSF felt kan det være standplasser med kort skytetid. Jeg synes at det kan ta litt lengre tid å finne et godt/bra nok siktebilde med lengre siktelinje. I presisjonsskyting kan også siktebildet bli litt mer urolig med lang siktelinje. Jeg legger merke til på luft og fri at en del flytter kornet bakover av den grunn. Men har en null bevegelse ved sikting, er det selvsagt best med lengst mulig.
 5. Ja, det er LPA som de fleste bruker. Siden du vet svaret på det med siktelinje, er det jo liten grunn til å spørre. Men langre siktelinje har også noen ulemper. Hvis en trener med en klar plan, vil mer skyting gi bedre skyting.
 6. På en kort spesialrevolver har nok den type sikte betydning. På en sekstommer tviler jeg på at det har særlig bedre effekt. Målene er tross alt svært store i feltpistol. Jeg har langt mer tro på hipshot sitt forslag til bedre skyting.
 7. nhd

  Våpensøknad

  Dette er jo en liten revolusjon. Om jeg forstår dette riktig, kan jeg ha en fririfle .22 til liggende 50 meter, en til match 50 meter og en til 15 meter, 45 skudd.
 8. Det kommer nok an på hvor nært og hvor alvorlig kriminalitet familien bedriver, eller om du blir oppfattet som stråmann for våpenkjøp. For jegere betyr dette at en skal bruke det på jakt. For skyttere at en skal delta i organiserte konkurranser. For de våpen du nevner, trenger en ikke å kjøpe dem for slike behov. Det er nok at en ønsker å ha dem.
 9. nhd

  DNT sliter

  Er så enig med deg. Det må snart komme et forbud mot at andre enn meg (og deg?) er ute og hygger seg i naturen.
 10. Spørsmål: Må klubben ha det på programmet? Det er jo mange medlemmer i helt passive klubber som får innvilget kjøp av våpen til bruk på stevner som aktive klubber arrangerer.
 11. Det er vel avhengig av hva du skal bruke det til og hvilke ambisjoner du har. Bleiker leveres med pipe fra Lilja. Jeg antar at Walther bruker sine egne. I toppen på frigevær har du G&E, Bleiker og Walther, og etter min vurdering er det ingen av de som er klart bedre enn de andre.
 12. Må korrigere mitt forrige innlegg. Riktig er: I NSF: Militærfelt (1M), Hurtig militær (7M), NAIS grov (8G), T96 og PPC. Reglementet finner du på skyting.no fane "Lover og regler" https://www.skyting.no/wp-content/uploads/2020/12/nytt-reglement-felt-t96-2021.pdf Pkt 8.25.4
×
×
 • Create New...