Jump to content

Detlef

Members
  • Posts

    236
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Detlef

  1. Hvis du vil holde deg innenfor loven så må du vel det ellers så ringer du politiet og ber om tillatelsen. Uansett vil jeg sette dyrevelferd øverst. Da jeg er vant med å finne ofte et annet dyr i grøfta enn det som jeg fikk beskjed om så tar jeg alltid med meg rifla, aldri hagle. Ble for nogre år siden varsla om elgpåkjørsel men hva fant jeg - kukalv. Hjort er ofte rådyr og omvendt.
  2. Hvilke krav stilles til human avliving? Alle som skal felle skadet storvilt på vegne av kommunen må bruke våpen og ammunisjon som tilfredsstiller kravene til ordinær jakt og ha avlagt årlig skyteprøve. Hvis fellingen foregår i starten av et nytt jaktår, slik at ny skyteprøve ennå ikke er avlagt, gjelder skyteprøve som er avlagt siste jaktår. https://www.miljodirektoratet.no/ansvarsomrader/jakt-felling-og-fangst/myndigheter/handtere-skadet-eller-sykt-vilt-utenfor-ordinar-jakttid/informasjon-fra-kommunen-til-publikum/
  3. Nei, du må bare skyte opp med det våpenet du skal bruke på storviltjakt. Må kun være ekspanderende kule som tilfredsstiller anslagsenergi som skal brukes på oppskyting, om du bruker andre ekspanderende kuler på jakt etterpå har ikke noe å si for oppskyting. Men bruker du forskjellige rifler på storviltjakt så må du skyte opp med hver enkel rifle.
  4. Aktivistgruppen er bortvist fra Trysil kommune og det er vel blitt skutt allerede 2 ulver. 2 ulver skutt
  5. Muligens de her: https://www.magasinet.no/friluftsutstyr ... 2-topokart
  6. Jeg har kjøpt to slike i fjor vinter og har ikke noe problem med de. Så det må da være noe feil med dine.
  7. Skjønte det, ja. Fikk dette tipset og men hadde ingen så prøvde jeg hårtørkeren og det det gikk helt fint og.
  8. Hadde en fastbrent choke og. Brukte etter hvert hårtørker for å varme den og det gikk helt fint.
  9. Vel best egentlig uten kikkertsikte og demper men kun åpne sikter. -> Bratt terreng og mulig fall.
  10. Med oppdatering av programvaren i Astro 320 kan du koble til både DC 50 og T 5. Unntak, dersom noen bruker Alpha 100 på sin T 5 så får ingen Astro 320 koble til denne T 5.
  11. Du kan ha inntil 6 forskjellige eller like våpen uten problemer, fra det 7. må du ha gode argumenter for å få godkjent søknaden.
  12. Enklest er vel at en jaktkamerat som har noe igjen i garderoben sin "kjøper" et våpen til deg og du "låner" når du er i Norge og skal bruke det. Utån i en periode på maks 4 uker er jo ikke noe problem. Dersom det skal lånes i en lengre periode så må utlånserklæringen skrives på nytt med nye datoer.
  13. Bruk en omformer 12 V -> 220 V f.eks.: http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Bil-t ... 000030753/
  14. Systemet oss bruker ved registrering av elevene krever norske personnummeret, og så blir jo alt - etter bestått jegerprøven - sendt videre til jegerregisteret.
  15. Best å avklare med det lokale lennsmannskontoret eller politimesteren. Fikk for mange år siden et "nei" fra "mitt" lensmannskontor da jeg spurte omtrent det samme. Kan være forskjell i de forskjellige regionene.
  16. Hvordan registrerer du elevene? Systemet oss bruker krever norsk personnummer!
  17. Hva slags jakt tenker du på da? Storvilt, småvilt, rovvilt? Jeg bor kanskje litt for langt unna, ca 400 km nord for Oslo. Midt i reinsjakta nå, hjortejakta starter hos oss den 10. september, elgjakta den 25. september.
  18. Du må ha norsk fødselsnummer for å kunne blitt registrert i jegerprøvesystemet. Etter forskriftene skal den obligatoriske undervisningen fordeles over 9 dager (§9 - Forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst).
  19. De er helt sikkert ikke fra Tyskland. Så lenge du har det tyske statsborgerskap får du ikke godkjent norske jegerprøven eller en annen utenlandsk jegerprøve i Tyskland. Du må ta den tyske jegerprøven uansett. Gjelder selv om du har flytta til Norge. Tyske statsborger må ta tyske jegerprøven dersom de skal jakte i Tyskland.
  20. I oppdaterte utgaven av bransjestandard for feltkontroll av hjorteviltkjøtt skrives 7.4 Miljøforurensning På flådde dyr skal alt skadet kjøtt, pluss 10 cm i radius rundt sårkanalen, skjæres vekk ved bruk av blyholdig prosjektil. Blir vel et stort hull. Hvordan kommer kammerfolk til å håndtere dette? Skjære et stort hull rundt sårkanalen eller bytte til ammunisjon uten bly?
  21. Les Forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst § 15.Våpen under jakt og felling Under ordinær jakt og felling kan det bare brukes rifle og haglevåpen med ladning av krutt. Under jakt og felling er det ikke tillatt å bruke pistol, revolver, halvautomatiske våpen av militær karakter eller helautomatiske skytevåpen. Under jakt på elg, hjort, dåhjort, villrein, muflon, moskusfe eller felling av bjørn og ulv er det kun tillatt å bruke rifle. Det samme gjelder jakt på råbukk i særskilt bukkejaktperiode.
×
×
  • Create New...