Jump to content

Qirrel

Members
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Qirrel's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. En liten notis fra Aftenpostens aftenutgave: "Voldsmenn vil alltid skaffe våpen -- Lederen i utvalget som skal gjennomgå dagens våpenlov, Ingrid Røstad Fløtten, tror ikke en lovendring vil kunne forhindre voldsmenn fra å skaffe seg skytevåpen... ...Leder i våpenlovutvalget...sier til NRK at halvautomatiske våpen er et tema for utvalget. -Det er kryssende interesser hele veien. Vi har hatt andre ekstreme hendelser tidligere, blant annet i Finland, men et lovverk kan ikke ta høyde for alle ekstreme hendelser, sier Fløtten." Og forøvrig, i dagens Aftenposten (morgenutgave) er det også et meget godt eksempel på trangsynt statistikk som enkelt kan gi et feil bilde av våpensituasjonen. ("Et væpnet Europa" s. 7 eller deromkring)
  2. Jeg skyter med et slikt uherdet sluttstykke vinterhalvåret og har gjort det i 4 år nå. Ingen problemer så langt. Skulle ikke tro at det er mye å bekymre seg over. Det verste som kan skje er vel at sluttstykket blir ødelagt?
  3. -Snabelgravyre -Gull -Glitter Akkurat som det ikke passer seg med gull-gravyre på skyvelæret mitt, hammern, eller for den saks skyld det meste som kan dras ut av verktøyskuffen, passer det seg ikke på et våpen. Jeg er trofast til hv-mausern.
  4. Bruker opera mini jeg og, har dog aldri hatt problemet. Du må nok belage deg på a oppdatere siden.
  5. Storsinnet. Det er godt vi har folk som dette.
  6. Ja. Litt olje her og der skader ikke, men det er ikke nødvendig med mer enn en tynn film. Ikke pøs på med olje.
  7. Så lenge hoppes no 9 ikke etser metall er det ikke noe som hindrer deg fra å bruke det
  8. Ja, du burde pusse sluttstykket også. Det samler seg ofte mye dritt rundt tennstiften, ihvertfall på de sauerene jeg har hjulpet til å pusse på. Hvis du vet hvordan man åpner sluttstykket er det bare å gå i gang.
  9. Gah! Hvorfor bruker de så lang tid?
  10. Så vidt jeg kan huske har dfs-boka bare en skive (sirkel 1-10 poeng), mens militærboka har feltskiver i tillegg.
  11. En aldri så liten oppdatering fra den stolte eier av nojsemauseren syntes jeg var på sin plass, nå som jeg har vært på jakt og alt! Jeg vil oppdatere denne tråden etterhvert som det er noe nytt på nojsemauser fronten. Men ihverfall. Jeg fosøkte å gå på jakt med mausern i høstferien. Resultatet med tanke på antall felte dyr er smultring, men ellers var det en meget vellykket tur. Og nå: Bilder! Ettersom jeg ikke har noe futteral måtte jeg bruke noe annet. Fattigmanns-futteralet mitt består av et sammenrullet sitteunderlag og elefantteip. (Eller glassfiberteip om du vil.) Naturen viste seg fra sin bedre side under mesteparten av jakta. Jeg beskuer utsikten. Denne fuglen hadde veldig lyst på å spise maten min. Få minutter etter at jeg hadde satt meg ned kom det en to-tre stykk og satte seg i treet ca 1 meter fra meg. Hvilken fugl er dette? Jeg prøvde en fuglebok, men den var ikke til sælig hjelp. Mer fugl, denne gangen med avstandsillustrerende pølsegrilling i forgrunnen På den nest siste dagen bestemete været seg for å ta en kraftig helomvending. Da jeg var ute og gikk tok det ikke lengre tid en 30 minutter før jeg befant meg vassende i snø. Man kan trygt si at jeg ikke helt var kledd for situasjonen, men heldigvis var jeg ikke mer enn 45 minutter fra hytta. I forbindelse med snøværet fikk mausern også smake på været. Særlig treverket så ut til å ikke greie seg helt optimalt. (På enkelte steder, der oljebehandlingen er delvis slitt bort.) I tillegg hadde ikke bilen vinterdekk, så det å kjøre ned ble ganske umulig. Men pappa vet alltid råd: Kjettinger ble sendt med valdresekspressen, og etter noen timers venting og arbeid med å få på kjetting på både bil og henger var vi på vei ned. Må si jeg ikke hadde de helt store forventningene til å skyte noe som helst på turen, men det var absolutt verdt å gå alle turene. Men jeg må ha revansj på de fuglene jeg hørte men ikke så, derfor planlegger jeg en tur i desember. Toppjakt blir nok tingen da. Eventuellt går jeg etter ryper i fjellterrenget. Neste jakttur med nojsemausern blir forhåpentligvis med Thomasnb på rådyrjakt. Etter hjemkomst fikk jeg griller i hodet og demonterte mausern fullstendig, ettersom jeg tenkte jeg skulle sause inn stokken på nytt. Etter en del søking fant jeg ut av original-miksturen til voksen på rifla: Bivoks blandet med rapsolje. Hva synes folk om planen? Jeg har lest at epoksybehandling er det beste til laminat, men jeg vil helst holde meg til den originale finishen. Demontert. (P.S. Hvilket forum hører denne tråden egentlig til i?)
  12. Har ikke den helt store erfaringen med rifle enda, nei.
  13. Tusen takk til alle som stemte på meg! Det skal bli mange gode jaktturer på mausern, det kan jeg love! Ang. Særoppgaven ser det for øyeblikket litt mørkt ut. Det viste seg at jeg ikke hadde gitt den til læreren alikevel, så da er jeg ikke sikker på om jeg har den. Skal sjekke gjennom haugen med skoleting jeg har tatt vare på for sikkerhets skyld. Bilder fra testskyting og jakt kommer selvfølgelig! Og forresten, orming? Nå følte jeg meg litt grønn her. Hva slags "orm" er det snakk om? Den man pusser løpet med? Takk igjen til alle som stemte, og spesiellt til alle som stiller med utstyr, men mest av alt til Skaubjønn, den generøse utdeler av mausern.
  14. Tollen er vel som regel 25% av verdi pluss 95 kr i tollgebyr?
  15. Har desverre ikke særopgaven liggede som dokument på pcen. Hadde noen av de samme problemene som Olestav ang. gammel pc. (Virus m.m.) Tror kanskje jeg har utskriften liggende et sted, men godt mulig jeg gav den til læreren for at den kunne brukes som prakteksempel . q
×
×
  • Create New...