Mauser68 Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 (edited) Sidan det så populært med avstemmings tråder for tida, så tenkte eg at eg kunne prøve med ein variant her. Hadde vært artig å sett kva folk rundtom i landet åt på julaften, sidan pinnekjøttet ser ut til å vandre rundt i Norge for tida. I følge media og slakteriene, så auker popularieteten på pinnekjøttet. For min del, så er det røkt pinnekjøtt her i huset. I år blir det pinnekjøtt av sjølvskutt fjorkolle og villsau. Det blir snaskens. Så kva spiser folket på julaften ?? ( skriv gjerne opp fylket du bur i, hvis du poster itråden ) Edited December 21, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
merkel95s Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Ribbe er liksom tradisjonen her i østfold, men må innrømme at jeg har mer sansen for pinnekjøtt.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Hos oss blir det pinnekjøtt fra årets hjortejakt såklart . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marula Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Her er det pinnekjøtt, og det skal være urøkt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Detlef Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Her blir det julepølse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Aaah Mauser.... for en tråd, det ante meg at du måtte være trådstarter på et sådant emne . Jeg måtte selvfølgelig opp på mørkloftet å ta bilde av julemiddagen, for liksom å komme i den rette stemninga. Her går det selvsagt i pinnekjøtt av heimeavla og egenhendig slakta villsaulam, kjøttet er også einerøkt. Gleder meg veldig til middagen julaften. Har forøvrig prøvd pinnekjøtt av både rådyr og rein, men ingenting slår villsaukjøttet, det banner jeg på. Har rikelig her, så vi skal ihvertfall ikke gå sulten fra matbordet... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenneth32 Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Nystekt ribbe med pottitter, medisterpølse og brun saus er et must på julaften. Kald ribbe til å knaske de andre dagene i jula. Pinnekjøtt en dag i romjula. Nyttårsaften tar vi som den kommer. Vi har hatt ribbe, pinnekjøtt, kylling, taco osv. Det tar vi rimelig på sparket. Men å knaske kald ribbe i romjula er et must. Og hjemmelagd sylte i tjukke skiver, enten på brød, eller å knaske. Blodklubb som er stekt i melk med sukker er heller ikke å forakte i romjula.....eller noen gang ellers i året for den saks skyld, for det er pokker meg grisegodt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeg shauer med dachs Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Frister å skrive grandis , men det er som det blir nevnt over her at ribbe er tradisjon i østfold så det blir nok det... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 21, 2008 Author Share Posted December 21, 2008 He, he, Egil det loftet ditt, ser ut som du skulle ha resturert litt, det henger sånn spindelvevkjøttaktige greier ned der... Ser snadder ut det der Egil, alltid kjekt med sjølvlaga julemat. Smaker alltid betre... Detlef, julepølse ? Nå har eg hørt det også, vel eg må lage til ein avstemmings punkt for det også.. Gudbevaremegvel, er nesten frista til å invitere deg bort til jul i reinspikka i sympati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 21, 2008 Author Share Posted December 21, 2008 Sjit også, var inne og endra på avstemminga her, og alt blei nullstilt... Så desverre så må nok folk stemme på nytt igjen, sorry.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
federal79 Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Grunnet dårligt utfall i høst,blir det pinnekjøtt fra rema 1000. Poteter kålerabistapp, sånn vanlig vestlands julemiddag. Og selvfølgelig HANSA juleøl Alternativet er en liten hare og 3 ryper. God mat det og, men det blir litt puslete å ha stort besøk på.. Edit: hva er grunnen til alle disse avstemnings trådene? Er kammeret blitt sponset av statistisk sentralbyrå?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halljarn Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Egenslaktet pinnekjøtt av villsau her oppe på trønerlagskysten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hårråjegern Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Hær går det i lutefisk.....snadder det... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malla Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Familien og jeg spiser rype og hare på julaften. Siden vi reiser til Kypros i morgen, feiret vi julaften i går (slik at ungene får tradisjonen inn) og jeg serverte nettopp rype og hare. Nydelig var det og min lille sønn på 3 som jeg hjernevasker med jaktfilmer spiste 3 rypebryst og 1 hjerte Poteter gidder han ikke... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Detlef Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 .........Detlef, julepølse ? Nå har eg hørt det også, vel eg må lage til ein avstemmings punkt for det også.. Gudbevaremegvel, er nesten frista til å invitere deg bort til jul i reinspikka i sympati. Ja, julepølse ! Vi er vant med en sånn stakkars julemiddag - jeg er jo tysk og det er egentlig tradisjon i Tyskland med en sånn enkel middag på selve julaften - dessverre spiser folk flest i Tyskland noe annet nå. Men vi liker tradisjonen. Ja, det ville har vært fint (var dessverre ikke heldig på jakt så langt) men Voss er jo dessverre veldig langt unna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.G Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Røkt pinnekjøtt av sau fra Hordaland med mandelpotet og kålstappe! Nydelig! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svein Lerbrekk Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Noe så enkelt som kalkun, gjerne en på over 8 kg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 (edited) Det blir nok ribbe og pølser ja, + Aas juleøl og akevitt. (Løten linje). Mulig en konjakk utpå kvelden til multekremen I gamle dager var det mølje fra elg om formidagen, men den tradisjonen er desverre borte. Edited December 21, 2008 by graahund Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sammleren Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 (edited) . Edited March 21, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
338RUM Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 (edited) Her hos oss blir det "rebb" (ok da...... svineribbe... ), surkål, brunsaus,tyttebær og kokte poteter. Ikkeno fiksfakserier, bare god gammeldags Julemat........vill itj ha no nymotens jallamat!! Forøvrig har vi rømmegrøt tidligere på dagen, vanligvis irundt 12-1 tia. Og ja, jeg gleder meg fremdeles til Jul. Ps: Editere meg selv litt.......joda vi har godt drikke til også: Jubileums Aquavit ...Trondhjemsakkevitt....årets nummer som åpnes er 36495 av 75000 produserte til jubileumet i Trondheim. Pluss Dahls øl.....selvfølgelig. Edited December 21, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sauer Highland 3006 Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Hei, På julekvelden har vi i vår fam. tradisjon for reinsdyr lår, den er trekt i en blanding av vann og melk, 50/50 og dette skal gjøres i jerngryte(2 stk). Ligger til kjøttet løsner fra beinet, da har vi en oxo en nydlig kraft til sausen Serveres med mandelpotet, grønnsaksbl. V saus og ty bær og vi avslutter med riskræm. Min farmor som i dag er død kalte dette for "dyrestek". Undertegnede er i dag ca 39 år og har aldri vært en jul uten denne tradisjon, og vi holder til i Trondheim. Så her tar vi ribba 1.dagen God Jul & Godt Nyttår Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Siden kona er vestfra, eter vi urøyka pinnekjøtt med dampepølse, fars kålrabistappe og mandelpoteter etter risengrynsgrøten på julaften. Dampepølsa er enten fra Vereide ("Jølen") eller av Kanndal-kje. Øl og Polets Smaladram i glassene. Ribba med den sprø svoren tar vi på juledag, sammen med hjemmelagete medisterkaker (siden sånne ferdigkjøpte er bare sorgen!), kjøpemedisterpølser fra Grøstad, hjemmekokt rødkål, Ringerikspotet, nykokt tyttebærsyltetøy og ribbefett/sjy, ikke brunsaus. Øl og Gammel Reserve i glassene. Riskrem og rød saus til dessert. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAH Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Aiaiai.. Hvor skal man begynne. Kl. 12 er det mølje(lagd på kraft i fra okse) med egnet drikke(Aass Juleøl og en eller annen akkevit som faller i smak). Hvorpå kvelden blir viet eldhusrøkt pinnebog i fra Åkratunet. Har gleda meg i lange tider allerede. