Jump to content

Sauer Highland 3006

Members
  • Posts

    62
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sauer Highland 3006's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Så meget bra ut............måtte på badet og skifte truse nå.
  2. Slik jeg tolker den saken som ble lagt ut som en "nyhet" på NJFF sine sider i går så er det endringer på dette nå(SFTgjør helomvending), slik at det du fikk opplyst i okt 08 ikke lengere er rett. Men det er slik jeg tolker denne saken nå.
  3. Da ser det ut til denne saken har fått en ny vending, sitat NJFF nettsider Forbudt å ta blyhagl over grensa Ill.foto: Torgeir W. Skancke NJFF er sterkt kritisk til at Statens Forurensingstilsyn (SFT) har gått tilbake på standpunktet om at det er lovlig å ta med seg blyhagl tilbake etter endt jakt i Sverige, uten å informere verken NJFF eller norske jegere. De første jegerne er allerede bøtelagt. En jeger (39) fra Ofoten ble i oktober ilagt ei bot på 3000 kroner, subsidiært 6 dager fengsel, fordi han noen uker tidligere tok med seg 48 patroner med blyhagl over grensa ved Bjørnefjell tollsted i Narvik. Mannen unnlot å oppgi eller framlegge varene for tollkontroll, melder Harstad Tidende. Episoden fikk NJFF til å ta kontakt med Statens forurensingstilsyn, ettersom SFT i 2005 ifølge NJFFs nyhetsarkiv entydig ga beskjed om at det var tillatt å ta med blyhagl tilbake fra Sverige, så lenge ammunisjonen ikke ble brukt i Norge. - Slett informasjonsarbeid - I etterkant har imidlertid SFT ombestemt seg - uten at de likevel har tatt seg bryet med å informere verken NJFF eller norske jegere. Dette er ganske enkelt slett informasjonsarbeid fra myndighetene, sier NJFFs informasjonssjef Espen Farstad. NJFF har bedt om en juridisk fortolkning rundt blyforskriften fra SFT. Nå står SFT knallhardt på at forbudet rammer enhver fysisk innførsel og utførsel av blyhagl til og fra Norge - også innførsel og utførsel til personlig bruk: SFT beklager "Siden vi av miljøhensyn har forbudt produksjon, import, eksport, omsetning og bruk av blyhagl i Norge, ligger det i dette at vi ikke ønsker å bidra til spredning av blyhagl utenlands heller. (...) Etter en nærmere vurdering har SFT kommet til at dette (tidligere tolkning; red. anm.) var en feil tolkning av produktforsikriften § 2-5. (...). Vi beklager at SFTs informasjon ikke har vært juridsk korrekt, men håper gjennom dette at det nå er klart at forbudet også gjelder eksport og import til personlig bruk", heter det i svarbrevet som NJFF har mottatt. SFTs forslag til løsning avslutningsvis for norske jegere, er å vise til at våpenforhandlere eller eventuelt politi kan kontaktes vedrørende mulighetene for innleveringa av blyhagl som blir til overs etter endt jakt i Sverige. Dette bør du sjølsagt gjøre FØR du passerer riksgrensa... sitat slutt.
  4. Hei, Vil først si at jeg er ingen expert så det er sagt, jeg har en stund fulgt med på gamle ss hagler for et evt innkjøp, og mitt kjøp er utført. Men jeg har aldri hørt om mod 175 el 174 som det står i din annon. på finn.no. Men det jeg har vært bort i er mod 147, kan du ha forvekslet/byttet om noen her?? I så fall ligger det en på nett til 8000 - 9000 kr.
  5. Du skulle ikke vite hvor mye trykk den er godkjent for oxo?
  6. Hvis du brekker opp børsa, står det 3 siffer inngravert på undersiden av kammeret sammen med noen andre tegn der.
  7. Har nå behov for en ny fleecejakke og valget ligger nå på "Fjällräven Jarra Pile Jacket" http://www.fjallraven.se/Products/Produ ... ionId=3004 Noen som har tips om butikker - nettbutikker som kan ha denne i Norge, ser for meg at det kan bli litt "kluss" med evt bytting(feil str)hvis man shopper på nett/utlandet . Evt tips om andre gode fleecejakker Får ikke linken til å virke, ikke så gode it kunnskaper
  8. Var i dag og hentet 2 x 10 stk Kent Impakt Tungsten Matrix 12/70 nr 3 36 grams. men selger var usikker på om dette kom til å gå bra i min gamle ss fra 1955. Jeg mener å ha lest at Tungsten Matrix går bra i "alle" gamle hagler. Selger var usikker på om at børsa tålte trykket!. Noen som har erfaringer med dette?
  9. Noen som vet hvem som kan ha/selge hagle ammo "Kent Impakt Tungsten Matrix" i Trondheim eller omegn. (12/70 36 g)
  10. Jepp, Rådyrjakt 2 var meget bra, ååååå så lenge til 10 aug enda. Fikk trua nå.....
  11. Det var nå f..n så mye styr det ble etter dette programmet. Syns det var helt topp, men her på forumet må det være en del "jegere" som bør være helt feilfri.
  12. Hei, jeg bruker Sako Gamehead SP 110 G , de er 55 grs og er super til rådyrjakt med min Tikka. Tror jeg bet. ca 200 kr for 20 skudd. De har oxo en 50 grs Sako Speedhead 105 G for rev, den har jeg ingen erfaring med.
×
×
  • Create New...