Jump to content

Echo

Members
 • Posts

  859
 • Joined

 • Last visited

About Echo

 • Birthday 06/09/1969

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Echo's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

 1. Her er det bart i skogen, så hunder trenes for fullt. Fikk en unghund i fra Russland rett før jul, så savnet av å kunne skyte dersom det blir los er stort. Meningsløst å vite at man kan jage for fullt rett på andre siden av grensen, også må vi vente ei uke pga en 60 år gammel lov som for lengst er utdatert.
 2. Echo

  Laika

  Du får ikke noe offisielt resultat, men laikaklubben kan bedømme hunden. Meld på ei allsidighetsprøve om du ikke vil prøve på noen av de vanlige prøvene.
 3. Echo

  Laika

  Her er en artig film fra Sibir. Det gir et fint innblikk i hva laikaene er og hvordan de brukes. En eller annen plass i denne hopen finns farfar til valpen jeg får ganske snart Han kommer i fra Krasnoyarsk i Sibir. Finn fram en kald pils, litt potetgull og kos dekk http://youtu.be/sPitmCu1-28" target="_blank" target="_blank
 4. Echo

  Laika

  Jasså...er det du som har Truls nå? Fin gutt det. Far hans kommer i fra mitt oppdrett. Tok ham med ned fra Lierne når han var 8 uker gammel, og at den hunden du har nå er en tøffing, det kan jeg skrive under på. Ikke mange 8 uker gamle valper som overlever 24 timer alene i snøstorm på fjellet, men det gjorde Truls Trodde gutten var tapt, men nei da... han kom tilbake i fin form. Gledelig å høre at han fungerer bra. Send meg gjerne bilder.
 5. Echo

  Laika

  Skal du få fullt utbytte av allsidigheta i laikaen, så er det viktig å bruke mye tid på hunden. Fra starten av så vil "normalen" være at de loser på det som finns, men igjennom å skyte for hunden så øker du interessen for viltarten du skyter. Er du ute etter fugl, så er det viktig at du virkelig prioriterer dette, og ikke gjør den feilen mange gjør, igjennom å ikke ha tid til å vente og bare måtte ha med bikkja i elgjakta også. Skyter du der, så får du en lengre vei å gå på fuglen enn du normalt ville gjort, men for all del... det er ikke for sent Har selv ei vestlaikatispe nå som har vist meg treskjelleregenskaper langt utenom det vanlige som jeg har sett. Hun var innjagd på villsvin i Hviterussland, men er etter linjer i fra Yamalregionen, som ligger øst for Uralfjellene. Der er de nøye på å bevare treskjelleregenskapene i hundene sine og nekter å blande dem med hunder utenifra, og da spesielt rundt Moskva og de andre storbyene. Der har fokuset vært størst på villsvin, men med en vanskeligere situasjon med tilgang på jakt for vanlig folk og økende skinnpriser, så vil det nok snart endre seg litt igjen. Merker at etterspørselen etter gode hunder på mår er stigende, og det er positivt for oss også Baksiden av medaljen for oss er at det blir håpløst å få tak i hunder av den sortens, fordi valpene er solgt før de er født og på toppen så selges valpene når de er 4 uker og vi kan ikke ta dem hit før de er 15 uker. Her har du noen filmer på en og samme hund. Tispa jeg nevnte ovenfor. En innjagd villsvinhund, men som du ser... hun behersker det meste. Håper jeg får mulighet på rovdyr snart. Elg har jeg valgt å ikke skyte for henne, men om jeg nå skulle finne på å gjøre det, så ødelegger jeg ikke interessen for det som finns oppe i trærne, bare fordi det er vanskeligere å finne contra et kjøttberg på mange hundre kilo. Det er ikke noen utfordring for dem å lokalisere og å følge elg, bare de har interessen for dette. Har skutt flere fugl, mår, ekorn og noen grevlinger for henne i høst. Ikke noe matauk, men gud bedre å moro læll
 6. Vestlaika: I Finland... http://www.laikajarjesto.fi/astutukset/ ... erianlaika I Sverige og Norge... intet for øyeblikket. Har et kull i Estland også om du er interessert. REL: I Finland... http://www.laikajarjesto.fi/astutukset/ ... inen-laika I Sverige og Norge... intet for øyeblikket. REL går som varmt hvetebrød i Baltikum. Vet derfor ikke om noe.
 7. Echo

