Jump to content

nhd

Members
 • Content Count

  3,072
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

nhd last won the day on November 14 2018

nhd had the most liked content!

Community Reputation

413 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. H&K MR223 tåler og fungerer i hvert fall med Fiocchi 223 55gr FMJ.
 2. Jeg fikk dem av offiserer i Forsvaret den gang jeg var tilsatt - dvs før 1995.
 3. nhd

  Avslag på 9mm grovfelt

  @FredrikW. Du kan jo gjøre som oss: Approbere de stevnene dere arrangerer selv. Jeg tror at ca 90% av den stevneaktiviteten mitt lags skyttere har i approberte stevner, er i stevner vi arrangerer selv. Og storparten av stevnene er av enkleste sort: NAIS på bane og Norgesfelt. Det er kjempepopulært blant de som like å skyte, men som ikke drar på eksterne stevner. ................ Nå har en i årevis her på Kammeret skrevet om "myndighetene " som vil ta fra oss våpen. I så fall må det skje vha Stortinget. Da er det det ikke skytesportens omdømme blant "folk flest" som er viktig, men hvordan en møter våpenmotstanderne på Stortinget. Det er en god politisk øvelse å tenke seg at en er motpartens advokat og prøve å ramme oss mest mulig. Neste steg er å finne mottrekk/motargumenter mot dette.
 4. nhd

  Avslag på 9mm grovfelt

  @Wintel Korrekt og meget gode forslag. Alle klubber bør gjøre dette. Det har absolutt en positiv omdømmeeffekt. Men det utelukker ikke andre tiltak. Når motstanderne på nasjonalt/stortingsnivå leter etter argumenter, ser de på andelen av totalmedlemsmassen som er aktive. I den statistikken teller en like mye med en start som med hundre. Men null teller ikke.
 5. nhd

  Avslag på 9mm grovfelt

  Korrekt. Hvis folk hadde vært helt og kun rasjonelle, hadde det ikke vært noe problem. Dessverre styres ikke politikken kun av rasjonalitet, men like mye av følelser og ideologier. Håndballer, alpinski og fotballer har heldigvis ikke slike motstandere som våpen dessverre har. Våpenmotstanderne har dessverre en god del politisk makt. Vi kan gi dem billige argumenter, eller vi kan la være. Det er opp til deg og meg.
 6. nhd

  223 eller 17HMR?

  Bare et lite PS. TS opplyser at hun ikke lader. Da skal hun ha en trygg konto om hun velger 6XC eller BR. En treningskveld på banen kommer raskt opp i tusen kroner.
 7. nhd

  Avslag på 9mm grovfelt

  @FredrikW Som det er gjentatt menge ganger her på Kammeret: Våpen og skyting har mange motstandere både her i Norge og internasjonalt. Hva har vi å slå i bordet med som motargumenter mot dette? 1. Norske jakttradisjoner er kanskje den viktigste. I tillegg til alle jegere, har disse jegere slektninger og venner som nyter godt av en god rype- eller elgmiddag, som kommer fra landet og kjenner tradisjonene eller som i det minste kjenner jegeren som en ok og skikkelig person som det er helt ufarlig å betro et våpen eller flere. 2. Skiskyting. Vintersporten som fenger hele Europa og som seiler opp som den mest populære vintersport på TV. 3. Sportsskyting. Den kanskje viktigste er TV-sendingene fra Landsskytterstevnet. Et spennende sportsinnslag som fenger folk langt utenfor de aktive skytterne. Medaljer fra OL , VM og EM gir også et positivt omdømme for sporten. De siste års sendinger på NRK fra NM i NM-uka er også positivt. Breddeidrett har en positiv klang i Norge. Det at tusenvis av skyttere konkurrerer i ulike former og med utmerket våpenkultur rundt om på skytebaner i hele Norge, gir positivt omdømme. Våpeneiere som plinker bak låven, eller kun har pistolen i nattbordet just in case, har ikke den samme effekt på opinionen. NSF, som jeg kjenner best, blir regelmessig møtt med at de forsyner folk med våpen på uriktig grunnlag. En får våpen med utgangspunkt i godkjente øvelser (f.eks. grovfelt), mens 90% deretter aldri deltar i et eneste approbert stevne. Ja, det oppfattes negativt av motstanderne og gir dem billige poeng og argumenter. Derfor oppfordrer jeg alle som er opptatt av denne sporten og dette miljøet: Vær så snill, delta i det minste på et stevne per år. En start er nok.
 8. Det har i hvert fall gått helt bra med flere tusen av denne i min Pardini GT9.
 9. nhd

  Avslag på 9mm grovfelt

  @ArildDJ: Ja, det er ikke etter regelverket når politiet praktiserer regelverket slik det beskrives i denne tråden. For å sette det på spissen (og begrense kostnadene) skal det være helt ok å kjøpe en Glock 17 til bruk både i grovfelt og militærfelt.
 10. nhd

  Avslag på 9mm grovfelt

  Hvorfor skal folk ha pistol til grovfelt hvis det ikke er for å delta i klassen grovfelt på stevner?
 11. nhd

  Avslag på 9mm grovfelt

  Du vet at slike tanker kan oppstå hos enkelte uten at det har rot i virkeligheten? NSF er opptatt både av topp og bredde blant de som er aktive skyttere enten de skal til OL eller er C-skytter i et lokalt feltstevne. Men det er klart uttalt at NSF ønsker at folk skal være aktive sportsskyttere. Terskelen for det er å ha minst en start i et approbert stevne i løpet av et kalenderår. Det holder med Norgesfelt eller NAIS. Dessverre er det kun 10% av medlemmene som oppfyller det. Det er negativt for skyttersportens omdømme. NSF ønsker ikke å bli oppfattet som en våpeneierorganisasjon, men som en organisasjon for sportsskyttere på alle nivå. Fint om du også kan bidra til at flere i din klubb og krets kan oppfylle dette enkle målet.
 12. nhd

  Avslag på 9mm grovfelt

  Det er mulig å ha flere tanker i hodet samtidig
 13. nhd

  Avslag på 9mm grovfelt

  Hvis folket har slike problemer, oppfordrer jeg de til å ta kontakt med kretsstyret i NSF for hjelp. Hos oss hjelper det i hvert fall. Rart at en må minne politiet på at saken er lovlig/ikke lovlig og ikke egnet/ikke egnet.
 14. nhd

  Avslag på 9mm grovfelt

  @Rausheim Bygger du dette på synsing eller fakta? Her i distriktet er det ingen problem med å få kjøpe billige .22 til fin av typen Buck Mark og lignende, eller G17 til milfelt.
×
×
 • Create New...