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sauer Highland 3006 Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Noe så enkelt som kalkun, gjerne en på over 8 kg Hvor mye "støffings" får du i den, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v-max Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 kalkun her. ser ikke du har den på lista di,så jeg stemte på nederste kategorien, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir jamalot Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Og hvor er ribba? Edit: Gahhh.. Der varn ja. Ehem BB John Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Pokker! Mauser 68... Ny avstemning, men å legge til GRANDIOSA Ser faktisk at det har kommet en stemme der Å... Dobbelt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 å legge til GRANDIOSA Tipper det er noen som har lest litt for mye Pondus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HVSJT Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Blir biff av indrefile fra elg m ALT tilbehør (for det vil unga ha...) Ellers utover jula blir det pinnekjøtt, lutefisk og sikker mye mer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LabRat Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Blir nok pinnekjøt her i heimen og. Sjølv om eg meir og meir heller over til vår etter kvart litt meir spesielle salta og tørka griseribbe. Fantastisk mat. Som me alltid serverer saman med pinnekjøtet Damper den saman med pinnekjøt, men stykkene får ein liten runde i ovnen før servering. Heilt noko anna enn fersk griseribbe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 21, 2008 Author Share Posted December 21, 2008 He, he, å legge til Grandiosa, var fordi eg rekna med at de var ein eller annen som åt det også ( min fulle sympati for den stakkaren, tilgi han, for han veit ikkje kva han gjer.. ). Men hvis ein eller annen kunne fortalt korleis ein kunne endra avsteminga uten å nullstille den, så skal eg legge til kalkun og anna dersom det kjem fram.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sammleren Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 (edited) . Edited March 21, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s&s Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Skal vi se:.. Har nå pga. jobben spist det meste av tradisjonel norsk julemat, men det mest spesielle var vel kokt villsvin i Thailand (smakte python, men svelget for harde livet for ikke å fornærme vertskapet). Kunne jeg velge selv så er det ei feit Dansk And med saus som en virkelig kjenner blodtrykket stiger etter inntak. Med sprøstekte mandelpoteter og andre ymse ting til (alkoholholdige drikker ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LabRat Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 salta og tørka griseribbe? hva er dette for noe? har ikke hørt om denne spesialteten før,fortell Joda det kan eg etter beste evne. Forløpig er det min bestefar som enda står for produksjonen. Har ikkje fomla meg til å gjere det sjølv enda. Men det er omtrendt slik. Du kjøper ei tynnribbe, fersk. Ikkje famile meiner eg fordi dem er ganske tjukk i eine enden. Han pleier og å kutte den på langs nokre kutt. Kjem an på på lang den er. Kvart beinstykke blir da ein "pinne" . Ikkje gjennom skinnet, men slik at beina er av i lengderetning og den er lett å kutte opp etterpå med kniv. Så legg du den i grovsalt i ein 3 - 5 dager meiner eg. Skyller lett av saltet og lar den henge til tørk fram til jul. I alle fall ein månad. Eg liker den godt tørka. Så kan du kutte opp i serveringsstykker og legge den i frysen. Skal lukte som spekeskinke. Ved tilbreding vatner du den ut saman med pinnekjøtet og damper den på same måte. Me gjer det ofte i same panne utan problem. Ca 20 -30 min før pinnekjøtet er klart tek du ut grisestykkene og legg dei på ei langpanne i oven. 220 grader ca 20 min. snu ca midt i. Legger dei ikkje med svor opp. Hugser ikkje heilt, men meiner at her blir ikkje svoren sprø, men resten av feittet blir litt "crispy". Som sagt så liker eg dette betre enn pinnekjøt sidan det begynner å blir så "vanleg". Eg liker eigentleg ikkje fersk ribbe, men dette er kanon. Om du vil ha meir detaljer må eg nesten kontakte eksperten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaktfalken Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Julaften: Tynnribbe,julepølse,potet og hjemmelaga surkål, med øl og akevitt (Gammel Opland). 1.dag: Lutefisk,potet,ribbefett,sennep, også da med samme drikke . 2.dag: Selvskutte orrhaner med tilbehør,og god rødvin 3.dag: "Medaljong" av selv skutt Kronhjort, med tilbehør og god rødvin. Så pause........til nyttårsaften: Lår av selvskutt Råbukk,med tilbehør og god rødvin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Echo Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Medisterpølse og potetmos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