  Astro-vest

  Har prøvd, men gått tilbake til å ha halsbåndet rundt halsen og skåret vekk GPS holderen på ryggen. Merket at om hundene gikk seg inn i tett kratt og satt seg fast, så rev de av vesten og da har man hund uten vest og uten halsbånd. Synes ikke rekkevidden ble så merkbart mye bedre av vesten. Ellers er vestene fine, og bruker dem ofte
 8. Echo

  Laika

  Ahhh... Soppi er født rett på andre siden av grensa her hos en god venn av meg, og det er han som skal handle hund i Russland nå. Han har to tisper med nytt blod, og en hannhund. Prismessig for en jakttrenet hund, ligger det på 25-30.000 rubler (6-8000,-) pluss omkostninger for transport, registrering i RKF, osv.
 9. Echo

  Laika

  Se der ja Lars... Miss Norway Vet du...det å få tak i en russisk-europeisk utenfor Skandinavia har blitt så enkelt nå. Det kreves bare at man har kontakter, penger klare og er rede til å dra når som helst, så er Russland godt innenfor rekkevidde og man kan få tak på noe bra. Jobber med å bistå en import i fra Russland nå. Ei tispe merittert på 5 ulike viltarter (bjørn, villsvin, grevling, mink og elg), så det skal bli moro å se hvordan hun er Et verdifullt tilskudd til rasen. Prismessig kommer det nesten helt fett ut om du kjøper her, eller reiser til Russland og kjøper en unghund etter topp foreldre som er jakttrenet. REL og vest... likheter... Vel som jeg skrev tidligere så er REL en kruttønne. Vestlaikaen er mer avbalansert. Jaktlig sett er de like. Som hund i hjemmet, så er det ingen problemer med noen av dem. Hvilken REL er det du har på jaktlaget ditt mkildemo?
 10. Echo

  Laika

  Russisk-europeisk laika er kruttønna av de tre laikarasene Den minste, med står ikke tilbake i forhold til de andre laikarasene vi har. Det finns en god del bra hunder som er premiert på både elg og villsvin, men med en lavere halsingsterskel, så vil jeg si at den har et lite fortrinn spesielt som treskjeller, om du ser laikarasene under ett. Har selv bistått med noen importer av russiske linjer den senere tiden, så det skal bli spennende å se resultatet av de hundene. Fremdeles unge, men de tegner veldig bra. Har selv jaget med mor til to av dem, og den tispa er virkelig bra. En tredje valp gikk til Värmland i Sverige, og i en alder av 10 mnd ble det skutt villsvin i los for henne. Et stort obs med epilepsi, men jeg har kontroll på hvor dette stammer i fra i Russland via Finland og Sverige. Viktig å forhøre seg før kjøp.
 11. Echo

  Laika

  Skjønner ikke helt tankegangen til oppdrettere som lager sånne eventyrblandinger, men du skal uansett ha lykke til med valpen Du er også velkommen som medlem i den norske laikaklubben hvis du ønsker det Det finns et par til der med den blandingen du har. Vi har også en Facebookgruppe.
 12. Echo

  Laika

  Det er individuelt. Noen har større søk mens andre er trangere. Har sett individer av samtlige raser med gode søk, og med for å si det rett ut, et ræva søk.
 13. Echo

  Laika

  Mulig det var en hannvalp igjen etter en avbestilling. Ring og hør med oppdretter. Annonsen står på laikaklubben sin hjemmeside.
 14. Echo

  Laika

  5-15 min er bra, men det går fort med laikaene som regel, og da blir det ikke mange minuttene av det. 200-500 meter er bra avstand. Et bra søk er uansett det, der viltet ikke er var jegeren når hunden får kontakt. Da spiller det ingen rolle om hunden er 100 meter eller 1 km unna
 15. Echo

  Laika

  Har 2 laikaer her nå, en øst og en vestlaika, begge importer fra Russland og østsibir. Rev og mår trengte det null trening til. De begge er ville, og sporer gjerne lange strekker på frisøk, men de lar seg fort lure av reven Dette har med erfaring å gjøre. Er det mye elg i området, kan man med fordel spore litt først. Den beste preginga er uansett skyting. Skyt rev og mår, og hunden vil forstå. Klok bruk av laikaen kvernland Fortsett med dette.
×
×
 • Create New...