merkel95s Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Ser at noen av dere har mølje i løpet av dagen... Da det ikke er jeg som jobber i grytene hjemme så må jeg bare få spørre hva det er for noe? Spesielle steder i Norge hvor dette er vanlig? Ikke hørt om det før.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skjørtejeger Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Bruker vanligvis røkt pinnekjøtt av sau. I år skal jeg for første gang prøve røkt pinnekjøtt av hjort. Er det noen som har erfaring med pinnekjøtt av hjort her inne? Prøvde for noen år siden pinnekjøtt av elg og det var kjempegodt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menace Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Er vant med ribbe og pinnekjøtt. men i år hos svigers blir det ribbe. Gleder meg da, for svigerfar lager utrolig godt kjøtt da han er en erfaren jeger fra før. Kan det med kjøttlaging. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilatad Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Blir Ribbe, Pinnekjøtt, potet, kålstappe, surkål etc Drikke blir hjemmelaget tomtebrygg, juleøl og aquavit GLEDER MEG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qirrel Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Ser at noen av dere har mølje i løpet av dagen... Da det ikke er jeg som jobber i grytene hjemme så må jeg bare få spørre hva det er for noe? Spesielle steder i Norge hvor dette er vanlig? Ikke hørt om det før.. Har en venn som spiser mølje. Jeg kan godt tenke meg at det ikke er så veldig godt, siden det hovedsaklig er basert på flatbrød og kjøttkraft (kjøttmølje). Har også hørt at man ofte spiser fiskemølje i Troms og der omkring. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toppskarv Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 (edited) savner alt: kveite kveite juleaften pinnekjøtt 1st juledag kalkun 2 juledag lutefisk 3 juledag ribbe 4 juledag osv osv toppskarv PS: rull mølje spises lille juleaften sø/fett blir øst over flatbrød så det blir bløtt sukker/sirup etter behov snadder Edited December 21, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buster Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Dau gris! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
merkel95s Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 savner alt: kveite kveite juleaften pinnekjøtt 1st juledag kalkun 2 juledag lutefisk 3 juledag ribbe 4 juledag osv osv toppskarv Skarv på nyttårskvelden da eller? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenneth32 Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Ribba, pottittene og medisterpølsen mine skal inntas med iskald Pepsi. Ingen over, og ingen ved siden. Pepsi ruuuler Det værste er at jeg er dødsseriøs nå Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
merkel95s Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Ribba, pottittene og medisterpølsen mine skal inntas med iskald Pepsi. Ingen over, og ingen ved siden. Pepsi ruuuler Det værste er at jeg er dødsseriøs nå Pepsi????? Som en gammel tørst jeger her nede en gang sa; voksne folk drekker ikke brus... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Funtaz Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Julaften: Ribbe, medisterpølser og medisterkaker. 1. juledag: Selvfølgelig en fantastisk frokost(definitivt årets beste) og indrefilet av årets elg. 2. juledag: Selvskutt skogsfugl(røy, orrhane og orrhøne i år) Skal feire julen hjemme med mine nærmeste, og det skal jeg nyte. Får blant annet besøk av niesen min på 3 uker. Spennende Neste år blir julefeiringa borte på et blunk, da jeg skal være på sjøen fra 17. desember til 6. januar. God jul folkens Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Her er det urøkt pinnekjøtt som sklir ned. Både av sau og gris. Det verkar ikkje som det med pinnekjøtt av gris er noko som blir så mykje brukt andre plassar i landet, det er synd! Dykk anar ikkje kva dykk går glipp av Tilbehøret er gode poter! Kålerabistappe med kraft frå pinnekjøttet og rødkålsalat. Deretter er det berre og gå krogbøgd frå bordet og rett på sofaen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gunfreak Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Kunne bare stemme på ett alternativ, så da ble det julepølse. Men det går litt i ribbe og medisterkaker også. Og alt skylles ned brus. Drikker sjeldent alkohol når jeg ikke er på byen, og så skal jeg jo kjøre hjem utpå kvelden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guovza Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Grøt og kokt torsk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.